“Verleg je grenzen” van start

Zwolle – Maandagmiddag rond 12 uur heeft wethouder Nelleke Vedelaar het startschot gegeven voor het project "Verleg je grenzen". Het project is een project van Landstede in samenwerking met de stichting BYou.

17-01-2011opname_docu_verleg_je_grenzen_landstede_2.jpg

Ongeveer tweehonderd studenten en docenten van de Landstedeopleidingen Vormgeving & Entertainment gaan samen met kansarme jongeren deze week geld inzamelen voor een nieuwe zwerfjongerenopvang in Zwolle. De omroep NTR maakt van de 24-uurs survival, onderdeel van de week, een documentaire. Het aantal zwerfjongeren in Nederland groeit drastisch, terwijl de opvangmogelijkheden voor deze specifieke doelgroep zeer beperkt zijn. De Stichting BYou zet zich in voor zwerfjongeren. Ze worden ingezet bij trainingen aan bijvoorbeeld jongerenwerkers, politie en brandweer. Omdat BYou haar diensten wil uitbreiden met een broodnodige, drempelloze opvang op maat voor deze jongeren, wordt het project gecombineerd met een sponsoractie om hiervoor geld bij elkaar te krijgen.

17-01-2011opname_docu_verleg_je_grenzen_landstede_1.jpg

17-01-2011opname_docu_verleg_je_grenzen_landstede_4.jpg

17-01-2011opname_docu_verleg_je_grenzen_landstede_6.jpg

Met ‘Verleg je grenzen’ worden de studenten en hun docenten uitgedaagd hun grenzen te verkennen en eventueel verleggen door middel van een 24-uurs survival. Daar doen ook kansarme jongeren aan mee. Door hen 24 uur lang bezig te houden en een uitdagend en afwisselend programma aan te bieden zullen confrontaties en frustraties bloot worden gelegd. De oefeningen worden eerlijk en transparant besproken en begeleidt, waarbij het motto is dat het niet gaat over goed en fout, maar over wat de deelnemers ervan kunnen leren en hoe ze de ander kunnen helpen. Landstedestudenten van de opleidingen Sport & Bewegen werken mee aan de survival.

17-01-2011opname_docu_verleg_je_grenzen_landstede_5.jpg

17-01-2011opname_docu_verleg_je_grenzen_landstede_3.jpg

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer