Formule kunstproject Reaction & Reflection slaat aan

Zwolle – Zwolle loopt warm voor het kunstproject Reaction & Reflection (R & R). Na de informele aftrap van de kunstmanifestatie in theater Odeon trokken de acht deelnemende locaties in het eerste weekend samen ruim 2000 bezoekers.

beeldmerklogo_rr_definitief.jpg

Sommige belangstellenden bezochten een deel van de locaties, anderen legden het complete parcours af  langs alle exposities in de historische binnenstad van Zwolle. R&R confronteert bewoners en bezoekers van de stad met de waardevolle geschiedenis en de identiteit van de stedelijke leefomgeving. Het kunstproject wordt georganiseerd door Wim van der Beek. Hij is als curator actuele kunst verbonden aan het BKV-fonds dat door de gemeente Zwolle is ondergebracht bij Kunst & Zo. Van der Beek:: “Onder de bezoekers bevonden zich ook enkele vertegenwoordigers van een groot landelijk cultuurfonds. Zij zegden toe de kunstprojecten die de komende jaren door Kunst &Zo georganiseerd worden te willen ondersteunen.” Daarnaast hoopt de curator particuliere sponsors en bedrijven uit Zwolle te interesseren voor zijn initiatieven. “Gezien het enthousiasme en het draagvlak voor R & R moet dat mogelijk zijn. Zeker ook omdat er een sterke economische impuls van uitgaat. Zo trok een groep van 25 kunstliefhebbers uit Rotterdam twee dagen uit voor een R & R excursie. En dat is nog maar het begin. Cultuurtoerisme is een factor van belang. Zaterdagavond kon je in diverse restaurants in de Zwolse binnenstad groepjes kunstliefhebbers tegenkomen die hun dagje R & R afsloten met een gezellig etentje,” aldus Van der Beek. De komende weken zal de nadruk gelegd worden op het enthousiasmeren van onderwijsinstellingen met kunst- en cultuur in hun lesprogramma. Naast ArtEZ en Windesheim denkt de curator aan Deltion, Landstede en Cibap. Ook verwacht hij belangstelling van de cultuurscholen Meander en Van der Capellen. R & R biedt immers een unieke mogelijkheid om via een overzichtelijk parcours kennis te nemen van alle belangrijke landelijke en internationale ontwikkelingen op het gebied van actuele kunst, variërend van geluidskunst en computeranimatie, tot videokunst, schilder- en beeldhouwkunst, tekeningen, ruimtelijk werk, performance, vormgeving en architectuur. En dat op heel speciale en onverwachte plekken.

R&R duurt t/m 27 maart. Informatie: www.kunstenzo.nl. Bij het kunstproject verschijnt een gratis informatiekrant die onder meer verkrijgbaar is bij de deelnemende locaties: KCO, Museum De Fundatie, Stedelijk Museum Zwolle, Het Vrouwenhuis, De Sassenpoort, Het Dominicanenklooster, 19 het atelier architecten en Galerie Het Langhuis.

Artikel delen:

Reageer