Mystiek concert Zwols Symfonie Orkest

Zwolle – Op 15 januari aanstaande geeft het Zwols Symfonie Orkest voor het eerst een concert met haar nieuwe dirigent, Carl van Reenen. Het concert zal plaatsvinden in de Broerenkerk te Zwolle en begint om 20:00. Het ZSO heeft gekozen voor een programma waarbij orkest en nieuwe dirigent elkaar goed kunnen leren kennen. Daarnaast heeft het programma een mystiek tintje, dankzij een gefingeerde bard, trollen, het betoverde meer en de heks die in de muziek voorkomen.

Het orkest speelt onder andere de Hebrides Overture van Mendelssohn, The Enchanted Lake van Ljadov, Dans van de Perzische Slaven van Moussorgsky en het derde Pianoconcert van Ludwig van Beethoven. Solist bij het pianoconcert van Beethoven is Tobias Borsboom, een vierdejaars student aan het conservatorium van Amsterdam. Dit jaar (2010) speelde Tobias in de finale van het Nationale YPF pianoconcours Rachmaninov’s 2e pianoconcert met het Noord Nederlands Orkest en hiermee won hij de derde prijs.

Kaarten voor dit concert kosten 15 euro voor volwassen en 10 euro voor kinderen. Via de website van het orkest www.zwolssymfonieorkest.nl  kunnen kaarten worden gereserveerd. Daarnaast is het ook mogelijk om voor aanvang van het concert kaarten aan de deur te kopen

Artikel delen:

Reageer