Jongen gewond na incident op voorjaarskermis

Een 15-jarige jongen uit Zwolle werd vrijdagavond 16 maart op de voorjaarskermis om nog onbekende reden geslagen door een groepje van drie of vier jongens.

Het slachtoffer had pijn aan slaap en wang. Het incident vond plaats op de voorjaarjaarskermis op de Turfmarkt. Elk jaar vinden er tijdens de voorjaarskermis geweldsincidenten plaats.

Artikel delen:
Reacties 34
 1. Vanmiddag was er ook ruzie geloof ik! ik zag tenminste allemaal jong en lui weg rennen naar een apart hoekje waar de meesten spraken over een vecht partij!


  ⚠️ Meld

 2. ach het viel allemaal wel mee en na dit incidentje was er genoeg politie 😉 2 moters en 2 busjes en deze jongen had het zelf verdiend na zijn racistische opmerkingen


  ⚠️ Meld

 3. Pfff, het is ook elk jaar raak op de grote kermis of op het stratenfestival. Omdat het wat kleiner is valt het meer op.
  Laten we vooral deze typisch zwolse kermis niet afschaffen. Er komt enorm veel zwolse jeugd op af die niet allemaal voor een potje knokken komt.
  En wie is er als zwollenaar vroeger nooit geweest?
  Daarnaast gaat al jaren een deel van de opbrengst ook naar de Ambelt.
  Beetje jammer dat het stuk dan beeldvorming oproept.


  ⚠️ Meld

 4. nou ik kan jke wel vertellen als moeder zijnde ben ik blij dat die kermis weer voorbij is elk jaar hou je je hart vast of je kind ongeschonden terugkomt. elk jaar is er ellende daar


  ⚠️ Meld

 5. Durf je je kind wel naar school te laten gaan dan? Daar gebeurt ook van alles…
  Wat leven we toch in angst, leer je kinderen kennen en weet wat er in hun leven speelt…


  ⚠️ Meld

 6. Paar kleine verschillen tussen school en de kermis.
  Hoewel ongetwijfeld op beide plekken wat etters rondlopen, ben je (als etter) op een kermis anoniemer dan op school. Op school is er meer toezicht (mag ik hopen in ieder geval) waardoor de etters minder snel zullen etteren.
  Ik kan me wel een beetje indenken wat els bedoelt.


  ⚠️ Meld

 7. Tja, de gezonde angst van ouders met puberende jongeren onderschat ik ook niet, maar om bij elke activiteit waarbij vooral jongeren bij elkaar komen je hart vast te houden vind ik te ver gaan.
  Beetje vertrouwen is ook niet verkeerd.


  ⚠️ Meld

 8. Ik ben nog niet zover dat ik een puberkind heb. Wel werk ik met veel pubers en krijg dingen te horen die ze bijvoorbeeld in het weekend gaan doen of gedaan hebben. Ik waarschuw ze ook soms voor bepaalde gevaren. Het gaat me er dan lang niet altijd om dat ik ‘mijn’ pubers niet vertrouw maar juist die enkele etter die ik n?­et ken die de boel weet te verknallen.

  Van de voorjaarskermis is inmiddels elk jaar wel minimaal 1 bericht in het nieuw gekomen door zo’n etter.
  Ik houd echt niet m’n hart vast bij alles maar bij sommige dingen die ik hoor, denk ik dat ik net als els toch echt in m’n handen zou klappen van blijdschap.

  Het is net als in het verkeer: je kan je zelf nog z?³ goed aan de regels houden, je kan zelf nog z?³ goed opletten, z?³ goed anticiperen etc. maar je bent en blijft afhankelijk van anderen voor een flink deel.
  In het verkeer valt het allemaal gelukkig wel mee; goed na sluitingstijd van ‘stapavonden’ willen er nog wel eens wat dingen niet helemaal goed gaan maar gewoon overdag in het verkeer hoef je je niet super veel zorgen te maken. Bij de kermis is de kans op gelazer blijkbaar een stuk groter.


