Recordpoging studenten mislukt

Zwolle – Ongeveer tweehonderd studenten en docenten van de Landstedeopleidingen Vormgeving & Entertainment zijn deze week  samen met kansarme jongeren geld aan het inzamelen voor een nieuwe zwerfjongerenopvang in Zwolle. In het kader van deze actie werd vrijdag 21 januari j.l. Achter de Broeren o.a. een recordpoging ondernomen om in het Guinness Book of Records te komen met het bouwen van een kartonnen huis. Dat moest zo hoog mogelijk worden maar dat is helaas niet gelukt.

21-01-2011_diverse_activiteiten_achter_de_broeren_landstede_4.jpg

Het aantal zwerfjongeren in Nederland groeit drastisch, terwijl de opvangmogelijkheden voor deze specifieke doelgroep zeer beperkt zijn. De Stichting BYou zet zich in voor zwerfjongeren. Ze worden ingezet bij trainingen aan bijvoorbeeld jongerenwerkers, politie en brandweer. Omdat BYou haar diensten wil uitbreiden met een broodnodige, drempelloze opvang op maat voor deze jongeren, wordt het project gecombineerd met een sponsoractie om hiervoor geld bij elkaar te krijgen.

21-01-2011_diverse_activiteiten_achter_de_broeren_landstede_2.jpg

21-01-2011_diverse_activiteiten_achter_de_broeren_landstede_5.jpg

21-01-2011_diverse_activiteiten_achter_de_broeren_landstede_1.jpg

 

 

"Met deze actie tijdens onze projectweek willen we het werk van de Stichting BYou steunen", zegt docent Els van Doornen van Landstede. "Tijdens projectweken doen we altijd compleet andere dingen. De hele school gaat op de kop. Eerder maakten we voor BYou al een logo en een huisstijl. Nu werken we aan een actie die de stichting meer naamsbekendheid geeft en waardoor het huidige aantal slaapplekken van zes voor de honderd dakloze jongeren van Zwolle uitgebreid wordt".

21-01-2011_diverse_activiteiten_achter_de_broeren_landstede_3.jpg

Artikel delen:
Reacties 8
 1. studenten en docenten van de Landstedeopleidingen Vormgeving & Entertainment

  Correctie, dit moet zijn

  scholieren docenten van de Landstedeopleidingen Vormgeving & Entertainment

  😀


  Maak melding

 2. Peppie heeft wel gelijk….

  Mensen die bij een MBO- of een HBO ingeschreven staan zijn scholieren. Mensen die aan een universiteit ingeschreven staan dat zijn pas studenten.

  Trouwens michel… je zegt het zelf al….

  het hele schooljaar…

  Een schooljaar, jaja, *proest*

  MBO-ers en HBO-ers die zichzelf studenten noemen…. tssss ’t moet niet gekker worden. Keep on dreaming! 8)


  Maak melding

 3. Maar om weer on-topic te komen…

  Janmer om te lezen dat de recordpoging wel gelukt is, maar het record niet gebroken. Had het ze wel gegund.  Maak melding

 4. Misschien is het wel helemaal niet belangrijk om te bepalen of het nou studenten zijn of niet…. (wat ze natuurlijk wel zijn)

  maar door projecten als deze, leren de studenten wel veel over zichzelf en de maatschappij
  en wanneer iemand dus even goed ze best doet.. weten ze ook dat dat handig is voor LLB(maatschappijleer ) en zitten er SCW studenten tussen…

  Dus luie studenten ?? ik dacht het niet

  er wordt je even keihard gewerkt.. want we stonden al om 8 uur te bouwen en dozen uit tevouwen


  Maak melding

Reageer