Politiek Log 27

Dit is een Politiek Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

Iedere bezoeker kan op deze plaats zijn politieke pennenstreken, quotes en opmerkingen kwijt. De redactie probeert na ongeveer 250 reacties dit log van een vervolg ( Politiek Log 28 ) te voorzien.  Ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 398
 1. Tweet van de dag
  ma 24 januari 2011.

  Als de Belgen echt ontzettend graag een regering willen dan kunnen we ze die van ons toch gewoon cadeau doen?  Maak melding

 2. Er ligt bij de Gemeente een aanvraag voor een sloopvergunning voor de oude spoorbrug.
  Wie dit Rijksmonument wil behouden kan een bezwaarschrift indienen.


  Maak melding

 3. Staatssecretaris Bleker weigert onderzoek naar gif in de bollenstreek

  Toxicologen en omwonenden eisen grootschalig onderzoek … Uitgesproken Vara in gesprek met een toxicoloog

  In een uitzending van Zembla kwam de onduidelijkheid van de gevolgen van bestrijdingsmiddelen op de volksgezondheid naar voren. Om bloembollen te beschermen tegen schimmels en insecten wordt er jaarlijks een enorme hoeveelheid landbouwgif gebruikt. Artsen, toxicologen, milieudeskundigen en burgers maken zich grote zorgen. Naar aanleiding van de uitzending van Zembla zijn er Kamervragen gesteld. Staatssecretaris Henk Bleker weigert echter een onderzoek in te stellen. In Uitgesproken Vara een gesprek met toxicoloog Martin van de Berg.
  ******
  Waar is Bleker bang voor?  Maak melding

 4. Zo, ik heb de heer de Heer van de Zwolse VVD weer eens een mailtje gestuurd over de aanpak van de problemen rondom de verkeersknip in Stadshagen. De verkiezingsbelofte deze problemen op te lossen is bijna een jaar na dato nog steeds niet ingelost. Op mijn vorige mail over dit onderwerp kreeg ik als reactie terug dat hij op dat moment te druk was met andere zaken. En ja, ik weet dat de VVD het zoveelste onderzoek naar de problematiek heeft ingelast. Ondertussen wordt ik nog steeds vrijwel wekelijks bijna van de sokken gereden door overspannen ouders die hun kroost via de parkeergarage onder het winkelcentrum Stadshagen naar school moeten brengen. De overtredingen? Auto parkeren op het zebrapad in de parkeergarage, veel te hard rijden, geen voorrang verlenen aan voetgangers op het zebrapad in de parkeergarage, tegen de rijrichting inrijden en uiteraard het gebruiken van de parkeergarage als sluiproute, dit terwijl een parkeergarage geen openbare weg is. Ik ben benieuwd naar het antwoord van meneer de Heer.


  Maak melding

 5. Staatsrechtdeskundige Jan Vis (D66) is overleden, deze man heb ik de laatste tijd zinnige dingen horen zeggen op Radio 1 met name over de gekozen gedoogconstructie. Triest nieuws op deze dinsdag.


  Maak melding

 6. Nou Zwolse, dat is nu een voorstel van de PVV wat ik voor de verandering WEL kan begrijpen. Ik heb die hobby van onze homosexuele medemensen nooit kunnen begrijpen, netzomin als van hetero’s overigens, dus dat maakt me nog niet eens uit. Heeft gewoon met fatsoen te maken en in dit geval geef ik ze dus gelijk.


  Maak melding

 7. Stadshagenees.

  Dat is precies het enge wat ik van de PVV vindt.Ook ik ben van mening dat dit soort praktijken niet in het openbaar plaats behoren te vinden,ongeacht of je hetero of homosexueel bent.Maar ook hier wordt er weer specifiek 1 doelgroep aangesproken .Zou dit een algemeen verbod zijn,zou ik mij daar nog in kunnen vinden.

  Maar zoals die nu wordt gesteld is, zal het als zoveel gekrijs niets uithalen,omdat dit riekt naar pure discriminatie.


  Maak melding

 8. Zwolse, ik las een artikel waarin stond dat ze bij de PVV vonden dat dit een maatregel is die voor zowel homo- als heterosexuelen geldt. Overigens is het, zoals altijd bij de PVV, wel weer een fraai staaltje sympboolpolitiek. Dit voorstel zal wel het zoveelste voorstel zijn waar we wat van horen en vervolgens zal het weer stil blijven. Zo gaat dat bij roeptoeters.


  Maak melding

 9. Jan Vis overleden

  Zwolse meldt:

  quote]Hoorde het ook net op de radio,zeker triest nieuws ,maar nog triester onderstaande.

  De VVD heeft nu ook een fikse slag van de Wilders molenwiek gehad.[[/quote]

  Hoe triest is dat??


  Maak melding

 10. Henk.

  Het is bedroevend triest dat de VVD zich nu ook verlaagd naar Wilderiaanse uitspraken.

  Maar je vraagt wel,maar geef eens een eigen mening,dan kun je erover discuscieren,om alleen wat one-liners erin te gooien schiet niet op,en is weinig verhelderend.


  Maak melding

 11. Countdown PvdA:

  Het vertrouwen van PvdA-stemmers in Job Cohen is gedaald. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder ruim 5000 PvdA-kiezers. In september 2010 had 84 procent vertrouwen in de PvdA-leider, nu is dat nog 70 procent.

  PvdA-stemmers vinden dat hun partijleider zijn rol als oppositieleider de afgelopen maanden niet goed heeft vervuld: ze zien Roemer als de echte oppositieleider, gevolgd door Femke Halsema. Hun eigen partijleider zetten ze op plaats drie.


  Maak melding

 12. Henk voor de laatste keer; Wat is jouw mening? Waar sta jij politiek gezien? En waarom heb je zo’n hekel aan de PVDA? Wat denk je nu te bereiken met al die berichtjes die je hier plaatst? Bij mij wek je alleen maar irritatie op, omdat je zelf NIETS te melden hebt.


  Maak melding

 13. D66 lijdt aan uniformallergie
  AMSTERDAM –

  SGP-leider Kees van der Staaij heeft in het Radio 1-programma Nu Al Wakker Nederland uitgehaald naar de opstelling van GroenLinks en D66 in het Afghanistan-debat. ??Ik vind dat juist bij dit soort onderwerpen het niet zo moet zijn dat je standpunt afhangt van de laatste opiniepeilingen??, zei Van der Staaij.

  Volgens de SGP-voorman gaat het bij een mogelijke missie naar Koendoez ??niet om het opleiden van parkeerwachters, maar om politieagenten in een moeilijk land dat tot voor kort een mislukte staat was??. Dat er van D66 en GroenLinks alleen politieagenten naar Afghanistan mogen als er niet gevochten wordt noemt Van der Staaij ??uniformenallergie??


  Maak melding

 14. Die D66 toch! Henk doe er wat aan.

  Het borrelde al enkele weken hevig binnen de D66-fractie in Amsterdam West, maar de ruzie is gisteren tot een explosieve climax gekomen. De partij heeft Olguita Oudendijk, Joris van Vuure en Shanta Singh geroyeerd, als gevolg van een beroepsprocedure die D66 tegen de drie was begonnen.

  De drie hadden al enige tijd ruzie met fractievoorzitter Ingeborg Baltussen en Peter Jasperse van D66 West. Dat leidde ertoe dat Amsterdam West twee D66-fracties had, D66 A en D66 B.

  De geroyeerde leden vragen beraden zich nog of ze zelfstandig in de deelraad blijven.


  Maak melding

 15. Voor dat ik verder schrijf, u kent mijn mening: ⤽tegen een Missie.⤝

  Waar ik mij bovenmatig aan stoor, is het oeverloos gehannes over deze politiemissie naar Kunduz. Laat ik mij beperken tot wat grotere partijen. SP en PVV zijn mordicus tegen. (ijkpunt) Hoe je hier verder over denkt, staat iedereen vrij, maar het is in ieder geval duidelijk.

  PvdA: na eerst na de val van het vorige kabinet te verkondigen dat men voor een eventuele politie trainingsmissie was, stemden ze tegen de motie van D66 en GL over deelname. Om even later iedereen op het verkeerde been te zetten, met de uitspraak van Cohen: ⤽dat er met de PvdA te praten valt over een politiemissie, ook als er 250 militairen mee moeten om de agenten te beschermen.⤝ En daarna weer te verkondigen dat ze tegen bleven. Kunt u het nog volgen? Ik heb het vermoeden dat Cohen hierover voor zijn beurt praatte, en dat hij is terug gefloten is door de partijtop, die nog een oud zeer had uit te vechten.

  D66: daar kan ik kort over zijn. Pechtold en kompanen zijn voor een missie. Hij zal voor de B?hne nog proberen, doormiddel van pseudo sceptische bezwaren en afwegingen te doen of hij kritisch is, maar dat is toneelspel.

  CU: is inconsequent, voor de motie van D66 en GL stemmen, om daarna opeens allerlei beren op de weg te zien. Blijven maar zeuren over z.g. pijnpunten: ⤽is de missie wel zinvol, dragen we wel bij tot een grotere veiligheid in Kunduz. Kunnen de Duisters ons we voldoende beschermen. Deugt de op te leiden Afghaanse politiemensen wel? Onze achterban is tegen ect.⤝ ( als je daar je oren naar laat hangen, is het een mooi moment om een wetsvoorstel in te dienen voor een referendum). Eind conclusie: na veel ach en wee, stemmen ze voor.

  GL: die hebben het moeilijk. Na eerst samen met D66 een motie voor een missie te hebben ingediend, vinden ze het nu ineens ⤽te gevaarlijk.⤝ Hoe naïef kun je zijn. Afghanistan is een land in oorlog, daar lopen al een aantal jaren bebaarde mensen geen bloemen uit te delen, maar bermbommen. Ik kan geen hoogte krijgen van de juiste reden. Het kan natuurlijk maar zo zijn, dat ze onder druk staan van de PvdA, en dat ze kunnen fluiten naar een eventuele samenwerking als ze voor stemmen. Als is Sap beluister, vindt haar niet echt overtuigend.
  Maar misschien kan ze de schade nog beperkt houden, naar de komende PS verkiezingen.

  VVD-CDA: bij het niet doorgaan van de missie, lijden ze natuurlijk een nederlaag, vooral v.w.b. de internationale politiek. Nederland wordt dan het eerste NAVO land dat niet meer wezenlijk wat doet in Afghanistan. Maar of we daar wakker van moeten liggen. Er zit natuurlijk een ⤽zwaarwegende⤝ sanctie aan vast, we worden niet meer uitgenodigd voor de G20. Maar we zaten toch al niet zo lekker in die kinderstoel. 😉

  Wat een lap tekst. 😮


  Maak melding

 16. VVD’er; complimenten voor je analyse, ik onderschrijf hem ook voor het overgrote deel. Wat ik het meest ergerlijke vind is dat, doordat Nederland een minderheidskabinet heeft met gedoogsteun van die PVV, er meer van dit soort hoofdpijndossiers door de Kamer moeten worden geloodst. Met een bij de oppositie bedelende regering voor steun, los van wat ik daar verder ook van vind, het gaat altijd ten koste van de daadkracht van dit kabinet. En linksom of rechtsom; dat is toch vooral jammer!


  Maak melding

 17. Stadshagenees, ik ken natuurlijk u ⤽pijnpunt⤝ v.w.b. de PVV. Maar dit was bij de coalitie besprekingen een ingecalculeerde consequentie. Er is en zodanig gedoogakkoord, dat de VVD en CDA, bij sommige voorstellen langs moeten bij de oppositie. Of dat v.w.b. betreft de voortgang van dit kabinetsbeleid te veel tegenwind zal opleveren, moet de toekomst leren. Persoonlijk zie ik niet te veel beren op de weg. De PVV zal bij vergaande strubbelingen, naar mijn mening, toch kiezen voor het kabinetsbeleid.


  Maak melding

 18. Politiek speelt lichtzinnig met het leven van Afghanen
  De Nederlandse parlementaire cultuur heeft een nieuw dieptepunt bereikt
  Het is onvoorstelbaar hoe lichtzinnig Rutte, Sap, Rouvoet, Pechtold en de meeste andere sprekers omgaan met de zware beslissing die zij moeten nemen: wel of niet een politiemissie sturen naar Kunduz. Deze middag kwam vooral ter sprake hoe lang de politie-training moet duren. Zes weken was te kort. De regering wil om de oppositie te sussen de lengte van de training dan wel uitbreiden tot zestien weken, beweert de NOS. Jolande Sap staat op achttien weken, het CDA – spuit elf in de nieuwe politieke situatie – vindt een week of twee extra al voldoende, terwjl André Routvoet ook op zestien weken uitkomt.

  En dat over een activiteit die mensen in direct gevaar brengt. Je moet dan niet alleen denken aan de Nederlandse politiemensen en hun beschermers, maar vooral ook aan de Afghanen die straks blootgesteld worden aan hun “training”.

  Het opleidingsplan moet wel bijzonder ondoordacht in elkaar gestoken zijn als je op een lastige middag in het Haagse parlement de cursusduur even kunt verdrievoudigen alleen om zo een meerderheid te krijgen. Blijven de leerdoelen dan hetzelfde? Komen er andere leerdoelen? Hoe ga je die extra weken invullen? In de kamer is nu een discussie ontstaan waarin verschillende politieke partijen zich proberen te profileren met het aantal weken dat de trainingen moeten duren. Hoe linkser en hoe kritischer je bent, des te meer weken eis je. Wat dat voor de recruten betekent, staat buiten de discussie. Het gaat niet om die mensen, het gaat niet om Kunduz of Afghanistan, het gaat om het oppoetsen van het eigen imago tegenover een kritische achterban. Men denkt: met een fors aantal weken extra kom ik er bij mijn partijraad wel mee weg.

  Er bestaat in de wereld veel ervaring met vaktrainingen van grote groepen mensen in ontwikkelingslanden. Het door de hele wereld toegepaste model heet “training the trainers”. Als je automonteurs nodig hebt of politie-agenten, dan leid je een groot aantal mensen uit het betrefffende land op tot trainer van automonteurs of politie-agenten. Zij geven dan hun kennis in hun moedertaal door. Dit principe zou je in Afghanistan uitstekend kunnen toepassen. Eerst selecteer je een paar honderd intelligente mensen die een opleiding krijgen tot politietrainer. Dat zou in Nederland kunnen, maar waarschijnlijk is het handiger om de trainingen te geven in met het westen verbonden buurlanden zoals Kazakhstan of Tadzjikistan. Je richt daar dan trainingskampen in waar deze trainers hun opleiding krijgen. Die duurt dan bijvoorbeeld een jaar. Als zij hun diploma hebben gehaald gaan zij terug naar huis om stamgenoten of leden van hun eigen taalgroep op te leiden tot politieman. Praktijkstages in het veld tegenover echte Taliban lijken me niet zo’n goed idee. Bij het Nederlandse leger sturen ze de rekruten na de eerste oefening ook niet meteen het veld in om te oefenen tegen een echte vijand.

  Om zo’n project – dat bijvoorbeeld een jaar of drie duurt en zich n i e t in Afghanistan zelf afspeelt – tot een succes te maken, is het essentieel dat aan nog één randvoorwaarde wordt voldaan. Dat die trainers een redelijk salaris ontvangen en dat ook uitbetaald krijgen, iets wat gezien het integriteitsniveau van de overheid in Kaboel geen vanzelfsprekendheid is. Voor niks gaat de zon op en zeker in dat doodarme Afghanistan. Misschien zou Nederland het geld dat anders aan de militaire bescherming en het inzetten van die F16’s moet worden besteed, kunnen inzetten om de door ons getrainde instructeurs en de door hen opgeleide agenten een paar jaar hun salaris te garanderen. Anders lopen zij over naar de best betalende krijgsheer of naar de taliban. En dan mag je ze geen ongelijk geven.

  Dan nog blijft het zeer de vraag of Nederlandse politie-agenten de achtergrond en de kennis van zaken hebben om Afghaanse collega’s zaken bij te brengen waar zij in hun zo drastisch van onze opgepoetste natie verschillende werkelijkheid iets aan hebben. Misschien hebben andere landen wel veel vakbekwamere lieden voor een dergelijk training the trainers programma. Als “wij” dan “de Afghanen” niet “in de steek willen laten”, als dat mooie gevoel van solidariteit zo allesoverheersend is, dan kunnen “wij” gewoon de rekening voldoen. Het gaat tenslotte om de beste prijs/kwaliteitverhouding en de grootst mogelijke effectiviteit van de opleiding. Of niet soms? Of zit er wat anders achter?

  Hoe dan ook, van enige kennis over hoe je internationale opleidingen daadwerkelijk vormgeeft of organiseert, geeft het parlement geen blijk. Wat erger is: het zal de parlementaire kemphanen een zorg zijn. Als zij er maar naar hun eigen idee onbeschadigd en met onbesmeurd blazoen uitkomen.

  Het is een schrale troost dat het de krijgsheren, de politici en de intriganten die hopen een Nederlandse buit binnen te halen, vooral geïnteresseerd zijn in de hardware, in de wapens en de terreinwagens en de pantserauto’s die er misschien te scoren zijn. En dat zij die onvermijdelijke training op de koop toe nemen. Vechten hoef je de krijgshaftige volkeren van Afghanistan immers niet te leren. Waartoe zij in staat zijn, hebben zij buitenlandse invallers al vijfentwintighonderd jaar laten zien. Alexander de Grote huwde zelfs de schone Roxane, dochter van een clanhoofd ergens bij de Hindoe Koesj, maar hij had zijn hielen nog niet gelicht of achter hem brak de opstand uit.

  Lichtzinnig, onverantwoordelijk, schokkend.

  Bron.joop


  Maak melding

 19. Tweet van de dag
  wo 26 januari 2011
  Opvallend of juist niet. CDA en VVD doen geen enkele poging om PVV over te halen. Ook geen kritische interrupties. #kunduz  Maak melding

 20. Drama.

  Het werd mij gisteren al duidelijk ,een sterk staaltje achterkamertjes politiek is er dinsdagavond bedreven door Jolanda Sap,Rouvoet en Pechtholt met Rutten.Voor de buhne blijven sputteren,maar het handje klap is allang beklonken.

  De tweet van hierboven zegt genoeg lijkt mij.
  Vandaag zal er nog wel een vervolg komen met acte 2 van deze komedie,en alles stemt gewoon mee.

  De PVV kan gewoon blijven schoppen en tegen zijn ,maar gedoogd wel.Een soap met een hoog leugengehalte.:o  Maak melding

 21. Zwolse ; het is akelig stil vanuit vvd- en cda-fractie. ’t zou toch wat zijn dat enkele CDA-ers bij de stemming last kregen van hun geweten, en dan tegen stemmen:o


  Maak melding

 22. Mevrouw Sap en meneer Rouvoet; NEE is NEE! Mocht u nu toch instemmen met deze missie dan bent u beiden geen knip voor de neus waard. Hoe gaat u een mogelijk JA uitleggen aan uw achterban?


  Maak melding

 23. Tuurlijk is deze missie naar Afganistan rond en mevr. Halsema krijgt straks een mooie baan aan geboden bij de Overheid .Enzo is het plaatje rond.


  Maak melding

 24. Ik lees nu dat GL veel positiever is over die missie, bah! Slappe knieën, waar zijn de politici gebleven die pal staan voor hun eigen mening! Weer een fraai staaltje koehandel over een serieus onderwerp. GL heeft voor mij dus afgedaan en dat hebben ze helemaal aan zichzelf te danken. Zo houd je dit minderheidskabinet wel heel erg makkelijk in het zadel.


  Maak melding

 25. Tja Zwolse, ze solliciteert er zelf naar, hoe naïef kun je zijn? Echt heel raar die houding van haar in dit debat, nu is er een mogelijkheid tot echte oppositie tegen iets wat dit kabinet wil en dan ga je zo lopen draaien, voor mij volstrekt onbegrijpelijk!


