Politiek Log 25

Dit is een Politiek Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

Iedere bezoeker kan op deze plaats zijn politieke pennenstreken, quotes en opmerkingen kwijt. De redactie probeert na ongeveer 250 reacties dit log van een vervolg ( Politiek Log 25 ) te voorzien.  Ga gerust je gang! .

Artikel delen:
Reacties 544
 1. Ik maak eruit op dat hijzelf ?? 1100 WW ontving en dat zijn vrouw daarnaast een baan heeft in de zorg. Immers na de WW volgt geen bijstand omdat zijn vrouw teveel verdient.
  Het is hard voor de man om werkloos te zijn. Ook snap ik goed dat het niet meevalt om naar een lagere levensstandaard te moeten. Het is zuur, maar de bijstand geldt als vangnet voor degenen die geen inkomen meer hebben. Hij zou ook blij kunnen zijn dat zijn vrouw in ieder geval nog verdient, zodat ze niet afhankelijk zijn van de overheid.
  Wat die boetes op betalingsachterstand betreft: dat vind ik ook schofterig. Op die manier wordt het voor dit soort mensen alleen maar moeilijker om niet nog verder achteruit te hobbelen en in het ergste geval dakloos te raken.


  Maak melding

 2. Zwolse er staat dat hij van een inkomen van ?? 1900,- een ww uitkering kreeg van ?? 1100,-. Ik neem aan dat de zorg niet via de ww betaald.
  In dat geval sluit ik me aan bij Dame en maak ik er ook op uit dat die ??1100,- excl het salaris van zijn vrouw is.
  En dan zeg ik op mijn beurt dat het vervelend is dat de beste man werkeloos is maar met ??1100,- en een salaris van je vrouw moet je toch een eind kunnen komen.
  Neem aan dat dan zijn vrouw meer dan ??300,- verdient gezien de opmerking erbij dat zij ook hard moet werken.


  Maak melding

 3. Voor de zekerheid plaats ik het stukje hier maar even en er staat toch duidelijk een ww uitkering van ?? 1100,-

  * HOME
  * WUZ IN BEELD
  * MIJN WUZ
  * REDACTIE
  * OVER WUZ
  * BRIEF AAN DE REDACTIE
  * ARCHIEF
  * LOGIN
  * LOGOUT
  * REGISTREER
  * EDITOR

  http://static.tmg.nl/wuz/c/7/3/1294152828773.jpg
  Zorgpremie moordend
  04-01-11 | 15:53
  WUZzerr: WUZ-redactie | Amsterdam

  Na 40 jaar hard werken en belasting betalen word je ontslagen, maar door de zorgpremie tot dakloze gebombardeerd. Ik was tot drie jaar geleden werkzaam, waarbij de werkgever de zorgpremie voor zijn rekening nam. Totdat de werkgever door de bankencrisis failliet ging en mijn inkomen terugviel van gemiddeld ??1900 netto (inclusief provisie naar een ww-uitkering van ??1100 netto per maand. En dan moet je zelf de zorgpremie van ??100 gaan ophoesten.

  Dat lukt echter niet altijd, omdat je met veel minder geld toe moet. Met behulp van vakantiegeld is de premieachterstand echter regelmatig weer ingelopen tot een uiteindelijke achterstand van vier maanden zijnde ??489. Via de deurwaarder is daar vervolgens ??869 van gemaakt waarvoor een betalingsregeling van ??50 per maand is afgesproken. Na ruim drie jaar is echter de ww-uitkering afgelopen en blijkt er geen recht op bijstand omdat mijn lieve vrouw met hard werken in de zorg nog net het inkomen haalt voor het bestaansminimum.

  Vervolgens gaat het College voor Zorgverzekeringen de bestuursrechtelijke premie via het Centraal Justitieel Incasso Bureau innen waarbij de premie en passant wordt verhoogd tot ??148,95 per maand i.v.m. bijkomende boetes. O ja, de nieuwe nota voor het eigen risico van ??128 is inmiddels door een andere deurwaarder alweer verhoogt naar ??195, onmiddellijk te voldoen.

  Nu moet ik dus, 61 jaar oud en geen enkel zicht op werk en zelf zonder inkomen, ??200 (!) per maand aan zorgpremie gaan betalen. Wie bedenkt zoiets?  Maak melding

 4. De bijstandnorm is

  gehuwden, beide echtgenoten jonger dan 65 jaar
  ??1313,85 incl vakantietoeslag en ??1248,16 exclusief vakantietoeslag

  Volgens de site van de rijksoverheid is dat 100% van het minumumloon. Kennelijk verdient mevrouw dat bedrag met “hard werken in de zorg”. Zou zij minder verdienen dan wordt het inkomen immers aangevuld.  Maak melding

 5. Zo te zien zou mevrouw in ieder geval dan 1313,85-1100,-=213,85 verdienen.
  Maar met de opmerking hard werken zal ze ook wel de nodige uren werken dus ik neem aan dat ze meer heeft dan die 213,85.
  Jammer dat ze dat er niet bij hebben gezet;)


  Maak melding

 6. Nee Koko, na afloop van WW-periode bleek dat mevrouw teveel verdient om voor een (aanvullende) bijstandsuitkering in aanmerking te komen. Ik leidt daaruit af dat zij dus minimaal ?? 1313 (??1248 zonder VT) verdient.
  Dat betekent dus dat in de WW-periode híj ?? 1100 WW kreeg en zij ?? 1248 pm verdiende, samen ?? 2348. Lijkt mij genoeg om de zorgpremie van te betalen. Al met al een verwarrend verhaal.


  Maak melding

 7. Dame je hebt gelijk. Nou nu moet ik helemaal ff lachen.
  De periode dat ze idd minimaal 2348 hadden p mnd weet je ook wat er komen gaat en lijkt mij dat je dan wat reserve opbouwt.
  Moet toch lukken van dat bedrag zou je zeggen maar ja als de uitgaven groter zijn dan de inkomsten dan red je het nooit natuurlijk.
  Het is ook idd een verwarrend en onduidelijk verhaal.

  Mijn vrouw werkt ook hard in de zorg maar hier gelukkig geen deurwaarder


  Maak melding

 8. Meneer redeneert kennelijk helemaal naar zich toe. Werkloosheid is naturlijk hardstikke zuur en het is voor velen moeilijk de tering naar de nering te zetten. Dat begrijp ik best. Niettemin ergert het me wel dat iemand een zielig verhaal publiceert dat – wanneer je erover doordenkt – anders ligt dan gesuggereerd. Er zijn genoeg mensen (ook die ik persoonlijk ken) die jarenlang sappelen van een bijstandsuitkering of een inkomen daar net boven en die geen schulden heben. Daar heb ik groot respect voor, want dat valt niet mee. Zeker niet met kinderen.


  Maak melding

 9. Zie bijvoorbeeld deze reactie onder het betreffende bericht:

  Ik ben een bijstandsvrouw en heb maar 800 euro per maand. Mijn zorgverzekering is 134 euro per maand en ik betaal ook alles zelf en ben nog alleenstaand ook. Gewoon een kwestie van op tijd je rekeningen betalen. Tevens kunt U ook terecht bij een Stads Kredietbak in uw regio. Die helpen U graag verder met een budget rekening en budgetteren.  Maak melding

 10. eh.. vervelend allemaal voor mijnheer Boersma (maar ja, wie woont er dan ook in Joure), maar hoe zit het met de Stadshagen-knip?
  Niet dat het me erg boeit, maar ben benieuwd of de VVD zich onder deze belofte weet uit te praten..


  Maak melding

 11. vooralsnog zit er niet zoveel in de knip.. De heer Boersma heeft zijn auto (naar ik aan neem) inmiddels op marktplaats verkocht, dus heeft er niet veel aan.
  Maar de VVD-belofte over de Stadshagen-knip is naar alle waarschijnlijkheid een van de redenen van de verkiezingswinst in Zwolle vorig jaar. De VVD zou voor de sluiproute door de parkeergarage een briljant alternatief ontwikkelen zodat de doorstroom gegarandeerd zou zijn.
  Hoor er helemaal niets meer van…


  Maak melding

 12. Berkhout vertrekt niet voor niets, denk ik Dennis. 😉 Misschien wilde zijn gezin niet naar Zwolle komen vanwege die knip? Of wilde ze juist niet komen als hij de knip zou herstellen?


  Maak melding

 13. Gemeente Zwolle laad via brief aan de raad weten een onverwacht tekort van 2.6 miljoen bij SOciale ZAken en WErkgelegenheid te hebben over 2010!


  Maak melding

 14. Nog een 2-deling

  Sporre: KvK tegen ‘economische tweedeling’

  Het kabinet en de Tweede Kamer moeten ook Oost Nederland kansen bieden om zich economisch te ontwikkelen.

  Dat heeft voorzitter Sporre van de Kamer van Koophandel Oost Nederland gezegd in zijn nieuwjaarstoespraak. Volgens Sporre zorgt de regering voor een tweedeling in de economie door de Randstad en de regio Eindhoven aan te wijzen als groeiregio’s. Hij roept het bedrijfsleven in Oost Nederland op een vuist te maken richting Den Haag.
  (Bron RTV Oost)


  Maak melding

 15. PVV verdenkt het Klokhuis van terroristische bijbedoelingen

  De aanleiding. Het Klokhuis wil een duurzaam klok-HUIS bouwen en maakt een serie uitzendingen waarin wordt uitgelegd hoe je duurzaam kunt bouwen, en er komt een lespakket voor scholen. Vraag aan Almere: mag dat bij jullie. Antwoord van alle partijen: natuurlijk. En toen kwam het PVV-fractielid Jenny Zerfowski . We citeren haar volledig en letterlijk:

  ⤽Wat grappig dan dat meningen zo kunnen verschillen, hé?
  Wij hebben een iets andere visie hierop. Ja, dat klopt, wij zeggen níet doen, maar wel om de volgende redenen.
  Laat ik voorop stellen dat het welzijn en het onderwijs van de jeugd in het algemeen in Nederland en ook de Almeerse jeugd ons zeer aan het hart gaat. Laten we dat even buiten kijf houden.
  Maar wat wij hier echter zien is dat die toch wel subsidieverslaafde NPS met het geld van de Nederlandse burger de klimaathysterie in de hoofdjes van die kinderen probeert te stampen.
  Wij vinden dat toch wel hersenspoeling.
  Een beetje het linkse gedachtengoed dat er in gestampt wordt.
  Wij twijfelen er dan ook niet aan, aangezien de NPS er de initiatiefnemer van is, dat het Klokhuis ook gebruikt zal worden om de multiculturele geloofsbelijdenis aan zesjarigen te prediken.
  Nou goed, en dat eigenlijk allemaal over de rug van onze Almeerse kinderen.
  Als je al een huis neer wilt zetten dat educatief moet worden, leer ze dan eigenlijk een beetje wat de Islam voor invloed op onze samenleving heeft (??) Het is dezelfde omroep als die Kinderen voor Kinderen liedjes laat zingen waarin zevenentwintig keer Allah Akbar voorkomt!⤝

  Bron: Blog Adri Duivenstein via Welingelichte Kringen

  Op de foto recht Zerfowski en links haar fractiegenote Vissers


  Maak melding

 16. Dat sluit naadloos aan om liedjes van tig jaren geleden van Kinderen voor kinderen te verbieden :o.
  Worden die gasten van de PVV zelf niet doodziek van dit oeverloze zinloze gezever in hun bijeengeraapte clubje.

  Ps.tante Zerfowski kon tweelingzus van Fleurtje kunnen zijn,kijken allebei heel eng uit de oogjes.:o


  Maak melding

 17. De Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders presenteert maandag zijn kandidaten voor de statenverkiezingen in Overijssel.

  Partijleider Geert Wilders maakt de kandidaten hoogstpersoonlijk bekend.

  PVV-kamerlid en Kampenaar Marcial Hernandez zocht de kandidaten bij elkaar. Het is niet bekend of hij ook fractievoorzitter wordt van de statencommissie. De statenverkiezingen zijn op 2 maart.  Maak melding

 18. @Dick 09:18 uur; Dit zijn echt wel twee gelukkige dames, tjonge wat kijken die mensen blij en vooral intelligent uit hun ogen en wat een onwaarschijnlijke flauwekul brengen ze te berde! Waarlijk perfecte PVV’ers!

  Nu even wat anders; Drinkman is erg boos op hoofdcommissaris Welten, omdat deze heeft aangegeven het Boerka-verbod niet te willen handhaven. De argumentatie van Drinkman om die woede kracht bij te zetten was stomverbijsterend zo hoorde ik vanochtend op Radio 1; Welten is met zijn beleid verantwoordelijk voor de toegenomen discriminatie in Amsterdam van Joden, Homo’s en vrouwen!!! Welja! Zouden er in datzelfde Amsterdam geen Moslims, mannen, Surinamers, Antillianen, Afrikanen etc. etc. worden gediscrimineerd? En dan nog wat; een boerka-verbod is symboolpolitiek, vooropgesteld dat ik het dragen van een Boerka ook niet echt wenselijk vind. Maar goed, hoe dit verbod te handhaven, in de afgelopen periode was het erg koud, getooid met muts, shawl en dito winterjas (met capuchon) ben ik meerdere malen de deur uitgegaan. Gevolg van die uitdossing was wel dat slechts mijn neus, ogen en gedeelte van mijn oren goed zichtbaar waren. Liep ik niet het risico bekeurd te worden???? Meten met 2 maten, het leitmotiv van de PVV, met een alcoholist als Drinkman voorop!


  Maak melding

 19. Geen speld tussen te krijgen Stadshagenees. Ongelooflijk waar Welten allemaal verantwoordelijk voor wordt gesteld. Roeptoeteren zonder bewijs….gewoon omdat de stemmers het willen horen.


  Maak melding

 20. Ja Dick en het gaat maar door, zijn wij nu de enigen die nog een beetje nadenken? Al die PVV-stemmers hebben niet in de gaten dat ook hun rechten in het gedrang komen als de PVV het ooit echt voor het zeggen krijgt…


  Maak melding

 21. De PVV spreekt populistisch aan op wrok en ergernis in de samenleving. Ze weigeren een democratische partij te worden/zijn. Jammer dat vele stemmers niet in de gaten hebben dat ze oa kloven tussen mensen scheppen en vergroten. Breng ze dat maar eens aan het verstand….


  Maak melding

 22. Maar met 1 ding ben ik het eens met Geert,het zuiden is de belangrijkste provincie,alleen jammer dat Geert er niet bij vermelde dat het de belangrijkste provincie is in het scoren in de criminaliteit.8)


  Maak melding

 23. Voedselprijs bereikt wereldwijd recordhoogte
  Vooral suiker, graan en olie zijn duurder geworden ?? Prijzen gaan nog meer omhoog als de wereldwijze graanproductie niet omhoog gaat ?? In Mozambique kwamen afgelopen jaar 13 mensen om tijdens een protest tegen het stijgen van de voedselprijzen
  Voedsel is nog nooit zo duur geweest als in december 2010. De Voedsel- en Landbouworganistie van de VN (FAO) meldt dat de voedselprijzen in de wereld tot een recordhoogte zijn gestegen. De afgelopen zes maanden stegen vooral de prijzen van graan, suiker en olie.

  De FAO meldt dat de voedselprijzen nog verder zullen stijgen als de wereldwijde graanproductie niet ‘significant’ omhoog gaat.

  “Er is helaas nog veel onzeker of de graanprijs zal stabiliseren”, zegt FAO econoom Abdolreza Abbassian tegen Business Week. “Als er iets fout gaat met de Zuid-Amerikaanse oogst, zullen de graanprijzen nog verder stijgen.”

  Het afgelopen jaar braken in verschillende landen rellen uit vanwege het stijgen van de voedselprijzen. In Mozambique kwamen 13 mensen om toen zij protesteerden tegen het plan van de regering om de prijs voor brood en water te verhogen. Door het tekort aan tarwe en het stijgen van de voedselprijzen ontstond er een storm op voedsel voordat de prijzen nog verder zouden stijgen.

  NOS: Voedsel in wereld nog nooit zo duur  Maak melding

 24. Tweet van de dag
  wo 05 januari 2011
  PVV nu: politie moet (boerka) wet uitvoeren. PVV in okt: politie moet geen bekeuringen meer uitdelen als mensen te hard rijden. Consequent?

  Arie Slob  Maak melding

 25. @Zwolse; Dit gaat helemaal niet spannend worden, wat vandaag voor de PVV nog een breekpunt is, is morgen totaal niet belangrijk meer voor die prutsers.


  Maak melding

 26. Stadshagenees.

  Niet dat ik de PVV aanhang nou de snuggersten vindt ,maar als je keer op keer je beloftes breekt gaat dat je een keer opbreken,ook bij die aanhang.


  Maak melding

 27. Aan de bezwaren van GroenLinks & D66 zal wel tegemoet worden gekomen. Dan hebben ze nog geen meerderheid

  CDA 21
  VVD 31
  GL 10
  D’66 10
  SGP 2

  74 zetels …de rest komt van afvallige PVV-ers of zou de lijst-discipline dat niet toestaan?  Maak melding

 28. @Drama; op basis van de berichtgeving in de diverse media zou de PVV tegen moeten stemmen, het zou me echter niets verbazen als ze ook in dit geval hun zogenaamde principes laten varen. Dit alles omdat ze als de dood zijn voor alles wat links is of lijkt.


  Maak melding

 29. @Zwolse; Dat interesseert de PVV aanhang niets, zo leuk vinden ze het als de PVV een grote bek opzet en dan met name de stoere wartaal van hun Oppergod Wilders.


  Maak melding

 30. Bericht door Stadshagenees, op 5 januari 2011 om 15:25
  @Zwolse; Dat interesseert de PVV aanhang niets, zo leuk vinden ze het als de PVV een grote bek opzet en dan met name de stoere wartaal van hun Oppergod Wilders.

  @Stadshagenees, in de achterstandswijken van de grote steden zijn de eerste bruggenhoofden geslagen van het tot dan onzichtbare electoraat. Bij het bestrijden van Hans Janmaat heeft het zich een tijdje stil gehouden. De schrik sloeg bij links en weldenkend Nederland om het hart toen Pim Fortuyn op het strijdtoneel verscheen. In een mum van tijd stapelde zich vanuit een vergeten hoek een electoraat op waar links en weldenkend Nederland zich een beroerte van schrok.

  De moord op Fortuyn door een verweesde GroenLinkser schonk opluchting in de gelederen van links en weldenkend Nederland, maar die pret was van korte duur. De onvrede was niet te restaureren met de moord op een politieke leider.

  Kort daarna begon Wilders met zijn PVV en veroverde een verrassende, en niet door peilingen voorspelde, 9 Kamerzetels. Hiermee bewees hij dat een deel van de kiezers niet zozeer Wilders zocht, maar een politieke verdediger van standpunten die ergens in de jaren zeventig van de vorige eeuw tot politiek taboe verklaard werden.

  Het lijkt erop dat dat deel van het electoraat niet meer te temmen is en zich niet meer laat wegschreeuwen door linkse partijen. Als Wilders en de PVV er niet meer zijn dan wordt die leegte denk ik wel weer opgevuld door iemand anders. De één misschien minder goed gebekt en/of de ander wellicht wat milder in woordgebruik dan Wilders.

  Dat wordt dus nog jaren mokken over dat deel van het electoraat


  Maak melding

 31. Nou Assendörper, als dat is wat de toekomst brengt dan wordt het nog vervelender dan ik vreesde. En die moord op Pim Fortuyn werd door de Fortunisten en wordt nu door een deel van de PVV aanhang nog steeds in schoenen van links geschoven. Schandalig, dom en vooral ook onterecht. Tegen een gek is niemand te verdedigen, dat jij denkt dat links dat prettig vond die moord, vind ik een zieke en kwalijke gedachte. Met mensen zoals jij valt niet te discussiëren. Ik zie bij de PVV werkelijk niets wat ons land en ook zijn aanhang verder brengt, sterker, hij heeft op belangrijke punten zijn achterban keihard laten vallen. Dat die aanhang desondanks nog steeds groeit vind ik ook om die reden onbegrijpelijk.


  Maak melding

 32. Bericht door Stadshagenees, op 5 januari 2011 om 22:30
  dat jij denkt dat links dat prettig vond die moord, vind ik een zieke en kwalijke gedachte. Met mensen zoals jij valt niet te discussiëren.

  @Stadshagenees, dat heb ik niet geschreven. Ik heb toch duidelijk vermeld dat, dat opluchting schonk in de gelederen van links en dat die pret van korte duur was. Dat is iets anders dan dat links die moord prettig vond.

  Je hoeft met mij niet te discussiëren maar met mij valt heel goed te praten hoor.


  Maak melding

 33. Maar die kogel kwam echt van links hoor kijk maar naar de foto’s 😉
  En verdiep je eens in die dader, die zat in alle actieve bewegingen waar GL en de plaatselijke groenen juist voor stonden, met dikke subsidies. Ik heb volgens mij boven nog een boek over hem liggen zal hem eens opzoeken voor je.


  Maak melding

 34. Kom op, heren. 😮 Heel Nederland, van links tot rechts was diep geschokt door de moord op Fortuyn. Het profiel van de dader kun je toch niet op een bevolkingsgroep plakken die toevalligerwijs op een aantal onderwerpen de mening van de dader deelt. Er was idd opluchting dat de dader een witte Nederlander bleek te zijn, omdat er angst was voor een kettingreactie. Volkert van der G. was een fanatieke dierenactivist, net zoals die Graus van de PVV. Is die nu ook medeschuldig? Lijkt me flauwekul.:o


  Maak melding

 35. @Dame, Volkert schoot en overviel bedrijven en staat nog steeds als verdachte ivm een moord op een jachtopziender in Nunspeet. Wat die jongen gedaan heeft is echt niet goed hoor, zijn huisje in Harderwijk werd betaald van subsidies.

  Graus ach die had de politiek niet in moeten gaan maar naar het circus als clown misschien dat er dan nog iemand om hem kon lachen als die in de spotlights stond.


  Maak melding

 36. Derk, tuurlijk is die Volkert een grote griezel en een enge vent. Ook een halve idioot die als vader van een klein kind dit soort dingen gaat doen.
  Volgens mij is er trouwens nooit een echte link gelegd naar die moord op de Veluwe. Het lijkt voor de hand liggend, maar gelukkig vereist ons rechtssysteem meer zekerheden (denk maar aan die zogenaamde dader van de moord op dat meisje in Rotterdam, die paste ook perfect in het profiel, maar bleek toch neit de dader). Wat ik me herinner is dat het wel is onderzocht, en na de moord op Fortuyn opnieuw, maar dat ze geen relatie konden leggen.


  Maak melding

 37. Oh dat bedoel je nee, die was boos omdat die geld of zijn zin wilt zien. Nee er zijn 2 aanvullingen van wandelaars in dat bos destijds nu bijgekomen.


  Maak melding

 38. Dat een moordenaar gerelateert wordt aan een politieke partij ongeacht welke kleur ook. is pas een zieke gedachte.
  Geen enkele politieke partij heeft zijn goedkeuring daarover uitgesproken,alleen hun afschuw en walging.
  Fanatiekelingen die door hun doorgedraaide fanatisme moorden DAT is ziek,zwaar ziek zelfs.

  Je kunt niet zomaar het beschuldigende vingertje naar een partij,organisatie.of wat dan ook waar de dader aanhanger van was aanwijzen als mededaders.


  Maak melding

 39. Derk, ondanks dit citaat

  En verdiep je eens in die dader, die zat in alle actieve bewegingen waar GL en de plaatselijke groenen juist voor stonden, met dikke subsidies.

  stemde je toch GL 😮

  Natuurlijk was dit een daad van 1 van de vele gestoorde mensen die er los rondlopen.


  Maak melding

 40. Mega-veelverdieners

  Nederlandse CEO verdient meer dan Amerikaanse

  Onderzoeker van Nyenrode toont beduidend verschil in basissalaris aan, geen verschil in bonussen
  Nyenrode-onderzoeker Mark Foekema deed onderzoek naar de salariëring van directeuren van beursgenoteerde ondernemingen en concludeerde dat Nederlandse directeuren beduidend meer betaald krijgen dan hun Amerikaanse collega’s.

  Dat heeft Nyenrode naar buiten gebracht.

  De gemiddelde basisvergoeding voor Nederlandse ondernemingen ligt op ruim 958.000 euro, die van Amerikaanse bedrijven op ruim 716 duizend euro. Franse CEO??s nemen met gemiddeld 854 duizend euro een middenpositie in.

  Foekema keek ook naar de hoogte van uitgekeerde bonussen en kon daarbij geen wezenlijk verschil ontdekken tussen Europese en Amerikaanse bedrijven.  Maak melding

 41. Wie heeft de smerigste handen:

  ‘Olieramp gevolg van winstmaximalisatie’

  Eindrapport Amerikaanse regering constateert nu wel vuile handen BP, Haliburton en Transocean bij olieramp Mexicaanse golf
  De commissie die namens de Amerikaanse regering onderzoek deed naar de olieramp in de Mexicaanse golf concludeert dat de ramp te wijten is aan beslissingen van de drie betrokken bedrijven.

  Dat meldt De Pers. klik. BP, Haliburton en Transocean troffen schadelijke maatregelen om zo op kosten en tijd te besparen. In november vond de commissie in het voorlopige onderzoek nog geen bewijzen voor slecht management. Het rapport kan een rol gaan spelen in rechtszaken tegen de bedrijven.  Maak melding

 42. ‘Kritisch GroenLinks’ verzet zich tegen samenwerking met D66

  Linkerflank van GroenLinks wil samen met de SP en niet opschuiven naar het midden

  Negen ‘kritische’ leden van de GroenLinks roepen fractievoorzitter Jolande Sap op niet met D66 samen te werken. De koers die door oud-fractieleider Femke Halsema werd voortgezet en opgenomen door Sap zien zij als een opschuiving naar het midden. Zij vinden solidariteit, rechtvaardigheid en collectieve zorg belangrijkere peilers voor een linkse samenwerking dan ‘progressiviteit’.

  Trouw meldt dat de negen leden onder de titel ‘Kritisch GroenLinks’ een oproep doen aan alle leden om te praten over een motie die wordt ingediend bij het partijcongres in februari. Ze willen samenwerking met D66 voorkomen.

  “Linkse samenwerking is in de visie van Femke samensmelting van GroenLinks, PvdA en D66 en het op afstand houden van de SP. Want die is ??conservatief?? en wij zijn ??modern??”, schrijft Kritisch GroenLinks in een nieuwsbrief. “Maar linkse samenwerking betekent toch eigenlijk heel wat anders.” [??] “Eind 2008 werd een nieuw beginselprogram vastgesteld. Niets wees erop dat Groenlinks een grote middenpartij moest worden door samen te gaan met andere middenpartijen. Hoe heeft dat zo snel kunnen veranderen? GroenLinks-kiezers staan al jaren links van de PvdA en hebben weinig op met D66. GroenLinks heeft bij D66 weinig te zoeken.”  Maak melding

 43. Hoe is ’t in Zwolle?

  Honger in Amsterdam

  Bron: Het Parool
  In Amsterdam kampt de Voedselbank met een tekort aan voedsel, terwijl het aantal klanten dat geen geld heeft om eten te kopen toeneemt. De Voedselbank gaat daarom ??voedselzoekers?? aan het werk zetten om bedrijven over te halen hun onverkochte voorraden af te staan, meldt Het Parool. Vooral aan rijst, pasta, aardappelen en fruit is dringend behoefte.
  Dat het aantal klanten groeit ligt volgens de krant aan de nasleep van de economische crisis. Naast de vaste klanten ziet de Voedselbank in het centrum van Amsterdam steeds meer zzp’ers die het hoofd niet boven water kunnen houden en mensen die door een scheiding in acute geldnood verkeren.
  Overigens is er bij alle voedselbanken in het hele land een schaarste.
  Dat komt doordat bedrijven als gevolg van de crisis efficiënter zijn gaan produceren wardoor zij minder voorraad hebben.

  Toch heeft de landelijke voedselbank ingeschat dat slechts vijftien procent van de overproductie aan voedsel niet wordt vernietigd.
  De vraag is waar dat voedsel dan blijft.

  Bron: Het Parool
  =================================================
  Zijn er in Zwolle ook “voedselzoekers” nodig? Zou misschien wel een dagje willen helpen.  Maak melding

 44. Vrij Nederland biedt Cohen excuses aan

  In het eerste nummer van het nieuwe jaar gaat Vrij Nederland meteen diep door het stof. Hoofdredacteur Frits van Exter wijdt zijn inleidende column, getiteld ‘Schone Lei’ geheel aan een excuus aan Job Cohen. Van Exter herhaalt de genuanceerde uitspraken die Cohen in het interview deed over de vervreemding in de huidige samenleving. Vervolgens schrijft hij: ‘Op basis van zijn uitspraken stelden wij een persbericht samen (…). In de kop maakten wij een fout: ‘Cohen: “Moslims worden buitengesloten zoals de Joden in de oorlog.” Met ‘in de oorlog’ hebben wij ten onrechte de indruk gewekt dat Cohen de PVV op één lijn plaatst met degenen die verantwoordelijk waren voor de Holocaust.’

  Naar aanleiding van die kop barstte half december de nodige verontwaardiging los, waarbij weldenkend en minder weldenkend Nederland over Cohen heenviel, die zich overigens van commentaar onthield. In dit geval overstemde de rel de uiteindelijke boodschap in het interview zelf.
  In zijn column in de Volkskrant stelde Ronald Giphart later het beeld enigszins bij door te melden dat juist Vrij Nederland beter had moeten weten toen het de vooraankondiging van het interview formuleerde.

