Kerstbomenactie met 9051 bomen, groot succes

Zwolle – De grootscheepse inzameling van kerstbomen “Oude bomen vangen veel winst” heeft dit jaar 9051 kerstbomen opgeleverd. Vooral de eerste inzameldag op 5 januari is met 6062 ingezamelde bomen een geslaagde dag geweest.

110113_pb_kerstbomen_actie_succes_470.jpg

Wethouder Erik Dannenberg is erg tevreden: ‘De kerstbomenactie is zeer succesvol geweest en we mogen blij zijn met zoveel jonge ondernemers in Zwolle.’ Vorig jaar werden 8045 kerstbomen opgehaald. Dit jaar zijn er ongeveer 1000 bomen meer ingezameld. Dit is een positief resultaat. Het doel van de actie –voorkomen dat afgedankte kerstbomen op straat komen te liggen– is zeker gehaald: bijna nergens zijn oude kerstbomen op straat aangetroffen.

De jongste ondernemers van Zwolle
De eerste bomen zijn woensdagmiddag 5 januari door wethouder Erik Dannenberg in de versnipperaar gedaan bij het inzamelpunt in Assendorp. Stadsdichter Alet Boukes heeft ter ere van de kerstbomenactie het speciale gedicht met de titel ‘Voor de jongste ondernemers van Zwolle’ voorgedragen. Het versnipperde materiaal gebruikt de gemeente weer als bodembedekker in de Zwolse plantsoenen. Voor elke ingeleverde kerstboom hebben kinderen 20 eurocent gekregen en een stempel op een spaarkaart. Eén volle stempelkaart met 10 stempels is een toegangsbewijs voor het Hanzebad of het Aa-bad.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. 9000?0,20 cent = 1800 euro
  Koopje voor de gemeente want de kinderen leuren met die bomen en de gemeente vaart er wel bij .
  En dan afschepen met een zwembadkaartje ( als het nou een mooi bad was? ).  Maak melding

 2. He Jonny Rabel, wat een flauwe reactie. Voor veel kinderen is het een echte sport om kerstbomen te verzamelen. Mijn kinderen deden dat vroeger ook fanatiek. Toen konden ze ook nog een bioscoopkaartje verdienen. Ze gaven echter toch de voorkeur aan een zwembadkaartje. Je kunt het ook zien als stimuleren van de eigen verantwoordelijkheid; het betrekken van de (kleine) burger bij de samenleving etc etc.


  Maak melding

 3. Inderdaad, leuke actie!
  Ik had onze boom vorige week op de stoep neergezet, na 5 minuten was ‘ie al weg 😮
  Ik zag ze zelfs met van die vrachtwagentrolley’s (of hoe die dingen ook heten om goederen in een busje/vrachtwagen te vervoeren) kerstbomen vervoeren. Daar kunnen veel bomen op 😉


  Maak melding

 4. het is alleen zo jammer dat je zonder achtertuin en achterom geen voorraad kerstbomen kunt aanleggen die je dan op woensdagmiddag kunt wegbrengen, want om nou de stoep vol te storten met de voorraad verzamelde bomen…
  dat is, voor mij, het enige minpuntje. Doordat wij niet kunnen opslaan kunnen wij niet meedoen, jammer.


  Maak melding

Reageer