  Maak melding

 26. Tja, nu moet ze nog uit haar spagaat zien te komen. Eerst in ’t voorjaar een politie-opleidingsmissie voorstellen, en nu terugkrabbelen.
  De partijgenoten/stoelpootzagers zijn al weer actief. Was vanavond in één-vandaag: mocht GL pro missie stemmen, dan weet meer dan de helft van de huidige stemmerts op GL nog niet of ze dat ook over vijf weken gaan doen.


  Maak melding

 27. Nou mevrouw Sap veel plezier bij de onfrontatie met uw achterban, ik denk dat u gelijk door de achterdeur kunt vertrekken. Net Pauw en Witteman zitten kijken en hele zinnige argumenten gehood van Ko Kolijn en Arnold Karskens om vooral niet met deze missie in te stemmen. En er werd nog net niet hard gelachen om de garanties die u eist. Echt te gek voor woorden die draai van u!


  Maak melding

 28. Kosten van de missie zijn begroot op ca ?? 500.000.000, maar de kans dat dit te laag blijkt te zijn is groot, volgens Erik Jan de Bakker, voormalig defensie-econoom aan de Nederlandse Defensie Academie in Breda.
  Er zullen in drie jaar tijd ca 1000 agenten worden opgeleid. Uitgaande van de begrote kosten, is dat dus ?? 500.000 per agent! Waanzinnig.


  Maak melding

 29. En met kereltje Pechtold ben ik ook klaar….hoe langer ik erover nadenk, hoe krankzinniger ik deze hele missie vind. Toch ook wel wat bewondering voor Wilders, hij wijkt niet af van zijn eerder gekozen standpunt. Nog geen millimeter, kan mevrouwtje Sap nog een voorbeeld aan nemen. Die heeft het draaien een nieuwe dimensie gegeven.


  Maak melding

 30. Dram, hahaha, bewondering is wellicht wat overdreven, maar hij heeft wel vastgehouden aan zijn standpunt. Eerlijk is eerlijk, dat heeft hij gewoon goed gedaan. Wat Sap, Pechtold en ook Rouvoet hebben gedaan is van een tenenkrommende triestheid. Voor de rest heb ik uiteraard helemaal geen bewondering voor Wilders. De VVD en het CDA, werden ook lekker te kijk gezet door hun gedoogpartner en dat is niet voor het eerst….En de PVV aanhang maar lachen.


  Maak melding

 31. Stadshagenees.

  Of wordt Verhagen door een zijdeur afgeserveerd met een dijk van een internationale baan in de binnenzak.Voor wat hoort wat he,het handjeklap in optima forma.>:(>:(>:(  Maak melding

 32. Zwolse , ik kan me goed voorstellen dat de kopstukken van cda, vvd en pvv zich niet laten zien bij de geplande tv-debatten. Het zijn statenverkiezingen, dus de locale belangen prevaleren, en die zijn nationaal (TV) gezien, niet voor iedereen interessant. En de tactiek van Wilders (zo min mogelijk op TV) heeft de pvv geen windeieren gelegd.
  Ben wel benieuwd wat de oppositie en de media nu gaan doen.


  Maak melding

 33. Drama.

  Maar de zetelverdeling in de 1e kamer speelt een hele grote rol in de aankomende verkiezing,en daar zal de enorme kritiek die ze kunnen verwachten ivm met deze missie,past ze niet.

  En ja ben nu ook benieuwd hoe hier vanuit de media en de oppositie op gereageerd zal worden.


  Maak melding

 34. Garanties eisen van een Kazai die zelf nog niet eens kan schrijven.Het is 1 grote schertsvertoning en wat een gedraai en een geklets erom heen.Zowat 90 % van de bevolking is tegen.Gisteren ook Pe W gezien en daar toch wel wat kenners gehoord die het ook een onmogelijke beslissing vinden.Ook militairen die daar geweest zijn.


  Maak melding

 35. @Wichert; Eens! Komt bij dat Afghanistan een door en door corrupt land ios, Karzai heeft belangen in de opium/heroïne teelt! En die man wordt door het Westen op zijn blauwe ogen vertrouwd. Bizar!


  Maak melding

 36. Zwolse, de kritiek op het missie-besluit zal wel snel verstommen, want zgn. kamerbreed genomen, toch?: “zelfs oppositiepartijen waren vóór!”

  Ik denk dat de kopstukken heel veel de provincie in zullen gaan; daar kunnen ze meer stemmen winnen dan op de nationale-tv.


  Maak melding

 37. GroenLinks krijgt 200 opzeggingen
  DEN HAAG – GroenLinks heeft donderdag en vrijdag ongeveer tweehonderd opzeggingen gekregen van partijleden wegens onvrede over de koers van de partij in het debat over Afghanistan. Dat heeft een woordvoerster van de partij vrijdag gezegd. De opzeggingen gebeurden vooral via e-mail maar ook per telefoon.

  De Tweede Kamerfractie van GroenLinks stemde in de nacht van donderdag op vrijdag in met een nieuwe missie in Afghanistan. Bij een deel van de achterban valt dat niet goed. Donderdag liet Karel van Broekhoven, voorzitter van de Midden Oostenwerkgroep van GroenLinks, al weten dat hij een motie van afkeuring zal indienen tegen fractievoorzitter Jolande Sap tijdens een partijcongres op 5 februari.

  GroenLinks telt ongeveer 27.500 leden.


  Maak melding

 38. Hoorde een GL-fractievoorzitter die er ook acuut mee stopt. Er zijn allerlei moties in voorbereiding voor het congres van volgende week zaterdag. Niet de vriendelijkste, het contgres zou wel eens een sapmachine kunnen blijken……doe maar weer live op tv 😀


  Maak melding

 39. Welke partijen stemden na wat hun stemmers wilden? Met gemeten bedoel ik: een peiling buiten de fractie.

  PvdA- niet gemeten toch zeker weten
  PVV- niet gemeten toch zeker weten
  SP- niet gemeten toch zeker weten
  PvDD- niet gemeten toch zeker weten

  CDA- niet gemeten toch zeer waarschijnlijk in meerderheid TEGEN het akkoord
  VVD- niet gemeten toch zeer waarschijnlijk in meerderheid TEGEN het akkoord
  CU- niet gemeten toch zeer waarschijnlijk in meerderheid TEGEN het akkoord
  SGP- niet gemeten toch zeer waarschijnlijk in meerderheid TEGEN het akkoord
  D’66- niet gemeten toch zeer waarschijnlijk in meerderheid TEGEN het akkoord

  Als klap op den vuurpijl:

  GL: GEMETEN; ZEKER IN MEERDERHEID TEGEN het akkoord
  Hoe gestemd? Op 1 na…..komt ie…….VOOR
  —————
  75% van de NL’s zijn uberhaupt tegen…..lekker draagvlak.

  Mooie tweet van mooie nick “Sargeest”:

  Tweet van de dag
  vr 28 januari 2011
  Slimme mensen Afghanen. Die leren taal en schrijfvaardigheden, mensenrechten, wetskennis en goed bestuur in 18 weken. Doen we hier in 25 jr.

  Sargeest  Maak melding

 40. Trouwens geen van de drie kan ooit nog landelijk of gemeentelijk en provinciaal op mijn stem rekenen. GL gaat gewoon net zo’n kontedraai partij worden als D66


  Maak melding

 41. @ Derk, er is heel wat achter de schermen besproken voor het Kabinet de missie als een gewetenloos koopman….verpatste. Alles voor het internationaal aanzien. Beetje meer van dat, beetje minder van dit. Dat ondanks ook de duidelijke geluiden voor in de week in de kamer.


  Maak melding

 42. Nederland en met name de defensie ligt aan het infuus bij de NAVO,gek he dat juist dezelfde NAVO vanochtend al berichte uiterst blij te zijn met het genomen besluit.


  Maak melding

 43. Kabinet trekt uitbreiding villabelasting in
  De Jager vindt belasting op huizen boven een miljoen onterecht
  Het kabinet heeft besloten niet meer huizen onder het hoogste belastingtarief te brengen. De maatregel van het vorige kabinet zou huizen met een WOZ-waarde van meer dan 1 miljoen met een speciaal hoog tarief belasten. Minister Jan-Kees de Jager vindt het onterecht dat huiseigenaren de villabelasting moeten betalen.

  De maatregel was ingesteld onder het kabinet-Balkenende in het kader van het crisispakket. Daarmee plaatste het vorige kabinet meer huizen onder het hoogste belastingtarief doordat de grens van 1 miljoen niet met de algemene waardestijging van de huizen zou meestijgen.

  Linkje van de NOS En waar gaat ie dat van betalen?


  Maak melding

 44. Laten we stoppen met krokodillentranen plengen, maar zeker met de kreet: ⤽de meerderheid van het volk⤝. Wij leven niet in een ⤽volksdemocratie⤝, waar de meerderheid van het volk uitmaakt wat er gebeurt. In Nederland hebben we gekozen voor een parlementaire democratie: (simpel samengevat) het volk bepaald door wie ze geregeerd willen worden, besluiten worden door regering en volksvertegenwoordiging genomen na redelijk overleg en gewetensvolle afwegingen van argumenten pro en contra.

  GL en D66 zijn niet mijn ⤽politieke⤝ vrienden. Maar zo vreemd is hun toezegging ook weer niet, daar ze beide de wens voor een civiele missie in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Aan nu tegen te stemmen, zou een geur van kiezersbedrog hangen. Jolande Sap had natuurlijk een andere keus kunnen maken, omdat de motie voor een civiele missie ingediend was tijdens het fractie voorzitterschap van Halsema. Dat ze dat niet heeft gedaan, daar zal ze een reden voor hebben gehad. In hoeverre deze keuze, voor haar toekomst bepalend is, zal GL congres uitwijzen.

  Dat de CU voor zou stemmen, was op voorhand een gelopen koers. Daar deze partij in zwaarwegende gevallen meestal de koers van een zittend kabinet volgt.

  De opposanten op dit log zullen het niet met mij eens zijn, maar de VVD en CDA hebben er uitgehaald wat er in zat. Uiteraard hadden ze een zak met wisselgeld voor de eventuele dwarsliggers. En dat is op het juiste moment/manier ingezet. Politiek blijft toch een spelletje van geven en nemen.  Maak melding

 45. Als je een debat voert, moet je argumenten en een alternatief hebben vind ik. Ben zwaar tegen de missie, mijn alternatief is gewoon thuisblijven en het geld aan véél belangrijker zaken besteden.

  Jij?


  Maak melding

 46. Oh dick, die vrouwen hebben hier vrijheden genoeg. Je kunt je beter druk maken over al die “vrijheden” die de vrouwen in de moslimlanden hebben.


  Maak melding

 47. Dick, hier maak je jezelf te gemakkelijk vanaf. Ik ben ook tegen deze missie, maar dat wil niet zeggen, dat er niet altijd een keer zijde aan een medaille zit.

  Ik heb hierboven wat suggesties in de vijver gegooi, van het hoe en waarom, maar ik zie nog steeds de rimpels.  Maak melding

 48. Dick,Dat is kleutergedrag. Ik sluip niet weg, ik heb om 20:49u en reactie geplaatst die je ongetwijfeld gelezen hebt. Hierna vraag ik je visie op het afgelopen debat, maar wat volgt, niets zeggende one liners. Ik begrijp dat de druiven zuur zijn, ook voor mij, maar dat wil niet zeggen dat er niet verschillende aspecten zijn waar nader over gediscuteerd kan worden. Maar als je daar geen zin hebt, sans rancune, maar zeg dat dan gewoon. Nogmaals, slaap lekker.


  Maak melding

 49. VVD-er ik heb heel weinig gelezen. Jij reageert anders ook niet op mijn teksten. Ben nu weg (zie alg.log) maar “kleutergedrag” en 2x “slaap lekker” zijn niet echt uitnodigende teksten voor een goed gesprek.

  Maak er nog wat moois van, ik probeer het ook. Laterrrrr en de avond is nog jong.


  Maak melding

 50. De PvdA zit met de verkeerde leider. Het gaat er nu niet om ??de boel bij elkaar te houden??, maar juist om het kabinet uit elkaar te spelen. Maar er is meer: de partij heeft geen goed verhaal.

  Het zou toch ?? na regeringsdeelname ?? het ideale scenario voor de PvdA moeten zijn: de oppositie leiden tegen het meest rechtse kabinet dat Nederland sinds de invoering van het algemeen kiesrecht heeft gehad. In de huidige verhoudingen zou de sociaal-democratie toch vrijwel achteroverleunend de antisentimenten tegen het kabinetsbeleid moeten kunnen mobiliseren. Zou. De werkelijkheid ziet er heel anders uit. In de peilingen staat de PvdA op een verlies van zo??n tien tot twaalf zetels. Een marginalisering dreigt. Lees verder onder de link

  Marginalisering dreigt voor PvdA


  Maak melding

 51. Mubarak plant vlucht naar Tel Aviv

  Volgens bronnen binnen de Egyptische ambassade wil de president naar Tel Aviv vluchten… Betogers bestormen ministerie van Binnenlandse Zaken… Politie opent vuur…

  Update: Drie doden bij bestorming ministerie Binnenlandse Zaken Kairo  Maak melding

 52. CDA en punten zoeken om te scoren. Over de inhoud en het Christelijke gehalte, zullen we het helemaal maar niet hebben.

  Meino Schraal, nummer twee op de kandidatenlijst van het CDA voor de Statenverkiezingen in Noord-Holland, is voorstander van het hoofddoekjesverbod voor provincieambtenaren.

  “De overheid moet neutraliteit uitstralen naar de burgers”, zei Schraal vandaag. Schraal vindt overigens dat bezoekers wel hoofddoekjes mogen dragen. Vreemd genoeg zei de Noord-Hollandse CDA-lijsttrekker Jaap Bond deze week nog dat hij de PVV uitsluit als coaliteitpartner omdat deze partij hoofddoekjes wil verbieden voor provincieambtenaren en bezoekers van het provinciehuis.

  Schraal, die werd geboren in Iran, denkt niet dat zijn standpunt problemen oplevert binnen zijn fractie. Volgens hem zijn hoofddoekjes het symbool voor onderdrukking van vrouwen.

  “De overheid moet neutraliteit uitstralen naar de burgers
  dus:
  — houthakkersblouse met Gereformeerde scheiding en spuuglok
  –kruisje aan een ketting
  –een Hindoestaanse stip
  –a-religieuze tattoo’s
  –religieuze tattoo’s
  –een geloof hoop en liefde sticker op de auto
  –religieuze teksten op de kentekens (kom ik vaak tegen)
  –mantelpakje met knoetje
  –klederdracht waar dan ook vandaan

  Mogen ook niet meer? Wat is nu de CDA-lijn?
  * lijn-Bond of lijn-Schraal
  :o:o:o


  Maak melding

 53. @Derk 14:17 uur: ik vrees dat daar inderdaad geen speld tussen te krijgen is. Deze PVDA gaat tenonder, althans met Cohen aan het roer. Tijd voor de jongen van Dam en/of Samson. Dan een paar jaar investeren door keihard oppositie te voeren en ijzersterk terugkeren op het podium. Dit gaat een harde afstraffing worden bij de Statenverkiezingen. Nu maar hopen dat die stemmen naar de SP gaan en niet naar Blondie.


  Maak melding

 54. Felle toespraak Cohen op PvdA-congres.

  Nu.nl

  PvdA-leider Job Cohen noemt de besluiten die het kabinet vrijdag heeft genomen over de bezuiniging op passend onderwijs en de verzachting van de belastingmaatregelen voor mensen met een huis met een waarde van meer dan 1 miljoen euro schandelijk. ”Ik zou me er diep voor schamen.”

  NOS TT:

  Mark, je kunt sommige mensen een tijdje bedonderen, maar niet heel Nederland voor eeuwig.  Maak melding

 55. Idd Zwolse, mooi op het 8-uur journaal

  Mark, je kunt sommige mensen een tijdje bedonderen, maar niet heel Nederland voor eeuwig.

  Heb het volste vertrouwen in Job. Al zijn de hier genoemde alternatieven (ondersteuners) ook niet gek±

  Lodewijk Asscher 😮
  Martijn van Dam
  Diederik Samsom

  Maar wat dacht je van Ronald Plasterk en Albayrak…
  Het is een goed stel :D:D:D:D


  Maak melding

 56. Buitenhof (morgen, N1, 12:10)
  – Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport met haar visie op de toekomst van onze zorg
  – Een debat tussen de buitenlandwoordvoerders Frans Timmermans (PvdA) en Henk Jan Ormel (CDA) over de volksopstand in Egypte en de gevolgen voor de regio

  de column weer van Pam hoop ik. De rest is ernstig liberaal. Waar zou Lisanne van Bedero zijn gebleven :o:o:o


  Maak melding

 57. Bericht door Derk, op 29 januari 2011 om 21:03
  Door welke spindokter is die geschreven?

  Dat vraag ik mij ook af Derk. Ze weten zich geen raad in het PvdA-hol.


  Maak melding

 58. COC eist aanpassing maatregel gezinshereniging

  Maatregel maakt gezinshereniging voor homoseksuele stellen extra moeilijk
  Homobelangenorganisatie COC eist dat minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) de maatregel omtrent gezinshereniging aanpast. Volgens de maatregel kunnen alleen paren die reeds getrouwd zijn hun partner over laten komen. Homoseksuelen worden hierdoor onnodig getroffen, aangezien het homohuwelijk niet in alle landen mogelijk is.

  GroenLinks heeft dit probleem eerder aangekaart bij premier Mark Rutte. Rutte droeg destijds een oplossing voor: Homoseksuele stelletjes zouden op de ambassade in het betreffende land kunnen trouwen of op een toeristenvisum naar Nederland komen om hier in het huwelijksbootje te stappen. Het COC verklaart dat dit onmogelijk is:

  ‘Internationale verdragen verbieden ambassades handelingen te verrichten die in strijd zijn met de wetten van het land waar de ambassade zich bevindt’, stelt een zegsman. ‘En om te trouwen op een toeristenvisum moet de partner uit het buitenland liegen over de reden dat hij of zij naar Nederland afreist.’

  De Volkskrant: COC eist van Leers gezinshereniging homo’s….deze link zelf ff opzoeken bitte.

  Bron: WWW. JOOP. NL  Maak melding

 59. Hier (zie volgende post) mijn punten: CDA en barmhartigheid en solidariteit >:(>:(>:( Foetsie….ruimte voor ego’s en macht bij het CHRISTENda

  * “Tolerantie” kan er ook nog wel bij.  Maak melding

 60. PvdA-congres in teken van samenwerking op links

  Video: Speech Job Cohen … Marleen Barth lijsttrekker voor Eerste Kamer **** OP YOUTUBE
  Tijdens het PvdA-congres zijn stevige woorden gevallen. Fractievoorzitter Job Cohen betichtte het huidige kabinet en gedoogpartner de PVV oneerlijk te zijn. Partijvoorzitter Lilliane Ploumen sprak over ‘rechts onder het matje vegen’. Het congres heeft de kandidaatlijst voor de Eerste Kamer vastgesteld. Marleen Barth is gekozen als lijsttrekker.

  Fractievoorzitter Job Cohen noemt tijdens het congres de besluiten van het kabinet schandelijk: ‘Ik zou me er diep voor schamen’. Volgens Cohen houdt PVV-leider Geert Wilders zich niet aan de afspraken en worden de mensen waar Wilders voor zegt op te komen juist keihard gepakt voor door zijn beleid. Ook premier Mark Rutte komt er niet zonder kleerscheuren vanaf: ‘Mark, je kunt sommige mensen een tijdje bedonderen maar niet heel Nederland voor eeuwMark, je kunt sommige mensen een tijdje bedonderen maar niet heel Nederland voor eeuwig’, aldus Cohen.