  Het is de vraag wat nu meer beklijft: de rel die er niet had hoeven zijn, het effectbejag van VN of de genuanceerde uitspraken van Cohen zelf.
  Coverstory van het nieuwe nummer van VN is trouwens ‘Rechtsland’ een grappig bedoelde ‘gids voor toeristen en de oorspronkelijke bevolking’. Met uitspraken als ‘Een stop waard: het lelieblanke Volendam’ en ‘Getting away is tamelijk eenvoudig. Indien u een djellaba draagt of een linksmens bent, heeft u zelfs kans dat de Gedoger u helpt met inpakken.’
  Kijk, zo kennen we Vrij Nederland weer.

  Bronnen: Volkskrant, WIK, NRC  Maak melding

 45. Uitstekende column Bert Wagendorp (wederom)

  *** Korpschef ***

  De Amsterdamse korpschef Bernard Welten zei dinsdag dat hij niet van plan is vrouwen met een boerka onmiddellijk te arresteren. Hij wil ze er op aanspreken, maar oppakken en opsluiten lijkt hem onverstandig.

  ??Hé, is daar iemand, in die boerka???

  ??Ja, ik.??

  ??Mag niet h?, een boerka. Geen gezicht. Begrepen???

  ??Ja.??

  Altijd met die types in gesprek blijven, dat is het beste, daar heeft Welten gelijk in. Met gevangenissen vol boerkadraagsters sla je internationaal ook een modderfiguur.

  De opmerkingen van Welten leidden in Den Haag tot ??woedende?? reacties. Er wordt daar louter nog woedend gereageerd. Kalme reacties tellen niet meer mee. Gematigdheid is een teken van zwakte, het is zaak meteen flink van leer te trekken en er vol in te kleunen. Dit alles in navolging van de PVV, die er mooie successen mee boekt.

  Bij het CDA hebben ze Mirjam Sterk ingehuurd om het gat op rechts af te dichten. Bij Sterk staat het verstand al een tijdje op nul en de blik op oneindig. Als er iets is met integratie of immigratie komt ze uit de kast en begint verontwaardigd te blazen. Sneu, maar oké. ??Het kan niet zo zijn dat????, begon Sterk, en gaf vervolgens Welten onderuit de zak.

  Welten zei ook dat hij zijn gezonde verstand zou blijven gebruiken. Dat is in de huidige politieke omstandigheden een zwaar dreigement. Het kwam hem op een woedende reactie van Jeanine Hennis te staan, de strenge powerwoman van de VVD. Volgens Hennis suggereerde de politiechef met die woorden dat ??de regering zijn verstand niet gebruikt??: tegenwoordig een ontoelaatbare verdachtmaking.

  In het regeerakkoord staat, dat het kabinet met een voorstel komt voor ??een algemeen verbod op gelaatsbedekkende kleding zoals boerka??s??. Dat voorstel is er nog niet. Als het er wel is, moet het eerst nog door de Tweede en Eerste Kamer worden goedgekeurd. Er zijn in Nederland naar schatting tussen twee- en driehonderd vrouwen zo gek om gehuld in boerka over straat te gaan. Een paar honderd te veel, maar niet iets om je echt druk over te maken. Er gaan wel vreemdere vogels over straat, en ook nog in volle glorie.

  Een relletje over niks dus. Maar de brulkikkers in ons parlement laten geen kans voorbij gaan om de wangen flink op te blazen en zich van hun stoerste kant te laten zien.

  Het voorgestelde boerkaverbod is pesterij en goedkope symboolpolitiek, en wie als politicus niet elk zelfrespect overboord heeft gezet zou zich moeten hoeden er van mijn belastingcenten ook maar één woord aan vuil te maken.

  We moeten die vrouwen niet dreigen met arrestatie, maar hen duidelijk maken dat ze zich niet in een boerka moeten laten opsluiten.

  Welten zei eigenlijk niks anders dan dat hij wel wat beters heeft te doen, dan de idiote hersenspinsels van de kakelende klasse in Den Haag allemaal even serieus te nemen.

  Misschien niet geheel correct, staatsrechtelijk gezien, maar wel begrijpelijk. Eerst moet hij op last van de loslopende gek Graus zijn koddebeiers omscholen tot animalcop, straks moet hij de jacht openen op amper te vinden boerkadraagsters – en als wegens het gebrek aan manschappen het aantal brievenbuspissers en stomdronken Kamerleden dat lachend langs alcoholfuiken raast sterk toeneemt, heeft hij het gedaan.

  Het is nog reces, maar niet voor de Haagse wanen.  Maak melding

 46. Die Wagendorp mag wel uitkijken, als de PVV groter en groter en gaat regeren vallen dit soort teksten onder “staatsondermijnende activiteiten” met een gang naar een werkkamp tot gevolg. Overigens een briljante column!


  Maak melding

 47. Hoger onderwijs verliest 2500 hoogleraren en docenten

  Boetes voor trage studenten is een belangrijke kortingspost

  In 2012 zal het hoger onderwijs flink moeten uitkleden omdat zij 20 procent minder geld krijgen van de overheid. De vereniging van universiteiten (VSNU) heeft berekend dat minstens 2500 hoogleraren en docenten hun baan verliezen door de bezuinigingen.

  Trouw meldt dat boetes voor trage studenten en minder geld voor onderzoek de belangrijkste kortingsposten zijn. Het hoger onderwijs loopt een bedrag tussen de 700 en 900 miljoen euro mis. Dat is zo’n 15 procent van het totale budget.

  Sijbolt Noorda, VSNU voorzitter zegt dat de ontslagen nog niet vast staan. “Maar deze cijfers zijn geen verzinsels. Het kabinet is wel degelijk van plan deze bezuinigingen door te voeren.”

  VSNU vindt het zorgelijk dat zoveel hoogleraren en docenten gedwongen moeten vetrekken. Naar verwachting zal het aantal studenten de komende jaren alleen maar toenemen. Ook vindt ze dat het kabinetsbeleid niet in lijn is met het streven om wereldwijd in de tof vijf van kenniseconomieën te komen.

  volgens TROUW


  Maak melding

 48. VN: Schandalig weinig geld voor bestrijding cholera Haïti

  Slechts een kwart van het benodigde en toegezegde geld is verstrekt
  De Verenigde Naties vinden dat er veel te weinig geld vrijkomt voor de bestrijding van cholera in Haïti. Dat meldt de Volkskrant. Een woordvoerster van OCHA, het VN-bureau voor de coördinatie van noodhulp, noemde het donderdag schandalig dat de VN-lidstaten nog slechts een kwart van de benodigde fondsen hebben verstrekt.

  De VN-woordvoerster:

  “Van de 174 miljoen dollar die nodig is, hebben de VN slechts 44 miljoen of 25 procent ontvangen, hoewel de situatie zeer dringend is. Het zit vast. Het is schandalig dat we zo weinig geld hebben om een ziekte te bestrijden, die mensen in een oogwenk doodt.”

  Cholera heeft de afgelopen maanden meer dan 3300 Haïtianen het leven gekost. 150 Duizend mensen werden ziek, aldus de Volkskrant.  Maak melding

 49. Bedankt Derk; Hij kwam er op de stijllozen ook niet zo genadig af.

  VVD-fractievoorzitter De Heer heeft inmiddels een commissie in het leven geroepen voor het maken van een profielschets voor een nieuwe wethouder.

  Weer een commissie….denk dat de gemeenteraad toch wel stelt dat “haast geboden is”. Als ze nu een Zwollenaar geschikt achten, zal ie zich wel (hardop) afvragen waarom hij in een eerder stadium niet goed genoeg was 😮


  Maak melding

 50. En de achterban is weer tevreden en kan weer schreeuwen.

  DEN HAAG – PVV-Tweede Kamerlid Joram van Klaveren wil dat het kabinet onmiddellijk stopt met de maandelijkse vergoeding voor immigranten die terugkeren naar hun vaderland.
  Van Klaveren zegt ‘verbijsterd’ te zijn dat bijvoorbeeld vluchtelingen uit Bosnië die terugkeren naar hun vaderland, de rest van hun leven 470 euro per maand krijgen overgemaakt.

  Die regeling wordt binnenkort opgetrokken voor louter migranten van 55 jaar en ouder, maar dat gaat de PVV niet ver genoeg. De partij wil terugkeer van migranten niet belonen met een ‘zak geld van de Nederlandse belastingbetaler’, aldus het AD. Een wat ambigue houding voor de PVV, die toch bekend zijn geworden met hun anti-immigratie standpunten. (ANP/AD/EK)


  Maak melding

 51. Vreemde houding idd. Las dit pas. O.a. over hetzelfde onderwerp:

  Dit kabinet krijgt niets voor elkaar, en maakt alleen maar veel dingen stuk.
  Dat laatste moet van Wilders: aan cultuur en natuur heeft hij geen boodschap, dat zijn linkse hobby’s die rijp zijn voor ’t grofvuil.

  VVD en CDA vinden het kennelijk een heel acceptabele ruil, hoewel het ook in hun Grachtengordel wel een beetje begint te jeuken: aan het redden van de rijken offeren zij desnoods het behoud van de beschaving op.

  Remmen los
  U vindt dat ongenuanceerd? Dat ben ik dan geheel met U eens. Het ís ook zeer ongenuanceerd beleid, en Rutte-Rechts wijkt daarmee duidelijk af van wat vorige CDA-VVD-coalities voor ons in petto hadden. Misschien komt dat doordat voor het eerst de VVD de leiding heeft, waar men ingetogen rentmeesterschap toch snel als hinderlijke barri?re voor het vrije spel der maatschappelijke krachten ziet. Zo zijn wat sneller de remmen los.

  Dat zien wij nu letterlijk in het verkeer. Onbeperkt racen op de snelweg: dat is het thans dominante kleinburgermansideaal. Het is dan ook het enige wat dit kabinet tot dusver echt heeft bereikt. Alle andere beloftes bestaan vooral uit gebakken lucht.

  Probleem
  Vijftig procent minder immigranten? Wel (voor degenen die dat in een tijdperk van miljardenbezuinigingen kennelijk politieke prioriteit nummer 1 vinden): het kabinet mag in z’n handen knijpen, als men de vijftien procent al haalt

  Volgens Wilders was die vijftig, toen hij dat in oktober met veel bombarie aankondigde, een absolute minimumeis, anders had het kabinet Een Groot Probleem. Nu heeft hij zich kennelijk even in het meel in zijn mond verslikt, althans dat Grote Probleem blijft nog even uit. Of denken Verhagen en Rutte: ach, zijn achterban heeft toch nooit goed leren rekenen, dus daar valt het verschil tussen woorden en daden toch niet op?  Maak melding

 52. Dick,Freddy heeft namens Swollwacht gereageerd.Niet gelezen??
  Wij vinden dat zolang er geen nieuwe Wethouder is de taken overgenomen moeten worden door de huidige wethouders en Burgemeester,met een vertrekkende Wethouder is het toch geen zaken meer doen??


  Maak melding

 53. @ Wichert, elke partij heeft gereageerd geloof ik. Niet alles gelezen, Deze van vanmorgen vond ik sterk. SP: vertrekregelingen eerst bespreken met de raad. Idd met deze meneer uit Zeist is geen zaken meer te doen. Lijkt me ook niet logisch al zullen overgebleven wethouders dan wel een zwaar takenpakket krijgen. Nog meer zaak om niet te lang te keutelen met een opvolger. Vind het een afgang voor de VVD dat dit zo snel zo gelopen is.  Maak melding

 54. Geen nood; René de Heer van de Zwolse VVD heeft een commissie in het leven geroepen om een profielschets te maken voor een nieuwe wethouder. Hoezo? Ik mag toch hopen dat nu wel bekend mag zijn hoe dat profiel eruit ziet…Die Zwolse VVD’ers moeten maar eens een toontje lager gaan zingen. Lijkt me beter die wethoduerspost aan een andere college-partij te geven. Voor de Zwolse VVD-fractie geldt nu:Geschikt [.] Ongeschikt [X]:D


  Maak melding

 55. Ze vragen ook

  bovendien het vermogen tot schakelen in gedrag

  Daar valt dit toch ook onder

  hypocriet
  [bijvoeglijk naamwoord]⤢ wie vriendelijk doet terwijl hij het niet meent
  vb:hij gedraagt zich hypocriet
  synoniemen: schijnheilig huichelachtig
  tegenstellingen: eerlijk oprecht loyaal waarachtig
  bijvoeglijk naamwoord: hy-po-criet  Maak melding

 56. @Dick; Voor wat betreft de knip heeft de VVD ook een commissie ingesteld die onderzoek moest gaan doen naar deze kwestie. Laat ik nou toch altijd gedacht hebben dat dit soort commissies “linkse hobby’s zijn/waren” :D:D:D


  Maak melding

 57. Net op ’t journaal: Traumaheli’s en “in geval van nood” zucht…traumaheli’s vliegen volgens mij altijd alleen in geval van nood. Die leidraadloperts van het CDA maken er ook een zakie van.


  Maak melding

 58. @ Derk: Begreep idd van dat nachtvliegen en de (ineens) niet op het dak-tragedie. Terwijl er miljoenen zijn geïnvesteerd om ziekenhuisdaken geschikt te maken voor de traumahelikopters.

  Maar ik doelde hier op

  Nu is er alleen een ontheffing voor nachtvluchten als er een noodgeval is.

  …..dacht dat het zo goed als altijd een noodgeval betrof. Anders komt er geen traumaheli bij aan te pas.

  Volgens mij is het nog nooit een probleem geweest, maar we hebben weer een……

  Atsma zegt nu dat er gewerkt wordt aan een oplossing. Eind deze maand komt een commissie daarover met een advies.  Maak melding

 59. Tja Dick, je zal maar in Noord Nederland wonen en afhankelijk zijn van die trauma-helikopter in een nood-situatie. Zou Atsma een goede aansprakelijkheidsverzekering hebben? Te gek om los te lopen dit soort regeltjes.


  Maak melding

 60. Over de Zorg:

  PGB zorg splijtzwam coalitie

  PVV al ontevreden … forse bezuinigingen op pgb maakt zorg duurder omdat meer gebruikt wordt gemaakt van zorg in reguliere instelling … VVD wil juist dat chronisch zieken en gehandicapten meester worden over eigen zorg

  Het persoonsgebonden budget is opnieuw een discussiepunt geworden tussen regeringspartijen VVD, PVV en CDA. Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten stelde voor het kerstreces de bezuinigingen gedeeltelijk uit en hief de stop op nieuwe pgb-aanvragen op, maar de PVV is nu al ontevreden omdat blijkt dat nieuwe pgb-houders rond de 10.000 euro gekort worden.

  De nieuwe pgb-aanvragers, ook die al vorig jaar op de wachtlijst stonden, worden flink gekort en daar is de PVV niet blij mee. De VVD en en CDA beraden zich nog op een standpunt.

  De VVD is een groot voorstander van het persoonsgebonden budget waarbij chronisch zieken en gehandicapen zelf zorg kunnen inkopen. Na veel moeite wist de staatssecretaris dan ook het pgb weer open te stellen, maar dan in afgeslankte vorm omdat met regeringspartijen PVV en CDA is afgesproken dat er flink gekort moet worden op dit budget.

  Door die maatregel lijkt het kabinet nu ook in de eigen financiën te snijden omdat pgb-aanvragers in het vervolg gebruik zullen gaan maken van zorg in reguliere instellingen. Die is niet alleen duurder, maar gaat ook tegen de principes in van de VVD die juist wil dat chronische zieken en gehandicapten zelf een budget aanvragen voor de zorg die zij nodig hebben.  Maak melding

 61. Misschien val ik in herhaling want ik lees hier nooit maar wat vinden jullie van het volgende: waarschijnlijk komt er geen nieuw Hedon ivm de centen, maar natuurlijk ligt die totaal overbodige brug daar wel>:(


  Maak melding

 62. @Dick; De PVV ontevreden? Dat is hun state of mind :D. Die onetveredenheid snap ik trouwens niet, want zoals ik uit dit artikel begrijp wilde o.a. de PVV dat er gekort werd op het PGB-budget…..Zucht!


  Maak melding

 63. Overigens; Waar is onze Minister President Markje Rutte? Je hoort of ziet hem nergens. Balkenende heette kleurloos te zijn, maar was wel aanwezig. Rutte is vooral onzichtbaar…..


  Maak melding

 64. Kabinet gaat akkoord met trainingsmissie in Afghanistan, heeft die Verhagen verdeurie toch zijn zin gekregen. Mooi dat de PVDA hier niet meer voor verantwoordelijk voor gehouden kan worden en hopelijk schiet de Tweede Kamer dit plannetje af.


  Maak melding

 65. Na gisteren Een Vandaag te hebben gezien is het duidelijk geworden dat het alleen is om weer credit te krijgen bij Amerika.

  Voor degene die het niet hebben gezien kijk het even na op uitzending gemist.


  Maak melding

 66. Gisteravond was generaal verschrikkelijk buiten dienst Couzy nog op TV om even uit te leggen een dergelijke missie totaal tot niets leidt.
  -defensie heeft geen geld, wie gaat dat betalen
  -de situatie in Noord-Afghanistan is inmiddels niet meer veilig te noemen (eufemisme)
  -in het huidige duitse “kamp Holland”, waar de club wordt gestationeerd, mogen ze overnachten in tenten, en niet in bunkers
  -de kandidaat-agenten zijn bijna allemaal analfabeet
  uzw uzw uzw


  Maak melding

 67. Nouja zeg………………..

  Wethouder zonder twitter leest boek
  DOETINCHEM – “Nu ik niet mag twitteren tijdens de vergadering, ga ik maar een boek lezen”, zei VVD-wethouder Loes van der Meijs donderdagavond voorafgaand aan de raadsvergadering in Doetinchem.

  Ze hield zich aan haar woord en opende haar boek toen ze klaar was met het agendapunt ‘lokale media’, dat onder haar portefeuille valt, meldt Twentsche Courant Tubantia.

  Het gedrag van de wethouder schoot SP-lid Marja Lukassen in het verkeerde keelgat. “Dat getwitter hing me al de keel uit, maar een boek lezen tijdens de raad is pure minachting”, zegt Lukassen vrijdagochtend. “Een schandelijke vertoning.”

  Het Doetinchemse college had het twitterverbod vanuit de raad opgelegd gekregen. “Ik las een boek over onderwijsbeleid”, zegt Van der Meijs. “De volgende keer neem ik een breiwerk mee.”


  Maak melding

 68. Sorry, ’t komt van GeenStijl, maar ik vind het (voor de verandering) wel aardig geschreven. Hier de link, waar sommige woorden dan weer klikbaar zijn…

  Zoals slechte soaps. Want Atsma wilde ONM redden. Die man ja.

  Nou, komt-ie:

  Trauma! heli’s mogen niet in het donker vliegen

  We weten niet precies wat de talenten van Joop Atsma zijn, maar goede ideeën verzinnen is het niet. Als je politieke hoogtepunt het redden van vuurtorens, Lingo en slechte soaps is, zou je toch eens aan een andere professie moeten denken. Niet Atsma, dat is een omhooggevallen Duracellkonijn van slechte plannen. Wat nu weer? Atsma heeft bedacht dat traumaheli’s ’s nachts niet mogen vliegen omdat het dan donker is. Althans, ze mogen niet opstijgen in het donker, landen mag van Joop wel gewoon. Jup. Het is voor de uitermate goed getrainde piloten van de Lifeliners te gevaarlijk is om in het donker recht omhoog op te stijgen vanaf het dak van een ziekenhuis. Te weinig zicht. Er is voldoende bewijs (mirror) dat nachtvluchten niet onveiliger zijn dan overdag en technisch prima uitvoerbaar, in het hoofd van Atsma speelt zich nu eenmaal een andere realiteit af. Zijn slechtziendheid geldt blijkbaar ook voor zijn politieke visie. Joop is bang dat er misschien wel een ongeluk gebeurt met een traumaheli waarbij mensen om het leven komen. Daarom offert hij preventief de levens op die het zeker weten gaat kosten nu de medichoppers aan de grond blijven ’s nachts. Logica. Daar gaan de miljoenen investeringen in het gereed maken van de daken voor nachtvluchten en de training van de piloten. Doei geld, het was leuk je gekend te hebben. En ook alvast doei voor de mensen die van plan zijn om ’s nachts een ernstig ongeluk, hartaanval of beroerte te krijgen. Even wachten nog met die nieuwe nier. Namens Joop Atsma gecondoleerd.  Maak melding

 69. In Derk’s bericht gaat het over ene Lukassen…toch niet familie van die door-brievenbuspiserT 😮

  Als ze daar een boek gingen lezen, praatte ik niet eens verder…wat een minachting van de spreker. Net als een breiwerk van deze of gene knippiesmutse. Ben ook absoluut voor een twitter-verbod tijdens vergaderingen.


  Maak melding

 70. dick, dat twitterverbod heeft bij jou niet enkel te maken om het feit dat het niet netjes is. Ik ben het met je eens dat een boek lezen en breien niet netjes is, en als iemand constant zit te twitteren vind ik dat ook niet erg netjes (infobesitas…). Maar als ze af en toe even kijkt, moet dat kunnen mijns inziens. Andere leden daar zullen ook vast wel af en toe even kijken of ze een sms hebben oid…


  Maak melding

 71. Het Doetinchemse college had een twitterverbod vanuit de raad opgelegd geklegen. Van der Meijs: “Ik heb geen bereik in het gebouw, dus twitter nooit tijdens de raad. Maar als ik wel bereik zou hebben zou ik het doen. En het boek dat ik las – over onderwijsbeleid – leen ik graag uit aan mevrouw Lukassen. In plaats van een boek neem ik volgende keer ’n breiwerk mee.”

  —————————
  helemaal eens met Loes.  Maak melding

 72. Gewoon alle telefoon uit of inleveren…als het moet dan moet het maar net zo als op school. Alles kan best ff wachten tot de vergadering afgelopen is. Hoe belangrijk je jezelf ook wilt maken 😉


  Maak melding

 73. Kabinet: legertje politie naar Afghanistan

  545 agenten gaan naar Afghanistan …
  Missie dient niet voor offensieve militaire activiteiten, maar toch gaan militairen en vier F16??s gaan mee …
  Politiebond vindt missie flauwekul

  Kabinet Rutte heeft een akkoord bereikt over de trainingsmissie naar Afghanistan. 545 Nederlandse agenten moeten Afghaanse politieagenten gaan opleiden. Uitgangspunt is het versterken van de Afghaanse rechtsstaat, maar een deel van de gevechtsmachine gaat mee.

  VVD en CDA hebben een akkoord bereikt over de trainingsmissie in Aghanistan die zal lopen van mei 2011 tot en met mei 2014. Het kabinet benadrukt dat er geen offensieve legeractiviteiten zullen plaatsen, maar toch gaan er militairen en vier F16’s mee.

  De Nederlandse trainers zullen in Kunduz, maar ook in Kabul en Bamjan worden gelegerd. Dat zullen mensen zijn afkomstig uit de marechaussee, de politie maar ook de landmacht. Zij zullen werkzaam zijn binnen verschillende legerkampen.

  Rutte zei in zijn persconferentie dat er in totaal 225 trainers mee zullen gaan. De rest van de staff zal de missie bijstaan bij bijvoorbeeld logistieke en medische werkzaamheden. “Er gaan alleen militairen mee voor inherente zelfbescherming. Duitsland is verantwoordelijk voor de ‘force protection’.” De Nederlandse F16’s worden alleen ingezet voor acute noodsituaties en het opsporen van bermbommen.

  Wilders heeft via sms laten weten de trainingsmissie niet te steunen. Dat betekent dat er nog geen Kamermeerderheid voor is. De PvdA zal zeker niet instemmen met het voorstel. Job Cohen laat in een reactie weten dat zijn partij “onmogelijk” een missie kan steunen waarbij ook militairen worden meegezonden. Van D66, GroenLinks en de ChristenUnie kan het kabinet mogelijk wel steun verwachten.

  D66 en GroenLinks lieten vlak na het akkoord weten kritisch tegenover de missie te staan. Fractievoorzitters Jolande Sap (GroenLinks) en Alexander Pechtold (D66) zullen volgende week voorafgaand aan het debat eerst deskundigen aan het woorden laten over de civiele trainingsmissie. De partijen vragen zich af of de missie gezien de veiligheidssituatie wel een kans van slagen heeft, wat de verhoudingen tussen de EU en de Navo is en wat de precieze aard is van de militaire ondersteuning.

  Een woordvoerder van de politiebond liet aan de NOS weten er niets voor te voelen om agenten naar Afghanistan te sturen. “Het is flauwekul. Er is daar geen vrede. Je hebt daar een oorlogssituatie en dan stuur je daar geen politieagenten naar toe, maar laat je dat over aan defensie.”
  —————————————————————————–Doel natuurlijk: wit voetje halen. Opvallend die mening van de politiebond. Hoorde ook dat de DRIE jarige missie uit meerdere potjes moet komen. O.a. uit Ontwikkelingssamenwerking 😮


  Maak melding

 74. Geen twitter in de raadzaal

  Eens met Dick:

  Gewoon alle telefoon uit of inleveren…als het moet dan moet het maar net zo als op school. Alles kan best ff wachten tot de vergadering afgelopen is. Hoe belangrijk je jezelf ook wilt maken

  Als je je tijdens de vergadering ook op iets anders moet concentreren kan je nooit een topprestatie leveren.
  Daar weer Wennemars alles van. Intensief getwitter werd zijn ondergang zelfs.

  Nog beter slapen dan twitteren 😉


  Maak melding

 75. Breng ze hier maar niet op ideeen:

  Tories verkopen Britse bossen aan houthandel

  De verkoop van ruim 260 duizend hectare bos moet 2,35 miljard euro opleveren
  De Britse regering wil ruim 260 duizend hectare bosgrond verkopen aan de houtindustrie. Dit terwijl de conservatieve premier David Cameron tijdens de verkiezingen nog beloofde dat natuur en milieu bij hem in veilige handen zouden zijn. Een journalist van de Britse krant The Independent maakt zich hier boos over.  Maak melding

 76. Daar is hij dan, de artikel 100-brief aan de 2e Kamer, over een nieuwe missie in Afganistan.

  Het gaat er weer om spannen m`n beste PvdA ⤽scribenten⤝. Wat gaat Cohen doen? Rutte herinnerde Cohen er aan dat hij vorig jaar april niet afwijzend tegenover een trainingsmissie stond. Natuurlijk waren er vanuit de PvdA de afwijzende geluiden van Samson en Timmermans, maar Job Cohen heeft zelf nog geen formele reactie gegeven.

  Tactisch gezien is het voor de oppositie een gecompliceerde politieke situatie. De PVV en de SP zijn fel tegen. Door de val van het kabinet Balkenende 4 over dit punt wordt het moeilijk voor de PvdA om alsnog overstag te gaat. ????.Of juist wel? 😉 Zo wordt dus de bal gelegd bij GL, D66 en de CU. Dat verhoogd de druk aanmerkelijk, ook voor de PvdA, want dat betekend dat eventuele instemming als een molensteen om de nek komt te hangen tijdens de komende PS verkiezingen.

  Het Kabinet zelf heeft internationaal gezien weinig te verliezen bij een afwijzing van het voorstel. Wel veel te winnen, als het alsnog doorgaat. Lukt het Rutte, dan versterkt het zijn toekomstige positie. Lukt het niet dan wijst hij naar de PVV en de oppositie, en wast hij verder zijn handen in onschuld. De val van Balkenende 4 heeft bewezen, dat de angst voor een electorale afstraffing bij de Linkse partijen groter is dan een rechte rug. Het Afghanistan debat wordt een interessant spektakel, waarbij de oppositie spitsroeden zal moeten lopen tussen de ⤽vriendelijke⤝ overtuigingskracht van het kabinet, en anderzijds de aanvallen van de PVV en de SP die aarzelingen van de oppositie zullen uitbuiten om ze te splijten.

  VVD??er is tegen uitzending,????.maar wie ben ik?  Maak melding

 77. Er is denk ik al veel duidelijk, VVD-er. PvdA 18:02 reeds. CU, D’66 en GL hebben detail-opmerkingen voor zover ik vernam via Radio 1. De 3-jaarlijkse missie gaat door. Er is nog nooit een militaire missie aangegaan met zo weinig draagvlak. Begreep dat er ook veel ???’s onder VVD-ers bestonden. Eens met je “tegen”.


  Maak melding

 78. Rechtse kiezers snappen 2 maart niet

  De aanhangers van de VVD en PVV zijn niet goed op de hoogte van de verkiezingen die 2 maart plaatsvinden. Slechts 50 procent van de PVV’ers weet dat we naar de stembussen mogen voor de Statenverkiezingen, bij de VVD’ers is dit percentage 60 procent.

  De PvdA- en GroenLinks-kiezers daarentegen zijn wel goed op de hoogte met respectievelijk 73 en 71 procent. Van de CDA-stemmers weet 65 procent dat er verkiezingen zijn.

  De Statenverkiezingen zijn erg belangrijk, aangezien zowel het kabinet als de oppositie een meerderheid probeert te krijgen in de Eerste Kamer. Wanneer Rutte en co geen overwicht krijgen in de Senaat, wordt regeren lastig.


