Montessorischool blij met voorlezende burgemeester

Zwolle – Burgemeester Henk Jan Meijer heeft woensdagochtend 19 januari 2011 voorgelezen op de Montessori basisschool in Zwolle-Zuid. Hij las voor uit het prentenboek van het jaar 2011: Fiet wil rennen van Bibi Dumon Tak & Noëlle Smit. Ook kinderen van kinderdagverblijf de Schelleboom schoven aan. De Schelleboom is onder hetzelfde dak gevestigd als de basisschool.

De Montessori basisschool is blij met de belangstelling van de burgemeester. “We zijn blij met de extra aandacht voor onze school”, vertelt Roeland Omlo, directeur van de school. “We wilden de burgemeester graag laten zien dat wij een fijne school hebben waar we kinderen leren het zelf te doen, volgens de ideeën van Maria Montessori.

Met het Voorleesontbijt op basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven startte op woensdagochtend 19 januari de landelijke campagne De Nationale Voorleesdagen. Tien dagen lang staat het voorlezen aan kinderen van 0 tot 6 jaar in de schijnwerpers bij bibliotheek en boekhandels. De gemeente Zwolle vindt het voorlezen aan jonge kinderen belangrijk, daarom gingen college en raadsleden op woensdagochtend 19 januari voorlezen uit het prentenboek Fiet wil rennen van Bibi Dumon Tak.

Het inmiddels populaire Nationale Voorleesontbijt is al enkele jaren het startschot voor De Nationale Voorleesdagen. Door het hele land vinden voorleesontbijten plaats waar bekende Nederlanders én plaatselijke bekendheden zoals de burgemeester voorlezen uit Het Prentenboek van het jaar aan jonge kinderen. Ook in Zwolle hebben de burgemeester, de wethouders en raadsleden voorgelezen uit het prentenboek Fiet wil rennen. In totaal werd op ongeveer 33 plekken in Zwolle aan peuters en kleuters voorgelezen. De deelnemende instellingen kregen het prentenboek cadeau van de gemeente Zwolle.

Steeds meer onderwijs- en kinderopvanginstellingen werken samen om het voorleesontbijt te organiseren. Brede scholen zijn hier een goed voorbeeld van, maar ook peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en basisscholen zoeken de samenwerking. De Montessorischool en kinderdagverblijf de Schelleboom zijn hier een voorbeeld van.

Artikel delen:

Reageer