Muzikanten Onder Invloed in Hedon

Zwolle – Na een zeer positief ontvangen eerste editie van Onder Invloed, vindt op zaterdag 29 januari in het Zwolse poppodium Hedon de tweede editie plaats.

Naast eigen werk brengen de muzikanten tijdens Onder Invloed ook covers van hun voorbeelden ten gehore. Deze editie bestaat de line-up uit het Amsterdamse talent Case Mayfield, een zeer bijzondere show van voormalig Johan-gitarist Maarten Kooijman en de Schotse up and coming band Three Blind Wolves. 


Case Mayfield
Hij werd ‘in mei in een veld uitgepoept’. Aldus Case Mayfield live op nationale televisie. Matthijs van Nieuwkerk noemt hem in datzelfde De Wereld Draait Door ‘misschien wel de beste zanger van Nederland’. Mayfield zelf zal de laatste zijn om dit te bevestigen, bescheiden als hij is. Maar dat hij bijzonder goed is, dat staat vast. Zo kon Mayfield in de finale van de Grote Prijs van Nederland rekenen op de meeste stemmen van het publiek en sleepte daarmee de MCN Publieksprijs in de wacht. De Case Mayfield EP staat vol met hartverscheurende liedjes, gezongen met die door merg en been gaande stem. In de traditie van zijn held Ray LaMontagne zal Mayfield met zijn soms breekbare maar altijd gepassioneerde liedjes zijn publiek weten te grijpen. Om nooit meer los te laten.

Maarten Kooijman
Met de band Johan tourt gitarist Maarten Kooijman jarenlang het land rond, van de ene uitverkochte zaal naar de andere. Op het vierde album, getiteld 4, is een van de meeste bejubelde liedjes Maria van de hand van Kooijman. Tot de band er eind 2009 mee ophoudt en afscheid neemt in een vol Paradiso. Sindsdien pakt Kooijman zijn gitaar uit de koffer bij onder meer Lea en Alex Roeka, maar nu bij Onder Invloed heb je eindelijk weer eens de unieke kans om hem te horen zingen. Dat is er een die je niet wilt laten liggen.

Three Blind Wolves
De schotse band Three Blind Wolves heeft de voeten stevig in de klei van Glasgow staan en maakt melodieuze rockliedjes, die altijd opzwepend, meeslepend en onvoorspelbaar zijn. Gecombineerd met de markante stem van zanger Ross Clark en prachtige harmonieën kruipen de in de blues- en countryverf gedopen nummers zonder pardon onder je huid, om zich vervolgens voor altijd in het hart te vestigen. In 2009 speelde de band naast tours met onder andere Frightened Rabbit,.onder meer op de festivals T In The Park, Live At Leeds en Reading Festival. Met de belofte de zaal ondersteboven te zullen spelen, komen deze Schotten naar Zwolle. 

ONDER INVLOED met CASE MAYFIELD / MAARTEN KOOIJMAN / THREE BLIND WOLVES

Locatie: Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer: Zaterdag 29 januari
Open: 20:30 uur
Aanvang: 21:00 uur
Entree: € 10,00 (excl. € 1,- servicekosten)

Kaarten zijn direct te bestellen via www.hedon-zwolle.nl, of te koop bij Plato en VVV te Zwolle.

Artikel delen:

Reageer