Be Quick koestert punt tegen koploper Bennekom

Zwolle – De laatste wedstrijden voor de winterstop verliepen voor Be Quick zonder enig fortuin. Dat geluk had de ploeg vanmiddag wel. Na een benauwd laatste half uur wist de roodzwarte brigade het punt toch nog over de streep te trekken.

De uitslag doet het niet vermoeden, maar in de verloren oefenwedstrijd tegen Hoofdklasser NSC (1-4) lijkt Be Quick de weg omhoog te hebben ingeslagen. Een morele opkikker is ook de derde achtereenvolgende winst in het Zwolse zaalvoetbaltoernooi. Vanmiddag ontving Be Quick koploper Bennekom aan het stadionplein en dus was de tegenstander er een van formaat.

De goede indrukken van de laatste weken worden bevestigd. Voor de rust staat Be Quick meer op de helft van Bennekom dan andersom. De ploeg straalt rust en vertrouwen uit en lijkt een stap vooruit te hebben gemaakt. Hard werken en goed positiespel lijken het credo te zijn voor de veldtochten in het voorjaar.

De verdediging van Bennekom hoeft dit seizoen nauwelijks doelpunten te incasseren. Dat wordt ook in de eerste helft duidelijk. Het goede spel van Be Quick krijgt geen vervolg als het strafschopgebied wordt bereikt. De Be Quick aanvallers worden daarbij niet geholpen door hun lengte. De Bennekomverdedigers zijn stuk voor stuk langer dan de directe tegenstander. Be Quick helpt de tegenstander nog bijna in het zadel na een foute pass van Thomas van den Berg en een riskante actie van Jaouad Akloud, maar het loopt goed af. De grootste kansen van de wedstrijd zitten aan het einde van de eerste helft. In de 38e minuut krijgt Akloud een grote scoringskans, maar hij aarzelt. Een minuut later komt Be Quick heel goed weg als Clint van der Wal een 100% kans krijgt.

Na de thee staat het dus nog steeds 0-0, want ook in de pauze wordt er niet gescoord. Be Quick start opnieuw goed na de rust en ziet zich in de 47e minuut zwaar benadeeld als de doorgebroken Walid Gabara niet met de voordeelregel te maken krijgt. De vrije trap is mosterd na de maaltijd.

Na een uur voetbal valt de goed spelende Frank Oosterhof uit met een blessure en hij moet zich laten vervangen door Tom Eerden. Thomas van den Berg schuift daardoor naar het middenveld. Het is een cruciaal moment , want Be Quick raakt de grip op de wedstrijd kwijt. Een paar minuten later leidt een laconieke actie van Jaouad Akloud bijna tot een Bennekomdoelpunt, maar Jos de Gram redt. Het is de opmaat naar een moeilijk laatste half uur.

In het laatste deel van de wedstrijd is het vooral Bennekom dat de klok slaat. De ploeg krijgt diverse goede kansen, maar komt niet tot scoren. Bij Be Quick is er af en toe een kleine oprisping. Een goede voorzet van Walid Gabara bereikt net niet Sander Bolt en een schot van Nejim el Atiaoui gaat in de 80e minuut over het doel van Bennekom. Diep in blessuretijd komt Be Quick nog eens goed weg als Bennekom de onderkant van de lat raakt. Maar wat Be Quick in het najaar zo vaak ontbeerde, dat heeft het nu wel: geluk.

Het is een punt dat gekoesterd moet worden, want het is pas de tweede wedstrijd van het seizoen die Bennekom niet weet te winnen. Aanvallend is de ploeg nog onmachtig, maar na 1 februari is de teruggekeerde Tom Karst weer speelgerechtigd. Dat geeft de ploeg meer diversiteit in de aanval. Belangrijk is dat de ploeg de lijn omhoog lijkt door te zetten.

Opstelling Be Quick: Jos de Gram, Jordy Hendriks, Joram Hendriks, Thomas van den Berg, Durk Jan Sinnema, Bas Beverwijk, Walid Gabara, Frank Oosterhof (Tom Eerden), Nejim el Atiaoui, Sander Bolt, Jaouad Akloud (Caleb Rahajaan).

Trainer Bert Hendriks van Be Quick ziet dat zijn verjaardag wordt opgeluisterd met een punt tegen koploper Bennekom. “Ik denk dat we Bennekom goed hebben bestreden, vooral in de eerste helft hadden ze het lastig met ons. Al moet je zeggen dat we weinig creeëren. Na de rust begonnen we weer goed, maar na de blessure van Oosterhof raakte de balans weg uit het elftal. Het laatste half uur was moeilijk. Zij hebben natuurlijk ook meer voetballend vermogen. Maar uiteindelijk pak je een punt tegen de koploper en dat is goed voor het moreel. Het gaat ook goed. De jongens trainen goed en de sfeer in de groep is goed.”

Verdediger Durk-Jan Sinnema kijkt ook tevreden terug op de wedstrijd. “In de eerste helft lieten we de bal goed rondgaan. We hebben meer vertrouwen dan voor de winterstop. Maar daar trainen we ook op. We hebben Bennekom het voetballen zo moeilijk mogelijk gemaakt. Later in de wedstrijd kregen we het moeilijk. Aan het einde van de wedstrijd konden we ook niet veel meer dan tegenhouden.”

Door Gerco Grevers

Artikel delen:

Reageer