Landstede Volleybal kiest voor continuïteit

Zwolle – Harry van den Brink blijft tot het einde van het seizoen optreden als trainer/coach van het eerste herenteam van Landstede Volleybal. Het bestuur benoemt hem per 1 januari 2011, de afspraken lopen voorlopig tot de laatst gespeelde wedstrijd van dit seizoen.

De afgelopen weken heeft hij met het team hard gewerkt om de negatieve spiraal te doorbreken. ‘We hebben opnieuw gekeken naar ons spelconcept op grond van de resultaten van het eerste deel van het seizoen. Dat heeft geleid tot een aantal aanpassingen, dat zijn vruchten heeft afgeworpen in de wedstrijden van de afgelopen weken. Ook in een aantal trainingswedstrijden bleek onze aanpak succesvol. Dit en ook de andere wijze van samenwerken en elkaar aanspreken, heeft het enthousiasme en de motivatie bij de jongens enorm verhoogd. Ik vind het geweldig de klus nu te kunnen afmaken!”, geeft Harry zelf aan.


‘Het team heeft het vertrouwen in Harry uitgesproken en ook wij zijn tevreden met de stappen die hij met het team heeft gezet. Wij kiezen nu voor stabiliteit en continuering van de door het collectief ingezette positieve lijn. Daarmee is het volleybal gebaat, en zeker het team zoals dat nu functioneert’, geeft Edwin van den Broeke, technisch manager van Landstede Volleybal, aan. Voor van den Brink is de verbondenheid met Landstede Volleybal een volgende stap in een mooie volleybalcarrière. Dertien seizoenen speelde hij in het eerste herenteam van wat nu Landstede Volleybal heet, namelijk Kuipers Zwolle. Van den Brink blijft de functie daarnaast combineren met zijn baan als docent bij Landstede Sport & Bewegen. Het team blijft grotendeels in tact. René van der Mark zal vanaf dit jaar echter geen deel meer uitmaken van het team. Hij kiest voor een maatschappelijke carrière. In goed overleg is zijn contract ontbonden.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Als er een man is die Landstede Volleybal op de rails kan krijgen is het Harry wel. Een clubman op en top met een prachtig Landstede/ Kuipers verleden!


    Maak melding

Reageer