  ⚠️ Meld

 9. Dus als je kind straks ongeschonden van de kermis thuis komt gaat bij jou de vlag uit?
  De kans op gelazer lijkt groter omdat het overbelicht word.
  Je hebt 7 dagen lang honderden jongeren die het soms dageljks bezoeken.
  Er valt in weze niks mee te vergelijken. omdat zwolle geen andere activiteiten voor de jeugd heeft die op deze wijze bezocht worden.
  Jongeren komen uit heel zwolle bij elkaar.
  Ook in het verkeer moet je je ogen open houden wat er om je heen gebeurt om op tijd te kunnen anticiperen.
  Als je jongeren leert om een positieve manier in situaties te anticiperen kom je al een heel eind en ja dat begint toch thuis h?©?
  Hoeveel ouders hebben er geen benul van wat hun zoon of dochter doet? Tuurlijk heeft pubertijd daarmee soms mee te maken, maar ongerustheid komt vaak voort uit onwetendheid toch?


  ⚠️ Meld

 10. Els, ik kan mij goed vorstellen dat je blij bent dat deze kermis weer voorbij is.
  John, je laatste opmerking ongerustheid komt voor uit onwetendheid daar kan ik mij in dit geval niet in vinden.
  Mijn dochter van twaalf wilde ook heel graag hier met klasgenoten naar toe en ik heb gezegd dat ik het niet goed vond.
  Er wordt dan gezegd, de hele klas gaat, maar bij even rond vragen blijkt dat dat helemaal niet het geval is.
  Juist omdat wij als ouders weten wat er speelt hebben we nee gezegd.  ⚠️ Meld

 11. Sorry maar ben niet helemaal duidelijk geweest dan denk ik. Dan lijkt het mij een weloverwogen beslissing omdat je als ouder op de hoogte bent van wat er speelt bij je kind. Je hoort het dan niet direct van je eigen kind, maar vanuit een gezond wantrouwen informeer je rond en zorg je dat je niet voor verassingen komt te staan. Als je niet weet wat er speelt bij je kind, het kind bijvoorbeeld zijn/haar gang laat gaan in de hoop dat het goed komt, komt daar de ongerustheid uit omdat je geen zekerheid hebt.
  Maar nu je weet dat je dochter tegen je gelogen heeft neem ik aan dat je de volgende keer weer hetzelfde zal handelen?
  Maar hoe zou het zijn als wel de hele klas wel zou gaan?
  Laat je haar dan thuis omdat het “deze kermis” is of vertrouw je er op dat je dochter vanuit je dochtersvaardigheden en instelling niet in de problemen komt en dan los natuurlijk van de “verkeersproblemen” van WFvN?


  ⚠️ Meld

 12. de meeste criminaliteit haalt het nieuws niet of wordt achter gehouden door de politie. Dit zal ook zeker niet het enige incident zijn geweest. Aan de andere kant, dit soort dingen gebeuren gewoon, zo is de jeugd (geworden?). Ook zo gek niet natuurlijk, vanaf een jaar of 13 ga je naar de kermis, en de trend is om als 13 jarige dronken/stoned te gaan. Dat is ‘stoer’, en in het bijzijn van je vrienden iemand in elkaar trappen terwijl je een joint rookt, nou dan ben je echt de man. We lopen een stapje achter op engeland, en daar schieten en steken de jongeren elkaar bij bosjes dood. Wij zitten nog op het niveau van vernielingen en mishandelingen, maar drinken al wel meer dan engelse jongeren. Kortom er is een boel mis, en ik heb niet het idee dat er iets aan gedaan kan worden. Ze volwasen laten worden en hopen dat ze het licht is het enige wat kan. Echt, gezag bestaat niet meer (ik heb ook nooit gezag getolereerd, ouders/leraren/politie, maar ben nu 20 en zie in dat ik mezelf naar de vernieling hield) en daardoor zullen we zien dat de samenleving steeds harder gaat worden, het oog om oog tand om tand wordt. Tsja, niet teveel bij stilstaan en je leventje leiden is maar het beste, de wereld redden kan niemand, dat is een illusie voor naieve mensen.

  Ok, ik moest dit even kwijt. 😉


  ⚠️ Meld

 13. Wat is er mis met met je kinderen naar de kermis gaan dan? Waarom je kind al zo jong alleen naar zoiets als de kermis laten gaan? Bij mij thuis was daar vroeger geen sprake van: mijn ouders waren zuinig op hun kinderen… dat ben ik ook dus ik ben bang dat onze dochter de pech heeft geheel niet-cool met ma naar de kermis te ‘moeten’ en anders maar niet naar de kermis.


  ⚠️ Meld

 14. @marrianne dat is ook een oplossing natuurlijk. Beetje hippe moeder is soms ook wel cool hoor!