  Maak melding

 79. Aan Fleur Agema de eer het boeken lezen tijdens raadsvergaderin/debat te introduceren.

  Telegraaf 26.10.2010 De regeringsverklaring van premier Mark Rutte en het daaropvolgende debat betekenden dinsdag de eerste confrontatie tussen de kersverse regering en de Kamer. Op Twitter en in de wandelgangen kwamen echter ook andere ??belangrijke kwesties?? aan de orde. Waarom zit Femke niet vooraan en zit Fleur Agema nou een boek te lezen?  Maak melding

 80. Dick, deze splijting in het linkse ⤽blok⤝ is het failliet van een eventueel samenwerkingsverband tussen de oppositie partijen. Voor GL, D66 en de CU zal het extra moeilijk worden om dat aan hun potentiële achterban te verkopen, aangezien een forse meerderheid van de bevolking tegen de missie is.

  Politiek gezien is het de PVV die bij al dat gekrakeel zijde spint. Zonder gebonden te zijn aan kabinetsdeelname kan de PVV rustig haar tegenzin tegen deze missie spuien, over iets wat door de meerderheid van de bevolking onderschreven wordt.
  Dat zal Wilders veel baat opleveren bij de komende PS verkiezingen. Gaat de missie niet door, dan zal hij toch het leeuwendeel van de krediet hiervan claimen.

  Zo zie je maar weer, de één z`n dood, is een ander z`n brood. 🙂


  Maak melding

 81. @ VVD-er…als je het in termen van splijting wilt zien, is ie ook op rechts…PVV distangeert zich ernstig van VVD en hun klonen. Eens over de uitleg aan de achterban.

  Denk dat Wilders dit idd zal uitspelen voor de PS-verkiezing. Idd kan PVV zich nu ook op de rechtse-anti deelname stemmers richten. PvdA kan ook stellen dat ze vanaf het begin duidelijk waren. En ook daar kunnen ze GL en D’66 tegen-stemmers voor zich winnen. De één z’n/haar dood is idd de ander’s brood en zo draait de aarde nog wel een tijdje door.


  Maak melding

 82. Ben ook tegen die missie. Een land waar ze 1400 jaar achter lopen kun je niet 123 hervormen. We moeten dat land net als al die andere landen waar ze die vroeg-middeleeuwse ideologie erop na houden maar gewoon opgeven. Als we toch gaan, dan gaat dat weer mensenlevens kosten en dat barbaarse krijg je er toch niet uit.


  Maak melding

 83. Derk om 19:56

  ===Rechtse kiezers snappen 2 maart niet===

  M`n best Derk, is dat een vorm van wensdenken? Geloof maar dat zowel de VVD als de PVV kiezer eind februari zodanig gemasseerd zijn, dat de blind het stemhokje kunnen vinden.

  Voor de PvdA en GroenLinks-kiezers zie ik het donker in, daar deze over het algemeen niet behept zin met een lange termijn geheugen. 🙂


  Maak melding

 84. Dick om 20:40

  Het is mij nog niet opgevallen dat de PVV zich distantieert van het kabinetsbeleid.
  De PVV heeft op voorhand aangegeven dat ze tegen een missie naar Afghanistan waren, en dat het Kabinet bij de eventuele oppositie een meerderheid zou moeten verwerven. Inderdaad zou de PvdA eventuele tegenstemmers bij GL en D66 weg kunnen snoepen, maar dan zullen ze toch wat adequater te werk moeten gaan, en niet zo onbeholpen als de afgelopen periode.  Maak melding

 85. Bericht door VVDer, op 7 januari 2011 om 20:45

  Het is geen wensdenken hoor ooit stemde ik rechts en kan zo maar weer maar zolang de VVD vrijt met de PVV en hier in Zwolle missers maakt sla ik de VVD even over. Hoe kijk jij tegen de situatie aan van onze uit Zeist vertrekkende Wethouder?


  Maak melding

 86. Gedachtengang van een gemiddelde PVVer:

  Bericht door Tjon, op 7 januari 2011 om 20:52
  Waarom al dit gelul over we zijn het zat wat er gebeurd. Stem dan gewoon PVV dan is alles over.

  In dit topic


  Maak melding

 87. Derk 21:27

  De onwaardige motivatie die Berkhout geeft over zijn ontslag is natuurlijk een gotspe. 10 maanden wethouder, en daarna 2 jaar eventueel wachtgeld opstrijken.
  Het tromgeroffel van Groen Links in Zwolle is ook verregaand hypocriet, als ik kijk naar de move van Halsema. En laten we zelf ook niet roomser zijn als de paus, geld stinkt niet. Rechts zowel als Links lopen allemaal met euro tekens in de ogen, idealen zijn iets uit de oudheid.  Maak melding

 88. Ach Dame, dat is weer een rapport van de Witte Huis commissie. Vandaag is het dit en morgen is het dat. Op de site van Stichting Meervrijheid kan ook gereageerd worden. Misschien een kleine moeite voor jou om die link daar even te plaatsen.;)


  Maak melding

 89. Laten we eens terug kijken naar de afgelopen periode van Rutte 1. wat is eigenlijk de taak van de oppositie? Zoveel mogelijk proberen het Kabinet moeilijk te maken? Of is het eigenlijk de taak van het parlement om de regering te helpen het land te regeren? Het voorgaande geldt natuurlijk voor zowel de oppositie als de regeringpartijen.
  Dat de oppositie vaak een andere visie op zaken hebben dan regeringspartijen is uiteraard normaal, dat houdt de regering, en het debat, scherp.

  Maar wat heb ik mij geamuseerd over het gekrakeel over het ⤽meeregeren⤝ van de PVV, ondanks dat verschillende keren is gebleken dat het andere landen het geen biet interesseert of de PVV meeregeert of niet, blijven sommige figuren uit de oppositie hier over doorzeuren. De afgelopen maanden bleek verschillende keren dat regeringen en bedrijven allesbehalve wakker liggen van het gedoog Kabinet in Nederland.

  Wat een ⤽vuurwerk⤝! Wat een finesse! Wat een gezeur van Timmermans (PvdA) en kereltje Pechtold over de ⤽uitleg die men in het buitenland moet geven over de bijzondere gedoogsteun van de PVV⤝. De heren krijgen vanaf nu nog slechts aandacht door aan te kondigen diepe deuken te gaan schoppen in pakjes boter. Als dat vervolgens dan niet lukt, zou dat wat kunnen zeggen over de boter.
  Maar zeker over deze twee oppositie kneuzen.  Maak melding

 90. @VVD’er 07/01/2011 23.19: Je mag vinden wat je vindt, maar vind je het normaal wat er nu allemaal gebeurt? Met de PVV aan de zijlijn word ik als inwoner van Nedeland niet vrolijk. De kamerleden van die Politieke Beweging overschreeuwen zichzelf keer op keer. Voorbeelden te over: 1) Diverse kamerleden hadden zaken op hun kersfstok die ze voor hun politiek leider verzwegen hebben, gevolg: LPF taferelen (beschamend, want die mensen zitten wel in de Tweede Kamer en dienen een voorbeeldfunctie te hebben). 2) De rechterlijke macht dient naar de pijpen van diezelfde PVV te dansen. Kijk naar de uitspraken van Geert W. over de gearresteerde Somalische terreurverdachten, die inmiddels allemaal weer vrij zijn en de wraking van de rechtbank in zijn eigen proces. 3) Het keer op keer schofferen van moslims, nu ook weer naar aanleiding van het wel of niet handhaven van het boerka-verbod. Vraagje in deze: Moeten de agenten nu ook week in week uit de honderdern voetbalsupporters met capuchons en shawls voor hun gezicht gaan arresteren rondom de diverse voetbalwedstrijden? 4) Dan de PVV zelf; pogingen van dhr. Brinkman om van de PVV een democratische partij te maken, worden meteen getorpedeerd door Wilders. Beetje vreemd, vind je niet? 5) Nu met de politiemissie naar Afghanistan, de PVV is tegen en nu mag Rutte bij de oppositie gaan bedelen om steun. Beetje armoedig vind je niet?

  Zo kan ik nog wel even doorgaan. En wat de oppositie betreft, ik ben blij dat er nog mensen in de Tweede Kamer zitten die hun vak wel serieus nemen en doen waarvoor ze gekozen zijn. Dit kabinet wordt gegijzeld door de PVV, al roepen de heren en dames zelf om het hardst van niet. Ook hier voorbeelden te over, bij iedere Tweet van Wilders kunnen ze zich verantwoorden of moeten ze hun eigen standpunt uit komen leggen, lekker constructief allemaal en dan ga jij de oppositie verwijten dat ze gaten proberen te schieten in dit nieuwe kabinet? Omgekeerde wereld. Deze hele gedoogconstructie is onwenselijk, omdat er een Politieke Beweging is die geen verantwoordelijkheid draagt of af hoeft te leggen, maar tegelijkertijd over alles een mening ventileert of mensen (ook binnen het CDA en jouw VVD) beledigt danwel ronduit in een hoek zet (moslims en andere niet-westerse allochtonen). Daarmee worden wij als land wel degelijk te kijk gezet. Dat jij daar persoonlijk geen last van hebt zal allemaal best, maar het kan geen kwaad iets kritischer naar dit gedoogkabinet te kijken. En wat heeft dit gedoogkabinet nu eigenlijk bereikt? De files zijn nog steeds even lang, de economie klimt uit het dal, maar dat is hun verdienste niet. Dit jaar vallen de lastenverzwaringen nog mee, maar vanaf 2012 krijgen we allemaal een snoeiharde rekening gepresenteerd, dus de komende jaren krijgen we het als land zeker niet beter. Kijk maar eens naar de verschraling van de zorg etc. etc.


  Maak melding

 91. VVD-er loopt wel heel gemakkelijk voor zijn verantwoording weg

  En laten we zelf ook niet roomser zijn als de paus, geld stinkt niet. Rechts zowel als Links lopen allemaal met euro tekens in de ogen, idealen zijn iets uit de oudheid.

  Geld is slechts een ruilmiddel en wordt veel te belangrijk gemaakt in deze Kapitalistische maatschappij. En zeker in het Neo-liberale denken. Net als je eigen ego….zonder idealen en wensen geen samenleving.


  Maak melding

 92. Tweet van de dag (gister)
  vr 07 januari 2011
  Kamer wil traumaheli’s in nacht (2001), proef geslaagd (2008), Klink belooft nachtinzet in 2010 (2009), Atsma blaast af (2011) #vooruitgang

  Diederik Samson  Maak melding

 93. Amerikaanse justitie vordert Twitter-gegevens Rop Gonggrijp

  Onderzoek naar Nederlandse internetactivist die WikiLeaks assisteerde
  De Amerikaanse justitie heeft bij de berichtendienst Twitter de gegevens opgevraagd van de Nederlandse internetactivist Rop Gonggrijp zo meldt hij zelf op Twitter. Gonggrijp assisteerde eerder dit jaar WikiLeaks-oprichter Julian Assange bij het openbaren van schokkende beelden uit de Irak-oorlog. Daarop is te zien hoe Amerikaanse militairen onschuldige burgers doden.

  Gonggrijp, mede-oprichter van XS4ALL, was in Nederland de drijvende kracht achter ‘Wij Vertrouwen Stemcomputers niet’, die met succes aantoonde dat de overheid onbetrouwbare apparaten had aangeschaft om verkiezingen mee te houden. Naar aanleiding van die actie werd het rode potlood opnieuw ingevoerd.

  Deze zomer hielp Gonggrijp met het decoderen en online zetten van de video ‘Collateral Murder’ die aantoont hoe Amerikaanse militairen journalisten en andere burgers doodschoten in Irak.  Maak melding

 94. De VVD vindt de afwijzing van de PvdA van een trainingsmissie naar Afghanistan onverantwoordelijk. Dat zei VVD-Kamerlid Atzo Nicolaï zaterdag in het radioprogramma TROS Kamerbreed.

  De sociaaldemocraten steunen het voorstel van het kabinet niet omdat ze niet willen dat er militairen meegaan.

  Nicolaï stelde dat de militairen zeker nodig zijn om de trainers te beschermen. Ook ChristenUnie-leider André Rouvoet vond de afwijzing onverantwoordelijk. Jolande Sap, fractievoorzitter van GroenLinks, noemde de opstelling van de PvdA onbegrijpelijk.

  © ANP


  Maak melding

 95. Bericht door Dame, op 7 januari 2011 om 23:36
  @Assie Ik heb al genoeg vrijheid.

  Wees daar maar zuinig op Dame. Niet iedereen heeft dat.;)


  Maak melding

 96. Assie is nog niet zo lang wakker maar hij gaat vandaag optimaal gebruik maken van zijn vrijheden.:D En dan denk ik niet aan geitenmelk.:D


  Maak melding

 97. Dame 08-01 ?? 13:45

  Maar Dame toch,??.. natuurlijk spreek ik voor mezelf!
  Zoals ik in mijn reactie al naar voren bracht, ben ik van mening dat er in de politieke en publieke sector geen idealisten zijn. Het zijn mensen die op de maatschappelijke ladder een zo hoog mogelijke functie ambiëren, het liefst met een buiten proportioneel salaris. Daar is op zich niets mis mee, als dat salaris niet uit de publieke (belasting) pot geroofd zou worden.

  Ik hoop u niet op naïviteit te betrappen, naar ik mag aannemen volgt u de berichtgeving. In het rechtse en het linkse politieke/publieke circuit wordt op grote schaal aan zelfverrijking gedaan, doormiddel van declaraties, fictieve kosten, afvloeiing regelingen ect, ect. Maar wat mij in hoge mate stoort, is dat deze hypocrieten ons op een zalvende maar dwingende manier vertellen hoe het allemaal wel zou moeten. Decennia lang worden er over deze misstanden gedelibereerd door verschillende commissies,(volgende kostenpost) onder het motto: we doen een plas en alles blijft zoals het was. >:(


  Maak melding

 98. Stadshagenees 08-01 ?? 11:43

  Natuurlijk schrijf ik mijn reactie`s zoals ik zelf over bepaalde zaken denk.
  Dat betekent ook, dat er veel zaken zijn binnen de door u verafschuwde PVV die ik niet onderschrijf. Maar dat geldt ook voor de overige partijen, waaronder de door ⤽mij⤝ sympathiserende VVD. Het is natuurlijk een utopie om te veronderstellen dat een partijprogramma van een bepaalde partij volledig aan je wensen voldoet.

  V.w.b. uw tirade over het gedoogakkoord moet ik het op de meeste punten met u oneens zijn. De onwetendheid over deze nieuwe constructie wordt bewust of onbewust door de oppositie als een misgeboorte in stand gehouden. (rancune)
  Kort samengevat: de PVV praat mee en wordt op de hoogte gehouden over de juiste uitvoering van het regeerakkoord, en heeft zijn handen vrij over zaken die niet in het regeerakkoord voorkomen. Dat deze constructie voor de oppositie een horrorverhaal is blijkt uit feit dat ze hier nog geen adequate strategie tegenover kunnen stellen.

  Als laatste wil ik nog even op uw (huil?) verhaal ingaan. ⤽ Wat heeft dit gedoogkabinet nu eigenlijk bereikt?⤝. Beste Stadshagenees, dit gedoogkabinet is op 14 oktober 2010 aangetreden ⤽vier maanden⤝, wat had u verwacht? Al het puin van het vorige kabinet Balkenende 4 is opgeruimd? Had dit kabinet eerst 100 dagen het land door moeten fietsen? Binnen vier maanden het fileleed oplossen? Is er geen miljard euro extra toegezegd voor de zorg? Dat ze nu met molentjes lopen in en nabij Urk, staat mij ook niet aan.

  Wel realistisch m`n best Stadshagenees.;)


  Maak melding

 99. Beste VVD’er, mooi is dat, reageer ik kritisch op een door jou/u geplaatst artikel, dan is uw reactie dat dit een “huilverhaal” is. Hoezo dan? Omdat ik niet staat te juichen bij dit gedoogkabinet? Lekkere conclusie om mijn kritiek dan maar af te doen als een huilverhaal. Voor de goede orde; ik ga lachend en optimistisch door het leven en voor de duidelijkheid, ook ik heb de laatste verkiezingen op de VVD gestemd. Ik ben er echt niet vanuit gegaan dat diezelfde VVD in zee zou gaan met zo’n onbeschaafde politieke beweging als de PVV. Dat is van mijn kant een ernstige inschattingsfout geweest. De PVV gedoogt, dat is waar en daardoor hebben ze van CDA en VVD alle ruimte gekregen zichzelf te profileren en op die manier nog groter te worden. Hoe dat uitpakt gaan we wel merken bij de komende Statenverkiezingen, ik denk dat Rutte dan nog spijt krijgt van de gekozen strategie om een gedoogconstructie met de PVV aan te gaan. Want Wilders’PVV gaat dan weer winnen. Logisch ook, want nu draagt hij geen enkele verantwoordelijk en hij kan blijven schreeuwen wat hij wil. Je/Uw analyse over de oppositie deel ik, zij kunnen, nee moeten zich veel scherper profileren dan ze totnutoe doen. Goed dat Cohen zich nu vierkant tegen die missie in Afghanistan gekeerd heeft samen met de SP. Wonderlijk genoeg moet Groen Links hier nog over nadenken, benieuwd wat die achterban daarvan vindt.


  Maak melding

 100. Dick 08-01 ?? 12:13

  Nee Dick, VVD??er loopt voor geen enkele verantwoording weg. Alles draait om geld. Mensen die zeggen dat geld niet belangrijk is hebben meestal hun zaakjes goed voor elkaar, het zeggen dat geld niet belangrijk is, is een teken van rijkdom.
  Geld wordt vooral belangrijk als je het niet hebt. Geld maakt niet gelukkig, zegt men, maar gebrek aan geld kan je wel heel ongelukkig maken. En ja, ik weet uit het verleden waarover ik spreek.

  Wel eens je koelkast open gemaakt op het moment dat je honger had? Als daar alleen idealen in liggen, stilt dat jouw honger niet. Geld is inderdaad een middel en DUS een middel, geld is nu kracht, potentie, energie en kan als zodanig als doel gezien worden (heeft niets met Neoliberaal denken van doen) Veel mensen willen graag rijk zijn of worden. Mensen die dat ontkennen liegen meestal, anders zouden de loterijen het niet zo goed doen.

  Maar wat gebeurt er, de macht over ons gemeenschapgeld ligt in handen van een diffuse politieke ambtenarij en bureaucratie. Door zoveel mogelijk lagen te creëren tussen de gever en de ontvanger of gebruiker van het geld wordt de macht die het geld zou verschaffen geminimaliseerd. Bang zijn de regenten van een bepaalde politieke richting dat werkers, praktische doeners en sprankelende scheppers hun macht zouden vergroten met geld. ⤽HOU ZE KORT⤝, lijkt het devies, ⤽LAAT ZE HUN AFHANKELIJKHEID VOELEN⤝. Ze geven liever het geld aan mensen die er zelf niets mee kunnen. Pomp het rond in grote nutteloze organisaties en laat zoveel mogelijk onbelangrijke mensen die niets kunnen zich belangrijk voelen.

  Hierbij wil in mijn woorden nogmaals onderstrepen: idealen zijn iets uit de oudheid!
  Wensen mag ieder mens hebben. Hoe je het wendt of keert, de macht ligt bij het geld, of we het leuk vinden of niet, en dus: het geld komt toe aan de werkers, de denkers, de doeners en de scheppers!.

  Alé, en nu aan het werk!  Maak melding

 101. @VVD-er ; ieder z’n mening. Jij hebt blijkbaar geen idealen meer, want idealen zijn iets uit de oudheid.
  Laat ik nu mensen kennen die nog wel idealen hebben! Goh, hoe kan dat nou….
  Eén van die idealen is bijvoorbeeld dat mensen zich bewust gaan worden van de hoeveelheid voedsel die zij weggooien, en dat bewustzijn ook om gaan zetten in daden, en dit ook weer doorgeven aan de volgende generatie. Consuminderen is ook zo’n voorbeeld, gedeeltelijk vertaald in : wees tevreden met wat je hebt.

  Bij jou draait alles om geld (als ik je goed begrepen heb). Ook dat wil niet zeggen dat dit voor iedereen geldt…
  Er zijn ook mensen die met relatief weinig centjes tevreden zijn met wat ze hebben; in sommige gevallen is dat tering naar de nering zetten.


  Maak melding

 102. Dame 08-01 ?? 13:45

  Maar Dame toch,??.. natuurlijk spreek ik voor mezelf!
  Zoals ik in mijn reactie al naar voren bracht, ben ik van mening dat er in de politieke en publieke sector geen idealisten zijn. (…) In het rechtse en het linkse politieke/publieke circuit wordt op grote schaal aan zelfverrijking gedaan, doormiddel van declaraties, fictieve kosten, afvloeiing regelingen ect, ect. …

  Ik vind het nogal generaliserend wat je beweert, VVD-er. Zeker zijn er voorbeelden van zichzelf verrijkende politici (en ook toplieden uit bedrijfsleven en bankenwereld bv.), maar om te beweren dat het “op grote schaal” gebeurt, gaat te ver. De media en publieke opinie zitten er bovenop en straffen dit gedrag genadeloos af. Om een vet salaris te verdienen moet je echt niet in de publieke sector gaan werken en – nee – het zijn heus niet allemaal mensen die daar niet aan de bak zouden kunnen komen.

  Maar wat mij in hoge mate stoort, is dat deze hypocrieten ons op een zalvende maar dwingende manier vertellen hoe het allemaal wel zou moeten.

  Ik zou je ook willen vragen om eens kritisch naar je eigen toonzetting te kijken: ik ervaar die als nogal badinerend.


  Maak melding

 103. Stadshagenees 09-01 ?? 17:05

  Beste Stadshagenees, in mijn verwijzing naar uw (huil?) verhaal ⤽wat heeft dit gedoogkabinet nu eigenlijk bereikt?⤝ doelde ik op de kritiek die u had op het Kabinet, (niet om te schofferen) u verweet het Kabinet dat ze nog niets gepresteerd hadden. Hier ben ik het mee oneens, men kan aan een ploeg geen waarde hechten na vier maanden. Verder kan ik uit mijn reactie niet opmaken, dat ik u beticht van enig negativisme. Wat ik verder ook in mijn reactie naar voren breng, is het feit dat niemand zich volledig kan vinden in de handel en wandel van haar en/of zijn sympathiserende partij. Zo ook bij u.
  Maar als een goed observator had u deze constructie tijdens de verkiezingsdebatten aan moeten zien komen.

  In tegenstelling tot u, heb ik het volste vertrouwen ⤽met kritische kanttekeningen⤝ in dit gedoogkabinet. Nu zal ik op lange tenen gaan staan, maar alles liever dan met de z.g. progressieve partijen. Na drie jaar stilstand onder het vorige vechtkabinet, heb ik hier een poosje genoeg van. Ik kijk met vertrouwen uit naar de komende PS verkiezingen.  Maak melding

 104. drama 09-01 ?? 19:23

  Beste drama, dat is nu juist het leuke aan ons Nederlanders, we hebben een eigen mening, plus een scala aan wensen. En zeker onder het normale volk idealen, zoals in uw woorden ⤽consuminderen⤝.

  Of u mijn schrijfseltje bewust of onbewust niet goed hebt gelezen, weet ik niet, maar ik had het over POLITIEKE idealen. Volgens mijn bescheiden mening moet men idealen bij onze z.g. politieke ⤽bovengestelden⤝ met een lampje zoeken.
  Het zijn in alle lagen binnen ons politieke bestel baantjesjagers, die uit zijn op een comfortabele baan, in afwachting van een nog lucratiever job binnen het publieke bestel of de zakelijke markt. Als u de media volgt moet beamen dat deze z.g. idealisten bijzonder goed voor zich zelf zorgen.

  V.w.b ⤽bij jou draait alles om geld⤝ dat hebt u zeker niet goed begrepen. Maar zoals ik aangaf, van idealen kan men niet eten. Leg u oor eens te luisteren bij de voedselbank, en vraag aan deze mensen wat ze liever hebben, een kilo idealen, of een kilo eten. Of je het leuk vindt of niet, binnen onze maatschappij draait alles om geld.  Maak melding

 105. Dame 09-01 ?? 21:36

  Dame, ik veralgemeniseer op geen enkele wijze. Binnen ons politieke bestel komen op landelijk, provinciaal en gemeentelijk niveau excessen voor die op geen enkele manier goed te praten zijn. Er zijn een zeer groot aantal politieke en publieke bestuurders die op een onoorbare wijze doormiddel van declaraties, fictieve kosten, afvloeiing regelingen ect. zichzelf verrijken. Juist doordat de media en de publieke opinie hier bovenop zitten komt dat gelukkig in de publiciteit.

  V.w.b de vette salariëring in de publieke sector moet u ook niet zijn bij het lager en midden kader, maar juist bij het hogere segment. Over de z.g. Balkenende norm wordt daar geringschattende gesproken, als zijnde niet ter zake doende. In de media en op het internet is hierover voldoende informatie te vinden. Aangaande de topmensen in het bedrijfsleven: dat is een zaak van het betreffende bedrijf, de z.g. marktwerking. De salariëring van deze bestuurders komt niet uit de algemene publieke (belasting) pot.

  Bovendien ben ik mij op geen enkele wijze bewust dat ik mijn mening op een badinerende ( gekscherende / schertsende ) toon geef, komt dat zo over, dan mijn excuus.  Maak melding

 106. Zwolse,

  Dan is het toch fantastisch dat u nog 4 jaar uw gal kan spuwen over dit kabinet. :'(
  Dat wordt dan een ⤽zinnige⤝ vrije tijd besteding.
  Volgens mijn idee raakt u ze voorlopig niet kwijt.>:(


  Maak melding

 107. Drama 09-01 ?? 23:51

  Sorry drama, als u reageert op een politiek blog, mag ik toch aannemen dat u dat begrijpt.
  Politieke idealen: ideologie, het politieke idee van beginselen en ideeën van een politieke partij.  Maak melding

 108. Drama 09-01 ?? 23:51

  Sorry drama, als u reageert op een politiek blog, mag ik toch aannemen dat u dat begrijpt.
  Politieke idealen: ideologie, het politieke idee van beginselen en ideeën van een politieke partij.  Maak melding

 109. @VVD-er

  excessen

  Zeker zijn er excessen. Dat heb ik ook gesteld. Deze zijn bekend omdat pers (bonnetjes-opvragen) en politiek (Balkenende-norm) er bovenop zitten. Ik ageer tegen je stelling dat het om

  een zeer groot aantal politieke en publieke bestuurders

  zou betreffen. Dat zie ik graag met cijfers onderbouwd.
  Ik zie het verschil niet zo tussen iemand die met ‘mijn’ belastinggeld en iemand die met ‘mijn’ geld wordt betaald. De salarissen van toplui zit verdisconteerd in de producten die op de markt worden gezet en worden daarmee ook (deels) door mij betaald. Dat voel ik net zo hard in mijn portemonnee en dat vind ik moreel niet beter verdedigbaar. En wanneer je spreekt over excessen, dan moet je juist daar zoeken. Voorbeeldje: topman Philips die in 2007 incl. bonus 2,5 miljoen verdient, topman Numico die zelfs 14 miljoen ontving. Welke geweldige kwaliteiten rechtvaardigen dit soort bedragen?

  Uit de Volkskrant van april 2008:

  De salariskloof tussen topbestuurders en werknemers is in een kwarteeuw verdrievoudigd.

  Waar een directeur midden jaren tachtig gemiddeld 16 keer een modaal inkomen verdiende, is dat in 2007 opgelopen naar 44 keer modaal. Het gemiddelde directeurssalaris van de honderd best verdienende bedrijven steeg in 25 jaar van 225 duizend euro naar 1,3 miljoen euro, een stijging van 600 procent.

  Dank voor je excuus. Badinerend alleen dekt de lading van mijn opmerking niet voldoende: je toon is regelmatig neerbuigend en zelfgenoegzaam. Graag een open discussie met respect voor elke deelnemer.:)


  Maak melding

 110. Bedankt

  Ook ChristenUnie-leider André Rouvoet vond de afwijzing onverantwoordelijk. Jolande Sap, fractievoorzitter van GroenLinks, noemde de opstelling van de PvdA onbegrijpelijk.

  De hullie-wijzers van CU en GL zetten met deze tekst ondubbelzinning in op “meedoen aan de oorlog”. Hoe is het met Joëlleke’s (en Martijn van Dam samen) voorstel/motie van 2010 opNIET meer naar Afganistan te gaan?

  Ik herhaal “niet”. >:(>:(>:( Heeft politiek-volgend NL een selectief geheugen? Kan dit gedrag allemaal onder de noemer van die grote C?


  Maak melding

 111. @ VVD- er. Als ik voor mij persoonlijk mag spreken…..Alles draait om geld.
  * bij ons zeker niet. Gezondheid, vrienden, tijd etc etc zijn veel belangrijker. Ken en kende veel VVD-ers (ook via het werk) die zeggen idd allemaal hetzelfde als jij: alles draait om geld….ze zeggen er vaak niet bij dat alles om hen (hun ego) draait. Toch kan ik het bijzonder goed met een aantal vinden. Zal wel met de drang tot genieten van het leven te maken hebben….En de zucht naar vrijheid. “Vrijheid” is natuurlijk niet exclusief iets voor VVD-ers en erger….hoe durven ze het woord te gebruiken……voor PVV-ers.  Maak melding

 112. deel 3

  het zeggen dat geld niet belangrijk is, is een teken van rijkdom.

  Dank je
  ——–
  Geld wordt vooral belangrijk als je het niet hebt. Geld maakt niet gelukkig, zegt men, maar gebrek aan geld kan je wel heel ongelukkig maken. En ja, ik weet uit het verleden waarover ik spreek.
  * Eens

  Wel eens je koelkast open gemaakt op het moment dat je honger had? Als daar alleen idealen in liggen, stilt dat jouw honger niet.
  Geld is inderdaad een middel en DUS een middel, geld is nu kracht, potentie, energie en kan als zodanig als doel gezien worden (heeft niets met Neoliberaal denken van doen)
  * Kan met de beste wil van de wereld “geld” niet als doel zien….Ok in een nog uber-kapitalistischer land als de VS.

