Montessori basisschool ontvangt “Okki in de klas”…

Zwolle – Okki leert kinderen van openbare Montessori basisschool in Zwolle wat duurzaamheid is. Het karakter Okki, van het educatieve magazine Okki, komt tot leven. Hij bezoekt vanaf januari tot en met maart 25 scholen in heel Nederland en leert kinderen uit groep 3, 4 en 5 spelenderwijs hoe zij bewust met het milieu om kunnen gaan.

Op 31 januari komt om 13:45 Okki bij openbare Montessori basisschool in Zwolle in de klas van juf Ingeborg en juf Gonny. Het project ‘Okki in de klas’ is een initiatief van Blink Uitgevers. Okki reist met zijn raket door de ruimte en komt samen met Bik op allerlei planeten. Nu bezoekt hij van januari tot en met maart de planeet aarde. Met zijn raket maakt Okki een grootse entree in de klas op de openbare Montessori basisschool. Hier vertelt Okki spelenderwijs aan de kinderen wat het belang is van zuinig omgaan met water en stroom.
Er wordt gezongen en gedanst op het nieuwe Okki-liedje “Jullie Aarde”, gecomponeerd door Tjeerd Oosterhuis. De kinderen kunnen met Okki op de foto en om de boodschap door te geven aan de ouders maken de kinderen een mooie knutsel, die thuis het gezin bij de kraan, wc, tv en lichtschakelaar herinnert aan: “Stop dit kan op!” Jantine van Galen, Blink Uitgevers: ‘Het is belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd al in aanraking komen met duurzaamheid en dat ze leren waarom we zuinig moeten zijn op de aarde. Wat je als kind leert, raak je immers nooit meer kwijt. Het karakter Okki kan als geen ander de kinderen – en hopelijk daarmee ook een beetje de ouders – op aansprekende wijze de boodschap over duurzaamheid overbrengen.’ 

Over school
De ideeën van Maria Montessori zijn vandaag de dag nog steeds actueel. Het onderwijs in openbare Montessori basisschool Zwolle is gebaseerd op haar principes, maar tegelijkertijd staat de school open voor moderne inzichten over onderwijs en opvoeding. Individueel onderwijs, hulp op weg naar zelfstandigheid en ontwikkelingsmateriaal zijn voorbeelden van het onderwijs dat de school biedt.

Artikel delen:

Reageer