Karsten door messteken om het leven gekomen

Sinds donderdagmiddag 15 maart 2007 onderzoekt een 25-koppig Team Grootschalig Opsporing (TGO) van de politie IJsselland de gewelddadige dood van Jan Popke Karsten (53) uit Zwolle. ‘Janneman’ Karsten werd die middag door een familielid dood aangetroffen op zijn woonboot in het Almelose Kanaal in Zwolle. Tijdens een druk bezochte persconferentie maandagmorgen maakte de politie bekend dat Karsten door messteken om het leven is gekomen.

Uit de vrijdag j.l. door het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag verrichtte sectie op zijn lichaam is duidelijk geworden, dat hij door messteken en ernstig bloedverlies om het leven is gekomen. Op zijn lichaam werden meerdere steekwonden aangetroffen. Onderzoek door de technische recherche maakt duidelijk, dat naar alle waarschijnlijkheid sprake is van twee daders. Dit valt op te maken uit het aangetroffen sporenbeeld, waar de politie niet verder op in kan gaan. Er is op de plaats delict geen (steek)wapen aangetroffen.

In de woonboot werd een rode katoenen baseballpet (zie afbeelding) aangetroffen, die waarschijnlijk van één van de daders is. In de pet zit een wit labeltje met de opschriften: ‘Brazil’, en ‘serie graffic’ en gele en groene figuurtjes. Bovenop de pet zit een roodstoffen knoopje en de pet heeft een lange smalle klep die door de gebruiker zichtbaar rondgebogen is. Uiteraard wil de politie weten van wie deze pet is. Als er mensen zijn die deze pet herkennen of iemand kent die een dergelijke pet heeft gedragen, dan wil de politie graag met hen in contact komen via het telefoonummer 0800-8887776 of Bel M. 0800-7000.

Bij ‘Lees verder’ meer informatie…

De politie wil ook graag in contact komen met degenen die rond de dagen, voorafgaand aan zijn aantreffen, iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk verband houdt met de dood van dhr. Karsten.

Op het moment van aantreffen van het slachtoffer brandde de binnenverlichting van de woonboot. Mogelijk zijn er mensen die de politie kunnen vertellen of die avond en nacht van de woensdagavond en donderdagnacht, voorafgaande aan de dood van dhr. Karsten, het licht ook heeft gebrand.

Daarnaast wil de politie mensen spreken die het slachtoffer Karsten tussen woensdagmiddag 14 maart j.l. 12.00 uur en donderdagmiddag 15 maart j.l. 15.00 uur hebben gezien of gesproken.

Uit forensisch onderzoek is gebleken dat via een ingeslagen raam, links van de toegangsdeur, is ingebroken. De politie kan nog niet zeggen of er sprake is van een inbraak / roof of een doelbewuste actie.

Dindagavond wordt in het opsporingsprogramma Avro’s Opsporing Verzocht aandacht aan deze zaak worden besteed.

Door de Hoofdofficier van Justitie in Zwolle is een beloning van € 15.000,- uitgeloofd voor informatie die leidt tot de aanhouding en berechting van de daders.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. De politie heeft na een oproep in het TV-programma Opsporing Verzocht zeventien tips binnengekregen over de moord op een woonbootbewoner in Zwolle. De politie kan nog niet zeggen of de gouden tip ertussen zit.

    De meeste tips gaan over de rode pet die op de boot is gevonden. De politie vermoedt dat die van een van de twee daders is. De woonbootbewoner werd vorige week donderdag op zijn boot gevonden. Hij bleek te zijn neergestoken door twee mensen. Ze zijn op de boot gekomen door in te breken. Er is voor zover bekend niets gestolen. De politie heeft 15-duizend euro uitgeloofd aan degene in deze zaak die de gouden tip heeft
    Bron: RTV Oost


    Maak melding

Reageer