  Ook PvdA-partijvoorzitter Lilliane Ploumen haalde uit naar kabinet. Vooral CDA-er Hans Hillen moest het betreuren. ‘Wat is er overgebleven van het CDA? Waar zijn barmhartigheid en solidariteit gebleven?’

  Op het congres was GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent te gast. Ze deed mee met een forum over linkse samenwerking. De aanwezigheid van Van Gent is opvallend omdat zij als enige GroenLinks fractielid tegen de missie naar Afghanistan heeft gestemd. In reactie hierop verklaarde ze weken geleden al uitgenodigd te zijn voor het congres.

  Het congres heeft Marleen Barth gekozen als lijsttrekker voor de Eerste Kamer.

  Bron: www. JOOP. nl


  Maak melding

 61. Dick, je komt in een bovenstaande reactie met een aantal alternatieven voor Cohen.
  Volgens mijn ⤽bescheiden⤝ mening niet de juiste personen. Ze hebben ongetwijfeld een goede staat van dienst binnen de PvdA, maar het zijn grijze muizen.

  Ik zie voor de PvdA als boegbeeld, Lodewijk Asscher. Een jonge vent met uitstraling, die net als Mark Rutte, behept is met een jeugdige flair. Goed van de tongriem gesneden, en niet bang om echt zijn nek uit te steken.
  Jongeren vormen een groot deel van de samenleving, en die bepalen in grote mate hoe een land geregeerd zal worden. Voor een politici is het van cruciaal belang, om aansprekend te zijn voor deze zeer grote groep. Politici als Asscher en Rutte zorgen er voor dat de jeugd weer interesse krijgt in politiek, omdat het iemand van hen is.

  Ik ken hier de aversie tegen Wilders, maar hoe je het wendt of keert, hij heeft ook het aflopen jaar de politiek gedomineerd. Misschien komt het door zijn ⤽afwijkende⤝ voorkomen, of zijn boude uitspraken, maar hij is onder een groot deel van de jeugd mateloos populair. Daarom mijn pleidooi voor jonge ⤽frisse⤝ partijleiders, die doormiddel van een ander ⤽beschaafd⤝ geluid, de politiek wakker schudden.  Maak melding

 62. @ VVD-er ik bedoel die personen meer als ondersteuners dan als alternatief. In tegenstelling tot velen, vooral in de media (waar menigeen zonder nadenken de “nieuwsbrenger” nabalkt, heb ik het volste vertrouwen in Job Cohen.
  Eens over Asscher. Vind je verhaal wel aardig ok, zei het dat vader-figuren juist in de politiek een extra snaar kunnen raken. Zo heeft Mark ook gedacht met zijn ministers: ouwe mannen club. Maar wel veel levenservaring.
  Denk dat politici nog meer de taal van het volk moeten spreken. Geen ingewikkeld idioom en overloze betogen. Daarmee maken ze dingen vaak nodeloos ingewikkeld en de jonge kiezer haakt af.


  Maak melding

 63. dan maken sommige mensen in Nederland zich druk dat er geen hoofddoekje mag worden gedragen op een school

  Idd, Assie, onbegrijpelijk dat gez**k over hoofddoekjes.:(


  Maak melding

 64. met zijn ministers: ouwe mannen club.

  Tot nu toe vind ik Opstelten. Leers en Rosenthal erg tegenvallen. Met name Rosenthal lijkt niet op zijn taak berekend.


  Maak melding

 65. De Hond (vgl TK10): VVD 34 (+3) PVV 29 (+5) PvdA 20 (-10) SP 20 (+5) CDA 16 (-5) D66 12 (+2) GL 8 (-2) CU 5 Dieren 3 (+1) SGP 2 50P 1 (+1).


  Maak melding

 66. Henk,wel de laatste peiling aangeven he.

  Laatste stand per 30-1-2011.

  VVD -1.
  Pvda +2.
  PVV +2.
  CDA -1.
  SP + 1.
  D66 -1.
  Groen Links -3.
  Partij Voor De Dieren + 1


  Maak melding

 67. Buitenhof wordt hoe langer hoe Liberaler. Een spelletjes presentator van de Liberale AVRO, had Mark vorige week de hele uitzending. Nu zat de vrouwelijke VVD-minister van Volksgezondheid “Schippers” er. Tjonge wat werd ze naar de mond gepraat…..bij het belangrijkst “Ja, de zorgpremies gaan jaarlijks redelijk omhoog”……vroeg PeeJee niet gewoon ff wat dat voor een gemiddeld gezin betekend, deze lastenverhoging……..Nee, hij bleef haar naar de mond praten. Doe mij een Twan Huys maar. Is ook nog onafhankelijker.

  Daarna een mooi 2-gesprek tussen Frans Timmermans en een CDA-man. Over Egypte en N-Afrika, vond het een nuttig “plaatje voor de beeldvorming”…..maar dat was de verdienste van de 2 heren.


  Maak melding

 68. Hoe generaliserend kun je iets neerzetten….NL is liberaal in deze periode (hoe lang?)
  Heel NL? Alleen de stemgerechtigden? Alleen het VVD-deel van de stemgerechtigden = 31/150e


  Maak melding

 69. Toch moet ik Henk gedeeltelijk gelijk geven.
  Nova —-> Pownd
  Nieuwsuur ect ect. In het omroepen stelsel zijn dus wel veranderingen gebeurd richting liberaal, vraag is; Hoelang blijven die nieuwe programma’s


  Maak melding

 70. Henk.

  Weet niet in welk jaar jij leeft maar de laatste peiling is van 30-1-2011.

  Of bereken jij de Chinese jaartelling? Ook goed,eet smakelijk dan vanavond bij de Chinese rijst tafel.


  Maak melding

 71. @ Derk, zou wat zijn als de hele zenderindeling over de kop ging na verkiezingen. Plasterk (ook PvdA) heeft Powned en de Wakkeren al ruim voor de verkiezingen een plekkie toegezegd. Ook die wijziging op de actualiteitenmark was al voor de verkiezingen in gang gezet.

  Had het over Buitenhof….eerder altijd opjectief en skerp. Vooral met Clairy, die niet te betrappen viel op haar Vara achtergrond. Ook de columnisten vond ik (vanaf Plasterk al) altijd goed en te begrijpen. Max Pam bleef….en is soms goed. Maar ik ergerde me aan dat meisje van vandaag met haar stellige “alle moslims” (oid). Vond Lesanne van Bredero altijd goed; waar is ze nu? Voor die met dat VVD-hoofd ga ik zeker niet zitten. Buitenhof is van Vara/Vpro en Avro…..Die PeeJee van “Zoeken naar de mol”, valt me erg tegen. Veel te mild, veel te lief, vraagt niet door en kan zijn eigen voorkeur niet uitschakelen……..waarom ontbrank anders de “EN WIJ DAN-vraag?”

  Ook de gastenkeuze lijkt me niet des-PvdA’s/des-VPRO’s die beiden voor 1/3 meedoen. Vorige week de hele uitzending Mark, nu de halve uitzending…..weer een VVD-ert.

  Clairy kom terug en Plasterk weer als 1 van de columnisten? :D:D:D


  Maak melding

 72. @ dick 29-01 ?? 23:52

  Ik heb uit vorige reacties op kunnen maken, dat je een voetbal liefhebber bent. Gelijk aan de politiek, geldt ook daar, de jeugd heeft de toekomst. Wanneer je te lang door gaat met de oude garde kom je in een neerwaartse spiraal.
  Wanneer een spits (Cohen)het niet meer kan belopen en het scoren stagneert , moet het bestuur ( partijtop ) op zoek naar een jeugdig talent met flair en effectiviteit (scoren). Uiteraard zijn in een team routine ( ondersteuners ) belangrijk, om het jeugdige talent te sturen, en van onbezonnen daden af te houden.

  Dus gun de huidige spits ( Cohen ) een elegant afscheid ( transfervrij ) en zorg dat je team ( PvdA ) uit de degradatie zone komt, en weer aan scoren toekomt.  Maak melding

 73. De gemiddelde leeftijd van ministers in dit kabinet Rutte, is bijna 54 jaar. Het heeft daarmee de hoogste gemiddelde leeftijd van alle kabinetten ingezworen sinds 1963.


  Maak melding

 74. @ VVD-er Heb niet zoveel zicht op of er verjonkt wordt bij de PvdA of niet. Jij bedoelt volgens mij ook alleen de 2e Kamerfractie. Misschien heeft Zwolse er (als lid) kijk op? Een ervaren, bindende en innemende leider lijkt mij voor iedereen wel gewenst. Ken in elk geval 2 mensen die om Cohen (en zijn aversie tegen Geert) op Cohen hebben gestemd.

  Hoe laat gaat het hier eigenlijk over de nadelen van een broekie als MP?


  Maak melding

 75. Nee Dick, ik bedoel natuurlijk de spits (Cohen). In en fractie ( team ) moeten natuurlijk routiniers zitten, en dat mogen allemaal ⤽ervaren, bindende en innemende⤝ mensen zijn. Maar een spits MOET scoren.

  Het ⤽ broekie⤝ Rutte, heeft net zijn eerste politiek ⤽overwinning⤝ binnengehaald.
  Niet mijn ⤽overwinning⤝, maar toch??..  Maak melding

 76. @ VVD-er scoren….idd in 90 minuten speeltijd. Maar de politcus kan het over 4 jaar spreiden, dan kan hij zien wat zijn uitgangspositie vorige verkiezingen was….en hoe de kiezer hem 4 jaar later heeft beoordeeld. Hij zal dus veel tactischer moeten optreden als de spits. Hij zal ook veel meer investeren en bouwen.

  De overwinning van het papkindje werd door hemzelf ook al niet als een overwinning geduid. Hij wil dat wij het zsm vergeten……de meeste VVD-ers waren immers ook tegen de missie. Dat zo vlak voor verkiezingen waar Geert (directe concurrent) OOK tegen de missie was.


  Maak melding

 77. LEGER Egypte pakt betogers NIET aan
  Toegevoegd: zondag 30 jan 2011, 16:20

  In Caïro zijn opnieuw tienduizenden demonstranten op de been. Over het Tahrirplein in de binnenstad vlogen straaljagers en helikopters laag over de demonstranten. De toegangswegen naar het plein in het centrum zijn door legertrucks geblokkeerd.

  Een legerleider heeft tegen al-Jazeera gezegd dat het leger niet zal optreden tegen de demonstranten.

  Oppositiebewegingen hebben politicus ElBaradei naar voren geschoven om te onderhandelen met het huidige regime. De verbannen ElBaradei arriveerde vorige week vanuit Wenen om de protestacties in Caïro te leiden.
  —————-
  Bron: NOS


  Maak melding

 78. Egyptisch leger: ‘Wij grijpen niet in’

  Presidentiële helikopter vliegt rakelings over demonstranten… Egyptische president Mubarak zet straaljagers en meer tanks in om demonstranten af te schrikken… Legerleiding zegt niet tegen de bevolking in te gaan
  De Egyptische president Hosni Mubarak lijkt nog steeds niet van plan te zijn om op te stappen. De demonstratie heeft ook zondag duizenden mensen op de been gebracht. In Caïro, op het Tahrirplein, hebben duizenden mensen zich verzameld en wordt de avondklok, die om vier uur ’s middags in gaat, compleet genegeerd. Om demonstranten af te schrikken heeft Mubarak straaljagers ingezet.

  Update 16.10

  Al Jazeera meldt dat een presidentiële helikopter rakelings over de demonstranten heen is gevlogen. Het is onduidelijk wie er aan boord was. De militaire leiding heeft aangekondigd niet tegen de bevolking in te gaan.

  De situatie in Egypte lijkt verder uit de hand te lopen. De Egyptische president Hosni Mubarak heeft meer tanks en straaljagers in gezet. Oppositiebewegingen hebben Mohammed ElBaradei naar voren geschoven als nieuwe leider. Hij moet onderhandelen met het huidige regime om een uitweg te vinden.

  De avondklok is op zondag wederom om vier uur van kracht gegaan. Straaljagers zijn ingezet om de demonstranten af te schrikken en huiswaarts te doen keren maar lijken het tegenovergestelde effect te hebben. Nog steeds stromen mensen naar het Tahrirplein in Caïro om te eisen dat Mubarak aftreedt.

  Ooggetuigen melden aan Al-Jazeera dat de situatie in Caïro is veranderd. Zaterdag reageerden de militairen nog coulant en beklommen demonstranten de tanks om door de straten van Caïro te trekken.

  De Israëlische premier heeft verklaard de protesten op de voet te volgen. Hoewel de betogingen zondag de zesde dag ingingen, is dit de eerste reactie vanuit Israël. Premier Benjamin Netanyahu heeft gezegd ‘met waakzaamheid en terughoudendheid’ de ontwikkelingen te volgen. Israël en Egypte onderhouden redelijke betrekkingen. Netanyahu heeft aangekondigd ervoor te willen zorgen dat deze betrekkingen in stand blijven.

  De vergunningen en perskaarten van medewerkers van Al-Jazeera zijn ongeldig verklaard. De minister van Voorlichting Anas al-Fikki kondigde dat zondag aan. De Arabische nieuwszender is niet langer welkom. Al-Jazeera deed vanaf het begin van de opstand onafgebroken live verslag vanuit het land. Al-Jazeera heeft besloten het verbod te negeren en voorlopig nog verslag uit te blijven brengen van de protesten.

  In de Eyptische hoofdstad Caïro zijn vannacht duizenden gevangenen uitgebroken. Naar schatting gaat het om 6000 gevangenen. De uitbraak was mogelijk omdat de bewakers van de Abu Saabel-gevangenis hun werk hebben neergelegd vanwege de onrust in de stad. Dat meldt NOS.

  Activisten hebben dit bericht de wereld ingezonden, uit angst dat vanaf zondag ook alle vaste telefoonlijnen door het regime zullen worden uitgeschakeld.

  Zondagnacht hebben duizenden demonstranten de nachtklok genegeerd. Het leger is ingezet om in te grijpen, maar deed nagenoeg niets, melden verschillende media.

  Ook in Algerije zijn duizenden demonstranten de straat op gegaan. Ze protesteren tegen het Algerijnse regime en eisen dat de regering opstapt, meldt Al Arabiya.

  Europese leiders hebben Mubarak opgeroepen geen geweld te gebruiken tegen ongewapende demonstranten, meldt de Volkskrant. De Franse president Nicolas Sarkozy, de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Britse premier David Cameron deden dit middels een verklaring, vrijdagavond uitgegeven in Berlijn. De leiders vragen Mubarak om te beginnen met het maken van een hervormingsproces dat uiteindelijk moet leiden tot een ‘regering op brede basis en tot vrije en eerlijke verkiezingen’.

  Mubarak heeft Omar Suleiman, voormalig hoofd van de Egyptische Intelligentie Dienst, benoemd tot vice-president. Het is nog onduidelijk of het volk hem zal accepteren. Mubarak heeft een aantal uur crisisberaad gehouden. Hierop volgend is Suleiman benoemd. Suleimand staat bekend als een vertrouweling van Mubarak.

  De Arabische geestelijke Yusuf al-Qaradawi, die even omstreden is als invloedrijk in de Arabische wereld, heeft president Hosni Mubarak opgeroepen af te treden.

  Betogers hebben het ministerie van Binnenlandse Zaken in Caïro bestormd. BBC meldt dat duizenden betogers het ministerie hebben geprobeerd binnen te dringen, waarna de politie het vuur opende.

  NRC meldt dat de zakenman en vertrouweling van Mubarak, Ahmed Ezz, heeft intussen zijn lidmaatschap van de regeringspartij opgezegd.

  China en Israël proberen de revolutie zoveel mogelijk stil te houden. In China geeft de zoekopdracht ‘Egypte’ in de berichtendienst Sina (te vergelijken met Twitter) als antwoord: ‘Volgens relevante wetgeving, regelgeving en beleid worden de zoekresultaten niet getoond.’ De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zijn woordvoerders opdracht gegeven niet te spreken over de protesten, meldt de Belgische krant de Standaard.

  Al Jazeera meldt dat het dodental is opgelopen tot ten minste 93. De oppositieleider El Baradei heeft Mubarak in een telefoongesprek met Al Jazeera opgeroepen op te stappen. Hij zei dat machtswisseling de enige manier is om een eind te maken aan de bloedige protesten, meldt de Volkskrant. De regering heeft intussen de avondklok uitgebreid. Burgers moeten van vier uur ’s middags tot acht uur ’s ochtends binnen blijven. Eerder negeerden demonstranten de avondklok.

  Beelden van CNN tonen dat het leger traangas heeft ingezet om demonstranten in Alexandrië weerstand te bieden.

  Om demonstranten te dwingen zich aan de avondklok te houden heeft president Mubarak het leger ingezet. Desalniettemin gingen de demonstraties ook ’s nachts door. Eerder op de avond meldde Al Jazeera dat gebouwen van de regeringspartij NDP in brand stonden.

  Een correspondent van het NRC meldt dat het leger met scherp schiet op demonstranten:

  “De hele stad staat in brand. Internet en telefoon liggen er bijna overal uit en het leger is nu bij het neerslaan van de demonstraties betrokken en schiet met scherp. De soldaten proberen zo de protesten op te breken, maar iedere keer komen er nieuwe mensen de straat op.”

  De NOS meldt:

  De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton heeft Egypte opgeroepen de rechten van zijn burgers te respecteren. Clinton riep zowel de regering als de betogers op tot kalmte. Ze sprak haar bezorgdheid uit over het gebruik van geweld door de Egyptische autoriteiten. De betogers drukte ze op het hart om hun acties vreedzaam te laten verlopen. Verder zei ze dat Egypte de toegang tot geblokkeerde internetsites snel moet herstellen. De VS en Egypte trekken al jaren op als bondgenoten.

  Obama heeft Mubarak na diens toespraak gebeld en hem gevraagd zich aan zijn beloftes te houden. Mubarak heeft in zijn speech hervormingen aangekondigd en de Amerikaanse president wil dat hij deze doorvoert, meldt NOS. De Egyptische bevolking eist echter het vertrek van Mubarak.

  In Uitgesproken VARA spreekt Jos Strengholt vanuit Egypte. Strengholt werkt sinds 1988 bijna onafgebroken in Egypte. Tot 1994 was hij Midden Oosten correspondent voor radio1 en schreef hij veel voor het Reformatorisch Dagblad. Daarna begon hij een televisieproductiebedrijf en een webdesignbedrijf in Cairo. Hij is priester in de Anglicaanse kerk in Egypte. In 1987 haalde hij zijn doctoraal in geschiedenis (van het Midden Oosten) te Utrecht. In 2008 promoveerde hij op theologie in Utrecht, met een proefschrift over christelijke radio in de Arabische wereld.
  De situatie in Egypte is vrijdag zeer grimmige geworden. Het leger is ingezet en CNN, Al Jazeera, Al Arabiya melden dat zelfs hun journalisten er niet veilig zijn. Bij gevechten met de politie vielen vrijdag drie doden. De Egyptische politie heeft zich vrijdag bewogen naar de moskee waar oppositieleider Mohammed El Baradei met aanhangers aan het bidden was. CNN meldt dat de Egyptische politie de uitgang van de moskee blokkeert. Later op de dag is hij Baradei onder huisarrest geplaatst, nadat hij nog een mee had gelopen met een vreedzame demonstratie, meldt The Guardian.

  Egyptische oppositieleider Mohammed El Baradei was donderdagavond aangekomen in Caïro om mee te protesteren. Op de ochtend van de betogingen zei hij tegen The Guardian dat het regime van Mubarak ‘op zijn laatste benen loopt’. Baradei wordt mogelijk gezien als de leider van de protestacties tegen de huidige Egyptische regering. Hij geniet veel steun van Egyptenaren die hervormingen in het land willen.

  Omdat Egypte is afgesloten van het mobiele netwerk en internet doen protestanten een oproep aan de buitenwereld om te protesten tegen de internet providers die hun afsluiten. “Het zijn multinationals die onze communicatie met de wereld boycotten. Jullie kunnen niet hier met ons zijn, maar ons wel helpen met de wereld te communiceren.”

  Bij de demonstraties in Egypte kwamen tot nu toe negen mensen om. Zeker duizend demonstranten zijn gearresteerd. In de Jordaanse hoofdstad Amman zijn vrijdag ook duizenden betogers de straat op gegaan. Ze willen dat hun regering iets doet tegen de hoge werkloosheid en de hoge prijzen en dat Mubarak aftreedt, meldt de NOS.

  In Suez hebben demonstranten een politiebureau bestormd waar demonstranten werden vastgehouden. De arrestanten die de afgelopen 48 uur zijn vastgehouden zijn vrijgelaten meldt een verslaggever van Al Jazeera.

  NOS: Tienduizenden mensen op de been in Egypte: zelf ff opzoeken
  ————————————————————————————-
  Bron: www. JOOP .NL  Maak melding

 79. Oppositieleider ElBaradei heeft op de tv-zender CNN de huidige president van Egypte Mubarak opgeroepen om ” VANDAAG te vertrekken, om het land te redden”. De Moslimbroederschap en andere oppositiepartijen hebben hem gevraagd om te onderhandelen met het regime.  Maak melding

 80. @VVD-er Wat me verbaast is dat je je zo druk maakt over het sexappeal van Cohen, terwijl je eigen club allemaal ouwe kerels tot het ministerambt heeft geroepen. En zeg nu zelf: Uri Rosenthal maakt geen sterke ministerwaardige indruk tot nu toe. Ook ben je tegen de missie naar Kunduz (remember: kosten ?? 500.000 per opgeleide agent!), maar je steunt wel een kabinet die dat mogelijk maakt. Gaat het je om de inhoud of gaat het om een aversie an sich tegen alles wat naar PvdA riekt? Cohen is idd geen politiek dier, geen rasdebater, maar een echte bestuurder, iemand die rust brengt, die beschouwend is. Ik voorspel dat het niet lang duurt voor Nederland genoeg heeft van politiek ADHD-gedrag en verlangt naar gezag en inhoudelijk debat. En zoals vaker gesteld: wacht de loonstrookjes maar af, en vooral de besluiten die spoedig na 2 maart genomen zullen worden…


  Maak melding

 81. Dick,
  Laten we de beeldspraak ( voetbal ) maar laten voor wat het is ( satire ).

  Als een politici te lang, doormiddel van de media en/of andere nieuwsitems in een negatief spiraal terecht komt, is dat voor hem funest. Positieve dingen worden alleen op gepikt door zijn medestanders, negatieve dingen blijven veel langer hangen bij zijn eventuele potentiële kiezers. Cohen straalt nu al uit, dat hij geen hoop meer heeft t.o.v. de PS verkiezingen. Ik zie geen beleving en/of passie. Ik mag dan een VVD sympathisant zijn, maar ik hou van dualisme.

  Natuurlijk viert ⤽papkindje⤝ (denigrerend) Rutte de overwinning niet luidruchtig. Hij heeft wel zoveel politiek vernuft, om te onderkennen dat het draagvlak miniem was.
  Maar Cohen, staat voorlopig wel alleen, nu het z.g. linkse blok al bij de eerste krachtmeting uiteen gevallen is.

  Met Wilders heb ik niets, zie het maar als een opgedrongen zakelijke collega. Je tolereert elkaar, maar gaat niet in het restaurant samen koffie drinken.  Maak melding

 82. VVDer.
  Nee samen dineren en koffie drinken in een restaurant zullen ze waarschijnlijk niet doen, maar wat vele malen erger is dat ze wel gezamelijk de lagere inkomens groots aanpakken en minimaliseren.

  Moet eingenlijk wel hard lachen over de uitspraak van je dat Job Cohen
  geen passie en beleving uit straalt.
  Zou zeggen neem de tijd eens om de toespraak te zien en te horen die ik eerder vandaag hier geplaatst heb.

  En nu je het toch hebt om het ontbreken van beleving,laat ik dat nou hebben met jou fractie voorzitter,die op geen enkele manier emotie ,beleving laat staan passie toont.
  Die in mijn optiek als een automatische sprekende buikspreekpop iemand toespreekt.
  Maar misschien is de kille afstandelijke houding wel het visite kaartje van de VVD,en zo aangeeft dat ze er niet zijn voor het klootjesvolk.Toch?


  Maak melding

 83. VVD-er bedoelt waarschijnlijk dat Cohen geen debater en spreker is, hakkelt bij inhoudelijke vragen en, het belangrijkste, charisma mist.
  Let wel, als persoon mag ik Cohen erg graag!!


  Maak melding

 84. Dame, ik verbaas mij over feit, dat u denkt dat ik naar de sexappeal van Cohen kijk.
  Bewaar me! Er wandelen binnen de 2e kamer vrouwelijke leden rond die mij meer bevallen. Maar ik geloof dat u tijdens de discussie de weg kwijt bent geraakt.

  Maar om u weer op het juiste spoor te zetten, het ging over een eventueel alternatief voor Cohen. Daarbij was mijn voorkeur als buitenstaander: Lodewijk Asscher.
  Als u mijn reacties terug leest, kan u daar mijn motivering terug vinden.

  === ⤽gaat het om aversie an sich tegen alles wat naar PvdA riekt?⤝===

  Nee hoor, ik lijd niet aan enige vorm van allergie. Natuurlijk ben ik als rechts-liberaal blij met dit kabinet. Maar dat houd niet in dat ik ook niet menig punt van de PvdA kan onderschrijven. Ik hoop wederzijds, u ook? Ik heb al eens eerder naar voren gebracht, niet alle punten van de partij waar ik mee sympathiseert, zijn de mijne.
  Maar bij de VVD, sloeg de weegschaal toch redelijk positief uit.

  En wat die ⤽oude⤝ kerels betreft, dat zal mij populair gezegd een ⤽worst⤝ zijn.
  Er zit als MP een jonge kerel, die verbaal en inhoudelijk iedereen nog op afstand weet te houden. Zodoende mijn pleidooi voor een jonge ⤽frisse⤝ vent bij de PvdA.  Maak melding

 85. Zwolse, meen je serieus dat Rutte geen beleving en passie heeft. Hij is ook helder en duidelijk. Een openbaring sinds Balkenende! Dat laten zelfs een meerderheid van de PvdA-ers weten via opiniepeilingen (Een Vandaag). Ondanks dat ik zijn partij niet steun heb je echt naar een andere wedstrijd gekeken.


  Maak melding

 86. Henk.

  Lezen wat ik schrijf Henk, ik had het over de fractie leider van de VVD en dat is niet M.Rutten,maar Blok.

  En neem gerust aan dat ik heel selectief ben in het uitzoeken van wedstrijden,als jij dat het goede programmaboekje leest,komen we een heel eind.


  Maak melding

 87. Zwolse, we zijn het eens. Blok, de nieuwe fractievoorzitter van de VVD is het prototype van een grijze ambtenaar. Precies als Cohen, regeltjes vlooiers, zonder uitstraling.


  Maak melding

 88. Bericht door VVD`er, op 30 januari 2011 om 19:35
  Dame, er zijn ook mensen die voor “ouwe kaas” vallen

  Hehe, zijn we het eindelijk eens een keer eens met elkaar!:D


  Maak melding

 89. VVDer.

  Ben het helaas niet met je eens,in mijn beleving toont Job Cohen vele malen meer passie en beleving uit in zijn betoog,dan de statischse houten klaas type Blok,die geen greintje emotie toont en met een monotone spraak zijn riedeltje opsomt.Heb al van velen in mijn omgeving vooral van jongeren gehoord die dit type politicus absoluut niet aanspreekt.


  Maak melding

 90. Derk.

  Dat er veel broeid in het midden-oosten is waar,maar Egypte is van cruciaal belang voor het hele midden-oosten,en veel zal afhangen hoe het zich daar verder ontwikkeld.


  Maak melding

 91. Bericht door Assendörper, op 30 januari 2011 om 20:44
  Dat is mooooiiii, moooooiii, moooooiii man.

  Dat meen je niet. Ik vind het een zeldzaam dom artikel waarin vanuit een eindresultaat wordt teruggeredeneerd (mensen stemmen niet op PvdA omdat ze vertrouwen hebben in die partij, maar omdat GL voor de missie is). Marleen Barth, lijsttrekker van de provinciale statenverkiezing. Welke van de 12? ‘Mevrouw is tegen om het tegen zijn’ als reactie op haar opmerking dat de EK er is voor de laatste politieke toets. Niet te bevatten.
  Overigens ben ik het oneens met de uitspraak van Barth, de EK zou zich echt moeten beperken tot de kwaliteit van de wetgeving en politieke besluitvorming aan de TK overlaten. Helaas zijn er genoeg voorbeelden dat de praktijk een andere is (nacht van Van Thijn en nacht van Wiegel die samen de ‘kroonjuwelen’ van D66 (gekozen burgemeester en referendum de nek omdraaiden).


  Maak melding

 92. @Dame, ik vond die opmerking van Rutte wel mooi en vooral dat köppie wat ie erbij trok. Jij hebt in ieder geval wel gevoel voor humor. Al dat serieuze gedoe hier altijd.:(:(


  Maak melding

 93. Assendorper.

  Aangezien jij alleen maar wilt schoppen en ageren tegen de PVDA,geeft ook aan dat jij de politiek niet (of niet kunt) serieus neemt.Door gebruik te maken van je stemrecht kun je een stempel drukken op welk beleid jou past.Alleen maar op een forum of log beetje tetteren is goedkoop en nietszeggends.

  Dus het schoppen van jou heeft totaal geen invloed op het hele gebeuren,alleen dat je door mensen die de politiek wel serieus nemen ongeacht welke signatuur, je uitgelachen wordt.(waaronder ik).


  Maak melding

 94. Drama.

  Zeker heeft het geen effect als je constant beweerd dat je geen gebruik maakt van je stemrecht,maar wel interressant proberen over te komen en welk beleid dan ook bekritiseerd.Dit zet geen zoden aan de dijk .


  Maak melding

 95. Ik lach Assie niet uit en neem hem wel degelijk serieus. Jammer idd dat hij – tot nu – geen gebruik maakt van zijn stemrecht, maar misschien komt daar binnenkort verandering in…
  Niettemin vind ik niet dat mensen die niet stemmen, niet mee mogen praten over politiek onderwerpen of dat hun mening minder waard zou zijn.


  Maak melding

 96. Bericht door Zwolse, op 30 januari 2011 om 21:12
  Assendorper.
  Aangezien jij alleen maar wilt schoppen en ageren tegen de PVDA

  Er zijn hier ook bezoekers die alleen maar schoppen en tetteren tegen alles wat geen PvdA is.

  geeft ook aan dat jij de politiek niet (of niet kunt) serieus neemt.Door gebruik te maken van je stemrecht kun je een stempel drukken op welk beleid jou past.

  De politiek neem ik ook niet serireus en daarom stem ik niet.

  Dus het schoppen van jou heeft totaal geen invloed op het hele gebeuren,alleen dat je door mensen die de politiek wel serieus nemen ongeacht welke signatuur, je uitgelachen wordt.(waaronder ik).

  Heeft het schoppen van jou wel invloed op het hele gebeuren? Vind het prima dat jij de poltiek wel serieus neemt en je mag mij nog uitlachen ook. Mag ik jou ook uitlachen?


  Maak melding

 97. Dame.

  Daar zeg je wat zinnigs bij.Maar heb nog NOOIT van Assendorper een idee of voorstel gelezen wat er dan WEL veranderd zou moeten worden.Dat zou hem sieren,maar alleen je aversie tegen de PVDA kenbaar te maken door middel van knipsels van internet te plukken,heeft voor mij een minimale waarde.


  Maak melding

 98. Ik heb ook jaren niet gestemd. Ik kon eigenlijk geen enkele partij vinden waarvan ik het programma kon onderschrijven, en vond tevens bij elke partij wel onderdelen waar ik het volstrekt mee oneens was. Daarnaast had ik last van het groeiende besef dat dit hele stelsel weinig met democratie te makenhad. De reden om toch weer te gaan stemmen is puur tactisch: omdat ik ergens verschrikkelijk tegen ben, kies ik dan maar een andere kant/tegenpool. Maar om dat nu positief te noemen…


  Maak melding

 99. Drama.

  Maar je doet dan wel een poging om je ongenoegen een stempel te geven.dat lijkt mij zinvoller dan bewust aan de zijlijn te gaan staan,op die manier probeer je dan toch de zaken waar jij je niet in kunt vinden een draai te geven,als zijn ze nog zo minimaal.


  Maak melding

 100. Ik denk dat er wel politici zijn die opgelucht zijn dat sommige meningen zich niet in een stem vertalen. Kunnen zij lekker voor de niet-stemmer en zonder hen beslissen.
  Ik ken ook geen partij waar ik het helemaal mee eens ben. Sterker zelfs, ik heb vaak genoeg gedacht om nooit meer te stemmen op de partij waar ik dan toch weer op stem bij gebrek aan beter. Ik ga wel altijd stemmen, maar dat heeft met mijn opvoeding te maken. Ik ben grootgebracht met een sterk besef van de (katholieke) emancipatie en de strijd die daarvoor is gevoerd en de strijd die is gevoerd voor het algemeen kiesrecht en 2 jaar later het vrouwenkiesrecht. Alleen daarom al, zal ik altijd gebruik blijven maken van mijn recht.


  Maak melding

 101. De PvdA, de partij van het grote niets:

  Als de Partij van de Arbeid ergens goed in is de laatste tijd dan is het in het grote niets. De partij heeft haar grens aan alle kanten bereikt. Ok, ze hebben nu wat zetelwinst, maar dat heeft de PvdA niet te danken aan eigen kracht, wel aan slappe knieën van GroenLinksers die het moedige besluit van Jolande Sap de Afghanistanmissie niet op waarde weten te waarderen.

  Het grote niets van de PvdA komt onder andere tot uiting in de Tweede Kamer waar Job Cohen maar niet uit de verf wil komen, maar ook de lijsttrekker van de PvdA voor de Provinciale Statenverkiezingen Marleen Barth weet het eigenlijk niet goed. Barth stelt dat bij winst voor de PvdA in de PS en daarmee in de Eerste Kamer haar doelstelling de volgende is:

  “Ook in de Eerste Kamer draait het om politieke keuzes. Keuzes die het kabinet in zijn regeerakkoord heeft gemaakt. Dat regeerakkoord is geen onontkoombare noodzaak, geen dwingende opdracht”, zei Barth zaterdag in Groningen, nadat het PvdA-congres haar als lijsttrekker had bevestigd. “Zeker, de Eerste Kamer heeft een belangrijke taak in het toetsen van de kwaliteit van wetgeving. Daar gaan we scherp op letten. Er bestaat wel genoeg tegenstrijdige regelgeving en bureaucratie. Maar we zijn er ook voor de laatste politieke toets.”

  Met ander woorden: mevrouw is tegen vanwege het tegen zijn. De PvdA is verworden tot de tegenpartij. Geen visie, geen richting, geen ideeën, geen beleid. Rest het grote niets. De leegte en de echo van een glorieus maar ver verleden.

  Standaard


  Maak melding

 102. Bericht door Zwolse, op 30 januari 2011 om 21:31
  Dame.
  Dat zou hem sieren,maar alleen je aversie tegen de PVDA kenbaar te maken door middel van knipsels van internet te plukken,heeft voor mij een minimale waarde.

  Dat doe jij toch ook Zwolse? Regelmatig kom ik hier linkjes tegen die verwijzen naar nieuwsberichten die bij jou in het verkeerde keelgat schieten omdat dat niet strookt met het “zogenaamde sociale beleid van de PvdA”. En ze komen ook nog vooral uit de TeletroepToetert. Mag ik als niet-stemmer zijnde niet voor wat tegengas zorgen? Als er elke dag een paar VVD’ers zo waren bezig geweest dan zorg ik ook voor tegengas. Ik houd van evenwicht en ben niet uitgesproken links of rechts.


  Maak melding

 103. Drama.

  Iedereen stemt op hetgeen wat hun past en aanspreekt,dat is gelukkig het recht wat je hebt.
  En al stem je uit protest op een partij,je laat je wel horen.


  Maak melding

 104. Derk, sorry gemist.
  Maar het onderstreept nog eens mijn observatie dat het gedaan is met de PvdA. Waar voorheen de SP de NEE-partij was, is dat nu de PvdA geworden.


  Maak melding

 105. Henk.

  Het NEE heeft ze de afgelopen week wel 2 zetels in de peiling gebracht,dus er zit een grote groep onder de bevolking die het met de NEE eens zijn.


  Maak melding

 106. @Henk zie mijn reactie van 20:55 uur over dat artikel (en en passant over jouw ‘kroonjuwelen’ 8)). Nergens staat dat de PvdA overal tegen is, wel dat ze in de EK politieke motieven laten meewegen. Ik ben daar niet voor, maar het is wel gebruikelijk (geworden).


  Maak melding

 107. Bericht door Derk, op 30 januari 2011 om 21:13
  Nee hoor het ging net even over ruitjes inschoppen en Sjakkie/Assendörper en neem van mij aan hij tikt graag ruitjes in

  Dat heb jij wel goed Derkie. Sjakie tikt af en toe graag een ruitje in en is beslist geen meeloperT.;)


  Maak melding

 108. 😮 Dus als ik het goed begrijp is de reeks berichten hier op WLZ over Assendorp nog niet ten einde: we wachten op de kop “Assendörper tikt ruitjes in”. 😮


  Maak melding

 109. Weer heb je het mis Zwolse:

  Het NEE heeft ze de afgelopen week wel 2 zetels in de peiling gebracht,dus er zit een grote groep onder de bevolking die het met de NEE eens zijn.

  De twee zetels die de PvdA er virtueel bijkregen de afgelopen week zijn van de JA van GL in de Kunduz-kwestie.

  Hoe draai je je hier nu weer uit 😛


  Maak melding

 110. Bericht door Dame, op 30 januari 2011 om 22:22
  Dus als ik het goed begrijp is de reeks berichten hier op WLZ over Assendorp nog niet ten einde: we wachten op de kop “Assendörper tikt ruitjes in”.

  Lol Dame:D:D, maar ik mut noe goan sloapen anders kumpt ’t mörg’n niet goed. Trusten met een nachtkusje.:-*


  Maak melding

 111. Henk.

  Hoe je het nou wend of keert,de laaste verschuiving in de zetelverdeling komt tot stand door politieke besluiten,en de burger vertaald dit in zetels.


  Maak melding

 112. Haha, die Henk. Die mensen die volgens jou tegen het ‘Ja’ van GL zijn en daarom in de peiling virtueel (die nuancering heb ik je nog niet eerder zien aanbrengen) zijn geswitcht, hadden ook kunnen besluiten om te antwoorden dat ze “niet gaan stemmen’, ‘geen mening hebben’ of een van de andere ‘nee’-partijen te noemen. Vergeef me, maar duiding is niet je sterkste kant.


  Maak melding

 113. 😮 ABOUT gisteravond, sorry mensen maar die laat ik ff voor wat het is. Over de politiek serieus nemen of niet…..iemand een alternatief?

  * Een alternatief mag volgens mij niet ontbreken in een serieuze discussie.


  Maak melding

 114. Geert geeft PVV’ers spreekverbod

  En nou allemaal jullie achterlijke smoelen dicht! Zoiets moet Geert Wilders gedacht hebben toen hij circa honderd PVV-kandidaten voor de Provinciale Staten een officieel spreekverbod oplegde. Alleen de lijsttrekkers mogen in alle provincies hun zegje doen. Tamelijk hilarisch natuurlijk. Een verbod op praten binnen de partij voor de vrijheid. Maar de leider van RechtsBlond schijt natuurlijk kleuren dat zijn volgelingen iets doms roepen voor een microfoon met de verkiezingen voor de deur. Alsof al die VoG’s waterdicht zijn. De PVV staat op het punt een mega overwinning te boeken in menig provincie. Dan kan Geert het even niet hebben wanneer zo’n hemapak bij RTV Lokaal KudtNieuws plots eruit flapt dat hij in 1992 wel eens mee heeft gespeeld in een pornofilm, moslims stiekem eigenlijk best wel prima vindt en/of geregeld zijn vrouw alle hoeken van het huis in beukt. Willen kiezers niet horen. En dus zet dictator Hosni Wilders eventjes het verbale internet in zijn eigen woestijncultuur uit. Wel zo handig. Mocht dit niet werken zal Hero Brinkman de PVV’ers met een waterkanon te lijf gaan en zal Dion Graus ter waarschuwing met een F16 heel laag over het partijgebouw vliegen.

  Bron: deze stijlloze vond ik wel leuk (Brusselmans). Vooral de laatste regel :D:D:D


  Maak melding

 115. Update: Israël steunt Mubarak en roept VS en EU op hetzelfde te doen… Hoewel de bevolking het aftreden van Mubarak eist, lijkt hij dat nog niet van plan… Mubarak zegt ‘de democratie te zullen bevorderen’ en voor banen en lagere prijzen te zorgen…  Maak melding

 116. ‘Nederland had executie Bahrami kunnen voorkomen’
  Update: Rosenthal: ‘Ik heb alles gedaan om executie te voorkomen’ … ‘Inspanningen van minister Uri Rosenthal waren onvoldoende’
  Volgens NRC-correspondent Thomas Erdbrink heeft minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal te weinig gedaan om te voorkomen dat de Nederlands-Iraanse Zahra Bahrami zou worden geëxecuteerd.

  Oud-minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot verklaarde op 21 januari tegenover NRC zelf vaker met soortgelijke gevallen in Iran te maken te hebben gehad. Het lukte Ben Bot meerdere malen strafvermindering te realiseren door, naar eigen zeggen, altijd te blijven praten.

  Minister Rosenthal gaf op 13 december 2010 het vliegtuig van een Iraanse collega geen toestemming om in Nederland te tanken, waarop een geplande ontmoeting afgezegd werd. NRC-correspondent Erdbrink voorspelde verregaande gevolgen voor Bahrami. Hij schreef destijds:

  “Voor de Iraans-Nederlandse Zahra Bahrami, de activiste die in een dodencel zit in Iran, kan de afgezegde ontmoeting verregaande gevolgen hebben. Het ministerie van Buitenlandse Zaken probeert door middel van stille diplomatie de Iraniërs af te doen zien van de doodstraf. In het verleden was deze tactiek succesvol. Maar zonder ontmoetingen is er ook geen kans op diplomatie, zeggen betrokkenen.”

  Update 09.00

  Minister Rosenthal zegt in een reactie alles gedaan te hebben om de executie van Zahra Bahrami te voorkomen. Hij reageert op uitspraken van D66-leider Alexander Pechtold maandag opperde dat Rosenthal meer had kunnen doen. Rosenthal: ‘Alle diplomatieke middelen zijn ingezet en we hebben geen kans onbenut gelaten’.

  Lees verder bij NRC: Het was al maanden duidelijk dat Nederland te weinig deed voor Zahra Bahrami [/url]


  Maak melding

 117. Wilders snoert PVV Provinciale Staten-kandidaten de mond

  Alleen lijsttrekkers mogen het woord voeren
  In een poging de PVV-kandidaten in het gareel te houden heeft PVV-voorman Geert Wilders meer dan honderd kandidaten voor de Provinciale Staten een spreekverbod opgelegd. Alleen de lijsttrekkers mogen het woord voeren.

  Binnen andere partijen is er met afkeer gereageerd op het verbod. CDA-lijsttrekker in Gelderland, Jan-Jacob van Dijk reageert: ‘Als Geert Wilders zijn eigen kandidaten al niet vertrouwt, waarom zou de kiezer hen dan moeten vertrouwen?’ PvdA-leider Co Verdaas: ‘Als je hoort dat in Egypte of Saudi-Arabië toekomstige volksvertegenwoordigers een spreekverbod hebben, denk je: dat is geen echte democratie. Nu gebeurt het in Nederland.’

  Lijst voor de VRIJHEID en SpreekVERBOD 😮


  Maak melding

 118. Wil graag aan 13:51 toevoegen:
  – heb flitsen van de omroep Frysland uitzending gezien. Er toevallig idd.
  – Maar AVONDLAND is en blijft een aanbevelert voor hen die niet naar de boer zoekende vrouw willen kijken!
  – de vrouwelijke columniste van Buitenhof had zeker voor wat betreft de quote (door JP) gelijk.


  Maak melding

 119. Bengaalse bedelaars van straat gestuurd voor CRICKETToernooi

  Een klein deel van de gehandicapte bedelaars krijgt een vergoeding voor drie maanden inkomstenderving

  Bangladesh is trots dat zij volgende maand de cricket World Cup mogen mede organiseren. Om te zorgen dat toeristen en toeschouwers niet worden lastig gevallen door bedelaars heeft de overheid besloten de bedelaars voor drie maanden uit de hoofdstad Dhaka te verbannen.

  Burgemeester Mansur Alam van Dhaka zegt tegen de BBC dat de bedelaars tijdelijk opvang kunnen krijgen in ??maatschappelijke centra??s. Bangladesh organiseert samen met India en Sri Lanka de World Cup cricket. De overheid probeert al langer het bedelen te verbieden, maar door het grote aantal aan bedelaars is dat nog steeds niet gelukt.

  In Bangladesh leven zo??n 700.000 bedelaars waarvan vele lichamelijk beperkt zijn. Ongeveer 300 gehandicapte bedelaars zullen 0,90 eurocent per dag krijgen om drie maanden inkomstenderving te compenseren. Alam zegt een lijst te zullen maken van alle gehandicapte bedelaars in het land om te voorkomen zij naar de toeristisch hotspots trekken.  Maak melding

 120. Absolute Tweet van de dag:

  ma 31 januari 2011

  Als ik de tienduizend volgers haal, begin maart hoop ik, zal ik mij beschikbaar stellen voor overgangsregering in Egypte. Na Robin Hood dus.

  Erik van Muiswinkel  Maak melding

 121. Welingelichte kringen.nl, heeft em ook opgepikt:

  Misstand in raar land: volksvertegenwoordigers met een spreekverbod

  Opmerkelijk bericht in De Gelderlander: ‘Meer dan honderd PVV-kandidaten voor Provinciale Staten hebben een spreekverbod gekregen van Geert Wilders. In alle provincies mogen alleen de lijsttrekkers het woord voeren. Bij andere partijen in Gelderland groeit de woede over dit besluit. De PvdA zegt niet te kunnen samenwerken met een partij waarvan ze kandidaten niet mag spreken.

  De Gelderse CDA-lijsttrekker Jan-Jacob van Dijk zegt: “Als Geert Wilders zijn eigen kandidaten al niet vertrouwt, waarom zou de kiezer hen dan moeten vertrouwen?” Volgens de Gelderse lijsttrekker Marjolein Faber is voor één woordvoerder gekozen om de lijsttrekker zoveel mogelijk bekendheid te geven en speelt de angst dat de kandidaten fouten maken, geen rol.

  PvdA-leider Co Verdaas: “Als je hoort dat in Egypte of Saudi-Arabië toekomstige volksvertegenwoordigers een spreekverbod hebben, denk je: dat is geen echte democratie. Nu gebeurt het in Nederland.” ‘  Maak melding

 122. @Dick 15:18; Waar maak je je druk om Dick? Balkenende gaat in de private sector werken en hoeft dus totaal geen rekening te houden met zoiets als een Banlkenende norm. Deed Bos ook niet toen hij in dienst trad bij KPMG en terecht overigens.


  Maak melding

 123. Dame (22.45), zo kan je van alles verzinnen of draaien. Het is voor mij logisch dat de nee-stemmers van Kunduz naar soortgenoot PvdA overlopen. Dat toonde de opiniepeiling van Een Vandaag vorige week ook aan. Ik wens niet meer duiding aan te brengen.


  Maak melding

 124. Nou Henk, GL lijkt inmiddels meer op een jou welbekende en geliefde partij dan dat ze op de PvdA lijkt. Ik denk dat het niet lang duurt voordat de L definitief staat voor ‘Liberaal’.  Maak melding

 125. Nu gaat Henk wel blij worden

  Amsterdammers laten PvdA vallen

  Amsterdam – De PvdA is in Amsterdam een maand voor de Provinciale Statenverkiezingen bijna een derde van haar aanhang kwijtgeraakt.
  De sociaal-democraten halen in een opiniepeiling 24,1 procent van de stemmen. Bij de Tweede Kamerverkiezingen in juni vorig jaar was dat nog 35,3 procent. Ondanks het forse verlies blijft de partij van ex-burgemeester Job Cohen wel de grootste. Dat blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau O+S in opdracht van AT5.

  Vooral GroenLinks en D66 profiteren van het verlies. Die partijen zouden nu respectievelijk 17 (was 12,5 in juni) en 14,8 procent (was 11,9) van de stemmen binnenhalen. De meeste andere partijen winnen licht. De VVD gaat van 16,8 naar 17,9 procent.


  Maak melding

 126. Ingezonden

  Theo Peters, raadslid PvdA Zwolle:

  Op 7 februari wordt over het voorstel van het college van Zwolle over “Zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen en voorzieningen” besloten. Prima voorstel. Sta er helemaal achter. Op één puntje heb ik kritiek. Dat is het aantal vierkante meters zonnepanelen. Het college denkt bijna 8.500 m2 te kunnen plaatsen. Dat aantal is – volgens mij – niet goed onderbouwd.

  Denk even met mij mee.

  De volgende gegevens staan in het raadsvoorstel:
  Investering Gemeente Zwolle: ? 1.400.000,-
  Investering Provincie Overijssel : ? 1.400.000,- Totaal ? 2.800.000,-
  Totale kostprijs per Watt peak (Wp): ? 3,30
  Aantal m2: 8.480
  Beschikbare m2 op gemeente gebouwen: 4.000
  Capaciteit in MW: 0,848
  Jaarlijkse elektriciteitsproductie in kWh: 720.000
  Investering gemeente in 25 jaar terugverdienen: ? 56.000,- (bedrag dat per jaar moet worden verdiend uit de verkoop van de opgewekte stroom)

  Eerst check van aantal m2 dat benodigd is:
  Aanname zonnepaneel efficiëntie 18% (beste wafer gebaseerde panelen) *
  Dit houdt in dat 1 m2 een piek vermogen van 180 Watt zal genereren. Als 1 m2 180 W genereert en kostprijs per Wp is ? 3,30 dan kost 1 m2 dus ? 594,00. Aantal m2 is dan 4.714 m2.

  Aanname zonnepaneel efficiëntie 12% (goedkope thin film panelen).
  Dit houdt in dat 1 m2 een piek vermogen van 120 Watt zal genereren. Als 1 m2 120 W genereert en kostprijs per Wp is ? 3,30 dan kost 1 m2 dus ? 396,00. Aantal m2 is dan 7.071 m2.

  Aanname zonnepaneel efficiëntie 10% (bestaan er nog dergelijke panelen?).
  Dit houdt in dat 1 m2 een piek vermogen van 100 Watt zal genereren. Als 1 m2 100 W genereert en kostprijs per Wp is ? 3,30 dan kost 1 m2 dus ? 330,00. Aantal m2 is dan 8.484 m2. Dit aantal staat in het collegevoorstel.

  Mijn conclusie: De laatste aanname (van het college) valt af. We gaan toch geen slechte kwaliteit panelen op onze daken monteren. Het aantal m2 zal dus tussen de 4.714 en 7.071 m2 in liggen. Panelen met een hogere efficiency zijn altijd duurder per Watt peak dan panelen met een lagere efficiency. Bij aanbesteding zou men een aantal rendementen kunnen vragen om zo het aantal daadwerkelijk benodigde m2 te kunnen bepalen en financieel daarop te kunnen sturen.

  Aanname ? 3,30 per Watt peak:
  ? 3,30 per Watt peak is voor een groot project mits efficiënt uitgevoerd aan de hoge kant. Mocht het bedrag inderdaad lager uitvallen bij aanbesteding dan kan er dus meer m2 gekocht worden en zal ook de hoeveelheid opgewekte stroom groter kunnen uitvallen.

  Jaarlijkse elektriciteitsproductie:
  Lijkt aan de hoge kant te zijn ingeschat. Locatie en ligging bepalen het potentieel. De feitelijke opbrengst zal per jaar iets fluctueren afhankelijk van weersomstandigheden. Minimale opbrengst kan worden geschat op 680.000 kWh.

  Financiële opbrengst:
  Deze is afhankelijk van het tarief dat de gemeente krijgt per kWh X het aantal kWh. In hoeverre is naar de verkoopprijs per kWh onderzoek gedaan? Aanname ? 0,06 / kWh zou betekenen: ? 40.800 / jaar (bij 680.000 kWh). Dit bedrag zal in de toekomst aanzienlijk hoger kunnen worden omdat fossiele brandstoffen in prijs stijgen.

  * Om het vermogen van zonnepanelen te kunnen vergelijken zijn er standaardcondities opgesteld: een instraling van 1000 Watt/m2, waarvan het spectrum overeenkomt met het spectrum van zonlicht bij een luchtmassa van 1,5 (dit betekent dat het zonlicht een afstand door de atmosfeer heeft afgelegd die gelijk is aan anderhalf maal de gemiddelde dikte van de atmosfeer) en een celtemperatuur van 25 °C. Het maximale elektrische vermogen van een zonnepaneel onder deze condities wordt het piekvermogen genoemd en wordt geschreven als Wp (Watt peak). In Nederland, gelet op onze ligging en weersomstandigheden, leveren de betere zonnepanelen 18 % vermogen (dus 180 Watt/m2) op.  Maak melding

 127. @ Stadshagenees, op 31 januari 2011 om 17:07

  @Dick 15:18; Waar maak je je druk om Dick? Balkenende gaat in de private sector werken en hoeft dus totaal geen rekening te houden met zoiets als een Banlkenende norm. Deed Bos ook niet toen hij in dienst trad bij KPMG en terecht overigens.

  Al lijkt het soms anders (hier biijvoorbeeld) maar ik maak me wel druk om belangrijker zaken als politiek, waar ik toch amper invloed op heb. Voerde de Blak geldbuidel enkel op om het mooie woord “BALKENENDEnorm”. het “nooitgenoeg gehalte vind ik wel opvallend…….tjonge jonge, maar ik ga er gelukkig niet over wanneer iemand GENOEG verdient.


  Maak melding

 128. Stadshagenees, “druk maken over politiek” beperk ik liever tot feesten, partijen en soms een gezellige voetbalkantine. Feit blijft dat we niet om de politiek heen kunnen. Hoe smerig het soms ook wordt “gespeeld”.


  Maak melding

 129. Joep van Deutecolumn bij Giel: We gaan eens even lekker de allerzwaksten in de samenleving aanpakken! Wie? Minister het spoor Bijsterveld. Afganistan-verhaal ook eens! Ze is verpleegster geweest en nu min.van Onderwijs. Deze bezuiniging op de allerzwaksten in de samenleving is gewoonweg

  SCHANDALIG!


  Maak melding

 130. EGYPTE: Op de dag van de miljoenendemonstratie in Egypte heeft het leger zich tegen Hosni Mubarak gekeerd. Het Egyptische leger heeft aangegeven geen geweld te gebruiken bij de demonstraties van dinsdag wat volgens BBC verslaggever Jon Leyne een teken is dat het leger zich tegen Mubarak heeft gekeerd. ‘Zijn aftreden kan nog enkele uren tot dagen duren.’

  Tekst verklaring legerwoordvoerder:

  Uw strijdkrachten erkennen de wettigheid van de eisen van het volk en zijn als altijd vastberaden in de verantwoordelijkheid om het land en zijn burgers te beschermen.

  We benadrukken het volgende:

  Vreedzame vrijheid van expressie is voor iedereen gegarandeerd

  Niemand zal acties ondernemen die de veiligheid van het land in gevaar brengen noch publiek en privaat bezit vernielen.

  Het is onaanvaardbaard dat sommige bandieten burgers hebben geterroriseerd. De strijdkrachten zullen dat niet toestaan. We zullen niet toestaan dat er met de veiligheid van het land gerommeld wordt.

  Burgers, bescherm de bezittingen en capaciteiten van ons grote volk. Verzet je tegen iedere vorm van vandalisme

  De stijdkrachten zijn zich bewust van de wettige eisen van de eerzame burgers

  De aanwezighied van de strijdkrachten in de Egyptische straten dient uw eigen belang en veiligheid. Uw strijdkrachten zullen geen geweld gebruiken tegen dit geweldigde volk.

  Update 09.00

  Vijftig non-gouvernementele Egyptische organisaties hebben op de dag van de miljoenendemonstratie het aftreden van Mubarak geëist. Op het Tahrir-plein hebben zeker 10.000 Egyptenaren de nacht doorgebracht. Google helpt de demonstranten hun boodschap te verspreiden. Het internetbedrijf heeft een speciale applicatie gelanceerd waardoor Egyptenaren via een voicemail een tweet kunnen achterlaten. Dat schrijft de Volkskrant.

  Update 15.30

  Mubarak heeft maandag zijn nieuwe kabinet beëdigd, maar dat doet de betogers niets. Habib el-Adly, de gehate minister van binnenlandse zaken om zijn hardhandige optredens is vervangen door oud-politiechef Mahmoud Wagdi. Maar sinds de aanstelling van inlichtingenchef Omar Suleiman als vicepresident is het de Egyptenaren duidelijk dat Mubarak hoe dan ook aan de macht wil blijven. De betogers bereiden voor dinsdag een miljoenendemonstratie voor.

  Update 10.10

  Al Jazeera meldt dat politieagenten zich intussen weer bij de demonstranten hebben gevoegd. Een ooggetuige zegt dat er infiltranten tussen de demonstranten zijn, die de situatie uit de hand proberen te laten lopen. Een undercover agent zou stenen naar agenten hebben gegooid, waarop agenten in uniform met geweld reageerden op de demonstranten. Uit andere berichtgeving blijkt dat veel agenten juist met open armen worden ontvangen.

  De overige bevolking van Egypte wordt door de staatstelevisie onwetend gehouden. De staatstelevisie zendt beelden uit van overwegend lege straten, waardoor veel mensen niet weten dat er nog steeds gedemonstreerd wordt.

  Eerder verbood Egypte de Arabische televisiezender Al Jazeera, dat live uitzendt vanuit Caïro, verder te gaan maar het uitzendingen. Desalniettemin lukt het Al Jazeera om verslag uit te brengen. Volg hier live de demonstraties.

  Update 09.45

  Demonstranten roepen de bevolking van Egypte op dinsdag massaal de straten op te gaan. De demonstratie moet miljoenen mensen op de been brengen. De Volkskrant schrijft:

  “In een ultieme poging om president Mubarak te verdrijven, roepen de demonstranten in Egypte iedereen op tot een massademonstratie op dinsdag. Meer dan een miljoen mensen zouden morgen bijeen moeten komen in de straten van Caïro, stellen de betogers.”

  Update 08.45

  Israël doet beroep op Verenigde Staten en Europa de demonstranten van Egypte te negeren en Hosni Mubarak ‘niet te laten vallen’, meldt de Belgische krant de Redactie. Tel Aviv wil alles op alles zetten op het vredesakkoord tussen Egypte en Israël, dat in 1979 tot stand kwam, niet op het spel te zetten. Israël stelt dat het ‘in het belang van het Westen en het hele Midden-Oosten is dat de stabiliteit van het regime in Egypte in stand wordt gehouden’.

