Thorbecke Scholengemeenschap, locatie vmbo-pro

Zwolle – Thorbecke Scholengemeenschap, locatie vmbo-pro krijgt nieuwe naam en onderwijsaanbod. Een feestelijke en spectaculaire onthulling van de nieuwe naam op de school is een mooi moment om een extra inhoud toe te voegen aan het onderwijs.

De locatie voor vmbo en praktijkonderwijs aan de Russenweg in Zwolle heeft de naam ‘Thorbecke Scholengemeenschap, locatie vmbo-pro’ gekregen en maandag 24 januari komt de naam ‘Thorbecke Scholengemeenschap’ op haar gebouw. Helemaal nieuw in het onderwijs van deze school zijn de vakscholen, die leerlingen gelijk al in klas 1 en 2 veel praktisch onderwijs gaan bieden.   

Leren met hoofd, hart en handen!
Een nieuwe naam voor dé school voor vmbo en praktijkonderwijs betekent meteen een vernieuwende vorm van onderwijs. Vanaf maandag 24 januari staat de naam van de welbekende Zwolse Thorbecke Scholengemeenschap op haar gebouw aan de Russenweg. En wat inhoudelijk -en dus voor de leerlingen die voor deze school kiezen- heel belangrijk is, is de introductie van de vakscholen. Op de Thorbecke Scholengemeenschap, locatie vmbo-pro zijn de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar in volle gang en in deze voorbereidingen nemen de vakscholen een belangrijke plaats in. De vakscholen gaan leerlingen gelijk al in klas 1 en 2 de mogelijkheid bieden om te kiezen voor een praktische invulling van tien lesuren in de week. De keuzes zijn Zorg&Welzijn, Techniek&Vormgeving en Sport&Dienstverlening. Voor de leerlingen betekent dit dat zij, zodra ze op hun nieuwe school komen, gelijk al aan het werk kunnen met praktijk die gericht is op hun toekomst. Vakscholen betekenen kiezen, ervaren en vooral leren door doen! In de brugklas kiezen de kinderen voor één van de drie vakscholen. In klas 2 wordt in het eerste halfjaar voor een andere vakschool gekozen en in het tweede halfjaar mag een keuze herhaald worden. Er wordt door elke leerling dus sowieso ‘geproefd’ aan twee van de drie vakscholen. Dit vergroot de bewustwording van de interesses en ook van de vaardigheden, zodat in de bovenbouw een gefundeerde keuze kan worden gemaakt voor een praktijkrichting. Naast deze tien wekelijkse praktijkuren krijgen de leerlingen theoretische vakken als Nederlands en wiskunde, want feitenkennis is ook op het vmbo van belang. Op de Thorbecke Scholengemeenschap, locatie vmbo-pro leren de leerlingen dus met hoofd, hart en handen!

Vier jaar op je plek!
Een uniek punt van deze kleinschalige school (er zitten zo’n 300 vmbo-leerlingen op deze locatie) is dat je als leerling in klas 1 instroomt aan de Russenweg en na klas 4 met een diploma ook weer uitstroomt aan de Russenweg. ‘Vier jaar op je plek!’ is dan ook een belangrijk motto van de school.

Open dag
Op woensdag 2 februari aanstaande heeft de Thorbecke Scholengemeenschap, locatie vmbo-pro een Open dag. Iedereen die de – inmiddels volledig verbouwde school – verbouwd is, wil komen zien, is welkom. Alle leerlingen die nu elders in klas 2 vmbo of in groep 8 van de basisschool zitten, worden door de schoolleiding en medewerkers van harte uitgenodigd om kennis te komen maken met het principe ‘leren is doen, doen is leren’. De Open dag vindt plaats van 16.00 tot 20.00 uur aan de Russenweg 3 in Zwolle. Voor meer informatie: www.thorbecke-zwolle.nl

Artikel delen:

Reageer