  @jaja, jij hebt gewoon een knuffel nodig ofzo denk ik?


  ⚠️ Meld

 15. @Jaja, er zijn ook nog ouders die hun kinderen met regeltjes, afspraken en flink overleg in toom kunnen houden. Niet alle 13/14 jarigen zijn gewoon spontaan ontspoort. Er zijn echt nog een hoop gewone jongeren hoor. Tuurlijk zullen er een aantal de weg totaal kwijt zijn, maar ze allemaal gelijk over 1 kam scheren gaat mij een beetje boel te ver.
  groeten Marleen


  ⚠️ Meld

 16. Inderdaad….. ik wil namelijk ALLEEN in de draaimolen; IK wil op het paardje en als zij meegaan wordt het weer ruzie maken ;D


  ⚠️ Meld

 17. @John, ter verduidelijking, mijn dochter leefde ook in de veronderstelling dat de hele klas zou gaan, dus het was niet zo dat ze loog.
  Ook al ging de hele klas, dan nog had ze van mij niet mee gemogen, ik vind haar met twaalf echt nog te jong.
  Bovendien is het niet zo dat ik geen vertrouwen heb in haar doen en laten, het is meer dat ik gezien haar jonge leeftijd niet weet hoe ze zou reageren als haar daadwerkelijk iets zou gebeuren.
  Van het enkele klasgenootje wat wel is geweest hoorde ze dan ook dat er flink aan de haren is getrokken.
  Als je je kind uit legt waarom je iets niet hebben wilt, hebben ze daar best begrip voor, je hoeft ook niet met de meute mee te gaan.
  Ik ben als moeder verantwoordelijk voor mijn dochter en niemand anders, je kunt ze ook te vrij laten vind ik.
  Dat vrij laten moet in kleine stapjes gebeuren en daar hebben ze wel een stuk begeleiding en uitleg bij nodig.

  WFvN, wat is er mis met jouw vrouw dan?  ⚠️ Meld

 18. Ik snap het gezeur hier niet echt,, jah het is een kermis waar veel gebeurd mbt ruzie’s. Maar dat word vaak zelf uitgelokt. Als je als jongere zijnde zoals ik daar heen gaat, is er niks aan de hand zolang je het zelf maar niet gaat uitlokken. En dat is toch vak het geval!


  ⚠️ Meld

 19. @ jaja,, dit heet maatschappelijke ontwikkeling, ben jij niet jong geweest en deed jij geen dingen die niet van je ouders mocht?? Als je iets verbied als ouder, maak je het voor je kind/kinderen veel interessanter om wel te doen. Ach en ik zit naast die kermis op school en ben er ook een keer naar de kermis geweest, en overdag lopen er allemaal kinderen van 12 – 15 rond.


  ⚠️ Meld

 20. Ok, das een duidelijk verhaal,Gretha! Mooi stukje opvoeding lees ik terug! En natuurlijk heeft iedereen zijn eigen manier!
  Ik heb het verkeerd geinterpreteerd dus en bij de manier waarop je dit verwoord denk ik ook dat jij je dochter als ze wat ouder is wel met een gerust hart naar de kermis laat gaan.


  ⚠️ Meld

 21. zozo mijn reactie heeft nogal wat gevolg gehad lees ik, nou voor de duidelijkheid john ik weet heel goed wat mn zoon doet. hij is makkelijk te beinvloeden en als het op vechten aankomt zal hij er niet voor weglopen. dus geloof dat ik alle reden heb om ongerust te zijn tijdens deze dagen .en begin nou niet over kind thuishouden hij is 16 jaar die hou je niet meer binnen. nou laat de stormvloed van kritiek mkaar komen


  ⚠️ Meld

 22. Els, dan ligt het probleem toch echt bij je zoon en niet bij de kermis.
  Waarom verwacht je dan kritiek ik kan mij voorstellen dat je dan elke keer ongerust bent indien hij de stad in gaat of misschien al wel als hij de deur uitgaat.
  Wil je niet verbeteren ofzo, maar is een vechtsport misschien een oplossing voor je zoon? Onzekere jongeren zijn makkelijk te beinvloeden. En op 16 jarige leeftijd willen ze toch alles zelf ontdekken.Gewoon een idee, wil geen betweter zijn.


  ⚠️ Meld

Reageer