  Update 07.00

  Oud-stafchef van de luchtmacht, Ahmed Shafiq, heeft de opdracht gekregen de oppositie te onderhandelen om ‘de democratie te bevorderen’. Mubarak zegt in een toespraak ‘snelle, complete en effectieve nieuwe stappen voor politieke hervormingen, door een dialoog met alle partijen’ na te streven. De demonstranten eisen niet alleen hervormingen, maar vooral het opstappen van Mubarak. De oppositie eist dat Mubarak vandaag nog aftreedt.

  Update 23.35

  President Mubarak heeft de bevolking meer banen beloofd. Hij schreef zijn formateur Ahmad Shafiq dat er meer banen en lagere prijzen moeten komen. Hij gelooft dat de economische crisis de oorzaak van de demonstraties is. “Ik vraag u om weer voor vertrouwen in onze economie te zorgen”, aldus Mubarak. “Ik vertrouw op uw bekwaamheid om economisch beleid uit te voeren dat de hoogste zorg besteedt aan het lijden van het volk.”

  Update 23.20

  Mohamed Ragab, lid van de regeringspartij NDP, verklaart tegenover Al Jazeera dat er miljoenen Egyptenaren die niet willen dat president Mubarak verdwijnt. Ragab zegt dat Mubarak niet zal opstappen omdat hij nog genoeg steun krijgt. Op de vraag waar de mensen zijn die Mubarak steunen antwoordt Ragab: ‘Ik leef tussen de mensen. Ik weet wat zich afspeelt tussen de bevolking’.

  Update 22.00

  President Obama heeft opgeroepen tot een ordelijke overgang van regime. Hij kiest hiermee openlijk de kant van de demonstranten. De Britse krant The Guardian meldt dat David Cameron het bericht van Obama onderschrijft. Hiermee weerspreekt hij zijn eerdere uitspraak dat Hosni Mubarak een ‘vriend van Groot-Brittannië is.

  Update 21.15

  Volgens Al Jazeera keren politietroepen weer terug naar de straten. Egypte heeft de avondklok met een uur verlengd, maar een grote groep protestanten negeert deze nog steeds. De protestanten worden bijgestaan door het leger. Eerder op de dag verklaarde de leger leider niet te zullen ingrijpen. Protestanten geven te kennen niet te geloven dat de politie zal optreden. ‘Mubarak probeert te dreigen en ons van de straat te krijgen.’

  Update 19.45

  De uitslag van de parlementsverkiezingen in november en december worden herzien. Ahmad Fathi Sorour, parlementsvoorzitter, heeft dat aangekondigd. De NDP van president Mubarak won de verkiezingen met een overweldigende hoeveelheid. Sorour: ‘Er zijn stemmen opgegaan om het parlement te ontbinden. Deze kwestie is momenteel onderwerp van een onderzoek door het hooggerechtshof.’

  Update 18.30

  ElBaradei sprak de demonstranten als volgt toe: “We hebben één eis en dat is dat het regime opstapt. We kunnen niet meer terug.” De Britse premier Cameron heeft het opgenomen voor Hosni Mubarak. In een interview met CNN zegt Cameron dat Mubarak ‘een vriend van Groot-Brittannië’ is. Cameron pleit voor evolutie en hervorming, maar niet voor revolutie in Egypte.

  Cameron had zaterdag een gezamenlijke verklaring uitgegeven met president Nicolas Sarkozy (Frankrijk) en bondskanselier Angela Merkel (Duitsland). De drie Europese leiders riepen Mubarak op om geen geweld te gebruiken tegen ongewapende betogers. Ook drongen ze aan op hervormingen en respect voor de mensenrechten.

  Update 18.15

  ElBaradei heeft op het Tahrir-plein demonstranten toegesproken. Hij zei: ‘Er is geen weg terug. Wij hebben één eis: Het einde van het regime en het begin van een nieuw tijdperk. Ik buig met respect voor het volk van Egypte en vraag jullie om geduld. Verandering komt eraan in de komende dagen.’

  Update 17.35

  ElBaradei is intussen aangekomen op het Tahrir-plein in Caïro. Verwacht is dat hij aldaar Mubarak -nogmaals – zal oproepen op te stappen. ElBaradei is door de oppositie gevraagd hen te leiden en een nieuw regime te vormen.

  Mohammed ElBaradei heeft ook hard uitgehaald naar de Amerikaanse overheid. Deze spreekt volgens hem over een democratie in Egypte, maar blijft Mubarak steunen. “Aan de ene kant praten jullie over democratie, de rechtsstaat en mensenrechten, maar anderzijds verlenen jullie nog steeds steun aan een dictator die zijn volk blijft onderdrukken”, aldus ElBaradei.

  De kritieken van ElBaradei staan niet alleen. PvdA woordvoerder Frans Timmermans zegt in het televisieprogramma Buitenhof dat Europa te weinig gehoor geeft aan de oproep van de Egyptische bevolking. In plaats van Mubarak op te roepen af te treden, wordt hem gevraagd ‘hervormingen door te voeren’.

  Henk Jan Ormel roept minister Rosenthal op, tijdens de bijeenkomst van alle ministers van Buitenlandse Zaken in Brussel, de ministers te vragen alle ontwikkelingshulp in Egypte stop te zetten als Mubarak niet aftreedt.

  Update 16.10

  Al Jazeera meldt dat een presidentiële helikopter rakelings over de demonstranten heen is gevlogen. Het is onduidelijk wie er aan boord was. De militaire leiding heeft aangekondigd niet tegen de bevolking in te gaan.

  De situatie in Egypte lijkt verder uit de hand te lopen. De Egyptische president Hosni Mubarak heeft meer tanks en straaljagers in gezet. Oppositiebewegingen hebben Mohammed ElBaradei naar voren geschoven als nieuwe leider. Hij moet onderhandelen met het huidige regime om een uitweg te vinden.

  Volg hier de demonstraties live.

  De avondklok is op zondag wederom om vier uur van kracht gegaan. Straaljagers zijn ingezet om de demonstranten af te schrikken en huiswaarts te doen keren maar lijken het tegenovergestelde effect te hebben. Nog steeds stromen mensen naar het Tahrirplein in Caïro om te eisen dat Mubarak aftreedt.

  Ooggetuigen melden aan Al-Jazeera dat de situatie in Caïro is veranderd. Zaterdag reageerden de militairen nog coulant en beklommen demonstranten de tanks om door de straten van Caïro te trekken.

  De Israëlische premier heeft verklaard de protesten op de voet te volgen. Hoewel de betogingen zondag de zesde dag ingingen, is dit de eerste reactie vanuit Israël. Premier Benjamin Netanyahu heeft gezegd ‘met waakzaamheid en terughoudendheid’ de ontwikkelingen te volgen. Israël en Egypte onderhouden redelijke betrekkingen. Netanyahu heeft aangekondigd ervoor te willen zorgen dat deze betrekkingen in stand blijven.

  De vergunningen en perskaarten van medewerkers van Al-Jazeera zijn ongeldig verklaard. De minister van Voorlichting Anas al-Fikki kondigde dat zondag aan. De Arabische nieuwszender is niet langer welkom. Al-Jazeera deed vanaf het begin van de opstand onafgebroken live verslag vanuit het land. Al-Jazeera heeft besloten het verbod te negeren en voorlopig nog verslag uit te blijven brengen van de protesten.

  In de Eyptische hoofdstad Caïro zijn vannacht duizenden gevangenen uitgebroken. Naar schatting gaat het om 6000 gevangenen. De uitbraak was mogelijk omdat de bewakers van de Abu Saabel-gevangenis hun werk hebben neergelegd vanwege de onrust in de stad. Dat meldt NOS.

  Activisten hebben dit bericht de wereld ingezonden, uit angst dat vanaf zondag ook alle vaste telefoonlijnen door het regime zullen worden uitgeschakeld.

  Zondagnacht hebben duizenden demonstranten de nachtklok genegeerd. Het leger is ingezet om in te grijpen, maar deed nagenoeg niets, melden verschillende media.

  Ook in Algerije zijn duizenden demonstranten de straat op gegaan. Ze protesteren tegen het Algerijnse regime en eisen dat de regering opstapt, meldt Al Arabiya.

  Europese leiders hebben Mubarak opgeroepen geen geweld te gebruiken tegen ongewapende demonstranten, meldt de Volkskrant. De Franse president Nicolas Sarkozy, de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Britse premier David Cameron deden dit middels een verklaring, vrijdagavond uitgegeven in Berlijn. De leiders vragen Mubarak om te beginnen met het maken van een hervormingsproces dat uiteindelijk moet leiden tot een ‘regering op brede basis en tot vrije en eerlijke verkiezingen’.

  Mubarak heeft Omar Suleiman, voormalig hoofd van de Egyptische Intelligentie Dienst, benoemd tot vice-president. Het is nog onduidelijk of het volk hem zal accepteren. Mubarak heeft een aantal uur crisisberaad gehouden. Hierop volgend is Suleiman benoemd. Suleimand staat bekend als een vertrouweling van Mubarak.

  De Arabische geestelijke Yusuf al-Qaradawi, die even omstreden is als invloedrijk in de Arabische wereld, heeft president Hosni Mubarak opgeroepen af te treden.

  Betogers hebben het ministerie van Binnenlandse Zaken in Caïro bestormd. BBC meldt dat duizenden betogers het ministerie hebben geprobeerd binnen te dringen, waarna de politie het vuur opende.

  NRC meldt dat de zakenman en vertrouweling van Mubarak, Ahmed Ezz, heeft intussen zijn lidmaatschap van de regeringspartij opgezegd.

  China en Israël proberen de revolutie zoveel mogelijk stil te houden. In China geeft de zoekopdracht ‘Egypte’ in de berichtendienst Sina (te vergelijken met Twitter) als antwoord: ‘Volgens relevante wetgeving, regelgeving en beleid worden de zoekresultaten niet getoond.’ De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zijn woordvoerders opdracht gegeven niet te spreken over de protesten, meldt de Belgische krant de Standaard.

  Al Jazeera meldt dat het dodental is opgelopen tot ten minste 93. De oppositieleider El Baradei heeft Mubarak in een telefoongesprek met Al Jazeera opgeroepen op te stappen. Hij zei dat machtswisseling de enige manier is om een eind te maken aan de bloedige protesten, meldt de Volkskrant. De regering heeft intussen de avondklok uitgebreid. Burgers moeten van vier uur ’s middags tot acht uur ’s ochtends binnen blijven. Eerder negeerden demonstranten de avondklok.

  Beelden van CNN tonen dat het leger traangas heeft ingezet om demonstranten in Alexandrië weerstand te bieden.

  Om demonstranten te dwingen zich aan de avondklok te houden heeft president Mubarak het leger ingezet. Desalniettemin gingen de demonstraties ook ’s nachts door. Eerder op de avond meldde Al Jazeera dat gebouwen van de regeringspartij NDP in brand stonden.

  Een correspondent van het NRC meldt dat het leger met scherp schiet op demonstranten:

  “De hele stad staat in brand. Internet en telefoon liggen er bijna overal uit en het leger is nu bij het neerslaan van de demonstraties betrokken en schiet met scherp. De soldaten proberen zo de protesten op te breken, maar iedere keer komen er nieuwe mensen de straat op.”

  De NOS meldt:

  De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton heeft Egypte opgeroepen de rechten van zijn burgers te respecteren. Clinton riep zowel de regering als de betogers op tot kalmte. Ze sprak haar bezorgdheid uit over het gebruik van geweld door de Egyptische autoriteiten. De betogers drukte ze op het hart om hun acties vreedzaam te laten verlopen. Verder zei ze dat Egypte de toegang tot geblokkeerde internetsites snel moet herstellen. De VS en Egypte trekken al jaren op als bondgenoten.

  Obama heeft Mubarak na diens toespraak gebeld en hem gevraagd zich aan zijn beloftes te houden. Mubarak heeft in zijn speech hervormingen aangekondigd en de Amerikaanse president wil dat hij deze doorvoert, meldt NOS. De Egyptische bevolking eist echter het vertrek van Mubarak.

  In Uitgesproken VARA spreekt Jos Strengholt vanuit Egypte. Strengholt werkt sinds 1988 bijna onafgebroken in Egypte. Tot 1994 was hij Midden Oosten correspondent voor radio1 en schreef hij veel voor het Reformatorisch Dagblad. Daarna begon hij een televisieproductiebedrijf en een webdesignbedrijf in Cairo. Hij is priester in de Anglicaanse kerk in Egypte. In 1987 haalde hij zijn doctoraal in geschiedenis (van het Midden Oosten) te Utrecht. In 2008 promoveerde hij op theologie in Utrecht, met een proefschrift over christelijke radio in de Arabische wereld.
  De situatie in Egypte is vrijdag zeer grimmige geworden. Het leger is ingezet en CNN, Al Jazeera, Al Arabiya melden dat zelfs hun journalisten er niet veilig zijn. Bij gevechten met de politie vielen vrijdag drie doden. De Egyptische politie heeft zich vrijdag bewogen naar de moskee waar oppositieleider Mohammed El Baradei met aanhangers aan het bidden was. CNN meldt dat de Egyptische politie de uitgang van de moskee blokkeert. Later op de dag is hij Baradei onder huisarrest geplaatst, nadat hij nog een mee had gelopen met een vreedzame demonstratie, meldt The Guardian.

  Egyptische oppositieleider Mohammed El Baradei was donderdagavond aangekomen in Caïro om mee te protesteren. Op de ochtend van de betogingen zei hij tegen The Guardian dat het regime van Mubarak ‘op zijn laatste benen loopt’. Baradei wordt mogelijk gezien als de leider van de protestacties tegen de huidige Egyptische regering. Hij geniet veel steun van Egyptenaren die hervormingen in het land willen.

  Omdat Egypte is afgesloten van het mobiele netwerk en internet doen protestanten een oproep aan de buitenwereld om te protesten tegen de internet providers die hun afsluiten. “Het zijn multinationals die onze communicatie met de wereld boycotten. Jullie kunnen niet hier met ons zijn, maar ons wel helpen met de wereld te communiceren.”

  Bij de demonstraties in Egypte kwamen tot nu toe negen mensen om. Zeker duizend demonstranten zijn gearresteerd. In de Jordaanse hoofdstad Amman zijn vrijdag ook duizenden betogers de straat op gegaan. Ze willen dat hun regering iets doet tegen de hoge werkloosheid en de hoge prijzen en dat Mubarak aftreedt, meldt de NOS.

  In Suez hebben demonstranten een politiebureau bestormd waar demonstranten werden vastgehouden. De arrestanten die de afgelopen 48 uur zijn vastgehouden zijn vrijgelaten meldt een verslaggever van Al Jazeera.  Maak melding

 131. ‘Val Mubarak kwestie van uren’

  Update: Volgens de BBC laat leger Mubarak vallen … Miljoenendemonstratie op komst … Google maakt twitter weer bereikbaar voor Egyptenaren  Maak melding

 132. Boer Bleker ruilde landbouwgrond om voor natuurgebied

  Hypocrisie van de dag: Staatssecretaris Henk Bleker (CDA) sceptisch over opoffering landbouwgrond voor natuur, vangt er ondertussen geld voor

  Henk Bleker heeft 6 hectaren van zijn erf in Vlagtwedde ingeruild voor natuur. Dat leverde hem in totaal 174.372,96 euro op zo blijkt uit gegevens van de provincie Groningen die door een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) in handen zijn gekomen van Trouw.

  De CDA staatssecretaris vindt het inruilen van landbouwgrond voor natuur geen goede ontwikkeling. Hij besloot fors te bezuinigen op de subsidie voor natuurontwikkeling. Het ministerie van landbouw wilde aanvankelijk de informatie over de landruil niet naar buiten brengen omdat die ‘niet in de geest van openheid past’. De provincie Groningen heeft altijd ontkend dat Bleker natuursubsidie aanvroeg voor zijn landgoed.

  In 2005 vroeg Bleker de subsidie aan. De Subsidieregeling Natuurbeheer 2000 stelt dat boeren een vergoeding krijgen als zij een stuk landbouw opgeven als natuurgebied omdat het stuk land dan in waarde daalt. Aanvankelijk werd voor 9,37 hectares subsidie aangevraagd, maar werd alleen voor 6 hectare goedgekeurd. De familie Bleker heeft het hele subsidiebedrag overigens niet niet ontvangen.  Maak melding

 133. ‘Sjoemelcultuur’ op materiaal kazerne

  Bij de Defensie Materieel Organisatie (DMO) wordt gehandeld in amfetaminen, ghb, anabolen en viagra
  Op het hoofdkantoor van de Haagse Frederikkazerne, Defensie Materieel Organisatie (DMO) wordt door defensiepersoneel illegaal gehandeld en gestolen. Dat blijkt uit interne defensiedocumenten die in handen zijn van de Volkskrant. De ‘sjoemelcultuur’ wordt in stand gehouden door hoge militairen en burgerpersoneel die elkaar dekken.

  Het personeel op de kazerne zou in beslag genomen goederen als illegale sigaretten verhandelen, maar ook ghb, amfetaminen, anabolen en viagra. Ook de eigen goederen van defensie zouden zomaar ineens verdwijnen zoals auto-onderdelen, laptops en telefoons.

  Volgens het rapport dat in handen is van de Volkskrant heerst er grote wantrouwen tussen personeel en leidinggevenden. De bedrijfscultuur van DMO werd in 2008 en 2009 onderzocht door de Centrale Organisatie Integriteit Defensie (CIOD). Die oordeelde dat er bij de materieelafdeling sprake is van een ‘open winkel’. PvdA -Kamerlid Angelien Eijsink vroeg daarop minister Hans Hillen het onderzoek in te zien, maar dat verzoek werd geweigerd.

  Bron: wederom van het ultrasnelle, eerlijke, betrokken www. JOOP. nl


  Maak melding

 134. Subsidieslurper Henk Bleker heeft boter op zijn hoofd

  Henk Bleker vindt natuur behoud linkse onzin. Behalve het behoud van de natuur op zijn eigen terrein. Voor zijn eigen erf in Vlagtwedde ontvangt in totaal 174.372,96 euro subsidie. Voor natuurbehoud.
  Correctie: het is niet Bleker die het geld opstrijkt, want dat zou niet zuiver zijn. Het is zijn vrouw.
  Dat blijkt uit gegevens van de provincie Groningen die Trouw in handen kreeg na een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) en aanvullende informatie van Blekers eigen ministerie van Landbouw. Aanvankelijk ontkende de provincie dat Bleker natuursubsidies ontving. Maar omdat deze mededeling volgens het ministerie ??niet in de geest van openheid past??, deelde het departement daarna mee dat niet Bleker, maar zijn echtgenote de subsidie formeel heeft aangevraagd. Bleker tekende overigens wel de onderliggende notariële akten en is, getrouwd in gemeenschap van goederen, dus ??medeontvanger??.

  Trouw: ‘Bleker en zijn partner, van wie hij inmiddels is gescheiden, houden als hobby pony??s. In 2005 deden zij een aanvraag in het kader van de Subsidieregeling Natuurbeheer 2000 (SN 2000). De subsidie is een vergoeding voor de waardedaling die ontstaat als landbouwgrond wordt omgezet in natuur. Daarnaast vroegen de bewindsman en zijn partner subsidie voor het opnieuw inrichten van het gebied. Er werd voor 9,37 hectares subsidie aangevraagd, uiteindelijk is voor 6 hectare goedgekeurd. Voor de waardedaling van de grond wordt 143.988 euro vergoed, voor de inrichting wordt een subsidie van 30.384,96 verstrekt. Het uiteindelijke subsidiebedrag kan overigens lager of door een inflatiecorrectie juist hoger uitvallen. De familie Bleker heeft nog niet het gehele bedrag geïncasseerd. Als staatssecretaris heeft Bleker het bedrijf op afstand geplaatst, zodat hij daar persoonlijk niets meer mee van doen heeft.’

