Het weer: dooi

Zwolle – Vrijdag kan er in de ochtend lokaal nog wat motregen vallen. In de zuidelijke helft van het land kan het bovendien nevelig of mistig zijn. In de middag is er veel bewolking en gaat het overal dooien. De maximumtemperatuur ligt tussen +5 graden in de westelijke kustgebieden en net boven het vriespunt in het uiterste zuidoosten. Daarbij staat een zwakke tot matige wind uit west- tot noordwestelijke richtingen.

30-12-2010_weerfoto_stadsgracht_diezerpoort.jpg
Stadsgracht met zicht op de Schoenkuipenbrug

De jaarwisseling verloopt bewolkt en, op een enkele spat regen na, droog. Er staat een zwakke tot matige wind en lokaal kan het opnieuw nevelig of mistig worden. Nieuwjaarsdag begint droog en bewolkt, maar al vrij snel gaat het vanuit het noorden regenen. Het blijft een groot deel van de dag druilerig weer, pas in de loop van de middag wordt het droger. De maxima liggen tussen +2 en +5 graden. Daarbij staat een matige wind die van west naar noord draait. In de avond maken de kustgebieden kans op enkele winterse buien.

Zondag neemt de temperatuur weer af en worden met een noordwestelijke stroming buien aangevoerd. Vooral de kustgebieden hebben dan te maken met winterse buien. Elders is een enkele bui ook niet uitgesloten. Het wordt 1 graad in het oosten en zuidoosten tot 5 graden op de Wadden. De dagen daarna verlopen licht wisselvallig met temperaturen overdag net boven nul en in de nacht net onder nul.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.