  Veel mensen willen graag rijk zijn of worden. Mensen die dat ontkennen liegen meestal, anders zouden de loterijen het niet zo goed doen.
  * Persoonlijk wil ik niet rijk zijn of worden en ja, ik heb eerst wel ff rondgekeken voor ik een vrouw kreeg die er ook zo over dacht.
  “liegen” vind ik een doodzonde zeer kwalijk vergrijp. Ben soms wel eens wat te naïef, dan ga ik er van uit dat de gesprekspartner ook zo eerlijk mogelijk is.

  jij:

  Maar wat gebeurt er, de macht over ons gemeenschapgeld ligt in handen van een diffuse politieke ambtenarij en bureaucratie. Door zoveel mogelijk lagen te creëren tussen de gever en de ontvanger of gebruiker van het geld wordt de macht die het geld zou verschaffen geminimaliseerd. Bang zijn de regenten van een bepaalde politieke richting dat werkers, praktische doeners en sprankelende scheppers hun macht zouden vergroten met geld. ⤽HOU ZE KORT⤝, lijkt het devies, ⤽LAAT ZE HUN AFHANKELIJKHEID VOELEN⤝. Ze geven liever het geld aan mensen die er zelf niets mee kunnen. Pomp het rond in grote nutteloze organisaties en laat zoveel mogelijk onbelangrijke mensen die niets kunnen zich belangrijk voelen.

  Hierbij wil in mijn woorden nogmaals onderstrepen: idealen zijn iets uit de oudheid!
  Wensen mag ieder mens hebben. Hoe je het wendt of keert, de macht ligt bij het geld, of we het leuk vinden of niet, en dus: het geld komt toe aan de werkers, praktische doeners en sprankelende scheppers.

  Eens over de lagen tussen gever en ontvanger. Denk ook dat dat historisch zo gegroeid is. Wat een angst “bang zijn….” en wat een hokjes “werkers, praktische doeners en sprankelende scheppers”

  Jij denkt dat dit bewust gebeurd

  Pomp het rond in grote nutteloze organisaties en laat zoveel mogelijk onbelangrijke mensen die niets kunnen zich belangrijk voelen.

  ? Ieder mens is voor mij gelijk. Ga volgende maand de gewezen voorzitter van de Unie van Waterschappen intervieuwen, VVD-senator en filosoof. Nou dat wordt echt een je-jouw gesprek op gelijke voet…..Hij heeft gewoon wat meer gaven als ik. Mooi voor hem, hij maaklt er ook heel goed gebruik van. Is uiterst vriendelijk, ik gun het hem. Misschien is het leven ook wel een kwestie van jaloezie en gunnen? En van eerlijk delen (incl. voor de minst bedeelden zorgen?


  Maak melding

 113. Nagel lijsttrekker Eerste Kamer voor 50Plus

  DEN HAAG – Oud-PvdA-politicus Jan Nagel is lijsttrekker voor zijn partij 50Plus in de Eerste Kamer. Bij de verkiezingen voor Provinciale Staten op 2 maart doet 50Plus, eerder OokU geheten, in alle provincies en kiesdistricten mee. Twee maanden na de Statenverkiezingen bepalen de nieuwgekozen Statenleden de samenstelling van de Eerste Kamer.

  Maandag heeft 50Plus de kandidatenlijsten voor de senaat en Provinciale Staten bekendgemaakt en daarop staan diverse opvallende namen. Zo is de 80-jarige Michel van Hulten kandidaat voor de Eerste Kamer. Hij is al eerder lid geweest van de senaat, was Tweede Kamerlid en was staatssecretaris van Verkeer in het kabinet-Den Uyl van mei 1973 tot eind 1977.

  Verder doen aan de Statenverkiezingen bekende Nederlanders mee zoals televisiepersoonlijkheid Jacques d’Ancona, oud-politievoorlichter Klaas Wilting, tv-presentator Koos Postema, voormalig wereldkampioen dammen Ton Sijbrands en Nederlands schaakgrootmeester John van der Wiel.


  Maak melding

 114. over Kereltje, over neus en feiten:

  Tweet van de dag
  za 08 januari 2011
  @APechtold dag Alexander, kijk even in de Volkskrant van vandaag. #jaikbenhetzelf

  Job Cohen  Maak melding

 115. Frits Spits interviewde net wel een hele dappere “POLITIEmoeder” die hiermee kwam:

  Schiedam heeft dan wel 85.000 Euro vuurwerkschade en dat neemt alleen maar toe………..Hoop en verwacht dat vuurwerk verbieden in Zwolle geen item is?  Maak melding

 116. Hmmm noemen ze een vrouwelijke burgemeester gewoon Burgervader?

  Burgemeester Wilma Verver overweegt namens het stadsbestuur dat aan het huidige kabinet te adviseren. ⤸Wij zijn van mening dat gemeenschapsgeld beter geïnvesteerd kan worden in de ontwikkeling van Schiedam dan in het herstel van de schade⤝, aldus Verver.


  Maak melding

 117. Vond de politiedame een vet punt hebben: Het is nooit hard genoeg

  -vernielen ze een prullebak
  -daarna een container
  -om daarna zelf vuurwerk te maken

  advies: organiseer een groot feest voor allemaal.  Maak melding

 118. Dame 10-01 ?? 08:02

  Dat u in uw reactie de betekenis van het woord badinerend niet goed begreep, was voor mij al snel duidelijk. Maar dat u daarna, om uw onkunde te camoufleren de overtreffende trap moet hanteren als neerbuigend: ??( minachtend, geringschattend, uit de hoogte, geringschattend, laatdunkend ect ) en zelfgenoegzaam ??( pedant, zelfvoldaan, verwaand, waanwijs ect )?? toont wederom aan dat u ook het woord respect dat u van mij vraagt niet goed begrijpt.

  Voor dat ik in ga op uw vraag over een open discussie, vraag ik mij ook af of u de betekenis van dat woord begrijpt. Maar goed hier komt ie??.Het is een soort forumgesprek, een gespreksvorm waarbij een opendiscussie wordt gevoerd tussen een aantal personen die hun ⤽deskundigheid?⤝ en >afwijkende< meningen in een gedachtewisseling inbrengen. Om van een politiek discussie log als deze een succes te maken worden er wederzijds meningen naar voren gebracht. Meningen die over het algemeen niet met elkaar parallel lopen, een prikkelende reactie van iemand lokt daarna weer pittige reactie uit van een ander. Maar dat is juist de charme van een politiek log. Wanneer dat niet uw stijl is ( misschien is koffietijd iets voor u ) moet u niet reageren op dit log.


  Maak melding

 119. @VVD-er Ik vind je reactie op mij een goed voorbeeld van de woorden die ik gebruik: badinerend (daar is ie weer;)), neerbuigend en zelfgenoegzaam. Ik wil best een discussie over woorden met je aan, want gezien de vele woordenboekendefinities (waaruit je dan weer alleen die zaken haalt, die in je straatje passen) hierboven, boeit je dat erg, maar dan kunnen we admin beter vragen om een Taallog te creëren.
  Ik heb niets tegen koffietijd, mag ook graag meekletsen op het algemeen log over serieuze en minder serieuze zaken, maar ga me niet vertellen dat je zo’n opmerking plaatst omdat je mij serieus neemt of omdat je graag een politieke boom met me opzet. Misschien is het jouw humor, maar zoals eerder gesteld ervaar ik dat als “laatdunkende” spot of een scherts met “een zeker minachting” (badinerend; is ie weer;)). Dat zie ik niet alleen in je reactie richting mij, maar ook in je reacties op postings van anderen. Het kan hier soms best bliksemen tussen mensen. Daar is op zich niets mis mee, maar de belerende wijze waarop jij reageert voegt niets aan een politieke stellingname of politieke discussie toe. Sterker nog, wat mij betreft leidt dat alleen maar van de inhoud af.


  Maak melding

 120. Even gegoogled:

  Naam: Edgar Mulder (MAN)
  Geboortedatum: 22 november 1961
  Bio: Al 25 jaar werkzaam in commerciële functies, maar hij wil nu de politiek in. Hij is er klaar mee. “Je had in de jaren ’70 in feite slechts twee mogelijkheden. Of je werd links of je hield je mond. Met de PVV wil ik een rechtse ruggengraat opbouwen van betrokken burgers die zich willen inzetten voor Nederland.”  Maak melding

 121. Van RTV Oost:

  Op plek twee staat Rob Berkhof uit Zwolle en op drie staat Diederik Visser uit Kampen. Tweede Kamerlid Marcial Hernandez uit Kampen staat op plek vier. Lijsttrekker Mulder stond tijdens de landelijke verkiezingen op plek 30 voor de PVV. Eerder was de 49-jarige Mulder lid van de VVD. De lijst werd maandagavond bekend gemaakt door Geert Wilders. Speerpunten van de Overijsselse PVV: meer asfalt, een gekozen commissaris van de koningin, meer ruimte voor boeren, minder ambtenaren, minder gedeputeerden, minder statenleden en geen minaretten in het landschap.

  1. Edgar Mulder uit Zwolle
  2. Rob Berkhof uit Zwolle
  3. Diederik Visser uit Kampen
  4. Marcial Hernadez uit Kampen
  5. Ben Hermans uit Diepenveen
  6. Jeanet Nijhof uit Enschede  Maak melding

 122. Zou dit dezelfde Rob Berkhof zijn?

  Vijftigplusser finalist modellenwedstrijd
  30 AUGUSTUS 2006 – ZWOLLE – Ogen om in te verdrinken, gespierde kuiten en een ??sixpack?? wasbordje. Gelukkig hoeft Rob Berkhof (54 en vader van drie kinderen) dat allemaal niet te hebben om de Plus Personality Award 2006 te winnen. ??Maar je moet wel een redelijk voorkomen hebben, dus geen hangbuik en wallen onder de ogen.??.
  De Zwollenaar Rob Berkhof, interim-manager, doet mee aan de landelijke modellenwedstrijd voor vijftigplussers, georganiseerd door tijdschrift Plus Magazine.

  (??) ??En ik vind dat ook wel leuk??, zegt Berkhof die tevens stelt dat ??iedereen ijdel is??. En als hij dan toch meedoet, dan ook voor een finaleplaats. Dat is hem gelukt, al is hij daar helemaal niet verbaasd over. ??Niet uit arrogantie, maar zo loopt het gewoon.?? De kinderen, 16, 24 en 30 jaar, vinden het heel apart. Vooral dat hij het durft. Volgens de interim-manager is de wedstrijd er onder meer voor om te laten zien dat het leven niet stopt als je vijftig bent. Het tijdschrift zoekt een persoon met die houding en uitstraling. Rob Berkhof voldoet volledig aan deze ??eisen??, want volgens eigen zeggen zit hij nog vol met ambities.
  (??)
  De Zwollenaar heeft niet de intentie om professioneel model te worden. Maar van een beetje modellenwerk droomt hij wel: ??Ik zou wel mooie vakantieproducties ter plaatse willen maken. Natuurlijk niet in een studio met een plaatje van Hawaï op de achtergrond.??  Maak melding

 123. Dame 10-01 ?? 18:44

  Best Dame, nadat u naar mij toe het woord badinerend gebruikte, ben ik bij mijzelf te rade gegaan. Ik heb wat reacties van mijzelf nagelezen, waarna ik concludeerde dat er geen ⤽foute⤝ toonzetting uit was te halen. Dat wil niet zeggen dat dit een juiste conclusie is/was. Een ander persoon kan hier een andere mening over hebben, zodoende dat ik doormiddel van mijn excuus dit kenbaar maakte. Waar ik mij wel in hoge mate aan stoorde, was het feit dat dit voor u niet voldoende was. U schepte er blijkbaar een genoegen in om alsnog doormiddel van de woorden ⤽neerbuigend⤝ en ⤽zelfgenoegzaam⤝ opnieuw uw afkeuring kenbaar te maken.

  De stijl om mijn mening kenbaar te maken heeft niets te maken met een denigrerende en/of belerende toonzetting naar wie dan ook. Nogmaals, ik breng mijn mening, als dat niet de mening van een ander is, het zij zo. Maar dat is juist de charme van??. Iedereen is vrij om zijn mening naar voren te brengen, op de manier (en stijl) die bij hem past. Als er geen scheldwoorden of andere onwelgevallige taal wordt gebruikt, is voor mij de discussie beschaafd. Afsluitend: wanneer iemand niet in mijn schrijfseltjes geïnteresseerd is, niet reageren! :'(


  Maak melding

 124. VVDer.

  Als een ieder dan vrij is zijn/haar mening te geven die bij haar of hem past ,waarom dan een boos icoontje bij een reactie te zetten?

  Bericht door VVDer, op 9 januari 2011 om 23:57
  Zwolse,

  Dan is het toch fantastisch dat u nog 4 jaar uw gal kan spuwen over dit kabinet.
  Dat wordt dan een ⤽zinnige⤝ vrije tijd besteding.
  Volgens mijn idee raakt u ze voorlopig niet kwijt.  Maak melding

 125. Zwolse, dat boze icoontje wil ik graag even recht zetten. Dat sloeg op uw mededeling dat u dit Kabinet na 4 maanden al zat was, maar dat u daar de komende tijd nog van moet ⤽genieten⤝ >:(


  Maak melding

 126. @VVDer Klopt. Ik raakte opnieuw geprikkeld door de uitleggerige wijze van reageren, waarin termen als “m’n best …” en zinsnedes die ervan uitgaan dat anderen slecht op de hoogte zijn, weinig lezen, nog minder begrijpen en hier vooral posten omdat ze kennelijk geen andere tijdsbesteding hebben, regelmatig te lezen zijn.
  Wat mij betreft, genoeg hierover. Ik reageer liever op de inhoud en ben meer benieuwd naar jouw inhoudelijke reactie mijn posting van 8:02.


  Maak melding

 127. @Zwolse Dat is volgens mij wel dezelfde man van die modellenwedstrijd. Hij heeft iig één eigenschap die hem als politicus geschikt maakt: ijdelheid.:)


  Maak melding

 128. VVDer.

  Vreemde uiteenzetting ,maar afijn dan denk ik dat U nog veel zult genieten van het gal wat ik over dit rampenkabinet zal spuwen.


  Maak melding

 129. Van RTV Oost, alert als altijd op ‘hot’ Zwols nieuws ;):

  Wethouder Berkhout uit Zwolle stapt nog deze week op.

  Dat heeft hij maandagavond bekend gemaakt in de gemeenteraad. Voorwaarde is dat de rest van het college zijn taken overneemt. De VVD-fractie komt dinsdag bijeen om te praten over een opvolger. Berkhout zou eerst in functie blijven totdat er een vervanger was gevonden. Hij is tien maanden wethouder geweest. Er was volgens hem weinig waardering voor zijn bestuursstijl.  Maak melding

 130. Ik kan op die site van Zwolle slecht mijn weg vinden. Er wordt wel een videoverslag gemaakt, maar of dat nu al terug te zoeken is, weet ik niet.


  Maak melding

 131. Partijleider Geert Wilders presenteerde maandag in Enschede Edgar Mulder (49) als de nieuwe lijsttrekker voor de PVV in Overijssel. Mulder stond op plaats 30 op de PVV-lijst voor de verkiezingen van de Tweede Kamer vorig jaar.

  Snoepreisjes
  Wilders meent dat Overijssel stiefmoederlijk wordt behandeld door Den Haag. ‘Geen snoepreisjes meer, geen asielzoekerscentra, geen minaretten: wij willen Overijssel bevrijden’, zei hij.

  Mulder maakte maandag enkele statements. Zo vindt hij dat de ingrijpende verbouwing van museum de Fundatie in Zwolle gestopt moet worden en wil hij een streep halen door de plannen voor een nieuwe moskee in Kampen.  Maak melding

 132. Dit spreekt de Zwollenaren natuurlijk wel aan. Uit de Tubantia;

  Twente in achterhoede op kieslijst van PVV

  Geert Wilders presenteert persoonlijk zijn kandidaten voor de Provinciale Statenverkiezingen in Overijssel.

  ENSCHEDE – De presentatie was in Enschede, maar de eerste vijf kandidaten van de PVV komen vooral uit de omgeving van Zwolle, met Edgar Mulder uit de provinciehoofdstad als lijsttrekker. ⤸Het gaat in de eerste plaats om de kwaliteit.⤝

  De PVV heeft de ambitie om deel uit te maken van het volgende provinciebestuur van Overijssel.  Maak melding

 133. Ook hier zijn ze verdeeld;

  De Partij van de Arbeid (PvdA) is niet geloofwaardig als het om een nieuwe missie in Afghanistan gaat. Dit stelt althans de prominente PvdA’er Jan Pronk vanmorgen in de Volkskrant.

  De PvdA is volgens Pronk om de verkeerde redenen tegen een nieuwe missie in Afghanistan. “Het zijn louter binnenlandse politieke redenen waarom de PvdA is afgehaakt”, zo vindt hij. “De PvdA moet nee zeggen omdat er internationaal een verkeerde politiek wordt gevoerd.”

  Job Cohen, fractievoorzitter van de PvdA in de Tweede Kamer, wordt over het onderwerp ‘buitenland’ geadviseerd door amateurs, vindt Pronk. Zo is het, volgens Pronk, bijvoorbeeld niet waar dat het om een vechtmissie gaat, wat Cohen beweert. “Militairen moeten de trainers beschermen, ze vallen geen mensen op eigen houtje aan.”

  Het gesteggel gaat over een trainingsmissie in het noorden van Afghanistan. Coalitiepartijen VVD en CDA zijn voor; de PvdA heeft zich, net als de PVV, tegen de plannen uitgesproken. D66 en GroenLinks twijfelen nog over eventuele steun


  Maak melding

 134. Goh, wat ben ik blij met die Geert Wilders! Eindelijk na tientallen jaren onderdrukking en dictatuur wordt ook Overijssel bevrijd! Geweldig nieuws, ik kan niet wachten tot het zover is! Hulde, driewerf hulde………………………………….Waar moet deze prachtige provincie in Godsnaam van bevrijd worden? Ik heb wel een idee; van de PVV en de roeptoeters die er achteraan hollen!


  Maak melding

 135. Jan Pronk kan zwetsen wat die wil,maar het is en blijft een paramilitaire missie,die gedeeltelijk gefinancieerd gaat worden van ontwikkelingsgeld.Gisteren goed geluisterd naar P&W.;)


  Maak melding

 136. Vind dat Jan Pronk soms best een punt heeft. Hij staat bekend als het sociale gezicht van de PvdA…..als je maar als partij een standpunt deelt. De argunmenten van mij hoeven natuurlijk niet dezelfde te zijn als van Zwolse of van Jan of Job. Mooi die discussies altijd binnen de PvdA…..

  Heel anders als de kudde van blonde Greet.


  Maak melding

 137. Zwolse ik heb P&W gister expres gemeden. Had geen zin in een discussie tussen Dick Berlijn (die vaak hele goede argumenten had, is en/of was VVD-er) en Drinkman…………………….hoe was het?


  Maak melding

 138. Moet eerlijk zijn dat ik het deze keer meer met Brinkman eens was dan die Dick Berlijn.Brinkman haalde goede argumenten aan die Dick Berlijn maar slecht kon pareren.  Maak melding

 139. Zeker ,en Jan Pronk is een bevlogen Politicus,maar ook kan Jan Pronk soms te snel en ongenuanceerd reageren.
  Maar ook dat moet en kan binnen de partij,waar ieder zijn.haar mening kan geven.;)


  Maak melding

 140. @ Zwolse, das mooi dan! Maar ik had geen zin om naar een 2 gesprek te kijken waar ik voor geen van 2-en was.

  heb de film over de Zwolse diamantensmokkelaar Dennis P. gekeken. En erg gelachen.


  Maak melding

 141. Dick.

  Nou die heb ik dus weg gezapt,wat een stelletje nietszeggende brulapen,Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Joost Eerdmans daar krijg je toch spontaan braakneigingen van.


  Maak melding

 142. Maar ook dat moet en kan binnen de partij,waar ieder zijn.haar mening kan geven

  :D:D:D

  En niet zoals bij het CDA ze gewoon geen baantje krijgen met het kader (lees Verhagen) of lomp en on-Christelijk buiten spel worden gezet (Klink en de oudere regenten).


  Maak melding

 143. Moet eerlijk zeggen dat Brinkman een ijzersterk punt had waar Dick Berlijn niet mee uit de voeten kwam,Brinkman haalde de zelfverijking van Karzai en familie aan ,door middel van de enorme papaver opbrengsten en corruptie.


  Maak melding

 144. @ Zwolse, Joost E. gadverdamme ook zo’n gelukszoeker bij LPF en de Leefbaren. Alleen die zuinige, zure kop al. Lepeltak ook nog gezien bij DWDD? Schofterige kerel!!


  Maak melding

 145. Zou Opstelten ‘onze Knip’ ook als ‘een ramp’ betittelen? Of zou hij uit ongeïnteresseerdheid met Zwolle, geen flauw benul meer hebben van ‘de Zwolse knip’? Gister stond ie immers vooraan om als eerste het woord ‘ramp’ tef noemen.


  Maak melding

 146. Heb weekend nog gekeken naar andere tijden op politiek 24 hoe de tot standkoming van het CDA is verlopen en het verdere verloop van de partij,prachtig weergegegeven hoe destijds (ook al) er dissidenten waren en hoe die tien gemanipuleerd zijn.Sytze Faber(ook disident) beloond werdt met een stijging van 4 plaatsen op de kieslijst,omdat hij kabinet Wiegel/van Agt in 1977 behoede voor vallen van dat kabinet .De andere disidenten daalden dramatischs op de verkiesbare plaatsen.


  Maak melding

 147. @ Zwolse, dit is zeker een belangrijk punt

  Brinkman haalde de zelfverijking van Karzai en familie aan ,door middel van de enorme papaver opbrengsten en corruptie.

  Kan me toch vooral van GL niet voorstellen dat ze willen gaan.
  CU ook niet trouwens…..Joëlleke diende MET PvdA-er Martijn van Dam nog een succesvol voorstel tot beïndiging in :o:o:o


  Maak melding

 148. @ Zwolse, wat slecht toch…

  Sytze Faber(ook disident) beloond werdt met een stijging van 4 plaatsen op de kieslijst,omdat hij kabinet Wiegel/van Agt in 1977 behoede voor vallen van dat kabinet .De andere disidenten daalden dramatischs op de verkiesbare plaatsen.

  nu weer kijk maar naar de CvK van Overijssel! En Bleeker als staatssecr/minister in het buitenland.  Maak melding

 149. Dick.

  Ze hebben nu de kans om daadwerkelijk te laten zien/horen waar ze voor staan,zelfde geld ook voor D66.want ook daar weet je niet of je ze bij de kop of de staart hebt.


  Maak melding

 150. Dat bedoel ik Dick,Je zou dat programma eens moeten bekijken,Nico Scholten geeft prachtig weer,hoe toen ook al de achterbakse cultuur heerste,die nu ook nog te zien is.


  Maak melding

 151. Wie haat zaait, zal haat oogsten

  Pieter Hilhorst (VK),

  Door hun obsessie met de islam zien Wilders en de zijnen niet meer wat er aan de hand is.
  ??De kogel kwam van rechts?? (het Parool, 10 januari). Voor deze typering van de aanslag op Gabrielle Gifford valt veel te zeggen. De geachte afgevaardigde voor Arizona heeft zelf in een interview gewaarschuwd voor de gevolgen van het haatklimaat en de oorlogsretoriek van rechts. Als voorbeeld noemde ze Sarah Palin. Om haar achterban op te zwepen in het verzet tegen de plannen van Obama voor de gezondheidszorg, had deze lieveling van de Teaparty een hitlist opgesteld van leden van het Congres die in het vizier moesten worden genomen. Op een website werden de doelen aangeduid met het kruis dat je ziet door het vizier van een geweer. ??Als mensen dat doen??, zei Gifford, ??dan moeten ze beseffen dat dit consequenties heeft.?? Het bleek een profetisch verwijt.

  Net als Gifford heb ik een hekel aan haatspraak en oorlogsretoriek. En toch wil ik de verleiding weerstaan om te zeggen dat de kogel van rechts kwam. Wie stelt dat Sarah Palin en de activisten van de Tea Party het klimaat schiepen voor de aanslag, miskent niet alleen de eigen verantwoordelijkheid van de dader, maar versterkt ook de polarisatie die hij wil bestrijden. Lees de commentaren van rechtse twitteraars. Zij vinden dat links de aanslagen misbruikt om rechts in de beklaagdenbank te zetten. Ze worden eerder opgezweept in hun fanatisme dan dat ze zich bekeren tot een gematigde opstelling.

  In Nederland heeft kritiek op de toon van het debat een even averechts effect gesorteerd. Die werd gezien als poging om rechts de mond te snoeren. Wie spreekt over de toon van het debat, laadt bovendien de verdenking op zich dat hij hardnekkige problemen in de multiculturele samenleving wil verdoezelen. Zulke kritiek heeft niet alleen weinig politiek effect, ze legt ook de nadruk op het verkeerde aspect van haatspraak.

  Haatspraak kan namelijk twee huiveringwekkende effecten hebben. Het eerste effect is dat haatspraak een gewelddadige echo krijgt. Wie haat zaait, zal haat oogsten. Wie Obama neerzet als het absolute kwaad, moet niet gek staan te kijken als iemand het recht in eigen handen neemt. Als Wilders en de PVV onbekommerd een haatcampagne voeren tegen de islam, moet je niet gek opkijken als meer mensen islamofoob reageren op moslims. Wie de nadruk legt op dit eerste gevaar van haatspraak, doet al snel een oproep om de toon te matigen. Gebruik geen beledigende taal. Gebruik geen racistische stereotypen. Gebruik geen oorlogstaal. Maar wie tegenstanders oproept om iets na te laten, krijgt snel het verwijt dat hij pleit voor censuur en de werkelijkheid wil ontkennen.

  Maar haatspraak heeft nog een ander effect. Haat maakt blind. Haat levert een verwrongen wereldbeeld op. Je ziet niet beter wat er in de samenleving aan de hand is, maar slechter. Het is een gotspe om te denken dat Obama de socialistische heilstaat wil invoeren. Zo wordt gesuggereerd dat overheidsbemoeienis het grootste gevaar is dat Amerika bedreigt, terwijl verwaarlozing door de staat een veel groter maatschappelijk probleem is.

  In Nederland geldt voor de PVV hetzelfde. Het grote probleem van Wilders en de zijnen is niet dat zij op een beledigende manier de problemen benoemen, maar dat ze de verkeerde problemen benoemen. Door hun obsessie met de islam zien ze niet meer wat er aan de hand is. Ze maken zich drukker over boerka??s dan over vrouwenhandel of huiselijk geweld. Als mensen boos zijn over het wangedrag van Marokkaanse jongens, gaan zij zeuren over de hoofddoekjes van de Marokkaanse meisjes. Wilders gaat met de onvrede op de loop. Als Marokkaanse buurtvaders actief worden om de overlast te bestrijden, ziet Martin Bosma daarin de eerste stap op weg naar Eurabië. In zijn boek noemt hij zulke initiatieven de islamisering van de zwaardmacht. PVV Friesland maakt het in zijn tweets nog bonter. Voor wie het nog niet begrepen had wordt even duidelijk gemaakt wat minder islam betekent. ??Minder islam = minder moslims.??

  Door de verblindende werking van haatspraak richten we ons op de verkeerde problemen. We richten ons op het tegengaan van massa-immigratie terwijl er geen massa- immigratie meer is. Ondertussen wordt massa-integratie door dit kabinet eerder gedwarsboomd dan vooruitgeholpen. De aanslag op Gifford dwingt ons na te denken over haatspraak. Maar het gevaar van haatspraak is veel groter dan een kogel die van rechts komt. Het gevaar is massale verblinding. Daarvoor moet je mensen niet verbieden om bepaalde dingen te zeggen, maar hen uitnodigen om beter te kijken.  Maak melding

 152. Waar lokaal-CDA geen sjoechem gaf, toen iedereen in het land zich druk maakte over “wel of niet met Geert regeren”…..reageert Rana (was lijsttrekker-Zwolle voor Groen Links) gelijk:

  Dick: Rana jij mobiliseert daar toch wel al je GL-kennisssen TEGEN de nieuwe missie naar Afganistan?

  Rana Berends: Ik heb mijn mening inderdaad laten weten Dick. De achterban staat niet te popelen voor deze missie.

  Dick: Bedankt voor je snelle, bevredigende en duidelijke antwoord.


  Maak melding

 153. GL’s keuze; Meer over de zaak (Jolanda-achterban en gaan of niet) op Sargasso.nl:

  Een blunder van Jolande Sap?
  11-01-2011 om 13:00 door AB

  Waarom overweegt Jolande Sap van GroenLinks steun aan de missie naar Afghanistan? Goed,op de website van GroenLinks staat dat de partij voor een politietrainingsmissie is. De voorgestelde missie behelst echter meer dan het trainen van wat dienders. We trainen daar geen wijkagenten, maar paramilitairen die gaan meevechten in de strijd tegen het terrorisme. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Nederlandse Politiebond het ??te vroeg?? vindt om Nederlandse agenten naar dit ??kneiterharde oorlogsgebied?? uit te zenden. In het plannetje van Rutte gaan er 4 gevechtsvliegtuigen en honderden militairen naar Kunduz. Oh ja, ook nog een paar platte petten. Gisteren werden er in dit ??relatief rustige?? gebied 10 opstandelingen gedood.

