Januari-ontbijt Ronald McDonald Business Breakfastclub

Zwolle – Een spannend en avontuurlijk ontbijt! Dat was wat de leden van de Ronald McDonald Business Breakfastclub beloofd was in de uitnodiging voor het januari-ontbijt op 18 januari jl bij Expeditie Ecodrome Zwolle.

Een belofte die het Ecodrome helemaal waarmaakte. Want je eet toch niet dagelijks je broodje, terwijl er roofvogels rakelings over je hoofd vliegen en met een miljoenpoot, vogelspin en reuzenslak als disgenoot. Om over de chocolade lolly’s met gebakken krekel nog maar te zwijgen. Directeur Patrick Verbaast van het Ecodrome praatte de ruim 90 aanwezige leden helemaal bij over de vele mogelijkheden van deze locatie voor de organisatie van evenementen, vergaderingen, educatieprojecten voor scholen en groepen én kinderfeestjes, waarbij hij de moeilijke positie (subsidie ja/nee?) van het Ecodrome niet uit de weg ging.

De stuurgroep gaf aan dat de RMcD Business Breakfastclub een tijdelijke ledenstop hanteert om te voorkomen dat het een te massaal gebeuren gaat worden; aan het eind van het ontbijt werd een toast uitgebracht op het geweldige resultaat van het afgelopen jaar (30.000 euro!) met de kanttekening dat met dit geld momenteel de bovenverdieping van het Ronald McDonald Huis wordt opgeknapt. Plannen voor de opbrengst van 2011 (waarvan nu al bekend is dat dit het resultaat van vorig jaar zal overtreffen) zijn er ook al: daarmee gaat het Huis de gezamenlijke ruimten (gangen/ woonkamer/ keuken en vrijwilligersruimte) aanpakken. Regeren is vooruitzien, dus zelfs de doelstelling voor 2013 ligt al vast. Als alle plannen doorgaan, zal dat geld worden aangewend voor de inrichting van de huiskamer in het nieuwe ziekenhuis.

Artikel delen:

Reageer