Bibliotheek centrum op de schop

Zwolle – Bibliotheek Zwolle – locatie Centrum in de Diezerstraat wordt net als Zwolle-Zuid en de Aalanden omgebouwd tot ideale bibliotheek. Omdat de centrumlocatie een andere functie heeft met een veel grotere collectie, is de verbouwing hier opgesplitst: in 2011 een deel en in 2012 de tweede fase. Uitstellen kan niet langer omdat de bibliotheek snel plaats wil maken voor meer pc’s. Het wordt een ingrijpende facelift waar de bibliotheek een tijdje voor dicht moet. Van 1 tot 22 februari is de bieb in het centrum daarom gesloten.

Om de overlast zo veel mogelijk te beperken, krijgen de klanten die in januari lenen een extra lange uitleentermijn van 7 weken. Iedereen mag 15 titels per keer lenen. Daarnaast kan men met een pas van Bibliotheek Zwolle altijd terecht in de bibliotheken in de Aalanden, Stadshagen en Zwolle-Zuid. Via de website thuis kan men zoeken, reserveren en verlengen. Reserveringen liggen in deze periode klaar in de bibliotheek in de Aalanden (Dobbe 23).

Van 22 tot en met 29 januari houdt de bibliotheek in de Diezerstraat nog een grote verbouwingsopruiming. Alle afgeschreven boeken die niet terugkomen na de verbouwing worden verkocht. Met de opbrengst wordt de collectie verbeterd. Vanaf 22 februari is iedereen weer van harte welkom in een geheel vernieuwde bibliotheek. Op zaterdag 12 maart is er voor de klanten in het centrum een feestelijke open dag.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer