Waarschuwing voor ijzel in Overijssel

Zwolle – Voor de provincies Groningen, Drenthe en Overijssel geldt een waarschuwing voor extreem weer en ijzel. Het is in het noordoosten en oosten plaatselijk verraderlijk glad door die ijzel. De ‘code oranje’ geldt in elk geval tot twee uur vannacht.

In het midden van het land komt plaatselijk dichte mist voor. Vanavond kan ook in het zuiden plaatselijk dichte mist ontstaan. Met uitzondering van het westen kan het vooral op lokale wegen glad zijn door bevriezing of sneeuwresten. In het noordoosten is het plaatselijk verraderlijk glad door ijzel. Later vanavond en vannacht is er ook in het uiterste oosten en later ook zuidoosten kans op ijzel. Door de gladheid zijn in het noorden al verscheidene ongelukken gebeurd, waarbij twee doden vielen. Bij een aanrijding op de N33 viel een dode en raakten twee mensen zwaargewond.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. hier op de parkeerplaats ook spekglad,we moeten er nog 2 keer uit om de pup uit te laten;)maar blijven daarna lekker binnen.zelfs de pup glijd hier weg .van mij mag die sneeuw en ijs wel weer weg 🙂


  ⚠️ Meld

 2. Ze zeggen de hele dag al dat er dooi komt, maar de temperaturen komen niet boven nul. Ik gok dus eerder op sneeuw.
  De straat is hier een ijsbaan, dat wordt morgen wat als iedereen met een borrel op naar buiten komt om de beste wensen uit te delen 😮


  ⚠️ Meld

 3. De ergste ijzel verplaatst zich in de nacht van donderdag op vrijdag langzaam zuidwaarts over het land. Eerst was het vooral glad in Groningen en Drenthe, maar volgens de ANWB is het rond middernacht bar en boos in de kop van Overijssel en Twente.

  ”We krijgen meldingen van slippartijen op snelwegen en ook op de provinciale wegen is het her en der verraderlijk glad”, meldt een woordvoerder van de ANWB.

  Op de snelwegen in Overijssel is een zogenoemde snelheidsdeken uitgespreid; er mag nog maximaal vijftig kilometer per uur worden gereden.

  ”De weg lijkt schoon, maar je ziet de gladheid niet. Dat maakt het zo gevaarlijk. Gelukkig valt het met ongelukken nog mee. Er is weinig verkeer op de weg.”

  Het KNMI heeft een waarschuwing voor extreem weer uitgegeven voor Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland. De ANWB waarschuwt dat ook Oost-Brabant en Limburg nog met ijzel te maken krijgen. De ijzel verdwijnt in de loop van de ochtend.

  © ANP


  ⚠️ Meld

 4. hiero ook regen,toen ik de hond uit liet hij glee na de gras whaha.nou ja gras sneeuw .heb onder me schoenen van die dingen met ijzeren pinnen tegen de gladheid zelfs die dingen helpen niet veel meer.ijs kruipt erin.maar ja er is gelukkig dooi onderweg.
  fijne jaarwisseling allemaal en niet uitglijden he:P


  ⚠️ Meld

 5. Wat een verscil toch dat weer vannacht om 12 uur teruggekomen uit Wapenveld Groot Stokkerd overal dooi en helemaal niet glad tot aan Zalkerdijk in Westenholte toe.We reden met aanhanger dus waren we blij dat al die berichten niet voor ons golden


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.