60 Jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Blaauwgeers-Scholten zijn op zondag 9 januari 2011 60-jaar getrouwd. Burgemeester H.J. Meijer heeft het echtpaar bezocht om hen te feliciteren. Het echtpaar kreeg VV-bonnen aangeboden.

De heer Albertus (Bert), Josephus, Cornelis Blaauwgeers werd op 9 januari 1925 geboren te Boxmeer. De heer Blaauwgeers viert dus ook op 9 januari zijn 86-ste verjaardag! Mevrouw Agatha, Maria, Hendrika Scholten is op 27 juli 1928 (82 jaar) in Zwolle geboren. Ze hebben elkaar ontmoet in de Dominicanenkerk van het Dominicanenklooster aan de Assendorperstraat te Zwolle. Omdat ze anders niet in aanmerking kwamen voor een woning in Epe, zijn beiden op 9 januari 1951 voor de wet getrouwd in het stadhuis te Zwolle en op 4 juli 1951 voor de kerk, in de – wat nu heet – de Baseliek (Peperbus) te Zwolle. Uit het huwelijk zijn drie dochters geboren (in 1953, 1955 en 1958). Zij hebben 5 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen.

Het echtpaar woonde tot 1953 op de bovenverdieping van een boswoning in Epe, tot 1956 een halve woning in het centrum van Epe en tot 2001 een eengezinswoning in Epe. Van 2001 tot 2010 woonde men in Wijhe en vanaf december 2010 op de 5e etage van de Keersluis te Zwolle

De heer Blaauwgeers is na de oorlog als belastingambtenaar werkzaam geweest. Eerst in Den Haag en later in Epe tot 1966. Van 1966 tot 1986 heeft de heer Blaauwgeers als ambtenaar bij de gemeente Epe gewerkt, op de afdeling Algemene Zaken. Mevrouw Blaauwgeers was altijd thuis in de huishouding, verzorgde de bloemen in de Theodorakapel en was ruim twintig jaar werkzaam bij de Wibra.

De hobby’s van de heer Blaauwgeers zijn glas in lood, sieraden maken en mozaïeken. Daarnaast verricht hij vanaf 1951 al vrijwilligerswerk voor gemeenschap en kerk. De heer Blaauwgeers is koster van de Theodorakapel in de Nieuwe Haven te Zwolle en oprichter en secretaris van de stichting Vrienden van de Theodorakapel Zwolle. Daarnaast is hij tien jaar secretaris geweest van de cliëntenraad Isala Ouderenzorg te Zwolle. In Epe was hij oprichter en bestuurlid van de speeltuinvereniging Jolijt. Mevrouw Blaauwgeers maakt graag 3D kaarten. De gezondheid van de heer en mevrouw Blaauwgeers is nog goed.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. gefeliciteerd.

    Maar kloppen de data wel? Meneer was koster in de theodorakapel enz. en mevrouw verzorgde de bloemen in de kapel. Allemaal vanuit Epe en Wijhe? En de wibra in Epe of Zwolle.
    Jammer dat er geen foto bijstaat.


    Maak melding

  2. Ik ken de familie Blaauwgeers vanuit mijn periode in Epe. Is het mogelijk om het adres te krijgen zodat ik hen kan feliciteren?


    Maak melding

Reageer