Open Dag Greijdanus Zwolle

Zwolle – Op woensdag 26 januari 2011 organiseert Greijdanus, gereformeerde school voor voortgezet onderwijs, een Open Dag. Leerlingen uit groep 8 en hun ouders zijn tussen 15.30 – 20.30 uur van harte welkom aan de Campus 5.

De Open Dag biedt een gevarieerd programma. Er is een route uitgezet om de school te bekijken, er worden demonstraties gegeven en er zijn diverse ludieke activiteiten. Leerlingen kunnen proefjes doen bij scheikunde, er is gym en er wordt gekookt bij verzorging. Er is toneel en het schoolkoor en -orkest treden op. In de verschillende lokalen krijgen de bruglassers in spe een goede indruk van de vakken die ze op de middelbare school gaan volgen. Docenten en leerlingen beantwoorden er vragen over wat ze op school allemaal meemaken.

Greijdanus is gereformeerde middelbare school. Naast algemene kennis en vaardigheden is er ook aandacht voor hoe je als kind van God kunt groeien. De christelijke identiteit merk je in de klas. Uitgangspunt is dat iedere leerling uniek is en een eigen ontwikkeling doormaakt. Docenten houden daar rekening mee en helpen om talenten verder te ontwikkelen.

Greijdanus is een streekschool. Elke dag komen er ongeveer 2150 leerlingen met de fiets of het openbaar vervoer naar de Campus in Zwolle voor kwalitatief, uitdagend en eigentijds onderwijs op alle niveaus. In het vmbo betekent dit dat er wordt lesgegeven in de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde en theoretische leerweg. Er is een grote havo/vwo-afdeling. Vanaf het 2e leerjaar wordt er gymnasium-onderwijs geboden. Soms hebben leerlingen extra zorg en aandacht nodig. Voor hen heeft Greijdanus kleinere klassen met gespecialiseerde docenten. Binnen het vmbo heet dat leerwegondersteunend onderwijs. Ook voor havo-leerlingen is zo’n voorziening. Voor leerlingen die meer- of hoogbegaafd zijn is er een speciaal programma: ‘talentontwikkeling’

Op het Greijdanus wordt veel georganiseerd. Naast een koor en een orkest is er ook een schoolband. Er zijn toneelvoorstellingen, buitenlandse uitwisselingsprojecten en acties voor goede doelen. Er is een schoolkrant en een leerlingenraad. Er worden vieringen en projectweken georganiseerd en er wordt vaak meegedaan aan wedstrijden en schoolcompetities. De school heeft moderne ict-faciliteiten, sport- en spelmogelijkheden, een mediatheek en kantine.

Meer informatie: www.greijdanus.nl

Artikel delen:

Reageer