Hanzebad en Aabad maken zwemlessen aantrekkelijker

Zwolle – Het Hanzebad en het Aabad gaan de zwemlessen ingrijpend verbeteren. Zo is er sinds deze week een zwemlestelefoon, waar ouders met vragen en ideeën terecht kunnen, en komt er een leerlingvolgsysteem, om vanuit huis de vorderingen van zoon of dochter te bekijken. Bovendien bieden de zwembaden nu ook een all-inclusive-pakket, waarmee tegen een sterk gereduceerd tarief het A- en het B-diploma behaald kunnen worden.

sarah_470.jpg
Eigen foto

Als eind 2012 het nieuwe zwembad op het Rechterland open gaat, zullen het Hanzebad en het Aabad de deuren sluiten. Van een langzame afbouw mag de komende twee jaar echter geen sprake zijn, vindt de Stichting Exploitatie Zwembaden Zwolle, die beide baden beheert. Het management en de medewerkers hebben zelfs een pakket maatregelen getroffen waarmee de voorzieningen verbeterd worden. Zo is er sinds kort een speciale telefoonlijn waar ouders met hun vragen of suggesties terechtkunnen, wat in de drukte tijdens de zwemlessen vaak niet lukt. Voor de zomervakantie, of zoveel eerder als mogelijk, wordt bovendien een leerlingvolgsysteem in gebruik genomen. Kinderen en hun ouders kunnen dan vanuit huis zien welke vorderingen tijdens de zwemles zijn gemaakt, terwijl de badmeester er persoonlijke boodschappen aan kan toevoegen. Om de informatie voor kinderen inzichtelijk te maken, werken de badmeesters met smiley’s in plaats van cijfers of zwemtermen. Ook het all-inclusive-pakket. Voor een vaste prijs van 250 euro kunnen kinderen hun A- en B-diploma halen, deze lessen worden gegeven op de dinsdag- en de vrijdagmorgen 7.00-7.30 uur en 7.30-8.00 uur in het Hanzebad en in het Aa-bad is dat op maandag/donderdag van 12.15-12.45 uur en  dinsdag/vrijdag van 12.15-12.45 uur . Het Hanzebad en het Aabad hebben nu al de laagste tarieven voor zwemlessen; die marktpositie is met het nieuwe pakket verder versterkt. Bedrijfsleider Bert Kremer verwacht dat de zwemlessen in het Hanzebad en het Aabad door de nieuwe voorzieningen een extra impuls krijgen. “We hebben al het voordeel dat we een 25-meterbad hebben, waardoor kinderen ook over langere afstanden moeten zwemmen. En, ik hoor vaak dat mensen het belangrijk vinden dat onze medewerkers ontzettend veel ervaring hebben. We deden het dus al goed, maar het kan altijd beter.”

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Eindelijk!!! Tja ze moeten wel met de concurentie van Akwaak, waar dit allemaal al heel normaal is.

    Na een tijdje met kromme tenen aan het bad te hebben gezeten, bij het Aa-bad, wordt er door mijn kind bij Akwaak gezwommen.


    Maak melding

  2. Ik vind het ook een wat ‘bijzondere bedoening’ die zwemlessen in het Hanzebad. Ouders mogen niet kijken, maar andere mensen mogen wel banenzwemmen tijdens/naast de zwemles vd kinderen (zo verdien je nog wat extra…) Heb regelmatig gezien dat direct na de zwemles de kinderen zowat (of helemaal) op elkaar in het water sprongen, terwijl de docent niet op lette/ z’n administratie zat te doen.


    Maak melding

Reageer