Zwolle gaat vreemd, ook in 2011

Zwolle – Voor veel muzikanten in Zwolle en omgeving is het een begrip: Zwolle Gaat Vreemd. Voor wie het nog niet weet: het gaat om ‘buitenechtelijke’ escapades, maar dan wel zuiver muzikaal. Muzikanten komen na loting terecht in gelegenheidsbands en spelen verrassende, humoristische covers.

Ook dit jaar staat Zwolle Gaat Vreemd weer op de agenda. De organisatie is andermaal in handen van Popfront, in samenwerking met Hedon, waar de uitvoering plaatsheeft. Het thema dit jaar is: Lekker vout!

De formule is simpel: muzikanten melden zich aan en worden via loting over verschillende bands verdeeld. We letten er wel op dat er niet te veel bandgenoten in dezelfde band terechtkomen, zodat het echte gelegenheidsbands worden, want je gaat tenslotte ‘vreemd’, op muzikaal gebied.

De bands kunnen een paar keer gratis in de oefenruimtes van Popfront terecht, om covers in te studeren volgens het thema. Dit jaar is er geen verplicht nummer, maar draait alles om foute muziek, bands, kleding, enzovoort.

Durf je de uitdaging aan? Meld je dan voor 13 februari 2011 aan via e-mail, op zgvpopfront@gmail.com . De loting van de bands is op zondag 20 februari om 14.00 uur in Popfront. Het optreden in Hedon heeft plaats op donderdag 12 mei. www.popfront.nl

 

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Voor wie het nog niet weet: het gaat om ‘buitenechtelijke’ escapades, maar dan wel zuiver muzikaal.

  Klinkt als vreemdgaan maar wel voor het zingen de kerk uit, hoe herkenbaar 8)


  Maak melding

 2. Ow, wacht… er staat nog een stukje extra uitleg hierboven…

  Men neme een aantal bandjes…. doen de namen van alle bandleden in een hoge hoed en maakt daar totaal nieuwe bandjes van…

  Op zich wel geinig!!! Moet je wel kunnen, trouwens…  Maak melding

 3. Ik heb Zwolle gaat Vreemd 2x mogen meemaken. Vorig jaar zelf meegeholpen met het organiseren.
  Het is echt een geweldig leuke opzet. Iedereen die er aan meedoet of die avond komt kijken is altijd reuze enthousiast. Je speelt even in een hele andere opzet en met andere mensen. Dat is een hele uitdaging en geeft soms ook lachwekkende creaties maar ook hele onverwacht goede samenwerkingen!!


  Maak melding

 4. @ Eva: Het werkt iets anders. Ten eerste gaat het niet om professionele muzikanten, maar om amateurs (wat trouwens niet wil zeggen dat profs niet mogen meedoen). Allerlei muzikanten melden zich aan en worden daarna via loting in bands geplaatst. Het is dus niet zo dat alleen een zanger van band wisselt; het gaat om complete bands die worden gevormd. Maximaal 2 mensen uit dezelfde band mogen in een gelegenheidsband zitten, dus we voorkomen dat je na loting toch nog bij je reguliere bandgenoten in de band terechtkomt.


  Maak melding

 5. Ik mis in de uitleg een beetje de historische achtergrond van het evenement.

  Op de locatie van het nieuwe pand ‘de Branie’ stond het oude pand van Hedon. Dit oude pand moest afgebroken worden om ruimte te maken voor de nieuwbouw. Tijdens de bouw zou Hedon zonder pand zitten. De kantoren en evenementen zou Hedon in de overgangsperiode elders onderbrengen. Het verhuren van oefenruimtes en het ‘runnen’ van een eetcafé stopten. De filmavonden werden gehouden in het gebouw van het COC, de ‘concerten’ zouden plaats hebben iedere zaterdagavond op het podium van Popfront in hun pand aan het Rode Torenplein.

  De eerste editie van het evenement ‘Zwolle gaat vreemd’ is opgericht door Hedon en Zwols Popfront samen, om op ludieke wijze de samenwerking tijdens de overgangsperiode tijdens de bouw van het nieuwe pand in te luiden. Aan dit evenement deden muziekanten uit de oefenruimtes van Hedon en muziekanten uit de oefenruimtes van het Zwols Popfront mee. Zij gingen ‘vreemd’ om op deze manier de samenwerking in te luiden.

  Een jaar na de opening van De Branie (het nieuwe pand waarin Hedon en Popfront gehuisvest zijn) volgde de tweede editie. Popfront zorgde hierbij voor de oefenruimtes, Hedon leverde het podium. Hierna zijn er verschillende edities van Zwolle gaat vreemd geweest, sommigen in samenwerking tussen Hedon en Popfront, sommigen door alleen het Zwols Popfront. Eén maal is er zelfs een editie geweest onder de naam De kop van Overijssel gaat vreemd, waaraan ook (gelegenheids-) formaties meededen uit Kampen en Steenwijk.

  Al met al een erg leuk evenement. Erg leuk voor muziekanten die zo hun horizon kunnen verbreden en eens met andere muziekanten samen kunnen spelen. Om zo eens muziek te maken die ze anders nooit spelen. Een leerzaam en verrassend evenement.


  Maak melding

Reageer