SCD’83 en WVF delen de punten 1-1

De Westenholtenaren kropen zaterdagmiddag opnieuw door het oog van de naald door op de valreep nog een gelijkspel te behalen in Dedemsvaart en wisten hierdoor de ongeslagen status te behouden. Mede door de harde wind en het slechte veld kwamen beide ploegen niet verder dan een bijzonder pover potje voetbal.

Voor rust wisten de gastheren via een kopbal van Berisa de 1-0  te scoren. Na rust weinig verandering in het spelbeeld en de eerste nederlaag leek een feit te worden. Ver in blessuretijd viel de niet meer verwachte gelijkmaker toch nog via een vrije trap van Piet de Jong. 

Bert Kamerman 

De wedstrijd van zaterdagmiddag was er een om snel te vergeten. De echte overtuiging in het eigen kunnen ontbrak bij WVF. Ook de wind en het hobbelige veld geen goed deden aan het spel. De ploeg had zaterdagmiddag veel moeite om lijn in het spel te brengen. Van een degelijke opbouw van achteruit was helaas geen sprake en de combinaties liepen enorm stroef.

Foutieve passes leidden vaak tot onnodig balverlies. Toch kwamen er enkele kansjes voor beide ploegen. Enkele akties van Peter van de Streek werden door Wiechert al op waarde beoordeeld door op te merken dat Peter een “bettien van streek” was. Na ruim een half uur viel Peter van de Streek geblesseerd uit en werd vervangen door Piet de Jong die net hersteld was van zijn keelabces en nog niet in de basis kon starten.

Kort daarna de 1-0 uit een knappe kopbal van SCD-er Berisa na een voorzet van een vrijgelaten buitenspeler.

WVF leek kort voor rust het evenwicht nog te herstellen via Berry Mulder en Martijn Ruijsch maar helaas. De eerste helft leverde nog wel geel op voor Richard Bouwmeester (zeer dubieus!) en Danny Reinders van de matige scheidsrechter de Jong, die zich probleemloos aan het slechte spel aanpaste. Na rust direct een goede redding door Mark Wortelboer na half ingrijpen door Berry van Leijen. Dezelfde speler nam echter daarna enkele malen het voortouw en bemoeide zich nadrukkelijk met de aanval.

Ook Piet de Jong kwam tot een paar leuke akties maar de afronding ontbrak. Berry van Leijen kreeg de 3e gele kaart voor ons van de scheidsrechter na een pittige maar faire ingreep. Erik Gorter maakte zijn rentree en kwam in de plaats van Jonathan Brands. Hij leek direct meer lijn in het spel te brengen en Martijn Ruijsch mocht doorschuiven. Dedemsvaart deed alles om de blauwhemden uit het spel te halen. Ballen werden ver weg geschopt en kwamen tergend langzaam terug en de blessures kwamen op veel momenten aanwaaien. Er kwamen wat meer kansen maar de schoten misten nog steeds het doel. Tot Piet de Jong in blessuretijd dan eindelijk uit een vrije trap de gelijkmaker wist te scoren en gelukkig nog een punt opleverde. Piet was blij met zijn inbreng en blijkt al vaker het “goudhaantje” te kunnen zijn in de slotfase. Laten we het puntje maar koesteren!

Bert Kamerman

Artikel delen:

Reageer