Oudste inwoonster van Zwolle 107 jaar

Zwolle – Mevrouw Marie Missaar uit Zwolle hoopt op zaterdag 15 januari 2011 de leeftijd van 107 jaar te bereiken. Mevrouw Missaar is daarmee de oudste inwoonster van de gemeente Zwolle en de provincie Overijssel. Mevrouw Missaar viert haar verjaardag in huiselijke kring met naaste familie.

Marie Missaar wordt 15 januari 1904 geboren in Leiden. Ze is het 12e kind van het gezin Missaar-Teljeur. Haar moeder overlijdt op jonge leeftijd, Marie is dan 5 jaar oud. Haar jeugd brengt ze in Leiden en Haarlem door. Haarlem is ook de 1e plek waar ze gaat werken bij een familie in huis. Ook werkt ze in Wassenaar en Den Haag. Haar hele leven werkt ze hard voor anderen, ze doet dit met hart en ziel. Als mevrouw op 65 jarige leeftijd met pensioen gaat krijgt ze haar 1e eigen woonruimte en huurt een kamer in Den Haag. Hier geniet ze enorm van, ze wandelt graag in de duinen die vlakbij zijn. Ook naar de stad gaan vindt ze heerlijk, ze gaat graag uit en gaat dan naar een concert of naar het theater. gebracht.
Altijd is ze keurig gekleed en gekapt met bijpassende sieraden, schoenen en tas. In deze periode dat ze eindelijk meer tijd krijgt voor zichzelf nodigt ze ook graag haar neven, nichten en achterneven en nichten uit bij haar thuis. Deze worden dan getrakteerd op lekkere hapjes, drankjes, een maaltijd, een filmbezoek, een wandeling, een cadeautje. Na een aantal jaren krijgt ze haar eerste eigen flat (twee hoog zonder lift) in Den Haag. Hier woont ze tot ze 102 jaar is zelfstandig, dit gaat goed tot ze het voor haar verschrikkelijke bericht krijgt dat haar flat afgebroken gaat worden en ze op zoek moet naar andere woonruimte. Uiteindelijk maakt ze de keuze om naar Zwolle te verhuizen omdat daar een aantal familieleden wonen. Waar mevrouw Missaar nu nog veel plezier aan beleeft is dat zij 3 tot 4 keer per week bezoek ontvangt van haar neef en nicht die ook op hun respectabele leeftijd (80 en 83 jaar) samen met haar vis eten. Dit kan van alles zijn, van zoute haring tot gebakken schol of lekkerbek, omdat dit nog een van de weinige dingen zijn die zij lekker vindt. Burgemeester Henk Jan Meijer heeft mevrouw Missaar in aanwezigheid van de pers en naaste familie op haar 106e verjaardag een bezoek gebracht.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Wat fantastisch voor deze dame 107jaar worden en nog zoveel geniet van het leven dan moet je wel kern gezond zijn.Van harte mevrouw en hopelijk kunt u hierna nog vele jaren genieten

 2. HET geheim is dus lekker veel vis eten….

  Misschien dat de burgemeester dit jaar een vissie mee kan nemen???

  Als ze daar ZO van geniet… Zou je haar toch een abonnement geven voor een wekelijks gratis visje bij de visboer????

 3. Hahaha- wat een heerlijk zorgeloos bericht. Is weer leuk om te lezen. Super voor EN van mevrouw. Dat ze nog lang in het Zwolse mag blijven 🙂
  Van Harte gefeliciteerd van dit broekkie 😀 😀

 4. Namens mijn tante dank voor al deze leuke reacties…….en dat idee van die visboer is helemaal geweldig, hoop dat er een visboer in Zwolle is die dit leest.

 5. Dag Dirk & Volkert….echt geweldig….we komen zeker wekelijks een visje voor haar halen (in Noord)!
  Dank voor jullie geweldige reaktie en aanbod, echt super!

Reageer