D66 teleurgesteld over vertrek Berkhout

Zwolle – Met teleurstelling heeft de fractie van D66 Zwolle kennisgenomen van het snelle vertrek van wethouder Berkhout. Een verzwakt college is juist op dit moment voor Zwolle onwenselijk. Er is een sterke wethouder nodig die vanuit een liberale visie urgente onderwerpen zoals het parkeren, de economische ontwikkeling en de bereikbaarheid aanpakt.

D66.jpg

Het vertrek van de wethouder mag wat D66 betreft niet leiden tot het vooruitschuiven van deze belangrijke onderwerpen. Zwolle is gebaat bij een stabiel en daadkrachtig stadsbestuur en wij gaan er dan ook vanuit dat het college snel op volle kracht vooruit kan.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Dit is voor de oppositie natuurlijk een schot voor open doel…lekker makkelijk scoren.
  Maar laat D66, zich nu maar geen zorgen maken, potentie genoeg in het college, ook zonder de Zeister meneer Berkhout hoor.


  Maak melding

 2. Helemaal mee eens Observer, laten ze zich maar eens zorgen gaan maken over die financiële tekorten en de bakken met uitgaven aan externe onderzoeken ipv een Zeistenaar.


  Maak melding

 3. De al na tien (?) maanden opgestapte Zwolse wethouder, Cees Berkhout (VVD), is van plan gebruik te maken van de wachtgeldregeling.

  Volgens Berkhout heeft hij daar – ondanks zijn korte periode in Zwolle -alle recht op.

  De wethouder wil niet verder in Zwolle omdat zijn bestuursstijl niet gewaardeerd zou worden.

  Berkhout: “Mensen waren niet blij met me.” De vanuit Zeist ingevlogen wethouder kreeg volgens eigen zeggen uit de Zwolse gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders en uit het ambtelijk apparaat veel signalen dat zijn directe manier van besturen als onprettig werd ervaren.

  Berkhout zou teveel tegen een aantal heilige huisjes, zoals de netwerkstad Zwolle – Kampen en de plannen voor een nieuwe parkeergarage, hebben aangeschopt.

  Ook bleek het gezin van Berkhout niet naar Zwolle te willen verhuizen.

  Tijdens de kerstdagen heeft Berkhout daarom de knoop doorgehakt om de handdoek in de ring te gooien.

  Fractievoorzitter René de Heer van de VVD vindt het jammer dat zijn wethouder al zo snel opstapt maar respecteert het besluit.

  De verwachting is dat er binnen drie maanden een nieuwe wethouder aan zal treden. Tot die tijd blijft Berkhout in functie.

  Hij heeft al aangegeven hard op zoek te gaan naar een andere baan maar heeft recht op ruim twee jaar wachtgeld.

  http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=120052


  Maak melding

 4. In de Algemene Pensioenwet Politieke Ambtsdragers is vastgelegd dat wethouders recht hebben op een uitkering, het wachtgeld. De hoogte van de uitkering is in het eerste jaar tachtig procent van het inkomen. Vanaf het tweede jaar bedraagt de uitkering zeventig procent van het inkomen.

  Het aantal jaren waarin zij hierop recht hebben, is gelijk aan het aantal jaren dat ze wethouder waren. Wel zijn er voorwaarden. Zo krijgt een ex-wethouder minimaal twee jaar wachtgeld en maximaal zes jaar.

  Wanneer je 8 maanden wethouder bent geweest heb je recht op 2 jaar wachtgeld.


  Maak melding

 5. Schandalig! Die man zat er alleen voor zichzelf en niet voor onze stad.

  Ik zou zeggen, in lijn van het eigen VVD beleid: Laat die man zich maar 40 uur in de week op vrijwillige basis inzetten voor onze stad met behoud van wachtgeldregeling. Een zogezegde participatie-regeling. Voor wat hoort wat, toch?


  Maak melding

 6. Volgens mij is 8 maand het minimum om recht op 2 jaar wachtgeld te hebben. Iemand die langer dan tien jaar wethouder is geweest én die ouder was dan vijftig op het moment dat hij uit het ambt stapte, heeft recht op wachtgeld tot aan zijn 65e verjaardag.


  Maak melding

 7. Op 29 januari 2011 is het eerste informele sponsordiner vanuit de nieuwe Stichting Vrienden van de VVD Zwolle.

  Negen gasten kunnen tegen betaling van ?? 39,90 aan tafel aan-schuiven voor een heerlijk pastamaalijd in het gezelschap van Wethouder Cees Berkhout.

  Een unieke kans om persoonlijk kennis te maken en van gedachten te wisselen over de zaken die u bezighouden in onze stad. (Swolla nr. 143 ?? 28/12/2010)


  Maak melding

Reageer