Man beroofd van portemonnee

Zwolle – Een 20-jarige man uit Staphorst is zondagavond 16 januari tussen 19.30 uur en 20.00 uur beroofd van zijn portemonnee. Volgens de man liep hij op de Bisschop Willerbrandlaan ter hoogte van een supermarkt toen hij werd aangesproken door een man. Toen hij naar de man toe liep pakte deze hem bij zijn arm en nam hem via een steegje mee naar de Molenkampweg. Een andere man liep met hun mee en daarna kwamen er nog een stuk of zes mannen bij.

De aangever werd door één van de mannen in zijn maag gestompt terwijl twee andere mannen hem zijn portemonnee en sieraden afhandig maakten. De hele groep rende weg richting de Hogenkampsweg. Volgens de aangever ging het om mannen van rond de 20 jaar met een donkere huidskleur. Eén van de mannen droeg een Eskimomuts met flappen over de oren. De politie is een onderzoek gestart en vraagt eventuele getuigen om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Artikel delen:
Reacties 26
 1. Wat een misselijk volk! En om hoeveel geld gaat het hier nu?!?

  De standaardreacties doe ik niet aan mee…die komen vanzelf wel.

  Daarom ben ik het er wel mee eens dat we zoveel mogelijk van contant geld af moeten! Ook in de kroegen: gewoon met de chipknip betalen! (Scheelt ook een hoop over en weer geschreeuw over de balie over de prijs. ;)) Helaas zal dat waarschijnlijk gaan mislukken.


  Maak melding

 2. Tja, hier mag je niet zeggen dat het WEER om een donkere opsporings type gaat. Ik zag er vanavond ook een lopen door het rode licht en verzeker je: die wil je niet alleen savonds tegen komen! BAH naar volk! wanneer doet Wilders hier wat aan? Ik zou zeggen: teug naar eigen land met die bende! Iedereen is welkom maar dit soort figuren zeker NIET! Maar goed, morgen avond meer weer van dit soort volk op opsporings verzocht:(


  Maak melding

 3. wanneer doet Wilders hier wat aan?

  Ik vind zeker dat criminelen aangepakt moeten worden.
  Maar “hier” kan Wilders moeilijk wat aan doen:
  1) Hij regeert niet alleen
  2) Hij wordt dan al snel voor een tweede Hitler uitgemaakt.

  Helaas moet ik tot de conclusie komen, dat wanneer ik opsporing verzocht kijk ik ook wel een bepaalde trend zie…


  Maak melding

 4. @ erika ; heb niet de illusie dat Wilders hier iets aan doen kan of wil.
  Zodra mensen hoop hebben in W. is volgens mij het eind zoek…:)


  Maak melding

 5. wat als diegene nou hier geboren is… naar welk land moet ie dan? wat als diegene nou blank was dan? langer vast zetten of zet je die ook het land uit??


  Maak melding

 6. wat als diegene nou blank was dan? langer vast zetten of zet je die ook het land uit??

  Dat soort gespuis hebben we in ieder geval niets aan! Dit is ook niet van de orde:”iemand die aan lager wal geraakt is steelt een keer wat te eten.”


  Maak melding

 7. Ik zie die trend ook bij Opsporing Gezocht, maar heb daar wel mijn bedenkingen bij. De Avro blijft toch een tikkie rechtse omroep en ik heb het idee dat we daardoor op het verkeerde been worden gezet. Er zijn genoeg zaken in dit programma te behandelen die niet door getinte medelanders gepleegd zijn.


  Maak melding

 8. Ajax – Feyenoord

  4-2

  ik voorspel een hattrick maar ik weet alleen niet welke speler

  Ajax komt tot tweemaal op achterstand maar wint uiteindelijk wel

  er wordt een strafschop gemist

  (ik ben een paragnost let maar op 🙂 )


  Maak melding

 9. Nee Plantje, ik snap je punt niet.
  Kennelijk is er een portemonnee gestolen. Of daar geld in zat of een pinpas maakt eigenlijk niet uit. Dan wordt de belaagde wel gedwongen zijn pin-code te geven, heb ik ook al meermalen gelezen.
  Alle veiligheidsmaadregels die er in winkels getroffen worden, zoals cameratoezicht, geen contante betalingen accepteren, DNA douche, beveiliger etc etc. hebben er toe geleid dat er meer straatovervallen en woning-overvallen zijn gekomen/gaan komen.


  Maak melding

 10. Alle veiligheidsmaadregels die er in winkels getroffen worden, zoals cameratoezicht, geen contante betalingen accepteren, DNA douche, beveiliger etc etc. hebben er toe geleid dat er meer straatovervallen en woning-overvallen zijn gekomen/gaan komen.

