Zuyderzee Master Circuit in Aa-bad druk bezocht

Zwolle – De 15e editie van het Zuyderzee Masters Circuit werd zaterdag 8 januari onder grote belangstelling verzwommen in het AA-bad. Er waren rond de 250 deelnemers. Het Masterszwemmen is een officiële afdeling van de KNZB. Er wordt gezwommen volgens de internationale regels van de FINA.

 dsc03518.jpg

Het masterzwemmen kent geen limieten (m.u.v. de EK en de WK). Dat betekent dat iedereen die lid is van een zwemvereniging mee kan doen aan wedstrijden. Officieel ben je master als je 25 jaar oud bent. De groep van 20 tot en met 24 jaar noemen we pre-masters. Het masterszwemmen biedt de mogelijkheid die zwemmers, die verder willen gaan na de zwemcarrière op een relaxte manier bezig te zijn met zwemmen. Ondanks of dankzij deze relaxte sfeer wordt er in het water fel gestreden om de ereplaatsen.

dsc03496.jpg

dsc03501.jpg

dsc03506.jpg

dsc03521.jpg

dsc03524.jpg

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Nagekomen uitslagen

  Een Europees en 4 Nederlandse records voor Swol 1894 bij masterswedstrijden in het Aa-bad

  De dames estafetteploeg in de categorie 200+ deed een aanval op het Europees Mastersrekord 4 x 100m wisselslag en met succes! Met een flinke verbetering mogen Hilde Buiten(rugslag), Bea Pool (schoolslag), Mathilde Vink (vlinderslag)en Christien Nieuwenhuis (borstcrawl) zich nu de snelste ploeg van Europa noemen.

  Ook persoonlijk verbeterde Bea Pool haar eigen record op de 50m schoolslag in categorie 60+ en verwees Christien Nieuwenhuis een oud record op de 200m rugslag categorie 60+ met een behoorlijk verschil naar de boeken.

  Nog twee estafetteploegen van Swol 1894 zwommen een Nederlands Record op de 4 x 100m wisselslag: De “jonkies’ in de categorie 80 + mixed ( 2 dames en 2 heren: Richard Sebregts, Roger Gerrits, Laura Oosterbroek en Babet Dijk) zetten een prima nieuwe tijd neer. En in de categorie 120+ mixed werd zeer verrassend ook een Nederlands record gezwommen door een mixed Swolploeg met de zwemmers Anna Adolfsen, Tjeerd Keizer, Jeanet Tulen en Etienne Voulon.

  Over twee weken, van 21 t/m 23 januari vinden in Heerenveen de Nederlandse Masters Kampioenschappen plaats . Ook daar zal een flinke ploeg masters van Swol 1894 vertegenwoordigd zijn.  Maak melding

Reageer