Deltion-opleidingen Toerisme ontvangen SEPR-certificaat

Zwolle – De opleidingen Verkoper Reizen en Manager Verkoper Reizen van het Deltion College zijn met ingang van 1 januari 2011 SEPR gecertificeerd, een kwaliteitskeurmerk namens de reisbranche.

In de wijde omtrek van Zwolle is Deltion de enige SEPR gecertificeerde mbo-opleider. Het Deltion College mag studenten die vanaf 1 januari 2011 een diploma Verkoper Reizen (mbo-3 niveau) of Manager Verkoper Reizen (mbo-4 niveau) behalen ook het bijbehorende SEPR-diploma toekennen. Alie Stam, opleidingsmanager Deltion College: ‘Deze SEPR-certificering is een prachtige beloning voor het opleidingsteam en een bewijs voor studenten dat ze een opleiding volgen die goed aansluit bij de wensen van de reisbranche’.

Om voor een SEPR-certificering in aanmerking te komen, zijn de opleidingen getoetst op het theoretische programma, de contacten met stagebedrijven en de wijze van examinering. Met een SEPR-diploma op zak heeft de student meer kans op een baan in de reisbranche. Een SEPR-diploma bestaat uit theorie over de reisbranche en praktijkervaring. Naast de twee SEPR gecertificeerde opleidingen biedt Deltion – als één van de weinige in Nederland – ook de opleiding International Tourism Studies aan. Dit betreft een tweetalige internationaal georiënteerde variant waarbij studenten naast het reguliere mbo-diploma tevens het internationaal erkende BTEC National Diploma in Tourism ontvangen. Hiermee beschikken ze over internationale kennis en ervaring en vergroten zodoende hun kansen ook op de internationale arbeidsmarkt. De SEPR (Stichting Erkenning Praktijk en theoriebeoordeling Reisbranche) is een initiatief van Reiswerk, het opleidingsfonds van de reisbranche. De SEPR certificeert en erkent opleiders die een SEPR-opleiding willen aanbieden. Kom voor meer informatie over deze opleidingen naar de Deltion Open Dagen op 14 en 15 januari.

Artikel delen:

Reageer