  Bron: Trouw  Maak melding

 135. Drugshandel, corruptie, machtsmisbruik, bericht uit het Nederlandse leger

  Het lijkt Kunduz wel. In de Haagse Frederikkazerne is een levendige handel in onder andere ghb en amfetaminen. Hogere militairen en burgerpersoneel dekken elkaar. Er heerst een cultuur waarin machtsmisbruik, drugshandel, diefstal en het gebruik en doorverkopen van defensiemateriaal voor eigen gewin de gewoonste zaak van de wereld is. Dit blijkt uit interne defensiedocumenten.
  In de gedetailleerde verklaringen die in het bezit zijn van de Volkskrant staat onder meer beschreven hoe op het hoofdkantoor van Defensie Materieel Organisatie (DMO), in de Haagse Frederikkazerne, door defensiepersoneel illegale sigaretten, ghb, amfetaminen, anabolen en viagra wordt verkocht. Ook bestaat er een levendige handel in defensiegoederen, zoals schoonmaakartikelen, verf, auto-onderdelen, laptops en telefoons. Ten slotte worden dienstauto’s en andere legervoertuigen gebruikt voor privéactiviteiten. DMO beheert deze. Er gaat dus heel veel geld om. Bij de dienst werken meer dan zesduizend burgers en militairen.
  De sjoemelcultuur wordt volgens de verklaringen in de hand gewerkt doordat hogere militairen en burgerpersoneel van defensie elkaar dekken. Ook is sprake van intimidatiepraktijken, wegkijken en allerhande voordeeltjes die het personeel zich heeft toegekend.

  Het staat er allemaal echt.

  Het ministerie van Defensie laat in De Volkskrant weten dat het ??in verband met de privacy?? niet op de inhoud van het onderzoek kan ingaan.
  Dat zal toch niet het laatste woord zijn.

  Bron: De Volkskrant
  Deze en 2 hierboven……..verzameld door http://www.welingelichtekringen.nl  Maak melding

 136. Dick.

  Vindt je het gek dat Hillen geen opheldering en verantwoording laat staan inzage wil afgeven.
  Het is toch al jaren bekent dat het een grote financiele wanorde is bij defensie.


  Maak melding

 137. SP wil opheldering over natuursubsidie Bleker DEN HAAG – De SP-fractie wil opheldering over de natuursubsidie die staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) met zijn ex-partner kreeg voor de ontwikkeling van landbouwgrond tot natuur. Toen de Groninger nog geen staatssecretaris was, is bijna 175.000 euro natuursubsidie toegezegd. Na een bericht daarover in Trouw zei Bleker dinsdag dat de grond op naam stond en staat van zijn partner, van wie hij inmiddels is gescheiden.

  Henk Bleker.

  De SP wil het naadje van de kous weten over de kwestie. Mogelijk komt die dinsdagmiddag aan de orde in het vragenuurtje. Ook voor D66 is het nieuws, naar buiten gekomen via een WOB-verzoek van Trouw, reden opnieuw aan de bel te trekken bij premier Mark Rutte. D66 vroeg al vier keer eerder om informatie over de zakelijke belangen van bewindspersonen.

  Bron.de teletroeproeper.


  Maak melding

 138. Tekst van zijn briefje LOL

  Deze voormalig secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken zei zaterdag in een interview met het Parool dat alle directieleden van DNB moeten aftreden.

  Wellink schreef hem daarop een brief en stuurde een kopie naar Het Parool. Hij schreef onder meer: ⤸Beste Sweder, Ik heb je verhaal in Het Parool gelezen. Bijna elke alinea bevat feitelijke onjuistheden. Je frustraties zijn het geleidelijk gaan winnen van je intellect. Daarom moeten ze wel groot zijn. Met vriendelijke groet, Nout.


  Maak melding

 139. ‘Sharpe terug in Kamer’
  De opgestapte PVV’er James Sharpe neemt mogelijk weer plaats in de Tweede Kamer. Hij zou dan PVV-Kamerlid Roland van Vliet opvolgen, die na de Statenverkiezingen waarschijnlijk aan de slag gaat als gedeputeerde in Limburg.

  De opgestapte PVV’er James Sharpe.
  Volgens Powned ziet Sharpe, de hoogstgeplaatste op de lijst, het wel zitten om de plek Van Vliet in te nemen. PVV-leider Geert Wilders liet weten dat een terugkeer van Sharpe ⤸altijd goed is voor de PVV⤝.

  Sharpe stapte in november op nadat bekend werd dat zijn telecombedrijf in Hongarije in 2008 en 2010 was beboet voor het misleiden van klanten met sms-berichten. Ook verklaarde een oud-atleet dat Sharpe hem had mishandeld. De aanvallen van de media op zijn integriteit waren voor Sharpe de reden om op te stappen.

  Ik zeg maar even niets.
  :o:o:o


  Maak melding

 140. Ook deze man moet een tweede kans krijgen Zwolse net zoals bv Rob Oudkerk die met regelmaat van de klok naar de dames van plezier ging,tentijde dat hij wethouder was in Amsterdam.Dat is nu het mooie aan onze democratie.


  Maak melding

 141. Jaap.

  Het gedrag wat Rob Oudkerk vertoonde heeft ook geleid naar het einde van zijn politieke loopbaan,ook vanuit zijn eigen partij de PVDA.
  Daarbij is Rob Oudkerk persoonlijk door de toenmalig burgemeester Job Cohen van Amsterdam op de vingers getikt.Ook heeft Rob Oudkerk geen strafrechterlijke veroordeling gehad,iets wat je van Sharpe niet
  kunt zeggen,die heeft toch een ernstige veroordeling en een 2e waarschuwing wegens fraude aan zijn broek hangen.Ook andere kleine schermutselingen onder de noemer van mishandeling zijn Sharpe niet vreemd.
  Mar als jij vindt dat iemand met een laakbaar verleden een tweede kans verdiend om als volksvertegenwoordiger te mogen fungeren,houd jij er in mijn optiek een vreemde manier op na wat democratie inhoud.


  Maak melding

 142. Zwolse,

  Inderdaad heeft het Telecombedrijf ⤽waar Sharpe directeur was⤝ 2x een boete gehad wegens misleiding van de consument. Het bedrijf is veroordeeld, niet Sharpe als directeur.
  Maar laten we niet de moraalridder uithangen, binnen ons gehele politiek bestel, van links naar rechts komen er zaken voor die onder het tapijt geveegd worden
  Indien u er op kickt, kan ik u een reeks affaires van de door u aanbeden partij neer typen. Andersom u waarschijnlijk hetzelfde.

  Hieronder enige voorbeelden van misleiding, waar de directeuren ook niet aansprakelijk werden gesteld, maar ongetwijfeld van de zaak op de hoogte waren.

  De consumentenautoriteit heeft de Nederlandse Energie Maatschapij ( NL Energie ) boetes opgelegd van in totaal meer dan 1 miljoen euro..

  In 2007 kreeg Heineken een boete van 219 miljoen euro van de Europese Commissie omdat zij verboden prijsafspraken gemaakt had met andere brouwers.

  Jarenlang hebben 15 meelproducenten uit Nederland, Duitsland en België onderling prijsafspraken gemaakt. De Mededingautoriteit (NMa) heeft de betrokken bedrijven voor in totaal 81.6 miljoen euro beboet.  Maak melding

 143. Indien u er op kickt, kan ik u een reeks affaires van de door u aanbeden partij neer typen.

  Ja, daar ben ik zeer in geïnteresseerd. Ik ga er wel van uit dat het om bewezen affaires met strafbare feiten van de laatste 5 jaar gaat, waar níet door de paryij tegen is opgetreden. Ik wacht af.


  Maak melding

 144. Ja dame laat dit even gaan jij hangt er al weer 2 haakjes aan vast. Ik ben benieuwd naar de reaktie van onze mooie Zwolse ( ben je echt hoor )


  Maak melding

 145. Huuh?? Gaat het alleen om de interesse van Zwolse? Mogen anderen niet geïnteresseerd zijn in vermeende misstappen van onze PvdA-vrienden? Of was het raillerend bedoeld en zijn de voorbeelden niet voor het oprapen? En hoezo, twee extra haakjes? De misstap van Sharpe ging toch om een recent stafbaar feit? Ik ben idd niet zo geïnteresseerd in de asbak van Vredeling en het paaltje van een beschonken Pronk. Dat is oud nieuws, behoorlijk oud zelfs.


  Maak melding

 146. uit Stentor:
  Provinciehuis klaar voor verkiezingen
  dinsdag 01 februari 2011 | 13:00 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 01 februari 2011 | 13:02

  Tekstgrootte

  Het kunstwerk krijgt een ander uiterlijk. Foto: Tom van Dijke.

  Iedereen moet het weten dat binnenkort weer provinciale verkiezingen gehouden worden. Dat gebeurt niet alleen met de bekende borden waarop partijen hun posters mogen plakken, maar ook door een actie op het dak van het provinciehuis in Zwolle.

  Dinsdagmorgen verscheen naast het provinciehuis Overijssel een enorme kraan die een verkiezingsrondje achter het bestaande kunstwerk op het dak van het gebouw hesen. De verkiezingen zijn op 2 maart. Er zijn in Overijssel 273 kandidaten voor de Statenverkiezingen. Vanaf 2 februari is een kieskompas online, die kan helpen bij het maken van een keus.  Maak melding

 147. Nee dame dat is het niet maar ik ben nieuwsgierig naar Zwolse dr reaktie.

  En dan ff zonder die 2 haakjes, discussie komt toch wel los 😉


  Maak melding

 148. Bericht door Dame, op 1 februari 2011 om 23:49
  Dat kost wat, ik vind het onzin sorry hoor maar hoe vaak gaan mensen dit aanschouwen? Weg gegooid geld, hadden ze beter kunnen doen. Dmv meer poster plaatsen?


  Maak melding

 149. @Derk Ik weet niet wat het kost. Zou het zo duur zijn een hoogwerker in te huren? Die punt zelf lijkt me niet zo kostbaar, misschien wel minder duur dan die beschadiging in je auto, maar dat is gissen. Vind het wel een vondst om het kunstwerk zo te gebruiken als oproep om te stemmen. Het kunstwerk zelf vind ik niet zo bijzonder eigenlijk, maar smaken verschillen.


  Maak melding

 150. @Derk Ik lees net in de Stentor dat er een relletje is over die punt omdat de kunstenaar vindt dat de door hem geëiste driedimensionaliteit niet uit de verf komt. Daar staat dat de tijdelijke aanpassing ?? 4.000 zou kosten. Grootste deel lijkt me voor de hoogwerker.


  Maak melding

 151. Bericht door Derk, op 2 februari 2011 om 00:18

  En dan ff zonder die 2 haakjes, discussie komt toch wel los

  Derk.
  Discussie zal er zeker wel komen,maar ik neem zelf de regie in handen wanneer en waarop IK ga reageren.

  Bericht door Derk, op 1 februari 2011 om 23:37
  Ja dame laat dit even gaan jij hangt er al weer 2 haakjes aan.

  Derk.
  Sinds wanneer bepaal jij of iemand zich met of zonder 2 haakjes in een discussie mengd?
  Of heb ik jou aanstelling tot discussieleider op dit log gemist?


  Maak melding

 152. jaap terug 😀 wel jammer dat ie weer nixxx te melden heeft. Zet dat demoniserende lijstje tegen de meest aansprekende politieke partij nou gewoon online jaap? Wat is overigens jouw alternatief voor de PvdA?

  Laat me raden: CDA? Whahahahahahaha


  Maak melding

 153. Hosni Mubarak who speaks to you today is proud of the long years he spent in the service of Egypt and its people. This dear nation is my country, it is the country of all Egyptians, here I have lived and fought for its sake and I defended its land, its sovereignty and interests and on this land I will die and history will judge me and others for our merits and faults.
  —————————————–

  Aldus Mubarak zelf over zichzelf. Veel duidelijker had hij zijn afstand tot de huidige realiteit niet kunnen uitleggen. De reactie van de massa op het Tahrir plein was duidelijk: ⤽Erhal Erhal Erhal!⤝ (ga weg, ga weg, ga weg)

  (Bron: Sargasso.nl)  Maak melding

 154. PVV: Niks weten, toch macht willen

  Verpletterend interview met PVV-marionet in De Pers
  Dagblad De Pers heeft de Brabantse SP-lijsttrekker Nico Heijmans en PVV-lijsttrekker Mariëtte Frijters bij elkaar gebracht voor een tweegesprek. Wat blijkt? De PVV wil alles ‘anders doen’, maar weet eigenlijk niet wat dat anders is. Frijters: ‘Ik lul me de hele tijd vast.’

  In het tweegesprek gebruikt Frijters een aantal ingestudeerde oneliners als ‘Wij zijn van plan om het Provinciehuis te bestormen. De politiek moet dichter bij de burger staan.’ Maar wanneer om uitleg wordt gevraagd wat dat ‘dichter bij de burger’ is, blijft Frijters het antwoord, tot haar grote spijt, verschuldigd.

  Wilders heeft onlangs alle Provinciale Staten-kandidaten een spreekverbod opgelegd, met uitzondering van de lijsttrekkers. Uit het interview blijkt dat deze lijsttrekker niet zo goed weet waar ze wel wat over mag zeggen, en waar niet. Ook het verschil in landelijke en provinciale standpunten kan ze niet verklaren:

  Heijmans: ‘Geert bepaalt alles wat er bij jullie in het programma staat.’
  Frijters: ‘Nee hoor. In de provincie mag je je gang gaan. Je kunt niet zeggen: wij willen moskeeën. Verder krijgen we alle ruimte.’
  Heijmans: ‘In jullie programma voor de provincie zijn jullie mordicus tégen megastallen, maar landelijk stemmen jullie vóór’ [??] ??Maar waarom stemmen jullie dan landelijk tegen een motie om te stoppen met megastallen? Dat is hartstikke inconsequent.??
  Frijters: ‘Ik kan me dat niet voorstellen. Dion Graus is onze dierenwelzijn??’ [??] Ja, nou, goed, in ieder geval??’

  De PVV-er wil er ‘écht voor zorgen dat er verandering komt’. Ze beargumenteert dat haar gebrek aan politieke ervaring haar zal helpen beslissingen ‘met élkaar te nemen’. Hoe ze dat gaat doen is nog onduidelijk. Maar in ieder geval wel door ‘helderheid, transparantie en duidelijkheid’. En ondanks het feit dat de PVV het anders dan andere partijen gaat doen, moest Geert Wilders zijn AOW-standpunt inleveren om het CDA en de VVD te kunnen gedogen. Frijters: ‘Ja, nee, ja… Geert kon niet anders. Hij moest wel water bij de wijn doen.’

  Aan het eind van het gesprek geeft Frijters te kennen eigenlijk nog niet te weten waar ze het over heeft:

  “Ik moet eerlijk zeggen. Ik heb zo??n hectische tijd achter de rug dat ik geen tijd heb gehad om me er echt in te verdiepen. Is het goed als ik even iets uit mijn tas pak? Ik lul me de hele tijd vast en dat vind ik verschrikkelijk. Mag ik even mijn papiertjes erbij pakken? Soms weet ik het wel, maar soms ben ik het ook even helemaal kwijt. Als mijn man me niet zou steunen, zou het helemaal uit de hand lopen.”

  Lees het hele interview bij De Pers: PVV-lijsttrekker: ‘Ik lul me de hele tijd vast’

  Bron: Het ultraskerpe en actuele WWW. JOOP .NL


  Maak melding

 155. Wat mij altijd is bij gebleven is het beroemde gesprek aan tafel met Ad melkert(pvda) en wijlen Pim Fortuyn.Deze Ad Melkert was zo boos dat Fortuyn had gewonnen dat hij niet meer uit zijn woorden kon komen en alleen maar boze blikken werpen richting Fortuyn.Dus dit komt niet alleen voor bij de Pvv maar ook bij andere partijen.


  Maak melding

 156. Schreeuw mee met de PVV

  Debat ontspoort: Dubbelverdienende PVV’er over zakkenvullen

  Een debat op de Limburgse zender met de stelling: ‘De Europese vlag moet weg bij het gouvernement’ draait uit op een hoop geschreeuw. De PVV-ster beticht de andere partij van zakkenvullen, maar wil zelf zowel voor de Provinciale Staten werken, als het Europees Parlement. En dat terwijl ze tegen het Europees Parlement is.  Maak melding

 157. Jaap.

  Kom eens met hedendaagse feiten.blijf je in het verleden hangen omdat de realiteit te kwetsend en politiek onwaardig gemaakt wordt door de PVV?

  Bovenstaande feiten zijn of je het leuk vindt of niet gewoon de REALITEIT.  Maak melding

 158. Nog even door lachen?

  DEN BOSCH – De PVV in Brabant heeft het verkiezingsprogramma dat vorige week gepresenteerd werd herschreven voor mensen met een verstandelijke handicap. Daarin staan de doelstellingen van de PVV in eenvoudige woorden. Volgens lijsttrekker Mariette Frijters zijn gewone verkiezingsprogramma’s te lang en te moeilijk.

  Mensen met een verstandelijke handicap zijn volgens haar best in staat te kiezen, mits ze informatie krijgen op hun eigen niveau. Opvallend is dat in het herschreven verkiezingsprogramma nergens wordt gesproken over moslims en moskeeën.

  Enkele zinsneden uit het programma van de PVV voor verstandelijk gehandicapten:

  De Partij voor de Vrijheid is een politieke partij.
  Die wordt ook wel PVV genoemd.
  Zij vindt dat er heel veel moet veranderen.
  De regering van Noord-Brabant woont in een heel groot gebouw.
  Er werken ook heel erg veel mensen.
  Dat is heel erg duur.
  De Partij voor de Vrijheid wil hier niet zo veel geld aan uitgeven.
  De Partij voor de Vrijheid houdt heel erg van dieren.
  Jij ook wel denken wij.
  Daarom mag je dieren geen pijn doen en moet je goed voor ze zorgen.


  Maak melding

 159. @Dame zo’n kraan kost met machinist ongv. 400 euro per uur. Maar hier waren ook nog 2 mensen in een bakje bij reken maar op 500 euro per uur.

  Dat hele gebeuren begint al aardig een rel te worden klik


  Maak melding

 160. Ruimt aardig op daar in die hoek;

  President Ali Abdullah Saleh van Jemen stelt zich niet opnieuw verkiesbaar als zijn huidige ambtsperiode in 2013 afloopt. Ook zal hij de macht niet overdragen aan zijn zoon.

  Dat zei Saleh vooruitlopend op een grote demonstratie tegen zijn regime, die voor morgen is aangekondigd. Hij volgt het voorbeeld van zijn Egyptische collega Hosni Mubarak. Die maakte gisteravond na een week van massale protesten bekend dat hij zich na afloop van zijn ambtstermijn niet herkiesbaar zal stellen.
  Vorige week gingen in het armste Arabische land al duizenden mensen de straat op om te betogen tegen de slechte economische situatie, corruptie en politieke onderdrukking. Om de onrust te sussen beloofde Saleh loonsverhoging voor ambtenaren en militairen, maar dat mocht niet baten.  Maak melding

 161. Mubarak-bendes vallen betogers aan

  Pro en anti-Mubarak demonstranten gaan elkaar te lijf … Actie is volgens The Guardian voorbereid … Mubarak zegt in september af te treden … Obama: ‘Overgang moet vreedzaam, maar moet wel nu worden ingezet’

  Mubarak heeft aangekondigd te zullen aftreden wanneer zijn termijn afloopt. Het Egyptische volk laat het daar echter niet bij zitten en eist dat hij direct aftreed. President Barack Obama zei in zijn toespraak dat de overgang naar de democratie ‘vreedzaam’, maar nu al moet worden ingezet.

