Erben Wennemars wint Meester Willem Bartjensprijs

Erben Wennemars heeft in Zwolle de Meester Willem Bartjensprijs 2007 gewonnen. Deze prestigieuze onderscheiding in de vorm van een bronzen beeldje, is een eerbetoon aan de bijzondere prestaties van de schaatser die Zwolle landelijk op de kaart zet. Burgemeester Henk Jan Meijer heeft het bronzen beeld zondagmiddag tijdens een feestelijke bijeenkomst overhandigd aan zijn vrouw Renate Wennemars-van der Zalm. (Wennemars had elders verplichtingen)


Renate Wennemars-van der Zalm nam de prijs voor Wennemars in ontvangst

De Meester Willem Bartjensprijs is dit jaar een echte publieksprijs. Alle Zwollenaren konden hun stem uitbrengen. Een vakjury onder leiding van Peter Kappel heeft uit een lijst van elf kandidaten drie genomineerden gekozen: Opgezwolle, Stichting van Eigen Bodem en Erben Wennemars. De  band Opgezwolle is afgelopen jaar veelvuldig in het nieuws verschenen en heeft zelfs een award gewonnen. Stichting Van Eigen Bodem heeft in drie jaar tijd zo’n goed festival neergezet dat ze dit jaar zelfs verhuizen naar het Park de Weezenlanden en Erben Wennemars komt veelvuldig in het nieuws door zijn fantastische schaatsprestaties en zal het niet nalaten om de stad Zwolle te noemen. 

Alle drie genomineerden brengen de naam Zwolle op positieve manier naar buiten. Erben Wennemars is zo’n uitgesproken ambassadeur van Zwolle dat hij deze onderscheiding meer dan verdiend. Hij spreekt een breed publiek aan met zijn prestaties. In al zijn interviews, zowel in de kranten als op radio en televisie geeft hij aan dat zijn hart in Zwolle ligt.

Zondagmiddag was het een gezellige happening in Schouwburg Odeon. Marc van Middendorp en Rebekka Smit waren de halve finalisten van het programma ‘Lama gezocht’. Met stand up comedy toegespitst op de genomineerden, zorgden zij voor hilarische momenten. De Meester Willem Bartjesprijs is een initiatief van de VVV Kampen-Zwolle-Overijssels Vechtdal en wordt ondersteund door de Stentor.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer