Studenten Artiest Deltion College presenteren Loods 9

Zwolle – De tweedejaarsstudenten van de opleiding Artiest Drama/Musical van het Zwolse Deltion College presenteren van 24 t/m 26 januari a.s. de theaterproductie Loods 9. De één uur durende voorstelling is dagelijks te bewonderen om 16.00 en 20.00 uur in het theater op de campus van het Deltion College.

loods_9_470.jpg
Eigen foto

Het centrale thema van de theaterproductie is ’Angst’. Het project begon een half jaar geleden met het schrijven van het script. Alle studenten kregen de opdracht om een monoloog te schrijven met als thema angst. Deze monologen vormden de basis voor een klassikale brainstorm. Iris Binnenmars, lerares Drama aan het Deltion College, heeft op basis van de monologen, de brainstorm en diverse bestaande scripts het definitieve script geschreven. De voorstelling gaat over twintig personages die een ieder met hun eigen reden/ angst in een loods zitten. De één is weggelopen van huis, de ander bang om alleen te zijn en weer een ander denkt dat hij een moord heeft gepleegd. Aan het begin van het project is de klas in drie groepen verdeeld. De eerste groep was verantwoordelijk voor de kostumering, de tweede voor de promotie en de laatste groep voor het decor. Het is een sober decor geworden, samengesteld uit eigen en verkregen materialen. Onder begeleiding van Iris Binnenmars hebben de studenten het afgelopen half jaar iedere donderdag en meestal ook op de vrije vrijdag aan de voorstelling gewerkt. Ook tijdens de reguliere lessen zoals dans, zang , improvisatie en beweging werd de voorstelling als uitgangspunt genomen. Zo konden de studenten gelijk het geleerde in de praktijk toepassen. Romy Nikkels uit Bathmen en Kaily van der Louw uit Vianen doen ook mee aan de voorstelling. "De voorstelling is ook voor niet frequente theatergangers erg toegankelijk. Als het goed is wordt het een voorstelling die mensen aan het denken zet en waar nog lang over wordt nagepraat," aldus de twee studenten. De theaterproductie wordt mede mogelijk gemaakt door studenten van de opleiding Fotografie & Video en Podiumtechniek & Audiovisuele producties van het Deltion College. De Fotografie & Video studenten hebben een trailer gemaakt, deze is te bewonderen op www.deltion.nl. De studenten Podiumtechniek & Audiovisuele producties zijn onder andere verantwoordelijk voor het licht, geluid en de live registraties tijdens alle voorstellingen.

Loods 9 vindt van 24 t/m 26 januari om 16.00 tot 17.00 uur en om 20.00 tot 21.00 uur plaats in het theater van het Deltion College, Mozartlaan 15 in Zwolle. De toegang voor studenten en medewerkers van het Deltion College is gratis. Voor extern geïnteresseerden zijn er kaarten bij de ingang van het theater verkrijgbaar á 5 euro p.p. Meer informatie over Loods 9 en de opleiding Artiest van het Deltion College staat op www.deltion.nl

Artikel delen:

Reageer