Ank Bijleveld geïnstalleerd als CvdK

Zwolle – Met het geluid van de midwinterhoorn heeft de CDA-Statenfractie Ank Bijleveld welkom geheten als nieuwe Commissaris van de Koningin. Woensdag 05 januari schalden de hoorns van de Haarlese midwinterhoornblazers vanaf de tribune in de Statenzaal tijdens de installatie van de nieuwe Commissaris van de Koningin van Overijssel.

 img_1859_copy.jpg
Ank Bijleveld neemt de voorzittershamer in ontvangst

De midwinterhoorn staat symbool voor het verjagen van de duisternis. Van oudsher is het een Twents communicatiemiddel, maar ook in andere provincies en andere Europese landen. “We moeten elkaar kunnen horen, bereiken en verstaan in alle windstreken van Overijssel en tot in Den Haag en Brussel”, legt CDA-fractievoorzitter Martin Reesink uit. “Overijssel heeft met Ank als boegbeeld een communicatief en bestuurlijk vaardige vertegenwoordiger”.

img_1748_copy.jpg
Midwinterhoornblazers

img_1688_copy.jpg
Het gezin Bijleveld

img_1891_copy.jpg

 

img_1798_copy.jpg

Van de SP fractie kreeg Ank Bijleveld een knapzak om door de provincie te wandelen en de VVD fractie had een filmpje voor haar gemaakt. Het geheel werd muzikaal opgeluisterd door een optreden van het Valerius ensemble en tijdens de receptie die volgde speelde o.a. een delegatie van de groep Muppetstuff.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Ik hoop toch dat de functie van Commisaris van de Koningin wat hedendaagser is dan de functie van de midwinterhoorn, het zal toch hopenlijk niet symbolisch zijn dat die Twentse toeter erbij is gehaald?:)


    Maak melding

Reageer