  Het is newspeak om te suggereren dat we nu met bommen en granaten vrede gaan voeren. Daarnaast zijn er voldoende alternatieven. 1. We gaan niet. 2. De Duitse militairen beschermen ??ons??. 3. We trainen de Afghanen hier. Het is duidelijk: de nieuwe missie is wel degelijk een oorlogsmissie en daar zijn voldoende alternatieven voor. Om achter de werkelijke beweegredenen van Sap te komen moeten we niet haar website lezen, noch naar haar woorden luisteren. De beweegredenen hebben niets met buitenlandse politiek te maken, maar alles met de binnenlandse politiek. Wat is er aan de hand?

  Over minder dan 2 maanden gaan we weer naar de stembus. De PvdA heeft direct aangegeven tegen de nieuwe militaire missie te zijn. Door de PvdA weg te zetten als pragmatische draaikonten, kan ze mooi wat kiezers afsnoepen van de kwakkelende grote broer. Wat heeft de PvdA met Afghanistan te maken? Niets natuurlijk, maar dat staat Jolande niet in de weg om de sociaaldemocraten eens flink te bashen. Leuk geprobeerd, opzetje mislukt. Vrijwel geen enkele kiezer gelooft nog in Afghanistan. Van haar eigen Pacifistisch Socialistische achterban is maar liefst 70% tegen een nieuwe missie. Oeps!

  De voorvrouw van de links-liberale partij zit nu in een lastig parket. Het wordt interessant om te zien of haar pirouette de jury overtuigt. Haar eigen achterban zal jureren.
  ————————–  Maak melding

 154. Updat situatie Giffords: Ze blijft progressie maken in haar herstel. Waarschijnlijk wordt ze morgen van de beademing gehaald. Om de druk op de hersenen te verlichten is de helft van de schedel van het congreslid verwijderd. Die wordt later weer teruggeplaatst.  Maak melding

 155. Telegraafverzinsels helpen VS bij uitlevering Gonggrijp

  Rol ochtendblad ‘extreem kwalijk’ … Jacht op ‘links’ neemt bizarre vormen aan

  De Telegraaf portretteert de Nederlandse internetactivist Rop Gonggrijp als ‘cyberterrorist’. Volgens mr Jurjen Pen, advocaat van Gonggrijp, kunnen de verhalen dienen als wegbereider voor een uitleveringsverzoek. De Amerikaanse justitie doet onderzoek naar Gonggrijp en zijn rol bij WikiLeaks.

  Maandag haalde De Telegraaf de fantasie-auteur en zelfbenoemde ‘inlichtingenexpert’ Peter Siebelt aan die Gonggrijp een ??linkse terreuractivist?? noemt die zich bezig houdt met cyberterrorsime. Siebelt is gespecialiseerd in het bedenken van complottheorieën met als kennelijk enig doel reputaties van als links bekend staande personen te beschadigen.

  Het ochtendblad pakte breed uit met de ‘onthulling’ dat Gonggrijp betrokken was bij WikiLeaks. Zelf had hij daarover al in april 2010 bij Pauw & Witteman verteld. Een anonieme bron stelt dat Gonggrijp met ‘een miljoen euro’ bij hostingbedrijven heeft geleurd om WikiLeaks-bestanden onder te brengen. De spannend klinkende verdachtmaking is opmerkelijk omdat algemeen bekend is dat WikiLeaks in Nederland gehost wordt door XS4ALL en Byte.

  Dinsdagochtend bracht de krant als nieuws ‘Gonggrijp goede vriend Assange’.

  In een gesprek bij Pauw & Witteman noemt Gonggrijp de rol van de krant ‘extreem kwalijk’. Zijn advocaat, mr Jurjen Pen, stelt dat de wilde beschuldigingen in De Telegraaf de Amerikaanse justitie van dienst kunnen zijn bij het opstarten van een uitleveringsprocedure. De Amerikaanse autoriteiten proberen de mensen rond WikiLeaks aan te klagen als spionagecomplot. Een dergelijk complot is strafbaar, het louter openbaren van geheime overheidsdocumenten niet.

  Het item gister in P&W


  Maak melding

 156. Ik snap trouwens totaal niet wat die Willem Vermeend (PVDA) te zoeken heeft bij die Televaag omroep WNL? Iemand een verklaring?


  Maak melding

 157. Gisteren in de raadszaal bij het aftreden van Berkhout, hield diezelfde Berkhout een FC Zwolle shawl omhoog, met het uitroepen van de kreet; “Ik ben een Zwollenaar”…..tuurlijk joh! Goed dat ie weg is, een blamage voor de lokale politiek.


  Maak melding

 158. Bericht door dick, op 11 januari 2011 om 08:36
  @ VVD-er, jammer dat je niet reageert op mijn antwoord aan jou. 10/1’11
  (ff opgesplitst in
  9:33, 9:37 en 9:53

  09:33 ==Wat doe je dan, als ik vragen mag?==

  Laten we het summier houden: proberen mensen een acceptabel leven te geven.

  09:37 ?? 09-53 == Als ik voor mij persoonlijk mag spreken??ect. ==

  Het is misschien niet de juiste uitdrukking, maar ik vindt dat u generaliseert v.w.b. ⤽bij VVD??ers draait alles om geld⤝. Uiteraard eens dat gezondheid, vrienden en/of tijd een zeer belangrijke rol spelen. Maar zoals ik in een eerdere reactie probeerde aan te geven, speelt ook geld een zeer belangrijke rol in het welbevinden van mensen. Ik spreek veel mensen aan de zelfkant van onze maatschappij, (voedselbanken, schuldsaneringen ect ) wanneer deze mensen over wat meer van dat ⤽smerige⤝ geld beschikten zou men zich een gelukkiger bestaan binnen onze samenleving kunnen verwerven. Dat was ook wat ik aan wilde geven in een mijn reactie: ⤽Wel eens een koelkast open gemaakt op het moment dat je honger had? Als daar alleen idealen in liggen, stilt dat jouw honger niet⤝ Op dit moment heb ik al teveel van mijn zelf bloot gegeven, maar hoe men het wendt of keert, of dat men uit ⤽idealistische⤝ overwegingen hier anders tegenaan kijkt, geld is in onze samenleving een onmisbare schakel.  Maak melding

 159. Bericht door VVDer, op 11 januari 2011 om 19:13
  Ik spreek veel mensen aan de zelfkant van onze maatschappij, (voedselbanken, schuldsaneringen ect ) wanneer deze mensen over wat meer van dat ⤽smerige⤝ geld beschikten zou men zich een gelukkiger bestaan binnen onze samenleving kunnen verwerven.

  VVDER.

  Mooi dat je dit probleem erkent,maar helaas is de VVD niet de aangewezen partij,die dat probleem voor deze doelgroep wenst op te lossen,schrijnender is het dat juist dezelfde VVD deze doelgroep het laatste beetje wat ze nog bezitten stelselmatig afpakt ,en ze nog verder verwijderd op de kans om nog enige aansluiting in de maatschappij te vinden.Want juist de VVD vult de koelkast van deze hongerigen niet met hun idialen,maar aan degenen die hun koelkast al rijkelijk gevuld hebben.


  Maak melding

 160. Zwolse 11-01 ?? 19:37

  Een mooie vorm van partijretoriek Zwolse. Of ik heb de afgelopen 3 jaar geslapen, maar ik kan mij niet aan de indruk ontrekken, dat het vorige kabinet ( wie bemande deze ook weer? ) wat aan deze situatie heeft gedaan. Hulp via de voedselbanken, mensen met sociale uitkering ect. zijn tijdens ( het meest sociale kabinet 😉 ), explosief gestegen. Er werd met bakken geld gestrooid naar allerlei onnuttige projecten, maar de mensen die het echt nodig hadden, mochten op een houtje bijten.
  Of het via het huidige kabinet anders (beter?) zal gaan kan ik niet voorspellen. Maar dat economen van progressieve statuur v.w.b. de werkgelegenheid en economischegroei positief zijn over het huidige kabinet programma is toch mooi meegenomen.

  PvdA-economen: VVD beste voor de economie Het verkiezingsprogramma van de VVD leidt de komende negen jaar tot de hoogste economische groei. Dat stellen twee PvdA-economen, oud-minister Willem Vermeend en voormalig staatssecretaris Rick van der Ploeg, op basis van een eigen economisch rekenmodel.
  Het programma van de liberalen geeft volgens hen de beste resultaten als het gaat om economische groei, werkgelegenheid en het terugdringen van het begrotingstekort. Zo stelden Vermeend, Van der Ploeg en hun collega Jan Willem Timmer. Volgens de economen is het duidelijk dat de economie door het programma van de PvdA weinig wordt gestimuleerd. Uit de berekeningen blijkt verder dat het PvdA-voorstel voor een extra toptarief van 60 procent niet alleen weinig zal opleveren voor de schatkist, maar ook negatieve effecten heeft op de ontwikkeling van de economie en werkgelegenheid.  Maak melding

 161. Rick van der Ploeg, hoogleraar economie aan de Oxford University en oud-politicus voor de PvdA, legt dinsdagavond in De Wereld Draait Door de verkiezingsprogramma van de VVD en PvdA nog eens naast elkaar. Het program van de VVD lijkt op papier, op de lange termijn de beste economische groei te geven, maar blijkt volstrekt onuitvoerbaar.

  “Met economische oogkleppen op en als je ze gelooft, biedt de VVD na vier jaar ramspoed een sterkere groei. Maar de bezuinigingen die de VVD voorstelt, zoals de stekker uit Europa trekken, zijn ook nog eens onmogelijk”, aldus Van der Ploeg  Maak melding

 162. @ Bericht door Stadshagenees, op 11 januari 2011 om 16:12
  Ik snap trouwens totaal niet wat die Willem Vermeend (PVDA) te zoeken heeft bij die Televaag omroep WNL? Iemand een verklaring?

  —–
  Denk dat de spreekbuis van de TeleTroepToeTerT heeft willen doen voorkomen of ze ook een ander geluid laten horen. Men heeft ons misschien willen wijsmaken dat ze niet partijdig zijn….hahahaha


  Maak melding

 163. @ VVD-er 11 januari 2011 om 19:13

  Inderdaad “geld is in onze samenleving een onmisbare schakel”. Zou nooit anders durven te beweren. Maar het speelt een te grote rol in de maatschappij. Ook in het persoonlijk leven van velen, maar dat moeten ze zelf maar uitzoeken,. Heb mezelf aangeleerd er gewoon minder bij stil te staan, als “fout denk-onderwerp” zeg maar. Het werkt en gelukkig werkt mijn vrouw mee.

  Klopt, her en der heb ik sommige dingen iets “aangezet”. Voor een discussie is het soms wel handig ietsiepietsie te overdrijven.

  In je voorbeeld…..kan ik me beheersen en ik zou graag “honger” veranderd zien in “trek”.

  Jij: ⤽Wel eens een koelkast open gemaakt op het moment dat je honger had? Als daar alleen idealen in liggen, stilt dat jouw honger niet⤝

  We hebben het over de manier waarop je (en je eventuele gezin) in de maatschappij staat. Heeft niet met “honger of trek” te maken.  Maak melding

 164. :D:D:D viel jou ook op dat

  jij schijnbaar 9:46 mocht posten (let op het schrijven van joop .nl)
  Bij mij moest de 1e 10:47 eerst naar de censuur
  Daarom stuurde ik een 2e met spatie….

  Nog eens proberen


  Maak melding

 165. De dienaar van Geert:

  Leers wil nog niet uitgeprocedeerde asielzoekers het land uit

  Minister wil het recht op verblijf intrekken wanneer er geen sprake is van nieuwe omstandigheden in hoger beroep  Maak melding

 166. ZWOLLE – De kieswet is er duidelijk over: wie in Nederland gekozen wil worden in een publieke functie, moet ook in Nederland wonen. Maar de lijstduwer van de kieslijst waarmee de PVV maandagavond op de proppen komt, woont in Duitsland.

  Ze heet Lara van Barneveld. Ze staat op twaalf en ze woont in Gronau. Ook de nummer tien op de lijst woont niet in de provincie waar hij gekozen wil worden. Want Marcel de Walle woont in Oosterlittens en dat ligt in Friesland.

  De kieslijst is gemaakt onder aanvoering van Marcial Hernandez (nummer 4) en de kersverse lijsttrekker, Edgar Mulder, die uit Zwolle komt. “Ik heb me met de samenstelling van de lijst niet bemoeid”, zegt Geert Wilders desgevraagd. “Ook in Overijssel niet”. In Den Haag heeft hij de trekken thuis gekregen nadat minder prettige antecedenten van de partijleden aan het licht kwamen. Toen ook werd de vraag opgeworpen, hoe een nieuwe partij, met slechts een toonaangevend lid (Wilders zelf) er in kan slagen om een bestuurlijk partijkader op te zetten, zoals de gevestigde partijen die pas wisten op te bouwen in lange jaren van politieke ervaring. Toppers in een partij begonnen met posters plakken, werden raadslid, gingen naar de Staten en waren pas na jaren rijp voor een plek achter het spreekgestoelte. De Overijsselse leden zijn nu snel in ‘een klasje’ klaargestoomd voor hun nieuwe taak, zegt Wilders. Daar leren ze allemaal op zijn minst dezelfde boodschap uit te dragen in de twaalf Nederlandse provinciën.

  Waarom de kandidaten in Enschede ten doop zijn gehouden en niet in provinciehoofdstad Zwolle – zoals het gebruik wil? Dat heeft volgens Johan Bosma, Kamerlid van de PVV en campagneleider, vooral een praktische reden. “Geert was er al eens geweest, het is een bekend adres, en ik denk dat ze er de veiligheidsmaatregelen gemakkelijk en snel weer uit de kast konden halen.”

  Bron stentor


  Maak melding

 167. Weer een hoop zinloos gebral,Laat Gert Leers alsjeblieft burgemeester ergens in een dorp in limboland worden,plaats een metershoog hek eromheen.

  Tjonge Tjonge die kneus wordt keer op keer terug gefloten,en om weer in genade te vallen bij de blonde clown,maar weer iets roeptoeteren vanuit de PVV grammofoon.

  De PVV en ook Gert Leers heeft zich maar te schikken naar de uitspraak van het hof.

  Wanneer maken ze zich eens druk over die ramp(opstelten woorden)die vorige week heeft plaatsgevonden in Moerdijk.

  PVV is zoals gewoonlijk de grote afwezige hierin. Net als de MP ook onzichtbaar is.

  Huppeltrutje Edith Schipper en Ivo opstelten even gestuurd(bleven ondanks de berichtgeving dat er geen schadelijke stoffen gemeten zijn,toch maar in het busje zitten).


  Maak melding

 168. Die gladde aal van dat filmpje (door jou gelinkt) is em vast. De laatste keer toen ik een Zwolse politicus van een extreem-rechtse partij sprak was in een kroeg in Zwolle. De man was lijsttrekker van de CP’86 (oid). Heb hem (heer R.) gevraagd of ie van een racistische partij was. Hij was alleen maar bier aan het indoen voor een grote stamtafel. Toen kreeg ik een heel verhaal over zijn zogenaamd goede bedoelingen. Nee, ik hoef deze “Loekepoek” ook niet te ontmoeten.


  Maak melding

 169. Het zijn altijd keurig nette mensen op foto’s en filmbeelden, met een penetrante spruitjesgeur eromheen en levend in de waan dat vroeger alles beter was. Doen ze hun mond open en zijn ze te horen, dan wordt het pas echt lachen. Zo moet Overijssel bevrijd worden (???????), waarom of waarvan weet niemand. Limburg wordt geregeerd door de elite en moet terugveroverd worden. Wie er daar verslagen moet worden is mij in ieder geval volstrekt onduidelijk. Het worden weer humoristische tijden in al die provincies waar de PVV meedoet. De massa trapt geweldig in alle retoriek en de traditionele partijen snappen er nog steeds niets van. Het lachen is mij dan inmiddels wel vergaan…


  Maak melding

 170. Op onderstaand bericht van Telegraaf.nl past maar 1 reactie; Whahahahahahahahahahahahahaha!!! Hoe kom je erop! En wat een journalistiek nivo bij dat WNL. Dit keer heeft de heer A.J. Boekestijn wat te melden, ze nemen echt iedereen aan daar :D:D:D

  “Een hoofddoekje betekent niets anders dan dat een vrouw haar schoonheid moet verbergen, omdat mannen hun libido niet onder controle zouden hebben”, aldus Boekestijn in het WNL-programma Ochtendspits.

  “Waarom hebben vrouwen niet het recht om hun schoonheid te tonen? Dit is toch gewoon een instrument om die schoonheid te verbergen. Ik zou er gelukkig mee zijn als we een wereld hebben waarin vrouwen het recht hebben om hun schoonheid te tonen”, besluit de WNL-commentator.

  Ik vermoed dat hij net uit de kroeg kwam, voordat hij bij WNL aan moest schuiven, wat een gek!  Maak melding

 171. 😮 roeptoeteren ze dat

  Zo moet Overijssel bevrijd worden (???????), waarom of waarvan weet niemand. Limburg wordt geregeerd door de elite en moet terugveroverd worden.

  Benieuwd wat ze dan van al de Bevrijdingsfestivals vinden. Met name de Overijsselse.

  Het gore lef om voor te wenden of Overijssel bezet/overheerst zou zijn of zo. Laat onze nieuwe vriend hier eerst maar eens gaan meepraten.

  * Stadshagenees, wat zou jij de goede manier van aanpak van dit soort lijsten (geen democratische partij) vinden?


  Maak melding

 172. Dick.

  Zeker die Henk R. doet niet anders en was inderdaad de cp 83 man,die daarvoor maandelijks een aardig biercentje opstreek als gemeente raadslid,maar nooit aanwezig was.Later bij Scania eruit gebonjourd.

  Tegenwoordig veelvuldig te vinden in een kroeg in de steenstraat.


  Maak melding

 173. @ Zwolse; Wilde nog eens naar ‘T Kroegje maar ik geloof dat mij de trek is vergaan. Dit wist ik

  Later bij Scania eruit gebonjourd.

  . Bedankt voor de overige info.


  Maak melding

 174. Tweet van de dag
  wo 12 januari 2011

  In Tunesië laat president Ben Ali zijn ware gezicht zien. Demonstraties noemt hij “terrorisme,” en schiet erop los. De EU is absurd stil…

  Thijs Berman/PvdA  Maak melding

 175. Duitse Gr?nen tegen GroenLinks: ‘zeg nee tegen trainingsmissie’

  [Video op JOOP .NL] Overgrote meerderheid achterban GroenLinks tegen missie in Afghanistan

  In Nieuwsuur riep Christian Stroebele die voor de Gr?nen in de Bondsdag zit zijn GroenLinkse collega’s in Nederland op om tegen een eventuele politie-trainingsmissie in Afghanistan te stemmen.

  Als argument voerde hij aan dat het nu zo is georganiseerd dat de ter bescherming meegestuurde soldaten altijd deelnemen aan de gevechten en dus escalatie in de hand werken. In de studio reageert GroenLinks partijvoorzitter Henk Nijhof op de uitspraken van zijn Duitse collega en op de peilingen dat een overgrote meerderheid van de GroenLinks-achterban tegen een missie is.  Maak melding

 176. @Dick; Aanpak PVV; keihard debat voeren, keer op keer, op de INHOUD, dan gaan ze vanzelf op hun bek. Confronteer ze tot vervelens toe met gedane beloftes die ze vervolgens niet nakomen. Wijs ze op hun inconsequente gedrag etc. etc. Wel fatsoenlijk en zonder geweld natuurlijk. Maar dit is wat mij betreft de beste manier. De beweging voegt nl. NIETS toe, zeker niet voor Henk en Ingrid.


  Maak melding

 177. Het is uit onderzoek gebleken dat de aanhang van populistische groeperingen,een grillige aanhang is. Zodra ze ervaren dat geen tot weinig van de populistischse kreten waargemaakt kunnen worden ,haken ze net zo gemakkelijk weer af, zoals ze gekomen zijn.


  Maak melding

 178. @ Stadshagenees. Mooi verwoord: Open en eerlijk, keihard debat op inhoud voeren is idd de basis. Geen stoffig taalgebruik en om de hete brei heendraaien.
  Ook een goeie: “Confronteer ze tot vervelens toe met gedane beloftes die ze vervolgens niet nakomen. Wijs ze op hun inconsequente gedrag etc. etc.”….idd tuurlijk geweldloos en fatsoenlijk.

  PVV voegt niets toe…

  Strakke uitgangspunten.  Maak melding

 179. @Dick; Maar dan moeten we niet zoals mw. Sap van GL nu doet, wellicht toch in gaan stemmen met die zogenaamde trainingsmissie in Afghanistan. Wonderlijk, haar achterban protesteert, maar zij weet het nog niet. Neem een voorbeeld aan Emiel en Job mw. Sap!


  Maak melding

 180. @ Stadshagenees nee dat Sap-gedoe komt wel heel slecht over. Straks stemt ze voor terwijl een dikke meerderheid tegen is.. Gister nog een berichtje van de fractievoorzitster in Zwolle op ’t politieke gezet….ze sprak “nee” namens meerdere GL-ers in Zwolle.

  Eens….met alles zo duidelijk mogelijk zijn. En eerlijk, hoewel….vraag me af of deze zeer belangrijke menselijke eigenschap wel altijd prioriteit kan hebben in de politiek. Vind eerlijkheid en oprecht zijn misschien wel de belangrijkste eigenschappen in een mens.


  Maak melding

 181. @Dick; Daarom zijn mensen zoals jij en ik niet geschikt voor de slangenkuil die politiek is. Figuren als Verhagen, Bleker, Wilders en nu dus kennelijk ook Sap, zouden mij tot razernij brengen. Met ongenuanceerder en niet-politiek-correcte uitspraken tot gevolg :D. Ben even weg, tot later!


  Maak melding

 182. slechts 4 letters reactie Stadshagenees: eens. Kan niet tegen onrechtvaardigheid en oneerlijkheid/hypocriet gedoe. Tja, dan moet je je niet gaan lopen ergeren in de politiek. Tjoooooo


  Maak melding

 183. ??IND dupeert duizenden kinderen??

  VIDEO

  Nieuwe Europese wetten en richtlijnen genegeerd … Rechter: belang kinderen gaat boven belang staat om asielbeleid uit te voeren

  Het gerechtshof in Den Haag heeft de Nederlandse staat vandaag verboden om een uitgeprocedeerde moeder van haar drie minderjarige kinderen te scheiden. De staat wilde de vrouw uit het centrum in Ter Apel zetten en de kinderen opvangen in een pleeggezin of tehuis, maar het hof verbiedt dat nu.

  De immigratiedienst IND houdt bij het afgeven van verblijfsvergunningen onvoldoende rekening met de belangen van kinderen. Dat stellen twee deskundigen in een reportage van Uitgesproken EO. Volgens emeritus-hoogleraar Cees Groenendijk en Carla van Os van Defence for Children is de IND tegenwoordig verplicht bij elke beslissing inzake een verblijfsvergunning na te gaan wat de gevolgen zijn voor eventuele betrokken kinderen. De IND weerspreekt deze bewering. Zij stelt dat bij de opstelling van het vreemdelingenbeleid de belangen van kinderen al meegewogen zijn. Daardoor zou een individuele afweging van de belangen van kinderen niet nodig zijn. Maar volgens Groenendijk negeert de IND daarmee nieuwe Europese wetten en richtlijnen. Immigratie-minister Gerd Leers, die de IND in zijn portefeuille heeft, wilde in de reportage niet reageren op de uitspraken van Groenendijk en Van Os.

  De twee beschuldigen de IND ervan dat die bewust geen cijfers verzamelt over de effecten van het beleid inzake gezinshereniging. “Dan maken ze een probleem zichtbaar dat ze liever niet zichtbaar hebben”, aldus emeritus-professor Cees Groenendijk van het Centrum voor Migratierecht.

  De IND registreert alleen hoeveel kinderen in het buitenland verblijven die eigenlijk bij hun ouders in Nederland willen wonen. Dat waren er in 2009 ruim 3.500. Maar er zijn ook veel ouders die in het buitenland verblijven, en die naar Nederland willen komen omdat hun kinderen hier al zijn. De IND houdt niet bij om hoeveel ouders het gaat, en hoeveel kinderen hierdoor hun ouders missen.
  .


  Maak melding

 184. D66 tegen Opstelten: Geen extra bestuurlijke laag bij politie

  Minister van Veiligheid en Justitie wil ‘regioburgemeester’ invoeren bij nationale politie. Kamerlid Berndsen: Verminder bestuurlijke drukte
  D66-Kamerlid Magda Berndsen wil dat minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) afziet van de invoering van een regioburgemeester bij de nationale politie. De minister wil naast het hoofd van de nationale politie en de gemeente nog een nieuwe regionale functionaris aan het nieuwe politiebestel toevoegen. “Nationale politie moet leiden tot minder bestuurlijke drukte en meer veiligheid voor de burger. Een extra bestuurlijke laag draagt hieraan niet bij,” aldus Berndsen.

  D66 is voor aansturing van een nationale politie door, wat de partij noemt, een ‘blauwe baas of bazin’. Deze zou onder directe aansturing van de minister komen te staan. Hierdoor wordt een professional uit het politievak verantwoordelijk voor de organisatorische aansturing van de tien regionale eenheden. In deze constructie heeft D66 geen behoefte aan een tussenlaag zoals de regioburgemeester. Berndsen: “Directe aansturing vergroot de grip op de inzet van politiemensen en de wijze waarop zij aan de slag gaan met de landelijke prioriteiten.”
  De plannen van Opstelten leveren ruim 400 lokale overleggen, 25 regionale overleggen en 10 bovenregionale overleggen op. De regioburgemeester voegt zo een nieuwe vorm van bestuurlijke bemoeienis toe, aldus D66.

  .


  Maak melding

 185. Bericht door Stadshagenees, op 12 januari 2011 om 14:13
  @Dick; Aanpak PVV; keihard debat voeren, keer op keer, op de INHOUD, dan gaan ze vanzelf op hun bek.

  Dan kunnen ze bij de PvdA beter op zoek gaan naar een andere partijleider. Volgens Bas Heijne, columnist van het NRC, kan Cohen beter ander werk gaan zoeken. Bij de PvdA zullen er ook wel een aantal zijn die er zo over denken maar die zeggen het natuurlijk niet hardop.

  http://weblogs.nrc.nl/heijne/2011/01/08/waarom-job-cohen-een-andere-baan-moet-zoeken/


  Maak melding

 186. @Assie Ik vind dit een intrigerende zin in het betoog van Bas Heijne

  Wat al die goedbedoelende publicisten kennelijk niet inzien is dat hun verdediging van Cohen een kiss of death is ?? een oppositieleider moet geen hulp van columnisten nodig hebben.

  Als ik het goed begrijp hanteert hij de omgekeerde strategie.;)


  Maak melding

 187. Het lijkt Beatrix wel; haar abdicatie is ook steeds onderwerp van speculatie. Cohen past niet zo in de huidige politieke cultuur. Ik weet niet of dat tot een dramatisch verlies zal leiden. Ik hoor om me heen steeds vaker mensen die problemen met de harde oppervlakkige wijze waarop tegenwoordig politiek wordt bedreven. Beeldvorming speelt daarin een cruciale rol, meer dan inhoudelijke kritiek. Dat zie je ook terug in discussies overal. Het lijkt wel of het alleen nog gaat om PVV en PvdA. Als inhoudelijke kritiek, dan prima, want voer voor debat. Vaak zie je echter men op een flauwe manier probeert iemand onderuit te halen. Jack de Vries heeft dat via Balkenende geïntroduceerd (“u draait”) en die stijl (“fatsoen moet je doen” :o) heeft driftig navolging gekregen.


  Maak melding

 188. Deze week stonden er in de Volkskrant enkele artikelen over goed opgeleide en geïntegreerde Turkse moslims die zich steeds minder thuis voelen en die – hoewel in Nederland geboren en getogen – emigreren naar Turkije. Treurig. Ook dat is een werkelijkheid geworden. We kunnen met ons allen abstracte discussies voeren over ‘wij’ en ‘zij’, maar uiteindelijk draait het om de leefbaarheid in dit land. Problemen als criminaliteit en integratie moeten worden aangepakt, maar niet door het creëren van tegenstellingen. Dat is mijn overtuiging.


  Maak melding

 189. Bericht door Dame, op 12 januari 2011 om 21:47
  Problemen als criminaliteit en integratie moeten worden aangepakt, maar niet door het creëren van tegenstellingen. Dat is mijn overtuiging.

  Dame, dat is mijn overtuiging ook maar dat zal van beide kanten moeten komen.


  Maak melding

 190. Waardeloos dat dit rechtse kabinet dit doet:

  De Belastingdienst heeft voor 20 miljoen euro aan naheffingen opgelegd aan eigenaren van luxe-jachten. Het gaat om schepen in havens in de Middellandse Zee, waarover ten onrechte geen btw in Nederland is betaald.

  Of niet linkse kerk 😛


  Maak melding

 191. De Zwolse burgemeester Henk-Jan Meijer (VVD) gaat uit eigen stad concurrentie krijgen bij zijn kandidatuur voor de Eerste Kamer.
  De SP heeft namelijk de Zwolse fractievoorzitter Tjitske Siderius op nr. 20 op haar kieslijst voor de Senaat gezet.

