Wishbone Ash naar Hedon

Zwolle – Een backcatalogue van 20 albums en een carrière van maar liefst 42 jaar maakt van Wishbone Ash één van de vaandeldragers van de progressieve rock. Derde album Argus werd een grote hit en wordt tot op de dag van vandaag nog gezien als één van de grootste klassieke rockalbums aller tijden.

 wishboneash.jpg
Wishbone Ash

In het kader van een grootschalige wereldtournee betreden de mannen op donderdag 13 januari Zwols poppodium Hedon voor een optreden. De nieuwe rocksensatie The Brew heeft deze avond de eer de avond te openen als special guest.

 

De Britse rockband Wishbone Ash werd in het legendarische jaar 1969 opgericht. De toenmalige bandleden waren jonge mannen, beïnvloed door jazz en progressieve rock, die stonden te springen om hun muzikale bijdrage te leveren aan de rockgeschiedenis. Na een spontane jamsessie tijdens een soundcheck van Deep Purple kreeg Wishbone Ash hun ‘big break’. De Britten mochten hun eerste cd opnemen die binnen twee jaar door een tweede en derde cd werd opgevolgd. Wishbone Ash viert dit jaar haar 42ste verjaardag en kan terugkijken en luisteren naar twintig albums van eigen maak. Het enige oerlid dat over is, is gitarist en leadzanger Andy Powell maar, de band ‘is still going strong’. Tijdens hun internationale tournee brengt Wishbone Ash ook een bezoek aan Hedon waar het publiek kan genieten van stevige rockmuziek van toen en nu, Wishbone Ash-style.

Rechtstreeks vanuit de Britse underground is er dan ineens de driemans rockformatie The Brew! De recensies zijn lovend en al snel verspreid het gerucht van een splinternieuwe rocksensatie zich als een lopend vuurtje. Inmiddels is de band bezig met Europa te veroveren (ze werden geboekt voor het Duitse festival Rockpalast en ze beklommen met hun single The Joker de Poolse hitlijsten). Vanavond is Zwolle aan de beurt voor het muzikale geweld van Jason Barwick en het vader/zoon team Tim en Kurtis Smith.

 

WISHBONE ASH

Special Guest: THE BREW

 

Locatie                        : Poppodium Hedon, Zwolle

Wanneer                     : Donderdag 13 januari

Open                          : 19:00 uur

Aanvang                     : 20:00 uur

Entree                         : € 21,00 (vvk) – € 23,50 (deur) (excl. € 1,- servicekosten)

 

 

Kaarten zijn direct te bestellen via http://www.hedon-zwolle.nl/ , of te koop bij Plato en VVV te Zwolle.

Artikel delen:

Reageer