Prominentenbal d’Oelewappers

Zwolle – Het jaarlijks door cv d’Oelewappers georganiseerde Prominentenbal heeft zaterdag 15 januari 2011 weer plaatsgevonden! Zoals altijd in hofresidentie De Vrolijkheid, waarmee d’Oelewappers al vanaf haar oprichting in 1964 zo’n bijzondere band heeft.

Het muzikale gedeelte in de grote zaal werd verzorgd door de MB-Band, en in de kleine zaal waar vele verenigingen zich presenteerden aan prins d’lanoR, hoogheid der Oelewappers, klonk muziek uit de luidsprekers van Lieverst Sound. Ook waren de muziekkapellen c.q. muzikale genootschappen That’s All en Pardoes ter opluistering van het feest aanwezig. De Oud-Prominenten welke met alle egards werden binnengehaald, presenteerden zich als hechte groep dragers van de fel begeerde onderscheiding.

Tijdens het feest heeft Prins ‘d lanoR ook zijn DVD gepresenteerd met hulp van een grote beamer, hetgeen bij de aanwezigen in zeer goede aarde viel. Om 23.11 uur verhuisde iedereen naar de grote zaal, om te kijken wie de eer te beurt zou vallen om tot de prominent van Sassendonk 2011 te worden uitgeroepen. De keuze is dit jaar gevallen op: “Sassendonk On Air”, bestaande uit Martin Koekenberg en Peter Vader! Beide mannen hebben al een “Prominente” geschiedenis in het wereldje op hun naam staan, getuige alleen al het feit dat beide mannen door d’Oelewappers reeds eerder zijn geëerd met die andere mooie verenigingsonderscheiding, namelijk de “Primus Inter Pares” (Ofwel: De eerste onder zijn gelijken): Peter Vader in 2001 als Cliniclown, en Martin Koekenberg in 2003 als initiatiefnemer van Sassendonk On Line. Ook is Martin Koekenberg, deel van de crew van het destijds legendarische “Radio Elluf”, al in 1994 Prominent van Sassendonk geweest. Martin Koekenberg en Peter Vader zijn de de initiatiefnemers voor “Sassendonk On Air”, de nieuwe radiozender voor alle Sassendonkse carnavalsliefhebbers! Iedereen heeft de al genoemde radio-uitzendingen van Radio Elluf nog vers in het geheugen, en het feit dat Martin en Peter het hebben aangedurfd om weer een lokale radiozender, puur gericht op het Sassendonkse carnaval, nieuw leven in te blazen, is het belonen waard! Zoals u kunt lezen voldoet Sassendonk On Air, bij monde van beide mannen ruimschoots aan het criterium waaraan volgens CV d’Oelewappers een “Prominent” moet voldoen, namelijk het zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk maken voor de stad Zwolle in het algemeen, en voor Sassendonk in het bijzonder. De daden van beide initiatiefnemers in het verleden, maar bovenal het initiatief voor de opstart van een lokale carnavalsradiozender voor nu en in de toekomst hebben bij het eerbiedwaardige college van de Prominentenbalcommissie der Oelewappers de doorslag gegeven in de ballotage tussen de genomineerden voor de plaatselijk wereldberoemde onderscheiding. Nadat de Prominent aan den volke werd gepresenteerd, was het formele gedeelte van de avond achter de rug en kon het feest pas goed beginnen, en daar weten de Sassendonkse carnavalsvierders wel raad mee, samen met d’Oelewappers in Hofresidentie De Vrolijkheid!

Artikel delen:
Reacties 3
  1. die had ik al gezien hoor hahahah als echt oelewapper ben je bij de tijd ;)maar ben altijd gewend aan die mooie foto reportage :Dvan harry


    Maak melding

Reageer