  Siderius, die naast haar raadslidmaatschap beleidsmedewerker Sociale Zaken is, is onder andere op de lijst gezet vanwege haar expertise op het gebied van werk en inkomen. Ook is zij de jongste kandidaat op de lijst.

  Afdelingsvoorzitter Frank Futselaar: ⤽Met Tjitske Siderius op de lijst kiest de SP voor een volksvertegenwoordiger die niet tegen sociaal onrecht kan, de regio uitstekend kent en niet bang is een beetje opschudding te veroorzaken. De Eerste Kamer heeft wel eens het imago een saaie vergadering van grijze oude mannen te zijn: ik kan garanderen dat dat met Tjitske niet meer het geval zal zijn.⤝


  Maak melding

 192. Vasnmorgen genoten van het miljoenen ophalen bij die VVD en PVV stemmers in hun jachten. Mocht er nog net een paar beelden van meekrijgen. Maar uh, wat is de rest van de straf voor fraude :o:o:o


  Maak melding

 193. Topje van de ijsberg? 😮

  40 procent eigenaren luxe jachten fraudeert

  Privé-vakanties op kosten belastingbetaler
  Een internationaal onderzoek, waaraan ook de Nederlandse belastingdienst aan deelnam, wijst uit dat er op grote schaal wordt gefraudeerd door eigenaren van luxe jachten. Er wordt voor tientallen miljoenen euro aan belasting ontdoken.

  Het AD schrijft:

  Samen met andere Europese landen is er onderzoek gedaan bij 150 luxeschepen. Nederland en Frankrijk namen er 43 voor hun rekening, waarbij bij zestien jachten bleek dat er gefraudeerd werd met de btw-afdracht. Bij zakelijk gebruik van zo’n jacht is de eigenaar minder btw verschuldigd dan bij privégebruik.  Maak melding

 194. Chemie-Pack Moerdijk schond voortdurend milieuregels

  Update: Brandweer gehinderd door administratiepuinhoop ?? ‘Bedrijf had allang gesloten moeten worden’

  Het afgebrande bedrijf Chemie-Pack in Moerdijk overtrad stelselmatig milieuregels en brandveiligheidsvoorschriften. Niettemin kreeg jet bedrijf steeds opnieuw vergunningen. Eigenlijk had het allang gesloten moeten worden. EenVandaag bekeek alle inspectierapporten, vergunningen en andere overheidsstukken over het bedrijf.

  EenVandaag schrijft:

  Ook uit een ander rapport van de gemeente Moerdijk uit 2009 blijkt dat het bedrijf zich weinig lijkt aan te trekken van regels of over onvoldoende kennis beschikt. Het rapport beschrijft dat in 2007 chemische stoffen niet juist worden opgeslagen. Zwaar giftige stoffen worden naast elkaar bewaard hoewel niet bekend is of die met elkaar reacties kunnen veroorzaken. Bij hercontroles in 2008 en 2009 blijkt dit nog steeds niet op de juiste manier te gebeuren.
  (??)
  Tot slot blijkt uit alle stukken dat Chemie-Pack geen bedrijfsbrandweer heeft, terwijl dit bij een chemisch bedrijf als Chemie-Pack wel zou moeten. Voorzitter Cees van Beek van de Vakvereniging Vrijwillige Brandweer en brandweerexpert Fred Vos spreken hier schande van. Zij willen dat bedrijven van de zwaarste categorie als Chemie-Pack altijd een bedrijfsbrandweer hebben.

  Update 08:00: Het AD meldt dat de gevaarlijke stoffen administratie van het bedrijf een puinhoop was. De brandweer had daardoor veel kostbare tijd nodig om te achterhalen wat er aan gevaarlijke stoffen op het terrein lag opgeslagen.

  Uit onderzoek van het AD blijkt dat er van alles mis was met de stoffenlijst, die Chemie-Pack elke dag moest klaarleggen. Daarop staan de actuele gegevens over wat er op het terrein staat. De gegevens waren volgens brandweermensen zó onoverzichtelijk, dat het zeker anderhalf duurde om te ontcijferen wat er nu precies op het terrein lag. De lijst is volgens de brandweer van essentieel belang om te bepalen welke inzet er nodig is. Maar doordat van veel stoffen alleen de merknamen stonden vermeld, was niet duidelijk waar ze uit bestonden.

  AD: Brandweer snapte niets van giflijst Moerdijk  Maak melding

 195. EO-gast foetert Eerdmans (of PVV’er) uit, fluisterend

  Microfoon staat open: ‘Schandalig! Verschrikkelijk! Hou toch op!’

  Tijdens een uitzending van Moraalridders ging even de verkeerde microfoon open en is te horen hoe een onbekende spreker denkt over WNL-presentator en verbale krachtpatser Joost Eerdmans. Hij fluistert het zachtjes in de regie-microfoon die per ongeluk openstaat. Eerdmans heeft dan net gezegd dat je armen niet moet helpen maar dat die ‘gewoon beter hun best moeten doen’.

  Zo gauw een fragment van een uitzending over PVV-kamerlid Lucassen is beëindigd zijn de woorden te horen.

  Het gesprek gaat daarna over de keuzes die Eerdmans maakt voor Uitgesproken WNL. Hij stelt dat een reportage waarin misdragingen van PVV-kamerpersoneel aan de orde komen onder hem niet uitgezonden zal worden.

  In de studio merkte niemand wat van de hartenkreet maar op Twitter werd het wel opgemerkt.

  UPDATE 22:34: Op Twitter merkt @espees op dat het snoeiharde gefluister ook aan het adres van Kamerlid Lucassen gericht kan zijn.

  UPDATE 22:45 Volgens de eindredacteur van Moraalridders was de stem het commentaar van een van de andere aanwezige gasten:

  In #moraalridders was in het gesprek met Joost Eerdmans het geluid te horen van 1 van de andere gasten. Kwestie van verkeerde schuif.  Maak melding

 196. GL-leider Sap heeft NOG GEEN standpunt over Afghanistan-missie

  Mogelijkheid dat militairen in oorlogsgebied gaan vechten baart GL-leden zorgen

  Jolande Sap, fractieleider van GroenLinks in de Tweede Kamer, heeft nog geen idee wat haar partij gaat beslissen over het plan van VVD-CDA om een nieuwe missie naar Afghanistan te sturen. Het gedoogde kabinet is afhankelijk van de steun van GroenLinks omdat de PVV weigert tegen de moslimextremisten van de Taliban te strijden.

  Woensdagavond hield GroenLinks een ledenbijeenkomst in Utrecht. Na afloop verklaarde Sap dat ze de kans op instemming met de missie 50-50 schat.

  De Volkskrant schrijft:

  Daar heeft ze veel kritische vragen gehoord van de ongeveer zestig aanwezige leden van GroenLinks. De fractie had de leden uitgenodigd. De opmerkingen en de vele zorgen zullen Sap en de fractie overbrengen in vragen die alle partijen nog gaan stellen aan het kabinet. De grootste zorg is volgens de nieuwe fractieleidster dat de politietrainingsmissie toch zal ontaarden in een vechtmissie. Ook over de beoogde inzet van vier F-16-gevechtsvliegtuigen bestaan veel zorgen. (??) ‘Op papier kun je wel een civiele inzet afspreken, maar de vraag is of dat ook in de praktijk zal gebeuren.’ (??) GroenLinks heeft op 5 februari een congres. Sap wilde er woensdag niet op vooruitlopen wat de fractie zal doen als het congres zich tegen de missie keert.

  —————————–

  Het is toch duidelijk? Veruit de meeste GL-ers zijn tegen. Heb daar een facebook-wisseling over met Rana…..dan ga je het toch niet steunen!  Maak melding

 197. Tweet van de dag (gister)

  wo 12 januari 2011
  In Tunesië laat president Ben Ali zijn ware gezicht zien. Demonstraties noemt hij “terrorisme,” en schiet erop los. De EU is absurd stil…

  Thijs Berman  Maak melding

 198. De aarde is weer warmer en natter geworden

  * Politiek, want: klimaatdiscussie

  De mens zelf is toch echt mede schuldig aan de overstromingen in Australië, zeggen gerenommeerde klimatologen. De overvloedige neerslag, veroorzaakt door een moesson, is nu veel sterker dan ooit. Oorzaak: het zeewater rond Australië is 1,5 graad warmer dan normaal. La Niña (een periodiek fenomeen rond de Stille Oceaan) is een deel verantwoordelijk voor die verhoging. Een halve graad is echter veroorzaakt door het versterkte broeikaseffect, zegt een onderzoeker aan het Amerikaanse instituut NCAR.
  De NASA en de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), rapporteerden gisteren dat 2010 (met 2005) het warmste jaar sinds 1880 was.
  En de koude winters dan, in Europa en Noord-Amerika? Die deden daar niets aan af. Sterker nog: ze zouden een paradoxaal gevolg kunnen zijn van de opwarming. Doordat meer ijs in de noordelijke zeeën smelt, wordt het daar warmer en wordt koude lucht naar lagere breedtegraden geduwd, is een theorie.

  Bron: The New York Times  Maak melding

 199. geleend van Zwolleeder op “8,5 miljoen euro minder…..”

  Vorig jaar nog heeft het CBS berekent dat er zeker 30% teveel managers rondlopen in NL

  Wanneer besteedt de politiek daar eens aandacht aan? Zeker over werkzaamheden in de overheid/de zorg het onderwijs hebben ze wat te zeggen!


  Maak melding

 200. ged*nder in de tent

  Ruzie binnen VVD over kandidaten Eerste Kamer
  donderdag 13 januari 2011 08:39

  VVD-prominent Frits Huffnagel wil dat oud-VVD-minister Frank de Grave wordt vervangen op de conceptkandidatenlijst van de VVD voor de Eerste Kamer door oud-politiecommissaris van Amsterdam Eric Nordholt. Dat zou hebben geleid tot ruzie binnen die partij.

  bron: teletoeter/lijfblad


  Maak melding

 201. De gemeente Zwolle staat voor een miljoenenbezuiniging, uiteraard af te wentelen op de inwoners van Zwolle en wat doet de Provincie Overijssel? Zie hieronder, een ronduit belachelijke subsidie, om niet te zeggen schandalig!

  ZWOLLE – Het oog, de beoogde uitbreiding op het dak van museum De Fundatie in Zwolle, is een stap dichterbij gekomen.

  Provinciale Staten van Overijssel stelden woensdagavond een bedrag van vijf miljoen euro ter beschikking voor de museumuitbreiding. Met de uitbreiding, die op 12 december 2012 (bij de ingebruikname van deHanzelijn) klaar moet zijn, verdubbelt de expositieruimte van het succesvolle museum bijna. Het spectaculaire uitbreidingsplan van de befaamde architect Henket werd in juni gepresenteerd. Het voorziet in een twee verdiepingen tellende ellips die -inderdaad- gelijkenissen met een oog vertoont. Van de investering van vijf miljoen komt 3,5 miljoen uit de algemene middelen van de provincie. Anderhalf miljoen komt uit de pot Grote Stedenbeleid; geld dat sowieso al in Zwolle geïnvesteerd zou worden. Aan de investering hangt de voorwaarde dat Zwolle zelf opdraait voor verbetering van de omgeving van dePotgietersingel en een aantrekkelijker route naar het station. Door de uitbreiding stijgen ook de structurele kosten van het museum; er is immers meer onderhoud en personeel nodig. Die meerkosten worden geraamd op 300.000 euro per jaar. Het museum brengt zelf de helft op door extra bezoekers te trekken, Overijssel draagt een ton bij en Zwolle moet jaarlijks 50.000 euro extra ophoesten. De Zwolse raad moet dat en een bestemmingsplanwijziging nog wel goedkeuren. Van een serieuze politieke discussie was woensdagavond -zoals verwacht- geen sprake. Enkel de SGP was tegen het voorstel. Museumdirecteur Ralph Keuning en de Zwolse wethouder Nelleke Vedelaar schouwden dat vanaf de publieke tribune goedkeurend aan.

  De Fundatie, het maakt pas sinds een jaar of 2 een kleine winst, jarenlang overeind gehouden door de gemeente Zwolle, het was een bodemloze put. Ik vind het van een verregaande arrogantie getuigen dat zo’n directeur meent uit te moeten breiden, dat mw. Vedelaar het allemaal geweldig vindt zal allemaal wel, ik zou me kapotschamen gezien de onverwachte tekorten zo links en rechts die nu boven tafel komen. Hoe legt die mevrouw dat uit aan bv. Niek v/d Sprong die zijn festival Zwart gewurgd zag worden???


  Maak melding

 202. @ drama, v/d Kooy meldde al opzichtig dat ie op zijn burgemeester ging stemmen. In nogal een slijmerige column. Het hoe of wat over de stemming werd niet duidelijk. Lekker collegiaal zo’n skreeuwlelijk: he ik wil dat jij (Frank de G.) vervangen wordt door…. Zo gaat het vast niet, zo direct en in elkaars gezelschap. Zal wel gluiperig en slinks gaan.


  Maak melding

 203. Kollum vdK: het betreft een interne (vvd) stemming over de lijstvolgorde van de vvd voor de eerste kamer; onze burgervader staat ook op die lijst (18e), en komt daarmee waarschijnlijk niet in de 1eK.
  vdK gaat proberen door te stemmen om HenkJan hoger op de lijst te krijgen.


  Maak melding

 204. Idd om macht en het zijn compagnon/amice hogerop te krijgen. In de hoop dat het ene ego het ander niet vergeet als ie in de senaat komt.

  Hoeveel tijd (en geld) staat er eigenlijk voor
  – zitting in de senaat
  – reistijd
  – burgemeester van een middelgrote gemeente

  valt het te combineren?


  Maak melding

 205. Rivalen ruziën in VVD

  Huffnagel wil De Grave van kandidatenlijst lozen ?? Conservatieven schuiven ex-commissaris Eric ‘ik zal nooit politicus worden’ Nordholt naar voren
  Binnen de VVD is ruzie ontstaan over de kandidatenlijst van de Eerste Kamer. Dat meldt het rechtse opinieweekblad Elsevier op gezag van De Telegraaf.

  Frits Huffnagel, ex-wethouder en Haags gemeenteraadslid, wil De Grave wippen van de concept kadidatenlijst om plaats te maken voor ex-PvdA’er en oud-commissaris van politie Eric Nordholt.

  Elsevier schrijft:

  Huffnagel wil oud-politiecommissaris Eric Nordholt op de plek van De Grave zetten omdat die het volgens hem beter zal doen vanwege zijn grote verdienste op het gebied van veiligheid.

  Huffnagel werd in 2005 gedwongen op te stappen als wethouder in Amsterdam omdat hij in de zogeheten Bonnetjesaffaire onterecht 20.000 euro had getoucheerd. De Grave bekritiseerde hem destijds openlijk over die kwestie.

  Nordholt stapte in mei 2010 over van de PvdA naar de VVD. Hij verklaarde daarbij: “Ik ben geen politicus, ben ik nooit geweest en zal ik ook nooit worden.”

  =======================

  Met de te grote foto is ook de tekst verdwenen. Daarom nog maar eens.


  Maak melding

 206. Ach Dick, dan wordt HJ een dagje in de week uitgeroosterd. Merkt toch niemand; komtie weer in Den Haag…..

  Maar ’t kan geen kwaad om zoveel mogelijk Zwollenaren in de senaat te hebben!


  Maak melding

 207. Bericht door Henk, op 13 januari 2011 om 10:35
  Waardeloos dat dit rechtse kabinet dit doet:

  De Belastingdienst heeft voor 20 miljoen euro aan naheffingen opgelegd aan eigenaren van luxe-jachten. (…)

  Of niet linkse kerk

  Ik snap het niet helemaal: de Belastingdienst is toch een uitvoeringsorganisatie van de Linkse Kerk?8)


  Maak melding

 208. LOL 😀 😀 😀

  Een Friese vrouw heeft de PVV een hak gezet door het twitteraccount @PVVFriesland aan te maken. Ex-raadslid Petra Kramer van Smallingerland zit achter de actie. Ze wil het account alleen overdragen aan de PVV als de partij belooft om zich hard te maken voor het Afghaanse meisje Sahar, de 16-jarige gymnasiaste uit Sint-Annaparochie wordt met uitzetting bedreigd.

  Kramer omschrijft de PVV in de twitterbio als ‘Een samengeraapt zooitje dat denkt de politiek te gaan veranderen onder de strakke leiding van iemand die al sinds 1990 onder de Haagse kaasstolp verblijft.’

  De PVV is not amused, vooral de link met Hitler gaat te ver, zo vindt lijsttrekker Max Aardema. “Dit kan echt niet. Helemaal onacceptabel is het inbrengen van het nationaalsocialisme. Schandalig.”


  Maak melding

 209. Derk,
  Je hebt deels gelijk. Daarom praten we binnen mijn ‘kerk’ ook nooit over de Belastingdienst maar noemen we het liefkozend “onze Robin Hood”.:P


  Maak melding

 210. Bericht door Zwolse, op 13 januari 2011 om 11:34
  Ben je ziek,zwak en oud ben je niet meer in tel bij dit kabinet.>:

  http://www.telegraaf.nl/overge…tml?p=15,1

  @Zwolse, ik heb het artikel gelezen en er staat dat het gaat om een landelijke afspraak tussen vijf partijen in de ouderenzorg. Niet alleen zorgaanbieders als Actiz (de koepel voor zorginstellingen) en de thuiszorg, maar ook consumentenfederaties hebben ermee ingestemd. Of was het kabinet ook één van de partijen?


  Maak melding

 211. Als ze een keer de trekker overhaalt gaat ze met 120 km p/u achteruit.
  Maar leuk om je moeder eens te zien 😀 Je zei altijd al dat je uit een bijzondere familie kwam 😉


  Maak melding

 212. Rosenthal dreigt met intrekken subsidie interkerkelijke organisatie ICCO:

  ICCO sprak vanochtend met minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken over de financiering door ICCO van de website Electronic Intifada. Het was een pittig en openhartig gesprek, maar ICCO ziet geen reden om haar beleid te wijzigen. Voor haar werk is het internationaal recht de belangrijkste leidraad.
  (…)
  Die site biedt volgens de minister een platform aan de oproep voor een boycot van Israël. Het steunen van deze site staat hiermee volgens de minister diametraal tegenover het Nederlands buitenlands beleid. ICCO verschilt hierover van mening met de minister.
  ICCO maakt zich sterk voor mensenrechten en internationaal recht in alle landen waar ze werkt, of dat nou Soedan, Congo, Guatemala of het Midden-Oosten is. ICCO roept dan ook zowel de Palestijnse als Israëlische autoriteiten op de mensenrechten te respecteren. ICCO streeft samen met haar Palestijnse en Israëlische partners naar een duurzame en rechtvaardige vrede voor iedereen: Palestijnen en Israëliërs.

  Het is in Nederland goed gebruik dat maatschappelijke organisaties zelfstandig hun beslissingen nemen. ICCO ziet dan ook geen reden haar beleid te wijzigen.  Maak melding

 213. Derk.
  Deze onsmakelijke maatregel komt door de privatisering in deze zorgsector,daar gaat het in eerste instantie om, om zoveel mogelijk geld te genereren en daar past een leegstaande kamer niet in.Het is toch van de zotte om ouderen/zieken hun kamer te ontnemen bij een tijdelijke opname.
  Wordt met de dag misselijker van dit a-sociale kabinet,met een gedoogpartner die zich alleen druk maakt om de meest onzinnige dingen.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/8730115/__Wilders_eist_vertrek_directeur__.html?p=2,1


  Maak melding

 214. Hier zijn uw cijfers/percentages Zwolse.

  Maar het is niet zo zwart / wit als u het voorstelt, Spekman was blij met de toezegging van De Krom, zie onderstaande toezegging.

  Eind vorig jaar maakte het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) bekend dat het aantal kinderen dat in Nederland in armoede leeft, voor het eerst in jaren weer is toegenomen. In totaal leefde 9,1 procent van de minderjarigen in 2009 in een huishouden dat qua inkomen onder het zogenoemde niet-veel-maar-toereikend niveau zit. Een jaar eerder was dat nog 8,1 procent.

  Blij
  Spekman was vandaag wel blij met de toezegging van De Krom, dat hij aan de slag gaat met een eerder voorstel van de PvdA’er en CDA-Kamerlid Elly Blanksma om gemeenten te stimuleren meer werk te maken van armoedebestrijding onder kinderen. PvdA en CDA pleitten er al in 2009 voor om gemeenten te korten op hun budgetten als ze onvoldoende hulp bieden aan kinderen die opgroeien in armoede, maar het toenmalige kabinet van CDA, PvdA en CU wilde niet zo ver gaan.  Maak melding

 215. Bericht door Zwolse, op 13 januari 2011 om 22:30
  Derk.
  Deze onsmakelijke maatregel komt door de privatisering in deze zorgsector,daar gaat het in eerste instantie om

  Gemeen hoor ik quote maar een stukje. Maar welke regering was nu verantwoordelijk voor deze privatisering? Niet alles kun je nu al op dit kabinet afschuiven. Al zou er een sociaal kabinet nu wezen moest er ook bezuinigd worden en zou dit ook niet ( binnen 5 maanden) kunnen tegen houden omdat dit een gevolg van een oorzaak is.


  Maak melding

 216. Bericht door Henk, op 13 januari 2011 om 23:42
  Mijn god, Cohen zit weer te stotteren bij Pauw en Witteman.

  Reageer jij ook wel eens ergens op of kun je alleen oneliners neergooien en schoppen?


  Maak melding

 217. Ja, ik reageer wel eens ergens op.
  Waarom zou mijn reactie niet mogen Derk?
  Zeg je ook iets tegen bezoekers die quotes van politici uit kranten (niet eens een eigen persoonlijke reactie) of linken uit andere media hier droppen?


  Maak melding

 218. @Henk Ik verbaas me ook weleens over jouw reacties. Dan ben je op het algemene log zwaar verontwaardigd over een vrolijke posting terwijl jezelf net een trieste (al bekende) mededeling post (13-1 10:38 11:04, 11:38 en 11:50) en , terwijl jezelf binnen hetzelfde tijdsbestek (13-1 10:35 en 10:51) hier op het politieke log ook reacties (een krantenbericht en een eigen uitlokkerige reactie) van andere orde post. Dat geeft mij de indruk dat je morele verontwaardiging vooral tegen bepaalde personen dan wel bepaalde politieke opponenten is gericht. Ik snap Derk’s opmerking goed. Wat vind je zelf van de inhoud van de inbreng van Cohen bij P&W? Dat hij zou hebben gestotterd of aarzelend praat, vind ik niet zo relevant.


  Maak melding

 219. Maar welke regering was nu verantwoordelijk voor deze privatisering?

  Volgens mij heeft D66-er Els Borst (Kok II) de eerste aanzetten gegeven, maar zijn de daadwerkelijke keuzes gemaakt door VVD-er Hoogervorst (Balkenende II). Volgens mij waren er destijds kritische reacties van coalitiepartner PvdA en van oppositie SP, GL en CU.


  Maak melding

 220. @Henk, tuurlijk mag je berichten van media posten waarom niet? Maar als ik je bv vraag hoe jij tegenover dat bericht staat dan geef je niet thuis. Als er een nieuw alg. log aan zit te komen klaag je en gaat ook niet in op de vragen of commentaren.
  Jij bent vast een D66er, die kijken ook altijd om als het hun niet zint.;)


  Maak melding

 221. @Henk; heb gisteravond Job Cohen gezien bij P&W. Die man komt steeds beter in z’n vel te zitten. Ik heb hem niet zien stotteren. Maar ja, als jij die manier van praten stotteren wilt noemen, en het blijkbaar interessant vindt om dat hier op het log te plaatsen…..


  Maak melding

 222. Als je iemand bekritiseert op evt stotteren dan op inhoud ,zegt dat genoeg volgens mij.
  Hoor toch liever het zogenaamde stotteren ,dan het ongenuanceerde schofferende taalgebruik van oa Geert Wilders.

  Job Cohen is en blijft een heer in omgang en taalgebruik,daar zou menig PVV kamerlid een voorbeeld aan kunnen nemen.


  Maak melding

 223. vvd-er citeert te kort

  Het vorige kabinet van CDA, PvdA en ChristenUnie had speciaal geld vrijgemaakt om kinderen uit arme gezinnen te helpen. PvdA-Kamerlid Hans Spekman was de initiatiefnemer van de plannen hiertoe en toonde zich donderdag ontevreden over de inzet van het huidige kabinet. Volgens Spekman maakt het minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV ‘armoede erfelijk’ door onder meer te bezuinigingen op de bijstand en regelingen in de strijd tegen armoede en schulden.

  Eind vorig jaar maakte het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) bekend dat het aantal kinderen dat in Nederland in armoede leeft, voor het eerst in jaren weer is toegenomen. In totaal leefde 9,1 procent van de minderjarigen in 2009 in een huishouden dat qua inkomen onder het zogenoemde niet-veel-maar-toereikend niveau zit. Een jaar eerder was dat nog 8,1 procent.

  Blij
  Spekman was vandaag wel blij met de toezegging van De Krom, dat hij aan de slag gaat met een eerder voorstel van de PvdA’er en CDA-Kamerlid Elly Blanksma om gemeenten te stimuleren meer werk te maken van armoedebestrijding onder kinderen. PvdA en CDA pleitten er al in 2009 voor om gemeenten te korten op hun budgetten als ze onvoldoende hulp bieden aan kinderen die opgroeien in armoede, maar het toenmalige kabinet wilde niet zo ver gaan.

  De man op wie ik gestemd heb, heeft me en met de voetbalwet en met dit wéér niet teleurgesteld :D:D


  Maak melding

 224. En dat is 1, eerlijk gezegd vind ik dit geen reden om iemand van de kandidatenlijst af te halen, maar goed, ze hebben kennelijk toch iets geleerd;

  PVV’er van verkiezingslijst Flevoland gehaald LELYSTAD – De PVV heeft Martijn Hurks uit Dronten van de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen in Flevoland gehaald. Dat bevestigt lijsttrekker Joram van Klaveren.

  Hurks werd 11 jaar geleden gearresteerd omdat hij met een bord verkeer waarschuwde voor een radarcontrole. Of dat de reden is, wil Van Klaveren niet zeggen, schrijft Omroep Flevoland.

  Hurks, die op de elfde plaats op de lijst stond, voerde jarenlang strijd tegen snelheidscontroles. Hij was actief in de Tuf-tuf Club en op Flitsservice.nl.

  Volgens Omroep Flevoland heeft de Drontenaar te horen gekregen dat de hernieuwde belangstelling voor zijn arrestatie, de PVV nu zou kunnen schaden. Overigens werd Hurks toen vrijgesproken.


  Maak melding

 225. @Dick 11.27; Volgens de PVV is de westerse cultuur superieur, ik ken iemand uit de geschiedenis met een spuuglok en eng snorretje onder zijn neus die dat ook vond, alleen toen was het de Arische cultuur…Of mag ik dat ook niet zeggen van de PVV? De school toont aan middenin de multiculturele samenleving te staan en zal ongetwijfeld ook leerlingen hebben die uit een gezin komen waar men in de Islam gelooft. De PVV laat meer en meer zijn ware aard zien, beangstigend en tegelijkertijd een reden om massaal op te staan en NEE tegen de PVV te zeggen. Genoeg is genoeg! Wilders spreekt namens 1,5 miljoen kiezers maar niet namens de rest!


  Maak melding

 226. Inderdaad interessant Dick, helemaal als je bedenkt dat volgens de PVV dat haatzaaien alleen is toebedeeld aan de superieure, westerse cultuur. Maar oh wee als Antillianen, Moslims, Hindoes, Chinezen en weet ik veel wie aan het schelden slaan, dan is dat kneuterige Nederland te klein! Ik snap binnen een week tijd steeds minder van dat Groen Links, mw. Sap slaagt erin om binnen no-time allerlei rare stellingen in te nemen. Achterban GL wil geen missie naar Afghanistan, mw. Sap weet het nog niet en nu weer deze rare “lijstverbinding” waar het gaat om het “Vrije Woord”. Nou, als dat betekent dat iedereen maar mag schelden, kwetsen en schofferen dan ben ik er gauw klaar mee. En tegelijkertijd ook schande spreken dat Ambulance-broeders, agenten, onderwijzers, stadswachten etc. etc. het steeds moeilijker krijgen op straat, doordat ze beledigd en/of bedreigd worden tijdens de uitoefening van hun werk……


  Maak melding

 227. @Stadshagenees ;Geert W. spreekt niet namens 1,5 kiezers; hij spreekt uitsluitend namens zichzelf. Ik denk dat het merendeel van die 1,5 miljoen kiezers zijn extreme ideeën over de Islam niet deelt. Maar ’t blijft allemaal ellendig genoeg.

  Ben benieuwd hoeveel wind die nieuwe 50-plussers de pvv uit de zeilen gaat nemen. Afgezien van hun boodschap? hebben ze wel een aantal kandidaten met een flink roeptoeterend gehalte.


  Maak melding

 228. Het zal wel aan mij liggen,maar snap nu helemaal niks meer van die PVV rebellen club,er zitten veroordeelde kamerleden van fraude/dreigen/kopstoten en vrouwen mishandelen die na een bestraffend vingertje en een foei van de grote meester gewoon mogen blijven zitten,en degene die niet veroordeeld is wordt van de kieslijst gehaald.Legt dat maar eens uit.
  Maar ik heb het donkerbruine vermoeden dat er meer aan de hand is met Hurks dan dit akkefietje van 11jaar geleden.


  Maak melding

 229. Zwolse; kan het zijn, dat ze zelfs daar een ietsjepietsje bang beginnen te worden? Tevens staan scheldende, beledigende en dreigende mensen over het algemeen bekend als mensen die bang, onzeker en vooral machteloos zijn.


