CSV-1 oefent tegen DES

Zwolle – Zaterdag, 22 januari 2010, wegens competitieverplichtingen van WVF kon het geplande duel tegen die club niet doorgaan en daarom werd er nu geoefend tegen zaterdag 3e klasser DES uit Nijverdal.

CSV ’28 maakte zaterdag een gretige indruk tegen de ploeg uit Nijverdal. Direct trok de ploeg het initiatief naar zich toe, wat resulteerde in een kans voor Thomas Wieringa. Die schoot na fraai aangespeeld te zijn, echter te nonchalant op doel zodat de keeper van DES op het laatste moment nog redding kon brengen. Diezelfde keeper moest na 20 minuten wel het hoofd buigen toen hij een schot van Gert Wim van de Esker niet goed controleerde en Thomas Wieringa simpel in kon tikken (1-0). DES kwam met behulp van CSV weer terug in de wedstrijd toen na een dik half uur een verdedigingsfout de aanleiding vormde voor een tegendoelpunt (1-1). Dit doelpunt had geen invloed op het spel van CSV ’28, want de ploeg zocht weer nadrukkelijk het vijandige doel. Na een gemiste kopkans van Mayken Stolte, was het in de 38e minuut weer raak toe Gert Wim van de Esker een voorzet van Thomas Wieringa doeltreffend afrondde (2-1).

De volgende minuut had DES de kans om gelijk te komen maar de spits van DES schoot in vrijstaande positie over. Een paar minuten voor de rust werd er op Yavuz Özdemir een overtreding gemaakt, net buiten het strafschopgebied. Een kolfje naar de hand van Wieringa, die de bal via de paal in de rechterhoek liet verdwijnen (3-1). Op slag van rust had CSV de score nog groter kunnen maken toen een schot van Lauwand Suleiman door de keeper werd afgeweerd en Oumar Sylla vervolgens voor open doel miste.

De tweede helft, waaraan beide ploegen met de nodige wisselspelers begonnen, was ongeveer gelijk aan de eerste met CSV ‘28 als toonaangevende ploeg. Twee maal was Gert Wim van de Esker enigszins ongelukkig in de afwerking. Eerst voorkwam de keeper van DES door goed zijn doel te verkleinen een doelpunt ten koste van een hoekschop en een paar minuten later kopte dezelfde van de Esker via de paal naast. Na 20 minuten spelen wist Leon Steenbergen de score verder te vergroten toen hij attent reageerde op een slecht verwerkte bal in de verdediging van DES. De wedstrijd ging hierna een tijdje “op slot” en speelde zich voor een vrij groot deel op het middenveld af. CSV ‘28 hoefde niet meer zo nodig en bij DES ontbrak de precisie. De beste kans was echter weer voor CSV toen vlak voor tijd een voorzet van de ijverige Lauwand Suleiman door Oumar Sylla werd overgeschoten.

Door Maurits Vermeulen

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer