Berkum mist scherpte tegen HZVV

Zwolle – VV Berkum heeft zaterdag 22 januari j.l. tegen HZVV, hoewel de thuisclub bijna een uur met een man meer speelde, verzuimd om de vele kansen te benutten en zag zo de wedstrijd in een bloedeloze 0-0 eindigen. Dat de HZVV-spelers elkaar na afloop van het duel feliciteerden met de remise was veelbetekenend.

Slecht nieuws was bovendien dat Arjen Westrik, bezig met zijn tweede competitieduel na anderhalf seizoen blessureleed, opnieuw met hamstringproblemen uitviel. Het ziet er naar uit dat hij opnieuw een aantal weken zal moeten toekijken.

HZVV was in de eerste helft een aantal keren gevaarlijk via de handige Marco Hartman maar zijn doelpogingen werden onschadelijk gemaakt door Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis of vlogen over. In de 39e minuut kreeg de wedstrijd een ander gezicht toen Vincent Tigelaar de Berkum-doelman onreglementair aanviel en hij daarvoor een gele kaart kreeg. Omdat dat zijn tweede gele prent was moest Tigelaar inrukken en kwam HZVV met 10 man te staan.

Op slag van rust kreeg Berkum een paar riante mogelijkheden om met een voorsprong de kleedkamer op te zoeken maar Bas Bouwhuis schoot uit een vrije positie naast en daarna werd een te zachte kopbal van Chris van der Meulen, die bijna op de doellijn stond, onschadelijk gemaakt door HZVV-keeper Marco Hollak.

In de tweede helft bleef Berkum aanvallen en HZVV beperkte zich voornamelijk tot verdedigen. Hoewel het overwicht van de thuisclub groot was werd de ene kans na de andere om zeep geholpen, zodat weer eens duidelijk werd dat het Berkum op dit moment vooral aan scorend vermogen ontbreekt.

Zo gingen schoten van Felix Hermsen en Richard Bouwmeester over en ging een inzet van Marc van der Meulen via de paal naast het doel. Keeper Hollak van HZVV deed ook goed zijn werk, onder meer toen hij een kwartier voor het einde van de officiële speeltijd een fraai en hard afstandsschot van Chris van der Meulen over wist te tikken. Berkum mocht 10 minuten voor tijd overigens niet mopperen toen een vrije trap van Jasper van der Stouw op de lat boven keeper Mathijs Bouwhuis belandde.

Gemopperd werd er wel toen er volgens velen, waaronder HZVV-trainer André Blom, hands door de HZVV-verdediging werd gemaakt in het eigen strafschopgebied. De verder goed leidende scheidsrechter Van Aken wilde echter van geen penalty weten zodat ook die mogelijkheid om te scoren in rook opging.

Net als in de eerste wedstrijd van dit seizoen tegen HZVV bleef het dus bij 0-0, in beide gevallen ondanks een groot aantal kansen aan Berkum-zijde. Berkums positie op de ranglijst blijft dus aan de hachelijke kant, alhoewel veel ploegen qua puntenaantallen dicht bij elkaar staan. Eén van die ploegen is Nunspeet, de tegenstander van volgende week. Die ploeg staat nu twee plaatsen hoger dan Berkum met één punt voorsprong en heeft één wedstrijd meer gespeeld.

Berkum-HZVV, 22 januari 2011 Eindstand: 0-0 Gele kaarten: Bram Roelofs, Jeffrey Pohowainjaan (Berkum), Jasper van der Stouw, Maurice Mulderij (HZVV) Rode kaart: Vincent Tigelaar (HZVV, 2x geel) Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Pascal Diender, Jeffrey Pohowainjaan, Edmund Mijnheer, Arjen Westrik (40. Bas Bouwhuis), Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Richard Bouwmeester (64. Jeffrey van der Vlist), Felix Hermsen, Hiro Gnanagragassam, Bram Roelofs (82. Bjorn Rellum)

Opstelling HZVV: Marco Hollak, Roy Jurgens, Erwin Breukelman, Koen Otten, Samuel Hugen, Arjan Kleine, Edward Eshuis (70. Brian Leepel), Maurice Mulderij (90. Mitchell Luchtenberg), Marco Hartman, Jasper van der Stouw, Vincent Tigelaar

Artikel delen:

Reageer