  Is dat zo?

  Bovendien neigt dat naar de conclusie:”Afschaffen die beveiliging in winkels! We kunnen beter hebben dat winkels overvallen, beroofd en bestolen worden dan burgers op straat!”

  Ik denk dat er meer straatovervallen en woningovervallen zijn gekomen omdat meer mensen te lui zijn om te werken voor hun geld!


  Maak melding

 11. Het gaat erom dat er dus in Zwolle een groep van die gasten rondloopt die je op de meest brutaalste manier mogelijk berooft.

  Van mij mogen ze met scherp gaan schieten hoor.  Maak melding

 12. Ja Plantje, dat is zoOok in Twente. Als je even verder googled zal je snel merken dat het een landelijke trend betreft.

  Bijzonder aanname trouwens, dat de oorzaak zou liggen in het feit dat er meer mensen te lui zijn om te werken voor hun geld. Kan je dat hard maken? Heb ik niet kunnen vinden, een dergelijke uitkomst uit een onderzoek.


  Maak melding

 13. Ja Plantje, dat is zo… Ook in Twente. Als je even verder googled zal je snel merken dat het een landelijke trend betreft.

  1) Ik had eigenlijk juist begrepen, dat het aantal berovingen en dergelijke afgenomen was. Met uitzondering van enkele provincies (waaronder helaas ook Overijssel.)
  2) Waar het me om ging was, dat je een direct verband legt tussen de toegenomen veiligheidsconstructies in winkels en het aantal overvallen op burgers op straat en thuis. Daarvan vind ik ook geen bewijs in de stukken waar je naar linkt.

  Daarom doe ik de aanname: het komt niet door de veiligheidssystemen…het komt gewoon omdat meer mensen te lui zijn om te werken voor hun geld. Nee, dat kan ik niet hard maken.

  Sorry…misschien ook een stukje frustratie…mensen hebben gewoon met hun tengels van andere mensen en hun bezittingen AF te blijven! Wanneer leren ze dat nu eens?!?

  Bovendien schrik ik ervan, dat dit geen éénmansactie is, maar dat er dus gewoon 8 mensen bij betrokken zijn! Waarvan NIEMAND zegt:”Dit gaat me te ver…ik loop weg”  Maak melding

 14. In my opinion, ik vind niet dat we het donker/licht van huidskleur hier kunnen gebruiken als trend. Want wie zegt dat dit een allochtoon is? Dit kan al een zoveelste generatie autochtoon zijn.


  Maak melding

 15. 2. Misschien niet, maar het lijkt een logisch verband, aangezien winkelovervallen afnemen in aantal en roofovervallen op straat en in woningen toeneemt.

  mensen hebben gewoon met hun tengels van andere mensen en hun bezittingen AF te blijven!

  Daar kunnen we het dan over eens zijn Plantje. Ik denk dat de meeste mensen wel een beetje moe worden van het hufterige gedrag van sommige lieden.


  Maak melding

 16. Precies. En we hebben het hier al vaak genoeg gehad over mogelijke oplossingen. We verschillen daarin nu eenmaal van mening.
  En in jouw bezwaren tegen mijn “oplossingen” heb je op zich ook wel een punt. Maar ik kan ook niet bedenken wat dan betere oplossingen zouden zijn.
  Ik begin het in ieder geval meer en meer zat te worden om dit soort berichtjes te lezen.


  Maak melding

 17. @Plantje en alle anderen. Geld is niet belangrijk. Hij is flink geschrokken en het maakt niet uit of de daders nu blank zijn of niet. Je bent niet meer veilig op straat.
  Het gaat overigens goed met het slachtoffer als iemand daar in geinteresseerd is!!!  Maak melding

 18. @Plantje en alle anderen. Geld is niet belangrijk. Hij is flink geschrokken en het maakt niet uit of de daders nu blank zijn of niet. Je bent niet meer veilig op straat.
  Het gaat overigens goed met het slachtoffer als iemand daar in geinteresseerd is!!!  Maak melding

 19. Ik snap dat het er niet toe doet of er nu veel of weinig geld weg is. Dat is juist ook mijn punt: voor (een paar) rotcenten wordt er weer eens iemand bedreigd. En daarmee gooien ze voor wat geld het leven van een slachtoffer volledig omver. De daders realiseren zich niet wat voor impact hun acties hebben.

  Goed om te horen, dat het goed gaat met je schoonzoon. Zeker is men hier ook geïnteresseerd in het lot van het slachtoffer. In ieder geval veel sterkte gewenst!


  Maak melding

Reageer