  Maak melding

 230. Stadshagenees.

  Dat zou kunnen,maar je maakt als beweging geen beste beurt als je in principe misdaad beloond en een blanco strafblad verwijderd.
  Had al geen hoge pet van de achterban op ,maar zouden ze dan nog dommer zijn dat ik verwachte dat ze dit een normale procedure vinden?:o


  Maak melding

 231. Die journalisten mogen wel uitkijken, zometeen vragen onze Amerikaanse vrienden aan Verhagen om allerlei privé-gegevens die die gluiperd zonder g?ne gaat verstrekken natuurlijk.


  Maak melding

 232. Tientallen zieken door giftige zeecontainers

  In Uitgesproken VARA vanavond een reportage met twee anonieme Polen, Jan de Jong van de FNV en Marga Zuurbier, directeur van de Arbeidsinspectie.
  Het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem heeft de afgelopen twee jaar 50 mensen behandeld die ziek zijn geworden door het openen van zeecontainers. Een aantal is blijvend invalide. Zo zijn twee Poolse laders en lossers ziek geworden omdat ze bedwelmd zijn door gevaarlijke gassen in zeecontainers. Ze kunnen al een paar maanden niet werken. Zelfs autorijden en kinderen verwekken is door de artsen ontraden. In Uitgesproken VARA vanavond een reportage met twee anonieme Polen, Jan de Jong van de FNV en Marga Zuurbier, directeur van de Arbeidsinspectie.

  De giftige dampen komen vrij bij het productieproces van witgoed, schoenen en bestrijdingsmiddelen tegen ongedierte, zo meldt Uitgesproken VARA. Als een medewerker zo’n gegaste container betreedt, kan er tijdelijk of blijvend gezondheidsletsel ontstaan. De Poolse mannen zijn ernstig onder druk gezet door hun uitzendbureau om zich niet ziek te melden. Als ze dat wel zouden doen, werd gedreigd met ontslag en terug sturen naar Polen.

  Volgens Jan de Jong van de FNV zijn er veel bedrijven die niks doen aan het probleem. Logistieke dienstverleners hebben soms ook geen keuze, omdat ze van hun opdrachtgevers vaak geen tijd en geld krijgen voor metingen. “Ook worden vooral buitenlandse laders en lossers onder druk gezet om zich niet ziek te melden. Als ze dat wel doen dan worden ze gelijk het land uit gezet”, aldus de Jong. Een oplossing van dit probleem ligt deels in politieke handen. Den Haag moet om te beginnen veel meer steekproeven houden.

  Marga Zuurbier van de Arbeidsinspectie komt regelmatig bedrijven tegen die er te snel vanuit gaan dat onderzoek niet nodig is, bijvoorbeeld omdat de afzender verklaart dat er geen bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt. “Deze verklaringen zijn in het verleden echter geregeld onbetrouwbaar gebleken,” aldus Zuurbier.  Maak melding

 233. Ik hoop dat we niet naar Afghanistan gaan om de politieagenten op te leiden.
  Langzamerhand krijg ik steeds meer de indruk dat we dat idd niet gaan doen.
  De komende wikileaks over de relatie VS met ons land zullen weer aantonen dat sommige bestuurders als een klein jongetje achter grote broer VS aan proberen te lopen, en daarom naar Afgh. moeten;
  De deskundigen, die voor het 2eK-debat gaan verschijnen, zullen desgevraagde risico’s niet weg kunnen nemen;
  GL zal de mondige achterban nog moeten raadplegen;
  CU krijgt ook steeds meer moeite met uitzending.

  Kortom: ik denk dat we niet gaan:
  of ’t kabinet trekt het voorstel in,
  of een 2eK-stemming houdt uitzending tegen.


  Maak melding

 234. Nederlandse WikiLeaks documenten onthuld

  Om 16.00 uur onthullen NRC Handelsblad en RTL berichten van de Amerikaanse ambassade in Den Haag
  RTL Nieuws en NRC Handelsblad publiceren vrijdag om 16.00 uur Nederlandse documenten uit de zogeheten Embassy Cables van WikiLeaks. De media beschikken over rapportages van de Amerikaanse ambassade in Den Haag aan de Verenigde Staten.

  RTL Nieuws en NRC Handelsblad melden dat zij toegang kregen tot de stukken via de Noorse krant Aftenposten, die enkele weken geleden alle 250.000 diplomatieke berichten in handen kreeg. RTL en NRC berichten vrijdag over een deel van de documenten. RTL doet dit in een extra RTL Z-bulletin bij RTL 7 en NRC Handelsblad vanaf vanmiddag in de krant. Later deze week volgen meer berichten over de rest van de stukken.

  ———–
  Nog even wat uitgebreider Zwolse…..Lekker weekend allemaal!


  Maak melding

 235. De Bilderberg-groep zal wel belangen hebben bij een langer conflict in Afghanistan.

  Koningin Beatrix heeft in augustus 2009 de Amerikaanse ambassadeur op het hart gedrukt dat Nederland langer in Afghanistan zal blijven. Dat blijkt volgens NRC Handelsblad en RTL Nieuws uit een van de ‘cables’ van de Amerikaanse ambassade die ze hebben ingezien.

  Beatrix zou tegen de ambassadeur gezegd hebben dat het moeilijk wordt de missie te verlengen, maar dat het wel zal moeten. De koningin ging er destijds vanuit dat de politiek leiders van dat moment ook achter een verlenging van de missie zouden staan. Uiteindelijk viel het kabinet door onenigheid over dit onderwerp.

  Vanaf vier uur zullen de twee media uitgebreid verslag doen van hetgeen ze aantroffen in de ruim 250.000 Wikileaks-documenten. NRC en RTL hebben de documenten kunnen inzien via de Noorse krant Aftenposten.

  De Rijksvoorlichtingsdienst laat in een reactie weten dat de inhoud van het NRC-bericht voor rekening komt van de krant. “Wij gaan nooit in op wat tijdens vertrouwelijke gesprekken al dan niet aan de orde is geweest. Dit geldt ook voor de door de ambassadeur gegeven interpretatie van de uitspraken van Hare Majesteit de Koningin.⤬ Los hiervan kan worden opgemerkt dat het toenmalige regeringsbeleid uitging van voortgaande betrokkenheid van Nederland bij Afghanistan, onder andere vanwege langjarige toezeggingen op het gebied van ontwikkelingssamenwerking.”


  Maak melding

 236. WikiLeaks: Balkenende riep hulp VS in om Bos onder druk te zetten

  Amerikanen zagen de toenmalig PvdA-leider en vice-premier als enige dwarsligger voor verlenging van de missie in Uruzgan. Die indruk kregen ze van Nederlandse politici
  RTL Nieuws en NRC Handelsblad publiceren vrijdag om 16.00 uur Nederlandse documenten uit de zogeheten Embassy Cables van WikiLeaks. De media beschikken over rapportages van de Amerikaanse ambassade in Den Haag aan de Verenigde Staten.

  UPDATE
  RTL meldt dat de VS constante druk uitoefende op het kabinet-Balkenende en op de Tweede Kamer om toch in Uruzgan te blijven. Dat blijkt uit de codeberichten waarin RTL Nieuws en NRC Handelsblad inzage kregen via de Noorse krant Aftenposten.

  PvdA-leider Wouter Bos was in de ogen van de Amerikanen de grote dwarsligger. Die indruk kregen de Amerikanen althans van Nederlandse politici en ambtenaren. Premier Balkenende en andere ministers klagen steen en been bij de Amerikanen over de halstarrige houding van Bos, aldus RTL. Zij vragen zelfs de hulp van de ambassade om Bos onder druk te zetten. Uiteindelijk viel het kabinet over de kwestie Uruzgan en was de verlenging van de missie is defintief van tafel.

  RTL Nieuws en NRC Handelsblad meldden vrijdagmiddag dat zij toegang hadden gekregen tot de stukken via de Noorse krant Aftenposten, die enkele weken geleden alle 250.000 diplomatieke berichten in handen kreeg. RTL en NRC berichten vrijdag over een deel van de documenten. RTL doet dit in een extra RTL Z-bulletin bij RTL 7 en NRC Handelsblad vanaf vanmiddag in de krant. Later deze week volgen meer berichten over de rest van de stukken.
  .


  Maak melding

 237. Bos boosdoener
  PvdA-leider Wouter Bos was in de ogen van de Amerikanen de grote boosdoener. De rest van de partij wilde wel verlengen, maar Bos stond helemaal alleen. En hij was daarmee in zijn eentje verantwoordelijk voor de Uruzgan-crisis, die leidde tot de val van het kabinet.

  ——-

  Martijn van Dam EN JOEL voor de wind of zo van de CU, hadden een goedgekeurde motie tot blijven ingediend….vlak daarna draaide de ChristenUnie als een blad aan de boom. Defensieminister Middelkoop wilde ineens blijven en de hele CU :o:o:o

  Kijk altijd NOS-journaal, vanavond ook maar eens naar RTL kijken.


  Maak melding

 238. Burgemeester Moerdijk stapt op

  Burgemeester Denie van Moerdijk stapt per 1 februari op. Hij doet dat in het belang van de gemeente Moerdijk en uit persoonlijk belang.

  Hij ziet dat er een enorme klus moet worden geklaard in de nasleep van de brand. Denie geeft aan dat mentaal en lichamelijk niet te trekken.

  Kritiek
  Denie zou per 1 juli met pensioen gaan, dat is nu dus vijf maanden vervroegd.

  Vanmiddag voerde hij een gesprek met commissaris van de koningin on Brabant Wim van de Donk. Die sprak van een indringend gesprek waarin hij Denie gevraagd had of hij de juiste man is om nu in Moerdijk burgemeester te zijn.

  Na de brand bij Chemie-Pack vorige week woensdag was er veel kritiek op het optreden van Denie en andere overheidsbestuurders. Onder meer omdat de indruk bestond dat er geen risico’s waren voor de volksgezondheid. Later bleken er toch gevaarlijke stoffen in het milieu te zijn gekomen.  Maak melding

 239. Dick.

  Een zeer slappe houding van die Burgemeester,die kiest nu eieren voor zijn geld.Denk niet dat Moerdijk zal rouwen om zijn vertrek.
  Ook ik had niet de indruk dat er een stevige volksvertegenwoordiger stond.


  Maak melding

 240. Onthullingen vandaag:
  Jammer dat dit niet voor CDA congres naar buiten kwam.
  Had Maxime en Bleeker hier weleens onderuit willen zien kruipen.

  Nu begrijp ik ook veel beter waarom die oudgedienden en Klink zo op
  hun achterste benen stonden, dit doe je niet met je regeringpartner.

  Van Bos snap ik heel goed dat hij zijn buik vol had van die schijnheilige
  gajes en er nooit meer mee in de kamer wilde zitten.
  .


  Maak melding

 241. Dick.

  Dit is vaak aangegeven door de PVDA als rechts weer eens met misselijkmakende beschuldigingen kwamen naar Wouter Bos toe,maar het rattenduo Verhagen.Balkenende hebben gewoonweg vies hard gelogen tegen de bevolking.Des te meer respect voor Bos dat die geen knieval heeft gedaan en achter zijn principes bleef staan.;)


  Maak melding

 242. Bericht door dick, op 14 januari 2011 om 11:21
  vvd-er citeert te kort

  @dick, gisteravond 22:31 uur heb ik een linkje geplaatst en daarin staat hetzelfde als in die lap van jou. Of lees je mijn reacties niet meer?


  Maak melding

 243. Bericht door dick, op 14 januari 2011 om 17:34
  Bos boosdoener
  PvdA-leider Wouter Bos was in de ogen van de Amerikanen de grote boosdoener. De rest van de partij wilde wel verlengen, maar Bos stond helemaal alleen. En hij was daarmee in zijn eentje verantwoordelijk voor de Uruzgan-crisis, die leidde tot de val van het kabinet.

  Lekker democratisch als de rest van de partij wel wil en Bos niet, en dat hij dan het kabinet in zijn eentje kan laten vallen.

  De huidige leider van de PvdA heeft al laten weten dat hij na de Provinciale verkiezingen door wil gaan. De nieuwe burgemeester van Dalfsen wist afgelopen week al te melden dat Cohen tot zijn 70ste partijleider blijft. Hoe zit het met het democratische gehalte van die partij? Hebben de overige leden daar niks over te zeggen?


  Maak melding

 244. Assendorper.Ben je of doe je nou zo naief om te denken dat Wouter Bos als eenling een kabinet zou kunnen opblazen,en dat de rest van de fractie22 of 23 man/vrouw dit stilzwijgend zouden toestaan?

  Dan hadden de kranten er de volgende dag er bol van hebben gestaan.


  Maak melding

 245. Assendorper.

  De normale gang van zaken is dat eerst het hoofdbestuur met aanvullende commissies 1 of meerdere personen voordragen,mochten er veel of te veel negatieve op komen,dan zal worden over gegaan tot een algemene ledenvergadering waar dan ieder zijn/haar stem kan uitbrengen.Maar in het geval Cohen was er geen enkele reden hiervoor omdat er eendrachtig door allerlei besturen/commissies hun goedkeuring is gegeven.


  Maak melding

 246. Moet zeggen dat ik nu ook een andere kijk op de PvdA heb gekregen na die Wikileaks, zo sociaal zijn ze niet in die club mocht Wikileaks de waarheid vertellen.


  Maak melding

 247. PVV-leider Geert Wilders speculeert openlijk over het aftreden van Job Cohen als voorman van de PvdA. In een toespraak bij de presentatie van de PVV-kandidatenlijst voor de verkiezingen in Friesland, voorspelde Wilders vanmiddag dat Cohen in maart zal opstappen.

  Het was een aanval van ongewone scherpte. Het is ongebruikelijk dat politici expliciet ingaan op het ongenoegen dat in een andere partij leeft over de leider.  Maak melding

 248. Henk .

  Jammer dat Geert er niet bij voorspelde dat de hele fractie en ledenaantal van de PVDA massaal zich bij de PVV zullen aansluiten.  Maak melding

 249. Vertel eens, PvdA scribenten, wie gaat er zondag naar de ⤽megamanifestatie⤝ in de Brakke Grond? Het feest van de aanval op rechts voor de ⤽normaal⤝ denkende Nederlander. Zwolse?… Dick?… Of anderen? Of is er niet zoveel interesse, nu organisatie na organisatie blijkt te zijn afgehaakt bij de gedachte aan linkse samenhorigheid?

  Wie zou er beslist komen volgens Cohen, o ja!…de ouderenbond ANBO, die stonden heel welwillend tegenover de manifestatie. Een beetje pijnlijk voor Cohen, ze vonden het ⤽drie keer niks⤝. Een woordvoeder tegenover de Volkskrant: ⤽Wij hebben nooit iets toegezegd. Wij zijn een neutrale organisatie. ⤽Wij willen niet als linkse organisatie worden neergezet tegen rechts Nederland.⤝ Of zijn deze ouderen, gedesillusioneerd door PvdA leugen nummer 1.387. Ik kan ze geen ongelijk geven.

  Dan was er nog een politiek partijtje die ze er graag bij wilden hebben. D66!!! Maar helaas, pindakaas, kereltje Pechtold, zag niet zoveel in de revolutie van Cohen. Maar Pechtold deed een welwillend gebaar:??⤝We sturen wel een waarnemer⤝ (een kinderhand is gauw gevuld).
  Wie het ook laat afweten, de CU, de achterban begint zich een beetje te roeren tegen de Christelijk- Linkse lijn, dus nemen ze even de tijd voor ⤽bezinning⤝.

  Ik las gisteren een stukje van de journalist John Jansen van Galen in het Parool. Hij zette de PvdA haarfijn in de hoek waar de klappen vallen. Hij had het over de holle frasen van ⤽Iedereen telt mee⤝ tot ⤽Het moet eerlijker⤝, de waardige opvolgers van ⤽Veel gedaan, veel te doen⤝. Wat een armoede. Wat een crisis. Holle woorden, holle vaten.

  Daar waar rechts elkaar op de schouders kloppen en zich kan vinden in de toekomstige koers, is links hopeloos verdeeld. Mooie tijden voor rechts zo vlak voor de PS verkiezingen.  Maak melding

 250. Derk, ik zal het simpel volgens de doctrine van links Nederland formuleren.

  Al de documenten die rechts in een verkeerd daglicht plaatsen, zijn JUIST.

  Alle documenten die links in een kwaad daglicht plaatsen zijn ONJUIST.


  Maak melding

 251. Al de documenten die rechts in een verkeerd daglicht plaatsen, zijn JUIST.

  Ik volg het even niet: als het daglicht verkeerd is, hoe kan het dan juist zijn?


  Maak melding

 252. De Amerikanen hebben Bos niet om kunnen praten en de overige leden hebben zich achter Bos geschaard. Als Bos wel om was gegaan dan hadden de overige leden zich ook achter Bos geschaard. Waar zien we dit ook?


  Maak melding

 253. VVDer.

  Scribenten? Is dat jou manier van communiceren?
  Mag ik bij deze bedanken om hier in mee te gaan,ben namelijk allergieschs voor hautain gedrag,en hou deze zover mogelijk bij mij vandaan.


  Maak melding

 254. @Zwolse 14 januari 17:46; je rept over een zeer slappe actie van deze PVDA burgemeester. Jij hebt makkelijk praten vanachter je PC, daarbij is het ook nog eens complete lariekoek. Als je nl. naar Radio1 had geluisterd dan had je een intevrview met de CVDK van Noord-Brabant kunnen horen waarin er in omfloerste zinnen werd gezegd door deze man dat hij de burgemeester min of meer uit zijn functie ontheven had, wegens gebleken ongeschiktheid in deze situatie. Dhr. Denie is dus niet uit zichzelf opgestapt, om hem niet teveel gezichtsverlies te laten lijden is dit wel zo naar buiten gebracht. Soms is het beter niet te snel je conclusies te trekken.


  Maak melding

 255. Assendorper.

  Nu probeer je iets te insinueren wat helemaal niet van toepassing is geweest. Vindt het een beetje zwak om met deze no-nonsens te komen aandraven.


  Maak melding

 256. @Zwolse, ook volgens Ferry Mingelen hadden de overige leden zich achter Bos geschaard als hij om was gegaan. Dat hoor ik hem net zeggen. Iedereen loopt toch achter zijn leider aan.


  Maak melding

 257. Zwolse 22:48

  Scribenten? = schrijvers. Wat is daar verkeerd aan? Ik vond het wel en aardige vondst.

  Weet u waar ik allergisch voor ben? Mensen die muggenziften. Mensen met lange tenen. Mensen die hoe dan ook hun linkse gelijk wensen te halen, maar zelf niet tegen kritiek kunnen. Deze kritiek, noemen ze dan al gauw hautain gedrag. Ik kan u een cursus zelfreflectie aanraden. 🙂


  Maak melding

 258. Stadshagenees.

  Het toeval wil dat ik nu 2 min geleden de herhaling op BNR van het gesprek met de CVDK hoor.Ook hoor ik de CVDK zeggen dat hij de mening kon delen van Denie en zijn besluit een combinatie van de kritiek ,zijn eerdere besluit wat zijn pensioen aanging is, en zijn lichamelijke en geestelijke toestand op dit moment niet aan kon de komende tijd de vele onderzoeken die zullen koment te ondergaan.

  Het is/was ook algemeen bekend dat de Hr Denie niet zo geliefd was in Moerdijk.  Maak melding

 259. VVDer.

  Scribenten betekent ook.

  scribent
  scri` bent («Latijn) de -woord (mannelijk) scribenten schrijver, opsteller van een geschrift, meestal ongunstig: prulschrijver

  Je probeet grappig,misschien wel intellectueel over te komen,dat mag en kan allemaal,maar doe het dan wel goed,dit is het net niet .


  Maak melding

 260. Wat betreft die berichten uit Tunesië, Nausicaa Marbe vraagt zich via Twitter af:

  Zou het echt gebeuren: 2011 jaar van val van Arabische dictaturen? Hoog 1989 gehalte: Ben Ali vlucht als Ceausescu destijds, na slappe beloftes.

  Wat krijgen we ervoor terug? Leger? Mullah? Democr.?

  en ook mooi gezegd:

  Het mooie in de mens: wie ergens oorlog, bezetting, revolutie en bevrijding heeft gemaakt, weet precies hoe het voelt om nu Tunesier te zijn

  Gek dat het op tv alom The voice of Holland slaat. Weinig nieuws over de brand in Zwijndrecht, Wikileaks over Bos en de wende in Tunesie.


  Maak melding

 261. Bernhard.

  Als Wouter Bos het zo gedaan,dan had de Telegraaf het met schreeuwende koppen met reageer mogelijkheid allang gekopt hoor, ook daar is het muistil.:)


  Maak melding

 262. Zwolse voor Bos neem ik mijn petje af maar de achterban laat zich dus wel beïnvloeden zoals nu blijkt en dan komen we weer terug op de posting van assendörper 22.43.


  Maak melding

 263. Zwolse 23:31

  Het is maar wat voor uitleg u aan het woord scribenten wilt geven. Negatief of positief. Maar ik kan mij achteraf voorstellen, dat u vanuit uw linkse defensieve houding het als negatief ziet. Hoe kunt u nu veronderstellen dat ik intellectueel wil overkomen, dat is toch weggelegd voor u, als linkse intellectuele betweter. Maar met nog eventjes 4 tot 8 jaar stevig de tandjes op elkaar, went u wel aan dat ⤽bekakte⤝ rechtse geluid.

  Het valt mij tegen, dat u niet bent ingegaan op mijn schrijfseltje, over de ⤽megamanifestatie⤝ in de Brakke Grond. Maar ja?? als u daar geen goede tegen argumenten voor hebt, mag u ook muggenziften over het woord ⤽scribent⤝  Maak melding

 264. Bos heeft zijn rug recht gehouden in de hele Afghanistan kwestie, Balkenende en Verhagen zijn gewoon achterbaks bezig geweest met hun Amerikaanse vriendjes. Jammer dat Bos in eerste instantie niet meer PVDA collega’s achter zich kreeg er waren er zelfs een paar die voor verlenging van de Afghanistan missie waren…Balkenende is afgeserveerd door de kiezer, let maar op Verhagen wordt de volgende. En niet alleen vanwege deze kwestie. Het CDA is hopeloos verdeeld, hij heeft rare en weer achterbakse spelletjes gespeeld inzake de kwestie Klink en alleen maar ja-knikkers om zich heen verzameld. Dit wordt een keiharde afstraffing voor het CDA bij de komende Statenverkiezingen. Dan moeten ze terug in hun hok en eens na gaan denken hoe ze nu verder willen.


  Maak melding

 265. Derk.

  Er heeft veel en veel meer afgespeeld en denk dat dit de komende tijd ook wel boven water zal komen.

  Neem van mij maar aan dat ook bij de PVDA meer fractieleden zitten die zich niet laten ringeloren,ook niet door Wouter Bos,dan had dat allang in de media gekomen.

  Dick refereerde hier al eerder aan.

  Martijn van Dam EN JOEL voor de wind of zo van de CU, hadden een goedgekeurde motie tot blijven ingediend….vlak daarna draaide de ChristenUnie als een blad aan de boom. Defensieminister Middelkoop wilde ineens blijven en de hele CU  Maak melding

 266. Nou we blijven het gewoon volgen, maar zoals het er nu uit ziet krijgt het CDA de grootste klappen omdat ze vriendje willen zijn en blijven met Amerika. Dat onze koningin zich er toen ook nog over uitgelaten heeft kan bij mij echt niet door de beugel. En toch vraag ik me hetzelfde af als Assendörper over de PvdA, we zullen het wel zien er zijn nog meer cabels die gaan komen.


  Maak melding

 267. VVDer.

  Fijn dat ik van jou mag muggeziften,maar nog fijner is het dat ik zelf beslis of ik verder met jou wil communiceren ,en het lijkt mij denk ik wel duidelijk voor jou, dat jij niet in mijn lijstje staat.
  Geniet nog maar even van je tromfantelijke gevoel,de tijd zal het leren.


  Maak melding

 268. Stadshagenees.

  Dat zal in elke partij zijn dat er fractieleden zullen zijn die zich niet helemaal kunnen vinden in een te nemen besluit.daar is geen ontkomen aan,zou ook niet moeten volgens mij,zo houd je de discussie wel gaande.Maar ik ben dan van mening als je principieel ergens op tegen bent,dan moet je ook principieel je eigen besluit nemen en opstappen als het besluit wel doorgaat. En voor zover ik weet is niemand opgestapt naar aanleiding van het besluit dat de PVDA eruit stapte.


  Maak melding

 269. Ik wens ieder mens een heerlijke rustige nachtrust toe 😉

  De herberg

  Dit mens-zijn is een soort herberg
  elke ochtend weer een nieuw bezoek.

  Een vreugde, een depressie, een benauwdheid,
  een flits van inzicht komt
  als een onverwachte gast.

  Verwelkom ze; ontvang ze allemaal gastvrij!
  Zelfs als er een menigte verdriet binnenstormt,
  die met geweld je hele huisraad kort en klein slaat.

  Behandel dan toch elke gast met eerbied,
  misschien komt hij de boel ontruimen
  om plaats te maken voor extase??.

  De donkere gedachte, schaamte, het venijn,
  Ontmoet ze bij de voordeur met een brede grijns
  en vraag ze om erbij te komen zitten.

  Wees blij met iedereen die langskomt.
  De hemel heeft ze stuk voor stuk gestuurd
  om jou als raadgever te dienen.

  Jalaluddin Rumi (1207-1273)


  Maak melding

 270. Hier, onze geweldadige PVV’er heeft ook weer wat te melden;

  PVV’er: CDA zou de C moeten weglaten DEN HAAG – Christelijke partijen CDA en ChristenUnie komen volgens Tweede Kamerlid Marcial Hernandez van de PVV niet echt op voor hun geloofsgenoten. Dat stelt de PVV’er zaterdag in een interview met het Nederlands Dagblad. ⤸Deze partijen sluiten liever een monsterverbond met de islam om zieltjes en stemmen te winnen. Dat het CDA met moslims in zijn geledingen zich nog christendemocratisch noemt, begrijp ik al helemaal niet. Dan zouden ze die ‘C’ weg moeten laten.⤝

  Marcial Hernandez Hernandez’ partij is een coalitiegenoot van het CDA als gedoogpartner van het minderheidskabinet van VVD en CDA. Volgens hem is zijn partij ook als enige alert op christenvervolging in het buitenland. Hij wijst op de koptische minderheid in Egypte. ⤸Bij de aanslagen in Egypte springen wij er bovenop. CDA, ChristenUnie en SGP doen dat ook wel, maar het is allemaal zo halfslachtig.⤝

  Als ie nu echt zo stoer is, dan gaat hij naar bv. Egypte en daar deze spierballentaal uiten. Ik ben het eens dat het CDA, zonder C beter af is, maar dat heeft meer te maken met het sociale gezicht wat deze partij heeft laten varen….


  Maak melding

 271. Stadshagenees dat was ik wel hoor maar ik had geen zin om in te loggen, wou naar bedje.

  @Zwolse kijk even op uitzending gemist naar nieuwsuur


  Maak melding

 272. Verbijsterend, beschamend, a-sociaal en vooral treurigmakend. Wat is dit voor een land geworden???? Ik snap hier NIETS van! En ik ben ontzettend boos. Dit kan niet, dit mag niet, maar het gebeurt wel! Hulde voor die kinderen, zij hebben meer wijsheid en mededogen dan al die ministers, staatssecretarissen en ambtenaren bij elkaar die zich met dit dossier bezig houden!

  ALMELO – Abiram is ongeneeslijk ziek. Maar de kans is groot dat hij en zijn moeder toch naar Sri Lanka worden gestuurd. Het is er veilig. Abirams medeleerlingen en zijn schooldirecteur proberen de politiek wakker te maken. ‘Dit is zo uitzonderlijk,’ zegt directeur Bulters vandaag in het AD.

  Abiram was nog maar 1,5 jaar toen hij en zijn moeder Sri Lanka moesten ontvluchten. Zijn vader was vermoord en ze liepen gevaar. Nu, zeven jaar later, heeft Abiram een agressieve hersentumor. Hij ging tot een paar maanden geleden nog naar school in Almelo, maar nu ligt hij in een ziekenhuis in Hoorn.

  Het aller-, allerliefst wil Abiram dat hij en zijn moeder in Nederland kunnen blijven, maar hun asielaanvraag is afgewezen. Het hoger beroep tegen die beslissing dient half februari, maar het is de vraag of Abiram dat haalt. ,,Hij weet dat officieel niet, maar hij ziet zijn moeder en vraagt haar waarom ze heeft gehuild. Het is een slim jongetje,” zegt directeur Inge Bulters van basisschool Het palet.

  Abiram heeft ze leren kennen als heel leergierig. Hij leerde in korte tijd goed Nederlands spreken. ,,Hij ging zo graag naar school. Zelfs toen hij ziek werd, kwam hij vrolijk terug de klas in als hij had gespuugd, niet van plan om naar huis te gaan.”

  De leerlingen van het Palet leven mee met Abiram. Ze hebben gisteren zelfs een brief geschreven aan koningin Beatrix. In die brief vertellen ze dat Abiram heel ziek is en dat hij snel zal overlijden. ‘Wij vinden dat zijn moeder in Nederland moet blijven. Ze heeft alles verloren: man en een kind (haar man is vermoord in Sri Lanka). Dus ze verdient steun, toekomst en hoop.’

  De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) kan niet ingaan op individuele gevallen, zo laat woordvoerder Sander van der Eijk weten.


