Albumpresentatie The Veldman Brothers in Hedon

Zwolle – Toen de Zwolse Bluesformatie The Veldman Brothers in 2007 haar debuutalbum uitbracht werd deze zeer goed ontvangen en door menig bluesliefhebber gezien als het beste bluesalbum van dat jaar. Inmiddels is de band rondom de broers Gerrit en Bennie Veldman toe aan de langverwachte opvolger en deze zal zaterdag 15 januari gepresenteerd worden in poppodium Hedon te Zwolle. Support is er van Bas de Haan en gastheer The Bluesman (Bert Reinders) zal de avond presenteren.

veldman20brothers.jpg

De Zwolse Bluesformatie The Veldman Brothers is een hechte band rondom "bloodbrothers" Gerrit en Bennie Veldman. Gerrit op gitaar, Bennie op hammond en bluesharp, Marco Overkamp op drums en Donald van der Goes op bas. Tomeloze energie; zichtbaar plezier en voelbare synergie; muziek gespeeld vanuit de onderbuik: Een gedreven ritmesectie die Gerrit en Bennie Veldman aanzet tot grootse prestaties als zangers, als solisten en als entertainers.

The Veldman Brothers zijn te zien op grote festivals en in kleine kroegen en hebben bijna alle gerenommeerde bluesclubs en festivals in Nederland al wel eens op z’n kop gezet. Home, het debuutalbum van The Veldman Brothers werd door onafhankelijke kenners op radio en internet aangewezen als het beste bluesalbum van 2007. Daarnaast heeft het nummer One More Chance intussen zelfs een plekje veroverd in de Blues top 50 allertijden van Arrow Classic Rock en is het 5th Anniversary Live Album door de luisteraars van Radio Bluezy verkozen tot beste cd van 2009.

Blues en rhythm & blues, swingblues en deltablues, blues met een randje rock, blues met een randje soul of funk: Grenzen zien The Veldman Brothers niet en ze laten zich ook maar in één hokje duwen: "Alles wat puur is en wat recht uit het hart komt". Blues & Roots straight from the heart! Zorg dat je The Veldman Brothers gezien, gehoord en gevoeld hebt.

Het nieuwe album zal € 15,00 gaan kosten maar tijdens de cd presentatie in Hedon wordt hij aangeboden voor slechts € 10,00.

Bas de Haan, hij zingt en gromt, speelt en slaat op zijn gitaar, blaast op zijn harmonica en stampt met zijn voeten. Behalve traditionele bluesnummers en klassieke stampers, speelt Bas ook zelfgeschreven liederen, smartlappen en ballades, al dan niet in het Nederlands. Zijn liefde voor de (plattelands-)blues is echter onvoorwaardelijk. Ieder lied is besmet met een gezonde klodder blauwe modder uit het Mississippi Delta-gebied van de Verenigde Staten.

 

THE VELDMAN BROTHERS

Support: BAS DE HAAN

 

Locatie                        : Poppodium Hedon, Zwolle

Wanneer                     : Zaterdag 15 januari

Open                          : 20:30 uur

Aanvang                     : 21:00 uur

Entree                         : € 7,50 (excl. € 1,- servicekosten)

 

 

Kaarten zijn direct te bestellen via http://www.hedon-zwolle.nl/ , of te koop bij Plato en VVV te Zwolle.

Artikel delen:

Reageer