Popfront biedt goed gevulde singer-songwritersavond

ZWOLLE – Liefhebbers van singer-songwriters kunnen zaterdagavond 15 januari aan hun trekken komen in Popfront. Het Popfront-podium barst uit z’n voegen van het talent: Nina van der Leest, Mariecke en Johan Borger, Marike van der Mey en – uit Engeland – Tom Ritchie.

De muzikanten (verspreid over vier acts) vormen een bijzondere combinatie, waarbij kwaliteit de verbindende factor is. Het zijn bijna allemaal oud-bekenden, die al eens vaker in Popfront hebben gespeeld. Dat geldt niet voor Engelsman Tom Ritchie. Hij is er eentje van de categorie: Die heb ik nog in Popfront gezien voordat hij doorbrak…

De Nijmeegse zangeres Nina van der Leest kreeg de liefde voor muziek met de paplepel ingegoten. Ze zingt al sinds haar veertiende en begon al snel daarna haar eigen nummers te componeren. Ze haalt haar ideeën uit verschillende stijlen, al heeft ze een voorliefde voor jazz, (Britse en Ierse) folk en klassieke muziek. Nina heeft heel wat lovende recensies gekregen en schopt het ook ver bij talentenjachten zoals de Grote Prijs van Nederland.

Johan en Mariecke Borger zijn broer en zus. De muzikale genen zitten in de familie. Beide telgen treden afzonderlijk van elkaar op, maar ook samen. Johan maakte in 2009 zijn debuutalbum ‘Sometimes’ en werkte onder meer samen met zanger Bertolf. Mariecke maakt warme, oorstrelende liedjes. In Popfront treden broer en zus samen op; ongetwijfeld een mooie combinatie.

Ook Marike van der Mey komt aantoonbaar uit een muzikale familie. Haar broers Thomas en Gerrit zijn leden van de band Neverlost, die ook al herhaaldelijk in Popfront speelde. Voor Marike is Popfront ook niet nieuw, maar ze heeft wel een bijzondere setting in petto voor 15 januari. Broer Thomas gaat met haar meespelen en ze neemt ook eerdere bandgenoten van haar akoestische band New Day mee. Eén van de muzikanten bespeelt de cajón: een bijzonder, houten percussieinstrument.

Last but not least is het woord aan Engelsman Tom Ritchie. "I eat, sleep and breathe music", staat in zijn biografie. En dat is te zien en te horen. De nu nog vrij onbekende Tom staat aan de vooravond van een platencontract, op het punt van doorbreken. Zijn eerste solo-optreden gaf hij al toen hij 12 jaar was. Daarna wist Tom dat hij dit altijd wilde doen. We hebben Tom al even live in Popfront gehoord toen hij zich meldde om optredens te zoeken… We plaatsen hem in de categorie: die jongen heb ik nog in Popfront gezien voordat hij echt bekend werd.

Vanwege het volle programma begint de singer-songwritersavond op tijd; zo rond 20.00 uur. Het muziekcafé in Popfront is vanaf 19.30 uur geopend. De toegang is gratis. Wees op tijd, want de zaalcapaciteit is beperkt. Popfront is gevestigd aan de Burgemeester Drijbersingel 5 in Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Zaterdagavond? Oeps, misschien slingerend vanuit de WRZV-hal; nee, dat wordt um niet. Daar hebben ze ook een heel gaaf programma.

    Veel plezier met dit initiatief in elk geval. Benieuwd of Zwolle nog singer- songwriters-talent kent?


    Maak melding

  2. Het wordt zaterdag zeker leuk. Aan talent en kwaliteit geen gebrek.
    In de tekst staat bij Marike van der Mey trouwens ‘7 januari’. Dat moet natuurlijk 15 januari zijn.


    Maak melding

Reageer