  Maak melding

 273. Woorden van de man die een paar weken terug nog zei dat we Iran moesten aanvallen ………………

  Wilders: nieuwe missie grote blunder

  Met het voorstel voor een nieuwe missie naar Afghanistan begaat het minderheidskabinet van VVD en CDA in de ogen van PVV-leider Geert Wilders de grootste blunder tot nu toe. Dat heeft Wilders zaterdag gezegd.

  “Het besluit op zich al, maar dan ook nog eens zes weken voor de verkiezingen voor de provinciale staten. Niemand wil het. Een meerderheid van de Nederlanders wijst het af. Het is niet alleen een slecht besluit, maar politiek ook heel onhandig. Het is een cadeautje voor Job Cohen en een probleem voor het CDA”, aldus Wilders.

  De PVV-leider wees erop dat de PvdA al is gestegen in de politieke peilingen en volgens hem ligt de nieuwe missie naar Afghanistan ook moeilijk bij de achterban van het CDA. “Ik heb het ook tegen Rutte en Verhagen gezegd: ‘Vrienden, dit besluit is het meest onhandige wat jullie hadden kunnen nemen’. Het lijkt op het Europese referendum destijds. Twee op de drie Nederlanders zeggen ‘nee’, maar twee op de drie politici zeggen ‘we doen het toch’.”

  Geen schande om te passen

  Volgens Wilders zou het “echt geen schande zijn om nu even niet mee te doen” in Afghanistan. “We moeten voor 18 miljard euro snijden en dan geven we even een half miljard uit in een land waar we al meer dan genoeg hebben gedaan. Ik kan dat niet uitleggen, we hebben het geld hier nodig.”


  Maak melding

 274. Derk, misschien is het wel beter als wij, de media, politici en anderen deze man en zijn PVV doodzwijgen en negeren….Hij krijgt iedere keer een podium om zijn inconsequente retoriek te spuien. Het is gewauwel en geschreeuw zonder inhoud.


  Maak melding

 275. Het is weer een goedkope actie om de aandacht op zijn eigen falen te markeren. Als Wilders er zo op tegen was/is had hij het niet moeten gedogen,hij wist wat er in stond en heeft daar zijn handtekening onder gezet.Maar dit gewauwel is helemaal in stijl van de PVV ontzettend hard schoppen ,tetteren met de wetenschap dat zijn blinde vinken aanhang hem weer een trapje hogerop kunnen schoppen en toch niet verder nadenkt over het hoe en wat.

  Maar het is en blijft een trieste beweging ,met een nog triestere aanhang die de achterliggende gedachtes (zijn dubbele agenda) maar niet willen of kunnen begrijpen.


  Maak melding

 276. zwolse, ben je weer bezig:

  Fijn dat ik van jou mag muggeziften,maar nog fijner is het dat ik zelf beslis of ik verder met jou wil communiceren

  vvd-er, je bent niet de eerste die door deze zwolse de mond gesnoerd wordt >:( zo reageert ze altijd als ze zelf niet meer de kennis heeft om te reageren.


  Maak melding

 277. je weet al heel lang van mij dat ik niet doe aan tunnelvisie. ik heb geen kokers op en lijd niet aan egoisme. de pvda bestaat binnekort niet meer 😀 en cohen gaat in maart weg.


  Maak melding

 278. @Jaap nu jij toch in die glazen bol kijkt hoe vergaat het de VVD en D66 en de PVV, meest nieuwsgierig ben ik naar de toekomst van het CDA. Wil je nog een keer kijken voor me?


  Maak melding

 279. Bericht door jaap, op 15 januari 2011 om 13:16

  en cohen gaat in maart weg

  Ach Jaap je citeerd een passage uit een collum, het is grappig bedoeld ,maar nu de kunst even leren om een collum goed te kunnen lezen,kom op Japio doe ff je best ,weet zeker dat je het kunt.;D


  Maak melding

 280. Jaap 13:04

  Niemand is in staat om mij de mond snoeren, omdat ik een andere mening heb.
  De figuur waar u op doelde, lijdt aan een soort tunnelvisie, dat in de kern ongevaarlijk is. Vaak heeft ze geen weerwoord op een bepaalde stelling, dus probeert ze met een te hoog hormonen gehalte, al blaffend haar gelijk te halen.

  Zolang als ⤽ze⤝ met gelijk gestemde kan keuvelen, is er niets aan de hand. Is dat niet het geval, gaan de hormonen opspelen. Misschien dat het commando ⤽braaf!⤝ helpt? 🙂


  Maak melding

 281. Ach VVD’er als we het dan toch over tunnelvisie hebben dan lijd jij daar ook aan, maar dan met een voorkeur voor jouw rechtse dreamteam wat het nu voor het zeggen heeft in Nederland. Mag ook hoor, het houdt de discussie levendig. Probeer alleen andermans mening niet iedere keer plat te slaan met je eigen gelijk. De waarheid ligt altijd ergens in het (politieke) midden.


  Maak melding

 282. Laten we elkaar respecteren, en echt een discussie voeren ipv een mening opleggen. 😉

  dis·cus·sie de; v -s uitwisseling van gedachten, meningen: ter ~ staan niet vaststaan, onderwerp van gedachtewisseling zijn


  Maak melding

 283. Stadshagenees 14:44 / Derk 14:56

  Zoals u weet reageer ik nog niet zolang op dit log. Nadat ik enige reacties had gegeven bleek dat bepaalde personen zich storen aan mijn stijl van reageren.
  Daar wordt dan op gereageerd met ⤽ je toon is badinerend, neerbuigend, zelfgenoegzaam, hautain gedrag ect. Nu vindt deze reacties eigenlijk wel komisch, want het geeft aan dat men zich alleen senang voelt onder gelijkgestemde.

  Wanneer men op een politiek log reageert, komen er tegenstrijdige meningen voorbij. Wanneer bepaalde politieke meningen botsen, die men dan met woord en weerwoord probeert te ontkrachten, heeft dat een bepaalde charme. Zolang als daar geen scheldwoorden of huftig taal gebruik in voorkomt, is dat voor mij beschaafd.
  Maar wanneer naar mij toe op de persoon gespeeld wordt, verdwijnt bij mij het respect. Dan gaat het ook bij mij, op het scherp van de snede.  Maak melding

 284. @VVD`er 15.50 Ieder vogeltje zingt zoals die gebekt is en dat het soms heftig er aan toekan gaan oké Maar laten we elkaar wel respecteren.

  Even over Jaap die post wat maar reageert niet op vragen die na de posting komen, laat staan ergens inhoudelijk op ingaan. En dat is niet de 3e of 7e keer hoor 😉 Je zult de posters wel leren kennen na een tijdje.

  Trouwens leuk dat je hier reageert!


  Maak melding

 285. Het zingt hier rond, of Cohen na 2 maart opstapt, volgens mij ligt dat volledig aan de uitslag van de PS verkiezingen.
  Hoe liggen de zaken bij de PvdA? 2006, Wouter Bos veroverd 33 Kamerzetels, wat een zeer teleurstellende uitslag is, waar dan ook onmiddellijk allerlei commissies opgezet worden om dat debacle te onderzoeken. Nadat tijdens de gemeentelijke verkiezing opnieuw een nederlaag wordt geleden, (die als een overwinning wordt gevierd ), is het weer tijd voor de zoveelste bezinning.

  Wie wordt er uit de hoge hoed getoverd? Job Cohen! En inderdaad, dat moet ik de krasse knar nageven, het werd een close finish. Ik zie nu nog PvdA??ers snikkend rond lopen, ⤽al snotterend⤝ het scheelde maar 80.000 stemmen.
  Maar hoe je het wendt of keert, opnieuw een nederlaag voor de PvdA. Cohen dook nog eens drie zetels onder de uitslag van 2006. Als ik mij het goed herinner,heeft alleen Ad Melkert het slechter gedaan in 2002.

  Maar nu de realiteit: op 2 maart wordt de verlosser voor de tweede maal getest bij de PS verkiezingen. Heel dapper roeptoetert hij, ⤽ik gooi niet de handdoek in de ring⤝ maar helaas Job, jij bent geen baas over je eigen stoelpoten. ?én maal verliezen daar kan je nog mee weg komen, maar als je voor de tweede maal verliest, moet je niet raar opkijken als de stoel gaat wiebelen. Als op 2 maart rechts de voorspelde meerderheid in de senaat verzilvert, kan het Haagse avontuur van Cohen wel eens voorbij zijn.  Maak melding

 286. Dame 18:01

  V.w.b. Melkert, deze persoon is niet van mijn netvlies te branden. Ik vergeet nooit meer de ⤽verheven⤝ discussie met Fortuin. Maar als zoveel nitwits is hij doormiddel van het (linkse?) netwerk toch nog goed terecht gekomen. Het zij hem gegund.

  Bewerkte artikeltjes? Om iets te schrijven, moet men zich documenteren, niet waar?
  Er zijn natuurlijk personen, die dat niet nodig hebben, maar dan gaat het al gauw lijken op koffiepraat. Of de spruiten er goed bij staan, of het laatste ⤽nieuwtje⤝ van de buurvrouw, dat Arie een nieuw toupetje heeft ect. Dus inderdaad kan het voorkomen dat er onbewust of al ik ze leuk vindt bewust, zinsneden in voor komen die al eens eerder geschreven zijn. Dat is geen plagiaat, of bewust bronvermelding weglaten, zie het maar als een soort van vrije impressie. Aangezien ik bij een reactie van u, mijn bril opzet met een sterkte van dioptrie + 6, had u zich moeite kunnen besparen van vet gedrukt letters en onderstreping. 🙂 🙂


  Maak melding

 287. Pas op Derk,?? deze verwijzing zal u niet in dank worden afgenomen. PvdA??ers draaien niet, ze blijven altijd achter eerder gedane uitspraken staan. Je weet wel??rechte rug, enzo. Ik ben tegen uitzending, maar als ik zoiets lees, vraag ik mij toch stilletjes af??waarom?


  Maak melding

 288. Ach ik draai wel, jaren VVD en toen CDA gestemd maar dit jaar eens GL.
  VVD was meer van huis uit net zoals het bij vele van de PvdA is.
  Die uitzending is gewoon een verkapte militaire missie opgedrongen door de USA en die mag niet doorgaan onder wat voor’n smoes ook.


  Maak melding

 289. Misschien heb je -6 nodig, VVD-er, want ik zie in mijn reactie geen vetgedrukte en onderstreepte letters. Of je moet de automatisch link-onderstreping bedoelen.
  Wat me opvalt is dat je nogal gepikeerd reageert op mijn opmerkingen over hoe ik je discussiestijl ervaar. Overigens plaatste ik de eerste opmerking na een redelijk uitgebreide inhoudelijke reactie. Daar ging je dan weer niet op in. Heel bewust schreef ik dat ik het “ervaar” als zodanig en niet dat het zo “is”, omdat het een persoonlijk gevoel is en geen feit. In je reactie op Stadshagenees herhaal je mijn woorden en interpreteer je die alsof ik alleen met gelijkgestemden zou kunnen omgaan. Je vraagt respect, van mij krijg je dat ook, maar daar hoort ook een open meningswisseling over ervaren stijl bij. Jij lardeert je postings graag met minzame kreten “mevrouwtje inhoud”, “koffiepraat”. Ik hou daar niet van. Het voegt weinig toe. Ik reageer eigenlijk op iedereen hier. Als je het log een tijdje gevolgd zou hebben, zou je dat ook weten. Ik merk dat ik geen zin heb in oeverloos geOH met iemand die het kennelijk boeiender vindt om anderen in een bepaalde hoek neer te zetten dan echt te discussiëren over politieke thema’s.
  Ten slotte, ik documenteer me ook graag. Ga heel vaak googlen naar zaken om feiten te zoeken. Ook quote ik regelmatig, zoals velen hier. Ik zie van jou echter een aantal reacties die vrij letterlijk zijn overgenomen van bv ⤽Rutte??s gambiet⤝ en andere ??vrijheidssites??. Dat mag, maar een bronvermelding is dan wel zo netjes.  Maak melding

 290. Er gaan al jaren stemmen op om te onderhandelen met de Taliban, hoe verwerpelijk die groepering ook is. Vrede is alleen te bereiken door te onderhandelen, of dat nu gaat om de kwestie Israel, Aghanistan of interne conflicten als in Congo. De meest lastige vraag is de berechtiging van (oorlogs)misdadigers. Laat je die lopen vanwege de wens om vrede en vrijheid of vraagt de ernst van de misdrijven toch om rechtsvervolging. Denk aan Pinochet, Videla en vele anderen.


  Maak melding

 291. Dame, zolang er zoveel extremistische takken van de Taliban zijn en zij het onderling niet eens zijn, kun je niet onderhandelen. Wellicht wel over het feit dat zij hun groeperingen eens onder controle krijgen.


  Maak melding

 292. Duidelijk is wel Derk, dat de methode VS eerder averechts werkt. Nederland deed dat aanmerkelijk beter (minder agressief).
  Om het probleem op te lossen zal toch met alle partijen contact moeten worden gezocht.


  Maak melding

 293. Dame 19:19

  Om met uw woorden te spreken, inderdaad heb ik mijn reactie gelardeerd met enige zinsneden uit een artikel van Roelf Bouwman uit HP de Tijd. Maar zodanig summier dat ik geen hier geen bronvermelding voor nodig achtte. Met u automatische link kwam ik uit bij NL Politiek, waar door een zekere Henk den Boer het volledige artikel 4 dagen later, zonder verwijzing of bronvermelding is overgenomen.

  Verder ben ik het zat, om nogmaals de discussie met u aan te gaan over ⤽welles / nietes. Ik heb u in één van mijn vorige reacties mijn excuus aangeboden, dat was klaarblijkelijk niet voldoende, gezien uw daaropvolgende reactie. U mag mijn reacties oeverloos geOH vinden, daar zit ik geen moment mee. Ik heb al eerder aangeven, reageer er dan niet op.

  Verder wens ik u prettig weekend.  Maak melding

 294. Dit nieuws geeft hoop:

  Minister Leers van Integratie gaat serieus kijken naar de zaak van de doodzieke Almelose leerling Abiram. De jongen heeft door een hersentumor nog maar enkele weken te leven. Het is zijn laatste wens dat zijn moeder een verblijfsvergunning krijgt.

  Abiram vluchtte op jonge leeftijd met zijn moeder uit Sri Lanka. Voor beiden dreigt uitzetting. De rechter doet daar in februari waarschijnlijk uitspraak over. De directeur van basisschool Het Palet in Almelo vroeg deze week bij RTV Oost aandacht voor de situatie van Abiram. Een woordvoerder van de minister zegt dat naar alle aspecten van de zaak gekeken zal worden. Oppositiepartijen PvdA, GroenLinks en D66 hebben met afschuw gereageerd en willen de minister aan de tand voelen. Volgens de woordvoerder van Leers zal ook gekeken worden naar het verzoek van Abiram om een visum voor zijn oma uit Sri Lanka zodat zij haar kleinzoon nog één keer kan zien.  Maak melding

 295. Tja Zwolse en Dame, regels zijn regels nietwaar……? De houding van de klasgenootjes van dit jongetje ontroert me zeer, wij volwassenen denken het allemaal wel te weten en voor deze kinderen telt alleen maar dat ze straks een klasgenootje/vriendje verliezen vanwege die verschrikkelijke ziekte. Daarbij speelt ras, geloof, huidskleur helemaal niet. Zo zou het in de grote mensenwereld ook moeten zijn, maar zie waar we in dit land mee bezig zijn. Van links tot rechts is het vliegen afvangen, elkaar beledigen, zwartmaken etc. etc.


  Maak melding

 296. TNS/NIPO 7 januari:

  Het lijkt er om te gaan spannen of de coalitiepartijen een meerderheid gaan halen of niet. Exact de helft (50%) van de Nederlanders die momenteel al een partijvoorkeur heeft, geeft aan VVD (22%), PVV (16%) of CDA (12%) te gaan stemmen. De PvdA krijgt van 16 procent de voorkeur, SP, D66 en GroenLinks alle van 8 procent.
  Maar er ligt nog veel open. Een op de zes kiezers (16%) geeft aan nog niet te weten op welke partij hij gaat stemmen, een bijna even groot deel (15%) geeft nu al aan niet te gaan stemmen.

  De bekendheid met de verkiezingen en de opkomstintentie van verschillende kiezersgroepen geven op 2 maart aanstaande wellicht de doorslag. Op dit moment is de achterban van de oppositiepartijen PvdA (73%) en GroenLinks (71%) het best op de hoogte van het feit dat de verkiezingen in maart plaatshebben, terwijl de achterban van het CDA (65%), VVD (60%) en vooral PVV (50%) daar voorlopig bij achter blijven. Daarnaast is de achterban van de oppositie op dit moment vastbeslotener om op te komen. Maar liefst 69 procent van de kiezers van GroenLinks op 9 juni 2010 zegt ??zeker wel?? te gaan stemmen, terwijl ook PvdA- en D66-kiezers (beide 62% ??zeker wel??) relatief vastberaden zijn. De achterban van de VVD (53%), CDA (50%) en PVV (34%) blijft daar flink bij achter.

  De verkiezingsborden in Zwolle zijn nog angstwekkend leeg. De partijen gaan zich waarschijnlijk pas de laatste weken flink roeren. Dankzij de landelijke aandacht zou de opkomst weleens een stuk hoger kunnen liggen. Op zich jammer omdat de provinciale thema’s daarmee ondersneeuwen, maar misschien voor sommigen ook een (hernieuwde) kennismaking met de provinciale bestuurslaag. In 2007 was de opkomst 46,3% landelijk en in Overijssel 49,9%. Alleen in de drie noordelijke provincies en Zeeland hoger. Dat moet beter (kunnen) op 2 maart!


  Maak melding

 297. Vertaling van de uitslag Tweede kamerverkiezing 2010 naar Overijssel levert een behoorlijke verschuiving in de politieke verhoudingen op. Uiteraard is er op die methode heel wat af te dingen. Alleen al vanwege het verschil in opkomst, maar ook omdat er nadien weer val alles is gebeurd dat de uitslag beïnvloedt. Toch interessant:
  2010 2007
  CDA 10 17
  PvdA 9 9
  VVD 8 6
  PVV 6 –
  SP(incl. Solidara) 4 6
  CU 3 5
  GL 3 2
  SGP 1 2
  D66 3 –
  totaal 47 47


  Maak melding

 298. Barmhartigheid mag van mij toch ook nog wel een factor zijn in de politiek. Een beetje menselijkheid.
  Eens Stadshagenees dat er teveel vanuit ‘regels zijn regels’-gedachte wordt geredeneerd en geregeerd. Als uitgnagspunt zijn we het daar wellicht allemaal wel mee eens, want waarom een regel maken wanneer je niet tot handhaving bereid bent. Het gaat om rigide handhaving. Er moet wat mij betreft bij goede gronden altijd sprake kunnenzijn van maatwerk en gebruik gezond verstand. Dit is zo’n triest geval. Laat dat jongetje rustig sterven in het vertrouwen dat zijn moeder in haar sociale omgeving kan blijven. Laat zijn moeder hier blijven zodat dichtbij het graf of iig de sterfplaats van haar zoon kan zijn, waar ze getroost kan worden door zijn omgeving.


  Maak melding

 299. De Hond peilt (TK2010)

  vvd 33 (+2) pvv 28 (+4) pvda 20 (-10) sp 19 (+4) cda 17 (-4) d66 12 (+2) gl 11 (+1) cu 5 sgp 2 dier 2 50Plus 1 (+1).


  Maak melding

 300. Sorry hier hoef je toch niet naar te kijken maar dat laat je toch gewoon toe! Zo meteen zijn ze er over uit en is het te laat.

  Volgens de woordvoerder van Leers zal ook gekeken worden naar het verzoek van Abiram om een visum voor zijn oma uit Sri Lanka zodat zij haar kleinzoon nog één keer kan zien.


  Maak melding

 301. TNS/NIPO peilt (4 januari nog zonder partij Jan Nagel). Wel grote verschillen t.o.v. De Hond

  VVD 36 (+5) PVV 21 (-3) PvdA 24 (-6) SP 15 (-) CDA 16 (-5) D66 16 (+6) GL 14 (+4) CU 4 (-) SGP 2 (-) PvdD 2 (-)


  Maak melding

 302. Er zijn inderdaad grote verschillen Dame. Vooral bij de PVV. In 12 dagen kan er in het politieke spectrum wl heel veel veranderen. De peiling van TNS kan je dan ook oud noemen. Grote verliezer blijft de PvdA 😀


  Maak melding

 303. @Henk Dat zou natuurlijk kunnen. Ik denk echter dat het meer aan de methode van onderzoeken ligt. Er zijn diverse politieke peilingen die vaak andere resultaten geven. Zembla heeft eens een uitzending gewijd aan (niet alleen politieke) peilingen. Dat was onthullend. Vaak werken ze met internetpeilingen waarvoor mensen zichzelf kunnen aanmelden. Soms krijgen ze ook cadeautjes voor deelname. Dat trekt bepaalde groepen waardoor de representativiteit twijfelachtig wordt. Ik zal eens gaan googlen om te zien of er info is over de peilingen versus de daadwerkelijke uitslag van de TK-verkiezing 2010.


  Maak melding

 304. Een analyse na de verkiezingen van de slotpeilingen en de daadwerkelijke uitslagen geeft aan dat Synovate en TNS/NIPO er beide 16 zetels naast zaten en De Hond 18 zetels, met name veroorzaakt door het kennelijk onvoorspelbaar ‘uit de kast komen’ van PVV-kiezers.

  Synovatesite


  Maak melding

 305. Vreemd Derk, dat je de sociale cohesie binnen de PvdA betwijfelt. Op welke gronden? Weet je het voorstel van Martijn van Dam nog? Weet je nog dat het een ruime Kamermeerderheid kreeg? Lees je niet in de wikileaksstukken dat ze zelfs de VS erbij haalden om de PvdA om te lullen? 😮 Lees je zo selectief 🙁


  Maak melding

 306. CU gedroeg zich lekker Christelijk:

  Van Middelkoop vroeg buitenlandse druk op Bos HILVERSUM – Oud-minister van Defensie Eimert van Middelkoop geeft toe dat hij er in de aanloop naar een besluit over de missie in Uruzgan in 2009 bij zijn internationale contacten in de NAVO op heeft aangedrongen om de druk op toenmalig PvdA-leider en vicepremier Wouter Bos op te voeren.

  Wat zou Joelleke daar van vinden? Joël die samen met PvdA’s Martijn van Dam de goedgekeurde motie tot vertrek in diende?


  Maak melding

 307. @ VVDer 14/1 22.00…Je hebt veel woorden nodig om mij een hol vat te noemen. Bedankt voor de duidelijkheid; zo hoef ik dus op jou ook niet meer serieus te reageren. Bespaart veel tijd. Dacht overigens wel dat wij een paar redelijke discussies achter de rug hadden. Nou ja, ik zal wel te min voor je VVD-opinie zijn. Komt de ware aard van veel VVD-ers weer naar voren.

  Holle vaten: agut.


  Maak melding

 308. Nu.nl

  Premier Mark Rutte (VVD) heeft gedoogpartij PVV opgeroepen de plannen om een politietrainingsmissie naar Afghanistan te sturen te steunen. Juist de PVV moet volgens hem achter de missie staan, omdat de partij staat voor bestrijding van het islamitisch extremisme.

  De Afghanistanmissie begint meer en meer te lijken op de start van nieuwe kruistochten.


  Maak melding

 309. Bedankt, ik zit naar 3fm te luisteren. Wilde nog wel ff wat terugkijken. Buitenhof niet, want ik hoef Marky Mark niet te zien recht(s)lullen wat die VVD-ers allemaal hebben krom gemaakt (vooral met rangen en standen) in onze maatschappij.

  Mooi dat de SP er ook is. Zou graag zien dat SP ook in een verregaand samenwerkingsverband wordt betrokken. Gister Frankwin Mussche aangeschoten, kende hen niet maar hij keepte bij CSV. Aardige jongen.
  Herkende hem van een aantal foto’s. Ga kijken, bedankt voor de tip.


  Maak melding

 310. Ander citaat van Nu.nl

  Wilders zei zaterdag in het AD dat het kabinet een blunder begaat door kort voor de Statenverkiezingen een nieuwe missie in Afghanistan aan te kondigen. Hij vreest dat de gehoopte meerderheid voor de gedoogcoalitie in de Eerste Kamer hierdoor in gevaar komt.

  Rutte noemde de uitlatingen zondag opmerkelijk. Het zou juist in het straatje van Wilders passen om je als partij te profileren met waar je voor staat.

  Ik vrees dat Wilders zich niet alleen bij de Afghanistanmissie laat leiden door de komende Statenverkiezingen. Wat zou de PVV na 2 maart voor Nederland in petto hebben?


  Maak melding

 311. @ Zwolse, op Politiek 24 zeker? Hebben we net 2 dagen niet meer. Mijn lieve vrouw vindt helemaal niet erg 😉

  >:( Prutsers die tv-bazen: wel het leugenachtige CDA-congres heulemaal uitzenden 😮


  Maak melding

 312. Dick.

  Dan heb je toch wat gemist bij buitenhof.Clary Polak was uiterst scherp en heeft het Mark Rutten niet gemakkelijk gemaakt.

  De live uitzending is te zien op Joop.nl


  Maak melding

 313. Dan heb je toch wat gemist Dick bij buitenhof.Clary Polak heeft het Mark Rutten niet gemakkelijk gemaakt,ze was weer ouderwets erg scherp.:D


  Maak melding

 314. Ik vind het wel stoer van hem, om zich niet teveel aan te trekken van peilingen. Anders krijgt hij achteraf het verwijt van kiezersbedrog. Het lijkt alsof Wilders dat niet veel kan schelen. Kennelijk waant hij zich onoverwinnelijk. Tot nu toe lijkt zijn gedraai (AOW) dan ook niet veel effect te hebben op de peilingen.
  Wel merk ik – in andere fora – dat steeds meer mensen zijn preoccupatie met anti-PVV geluiden belachelijk beginnen te vinden. Voorbeeld: die Nijmeegse directeur van een basisschool die in een intern memo schreef dat de PVV iets kon leren van een artikel over maatschappelijke waarden en normen in Europa. Dit nav een PVV-oproep over canon van de westerse beschaving in relatie tot de vele incidenten met de PVV-kamerleden. de reacties onder de persberichten zijn voor een groot deel pro-directeur. Dat is nieuw.


  Maak melding

 315. @ Zwolse, van dat niet gemakkelijk maken, was ik tevoren al van overtuigd. Maar ik kan Mark geen uur zien orakelen en uitwegen zoeken. Die coupe die ie nou ook heeft brrrrrrrrrrrr. Ut maatje van Jort Kelder….. zegt meer dan genoeg.


  Maak melding

 316. Voorstel om uit te werken:

  Wethouder Amsterdam: Huur aanpassen aan inkomen

  Mensen met een hoger inkomen mogen wel in sociale huurwoningen maar dan moeten ze er meer voor betalen
  De Amsterdamse wethouder Freek Ossel (Wonen en Wijken) wil ‘flexibele huren’ invoeren voor sociale huurwoningen. Als bewoners meer gaan verdienen, moeten ze ook meer gaan betalen. Dat heeft zijn woordvoerder gezegd na een bericht hierover in Het Parool van zaterdag.

  De maatregel zou bedoeld zijn om mensen helpen die te veel verdienen om te huren en te weinig verdienen om te kopen, aldus een woordvoerder van wethouder Ossel.
  Volgens hem bestaat ook in andere grote steden ”behoefte aan meer vrijheid om de huren te kunnen aanpassen.” De PvdA-wethouder wil ook de huurgrens voor sociale woningbouw optrekken van 647 euro tot 800 euro, zo meldt het Parool zaterdag.

  .


  Maak melding

 317. @ Zwolse, we kregen een 3 Zwolsche Kwartiertjes voor Buitenhof onverwachte visite. Vind die gesproken column-boy ook zo’n kwal. Waar is ie eigenlijk van? Ga in elk geval ‘boeken’ terugkijken met heer Grunberg. Wat is Clairy goed he! In het doorvragen ook, dat zie je veel te weinig ook in de actualiteiten en in de sport bijvoorbeeld. Clairy bijt zich heerlijk vast.


  Maak melding

 318. :o:(:'( PVV’er van lijst vanwege werven moslims voor zorgbanen

  Carlo de Bruin, de nummer twee op de kieslijst van Noord Holland, richtte stichting op om arbeidsparticipatie moslims te bevorderen
  De nummer twee op PVV-kieslijst in Noord-Holland, Carlo de Bruin, heeft zich teruggestrokken, omdat zijn bedrijf AcquiRecruitment in Hoofddorp actief moslima’s werft voor een baan in de zorg. De Bruin richtte ook een stichting op om de arbeidsparticipatie van moslims te bevorderen. Dat meldt het Parool zaterdag.

  Toen De Bruin Geert Wilders en Hero Brinkman, lijsttrekker voor de PVV in Noord Holland, van zijn werkzaamheden op de hoogte stelde, zou Wilders hebben gezegd dat hij het “een lumineus idee” vond. “Maar hoe vertel ik het mijn achterban?”

  “Het gaf scheve gezichten aan beide kanten”, zegt de PVV’er in Het Parool. Zelf ziet hij geen conflict. Hij vindt het goed voor zowel de zorg als de integratie: moslima’s gaan werken en radicaliseren minder snel, en het personeelstekort in de zorg wordt weggewerkt, aldus De Bruin.


  Maak melding

Reageer