  Geen beeld? Bekijk hier de Engelstalige livestream van Al Jazeera

  Update 13.45

  Op het Tahrir-plein zijn pro en anti-Mubarak demonstranten met elkaar in gevecht geraakt. Daarbij werden stokken en stenen gebruikt. BBC meldt dat zeker 10 mensen gewond zijn geraakt. Op de beelden van Al Jazeera was onder andere te zien hoe Pro-Mubarak demonstranten de tenten van anti-Mubarak demonstranten vernielde.

  Peter Beaumont, verslaggever van The Guardian denkt dat de actie is voorbereid. “Ik zag een man die een mes aan een stok had bevestigd.” Reporters van Dubai’s al-Arabiya TV zijn ook door de pro-Mubarak demonstranten aangevallen. Hun materiaal is vernield.  Maak melding

 162. ‘NL stelt onredelijke eisen gezinshereniging’

  Raad van Europa: ‘Nederland schendt mensenrechten met strenge regels’
  De commissaris voor mensenrechten van de Raad van Europa vindt dat Nederland de mensenrechten schendt met haar strenge gezinshereniging beleid. De commissaris, Thomas Hammarberg, meent dat mensen die een aanvraag indienen moeten voldoen aan ‘onredelijke’ voorwaarden. Zodoende wordt het steeds moeilijker voor immigranten om hun familieleden over te laten komen.

  Volgens Hammerberg zorgen de onredelijke voorwaarden voor ‘obstakels voor aanvragers om te kunnen leven met hun geliefden’.

  Genaturaliseerde burgers en migranten die al lange tijd in Nederland wonen wordt het recht op gezinshereniging ontnomen. Nederland is volgens Hammerberg leidend in het steeds beperkender en selectiever beleid in Europa. Hij wijst erop dat het Nederlandse kabinet, met gedoogsteun van de PVV, de voorwaarden voor gezinshereniging wil aanscherpen, waardoor de situatie nog zorgwekkender wordt.

  Eerder oordeelde het Europees Hof dat Nederland geen standaard minimuminkomen mag eisen als voorwaarde voor gezinshereniging.

  ————

  Bron: net als die hierboven van WWW. JOOP .NL


  Maak melding

 163. Nou ben ik nog benieuwd naar de uitspraak van de EU over ons vingerafdruk-paspoort/database.
  Is trouwens het enige goede wat ik van D66 afgelopen tijd gezien heb.


  Maak melding

 164. Goede zaak dat deze regels voor gezinshereniging worden aangescherpt,er is veel te vaak misbruik van gemaakt ja en dan moeten zoals altijd de goeden onder de kwaden lijden.Daarbij komt ook nog dat het economisch niet meer verantwoordelijk is om alles en iedereen meer toe te laten tot ons land de kosten lopen hierbij gierend uit de klauw.Trouwens de site joop.nl zie vaak alles door een pvda bril dus echt serieus neem ik deze site niet.


  Maak melding

 165. Volgens een kwart van zijn kiezers is Geert Wilders minister, schrijft NRC Handelsblad vanmiddag. Het is een van de uitkomsten van een representatieve peiling die onderzoeksbureau Synovate voor de krant deed onder duizend kiesgerechtigde Nederlanders.

  Opvallend is dat de populariteit van minister Gerd Leers (CDA, Immigratie en Asiel) volgens de peiling sterk gedaald is en dat vicepremier Maxime Verhagen ⤸de minst betrouwbare minister⤝ van het kabinet is. Mark Rutte is de op een na populairste bewindspersoon en heeft tevens de grootste naamsbekendheid. De ondervraagden kregen een lijst met namen van politici voorgelegd en Rutte werd door 97 procent van hen herkend.

  Het beeld dat bestaat van PVV-leider Geert Wilders is opvallend: ruim eenvijfde van de ondervraagden denkt dat hij het meest te zeggen heeft over het huidige kabinetsbeleid. Eenzesde van de kiezers denkt dat hij minister is. Van de PVV-kiezers denkt ruim een kwart dat.
  Kiezers volgen de partijlijn wat betreft het voortbestaan van het huidige kabinet. Ondervraagden met affiniteit voor GroenLinks, PvdA, SP en D66 gaan ervan uit dat dit kabinet de regeerperiode niet uitzit, onder VVD-, CDA- en PVV-kiezers is dat andersom.

  bron: nrc.nl


  Maak melding

 166. Drama 17:21

  ==Ondervraagden met affiniteit voor GroenLinks, PvdA, SP en D66 gaan ervan uit dat dit kabinet de regeerperiode niet uitzit, onder VVD-, CDA-en PVV-kiezers is dat andersom.==

  bron: nrc.nl

  Of dacht men bij nrc.nl dat deze keuze andersom zou zijn? Wat een onzinnige peiling. Bladvulling, dat nergens op slaat. 🙂


  Maak melding

 167. Henk, Dick en Zwolse zullen blij zijn met de eerste peiling van de uitslag PS-verkiezing Overijssel (bron: RTV Oost) () staan de huidige zetels).

  CDA 11 (17), PvdA 10 (9), VVD 9 (6), Christen Unie 6 (5), D66 3 (0), SP 3 (5), PVV 2 (0), SGP 2 (2), GroenLinks 1 (2), Solidara 0 (1), Partij voor de Dieren 0 (0), 50 Plus 0 (0).


  Maak melding

 168. @VVDer wie tel je dan allemaal mee als gedoogpartner? Ik tel 11 + 9 + 2 = 22 van de 47 zetels in Overijssel. Lijkt mij minder dan de helft, maar misschien tel ik bevooroordeeld? 😛


  Maak melding

 169. Nu je toch online bent VVD-er. Zwolse heeft inmiddels gereageerd, dus ik neem aan dat de weg nu vrij is om te reageren op mijn vraag van gisteravond (23:15). Ik ben benieuwd naar je lijst.


  Maak melding

 170. Sorry Dame, ik heb gezocht naar een reactie Zwolse, maar ik kan hem niet vinden.
  Ik vindt het wel zo netjes, niet te reageren op insinuaties van derden.  Maak melding

 171. Dame, u geeft aan elke vooronderstelling uw eigen draai. D66 zie ik niet als medestander van de coalitie, de SGP wel. Dus 24, daarom mijn neuslengte.


  Maak melding

 172. Ik moet zeggen dat niet alleen de PVV steeds minder aanzien begint te genieten bij mij:

  130 km/h op 4 snelwegen. De PvdA reageert kritisch op de aangekondigde proef. “Maar op vier wegen?”, twittert Kamerlid Martijn van Dam. “Eén daarvan zeker de boulevard of broken promises?”

  Een kat in de oppositie maakt…?


  Maak melding

 173. Het is ook maar een karig aanbod van iets wat met veel bombarie werd
  gepresenteert.

  ‘Op vier snelwegen experimenten met 130’
  Van onze redactie ? 02/02/11, 17:34

  Melanie Schultz van Haegen © anp
  DEN HAAG – Het kabinet wil op vier snelwegen in Nederland gaan experimenteren met de nieuwe maximumsnelheid van 130 kilometer per uur. Dat meldt de NOS op basis van ‘betrouwbare bronnen’.

  Als eerste is de Afsluitdijk (de A7 tussen Wognum en Zurich) aan de beurt. Daar zou vanaf 1 maart al dag en nacht mogen worden doorgereden.

  Vanaf 1 mei volgen dan buiten de spits de A2 tussen Everdingen en Deil, en de A16 tussen Moerdijk en Breda. ’s Avonds en ’s nachts mag dan ook op de A6 tussen Almere en Joure het gaspedaal wat verder worden ingetrapt.

  Eerste maatregel
  De verhoging van de maximumsnelheid was zo’n beetje de eerste maatregel die het kabinet-Rutte bekendmaakte. Uiteindelijk is de bedoeling dat op een derde van alle snelwegen in Nederland 130 mag worden gereden. Maar het is nog de vraag of dat haalbaar is. Milieu- en verkeersveiligheidsorganisaties wijzen op de extra vervuiling en het extra gevaar dat de maatregel met zich meebrengt


  Maak melding

 174. Of het nou een onsmakelijke maatregel is of niet Zwolse het is hard nodig , want het kan niet zo zijn dat wij alles op kunnen brengen in dit land voor deze toestanden waar zeer vaak misbruik van word gemaakt.
  Zo’n slechte maatregel is het niet.


  Maak melding

 175. Jaap.

  En als het europese hof dit afwijst kun je hoog of laag springen,dan gaat dit feestje voor de PVV gewoon NIET door.Simpeler kan ik het niet brengen.


  Maak melding

 176. Zwolse, 20:07

  Vooropgesteld (waar ik mijn vraagtekens bij zet) dat verhoging naar 130 niet haalbaar is, waarom mag/kan er dan geen experiment uitgevoerd worden op vier wegen? Om dit af te doen als een gotspe, volgens van Dam, zegt meer over hem als over de bedenkers. Deze woordvoeder van de PvdA begint te lijken op de persiflage van van Kooten en de Bie, de Tegenpartij.  Maak melding

 177. Het geeft mij een beter gevoel dan zoiets te moeten lezen van een breed georiënteerde en internationaal ervaren partij:

  De berichten over de Nederlandse missie in Afghanistan die tot nu toe tot ons komen geven een ontluisterend beeld van manipulatie en verraad. Gelukkig zijn er ook goede berichten. Terwijl veel andere partijen over elkaar heen buitelen in het kader van menscentrale thema??s hebben wij een aantal belangrijke resultaten voor de dieren binnen gesleept.
  .

  sorry hoor “ik denk dat de rest van de wereld op hetzelfde welvaartsniveau zit en zich ook druk maakt om luxe zaken ipv basisbehoeftes” mevrouw PVDD. Helaas wonen in die landen (buiten de machtspelletjes om) ook gewone mensen die naast voedsel & water ook bescherming willen maar inderdaad niet zoveel diertjes; de prioriteit bij de dieren leggen is, in deze, dus een winstpakker voor de partij!


  Maak melding

 178. VVDer.

  Vooropgesteld (wat ik betwijfel)dat je met een open en objectief oog en oor zaken volgt.

  Je hebt het over een gotspe en een persiflage van Martijn van Dam .Dan zou ik je toch eens adviseren het intervieuw van Charlie Aptroot van vanmiddag te bekijken.Vreemd dat ik steeds het beeld van een verbitterd en teleurgestelde man zie ,die zo graag de functie 2e kamervoorzitter ambieerde en aan zich voorbij zag gaan.Diezelfde Charlie Aptroot zal geen gelegenheid voorbij laten gaan,om in minder beschaafde taal zijn en VVD onwaardig zijn aversie tegen de PVDA te projecteren.
  De nederlaag(54 Aptroot tegen 94 Verbeet stemmen)heeft diepe sporen bij hem achter gelaten.


  Maak melding

 179. Bericht door VVD`er, op 2 februari 2011 om 19:53
  Dame, u geeft aan elke vooronderstelling uw eigen draai. D66 zie ik niet als medestander van de coalitie, de SGP wel. Dus 24, daarom mijn neuslengte.

  Lezen is een kunst, VVD-er. Ik reageerde op Derk en op jou. Als ik een eigen inbreng zou hebben gedaan, dan had ik GroenLinks ook meegeteld. 😉


  Maak melding

 180. Ik vindt het wel zo netjes, niet te reageren op insinuaties van derden.

  Ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt:
  Wie zijn die “derden””? Wie pleegt “insinuaties” en Welke dan?
  Niettemin stel ik vast dat ik je inmiddels driemaal gevraagd heb een boude bewering te onderbouwen en dat je tot driemaal toe met niets komt. Mijn conclusie is dat er dus waarschijnlijk niets is. “Gedist”, zouden mijn kinderen tegen je zeggen. ;D


  Maak melding

 181. Dame, mijn reactie was gericht aan Zwolse. Zij heeft besloten hier niet op te reageren, om wat voor reden dan ook. Dat respecteer ik, zodoende dat ik niet op uw insinuaties ( bedekte voorreden) als ⤽Zwolse heeft gereageerd⤝ inga.

  Dat u als conclusie vaststelt dat ik mijn bewering niet kan onderbouwen, laat ik voor uw rekening.  Maak melding

 182. Ik heb dit gelezen van Zwolse

  Discussie zal er zeker wel komen,maar ik neem zelf de regie in handen wanneer en waarop IK ga reageren.

  hetgeen ik beschouw als een reactie. Zwolse beslist namelijk (iig nu) niet te reageren. En dan blijft toch de vraag over waarom je niet op mijn vraag reageert of “mag” ik me niet mengen in deze tête à tête.
  Voor de goede orde, je hoeft voor mij geen woordenboekdefinities te geven, zeker niet in zulke oubollige termen. 😛


  Maak melding

 183. Volgens mij is het tot een discussie nog niet gekomen. Maar allee, ik zal je geen onderbouwing van je stelling meer proberen te ontlokken, want dat is verspilde energie.


  Maak melding

 184. Zwolse 21:11

  Zwolse, ik heb het interview niet gezien. Maar als Aptroot nog steeds gefrustreerd is over het mislopen van het kamervoorzitterschap, moet hij deze frustratie gebruiken naar de PVV. Het was juist de PVV, die met zijn 24 zetels, Verbeet weer op de ⤽troon⤝ zette.  Maak melding

 185. Het is af en toe wel lachen met die PVV’ers. Ben benieuwd wie er op 2 maart als laatste lacht. Het zal erom spannen. Als andere partijen dit soort komieken in de partij hebben zitten, dan zakken ze meteen in de peilingen en dat is tot nu toe niet het geval bij de PVV.


  Maak melding

 186. Ik keek net naar Powned. Ze interviewden verstandelijk gehandicapten in Brabant over het voor hen zeer sterk (of overtreffende trap daarvan) versimpelde PVV-programma. Ze moesten er niets van hebben. 🙂


  Maak melding

 187. Assendörper 22:49

  Dat komt omdat een groot deel van z.g. ⤽progressieven⤝ PVV stemmers in een hoek zetten, als zijnde tokkie, racist ect. Dat is volgens mijn mening een verkeerde opstelling, dat lijdt tot samenklontering van deze groep. Zij tegen mij.

  Volgens mij zal er nog veel water door de ijssel stromen, voordat de z.g. ⤽progressieven⤝ begrijpen dat dit niet oplossing is. Om deze potentiële kiezers terug te halen naar de roots waar ze oorspronkelijk vandaan komen, zal men zich meer moeten verdiepen in de beweegredenen. Maar dat betekent oog en oorkleppen af.
  Binnen links is men nog veel te veel overtuigd van zijn eigen gelijk.  Maak melding

 188. Uit een eerste peiling voor de Provinciale Statenverkiezing blijkt dat de PVV maar twee zetels bemachtigt in Overijssel. De partij was in juni nog de grote winnaar tijdens de Tweede Kamerverkiezingen.

  De Overijsselse lijsttrekker van de PVV, Edgar Mulder, zei eerder nog zeker zes zetels te gaan bemachtigen in onze provincie. De peiling, die door het Zwolse bureau Right is uitgevoerd in opdracht van RTV Oost, laat verder zien dat het CDA ook in Overijssel een flink aantal zetels zal moeten inleveren. De Christen Democraten hebben nu nog zeventien zetels en zullen het volgens de peiling na de verkiezingen met maar elf zetels moeten doen. De partij blijft daarmee nog maar net de grootste. Met één zetel winst zou de Partij van de Arbeid volgens de peiling op tien zetels uitkomen. Grote verrassing tijdens de provinciale verkiezingen in maart zou nog wel eens D’66 kunnen worden. Die partij zou namelijk vanuit het niets drie zetels kunnen halen.  Maak melding

 189. Mubarak-bendes schieten op betogers

  UPDATE Onrustige nacht in Caïro: 4 doden, 13 gewonden door schoten… Leger houdt zich afzijdig, maar zou ook mensen hebben opgepakt… Kritiek VS wordt scherper… ElBaradei beschuldigt Mubarak van intimidatie… Geweld is volgens The Guardian voorbereid… Egypte weigert onmiddellijke machtsoverdracht  Maak melding

 190. Kamermeerderheid tegen centrale opslag vinderafdrukken

  VVD, PvdA en CU: Database brengt toch te veel risico’s met zich mee voor privacy van burgers
  Een meerderheid van de Tweede Kamer verzet zich tegen de centrale opslag van vingerafdrukken. Dat meldt de Volkskrant. Het kabinet wil­ ­biometrische gegevens van alle Nederlanders verzamelen in een database. VVD, PvdA en de ChristenUnie waren in eerste instantie voor, maar hebben nu hun standpunt gewijzigd. De SP, D66, GroenLinks en de Partij voor de Dieren waren al tegen.

  De partijen vinden dat een database voor vingerafdrukken te veel risico’s met zich meebrengt voor de privacy van burgers, aldus de Volkskrant.
  In januari 2009 stemde de Kamer nog in met de nieuwe Paspoortwet. Wie een nieuw paspoort nodig heeft, moet sinds 2009 vingerafdrukken achterlaten. Nu worden de afdrukken op het gemeentehuis vastgelegd, maar het kabinet wil in plaats daarvan een centraal register voor ­biometrische gegevens aanleggen. Hiermee denkt het kabinet vervalsing te kunnen voorkomen.

  Lees meer bij de Volkskrant: Kamermeerderheid is tegen opslag van vingerafdrukken  Maak melding

 191. ECHT WAAR: PVV’ers denken dat Wilders minister is

  Gedoogconstructie blijkt lastig te begrijpen ?? Meer D66’ers blij met PVC-kabinet dan CDA’ers

  Een kwart van de PVV-kiezers denkt dat Geert Wilders een ministerspost bekleedt. Dat blijkt uit een enquête door bureau Synovate in opdracht van NRC Handelsblad. Doel van de ondervraging was te achterhalen hoe Nederlanders na 100 dagen tegen het kabinet aan kijken.

  De opvatting van de PVV-kiezers is weliswaar onjuist maar veel meer Nederlanders menen dat Wilders in het kabinet de dienst uit maakt. Maar liefst 22 procent van alle kiezers ziet dat zo. Nog niet de helft (43%) meent dat Rutte het in het kabinet voor het zeggen heeft. Terwijl 97 procent van de kiezers weet wie Rutte is.

  Een ander opmerkelijk gegeven is dat 43 procent van de D66-kiezers de voorkeur geeft aan het PVC-kabinet boven de vorige coalitie. Onder de CDA-kiezers is dat 38 procent. Onder PVV-kiezers is de voorkeur wederom opmerkelijk: 18 procent heeft geen oordeel over de vraag of dit kabinet beter is dan het vorige. Dat is meer dan onder andere partijen.

  Het hele onderzoek staat
  hier (pdf)

  BEOORDELING KABINET NA 100 DAGEN


  Maak melding

 192. Dick.

  De redding is nabij voor Zwolle.Een prominent zwaargewicht is geinstalleerd in een plaatselijke partij.Met zoveel feitenkennis, charisma en een hoogopgeleide achterban ziet ik de toekomst voor Zwolle zonnig in.:P Keiharde maatregelingen worden gepresenteerd i.v.m.volksgezondheid,en wat een ultime winst is waar Zwolle nu al in uitblinkt,en zeker door de wereldpers opgepakt gaat worden,dat Zwolle voorloopt op voorgenomen kabinets voorstellen.Zwolle wordt op de kaart gezet door per direct de 1e cavia-politie in te zetten:D:D:D:.

  Profiel van een zwaargewicht.

  Naam. P.E.de Visser.

  Ik ben lid van de VVD.

  Ik ben dol op jonge poesjes en jonge hondjes.

  Met vriendelijke groeten vanuit de binnenstad van Zwolle.

  Peter Erik de Visser.

  Nu even bijkomen van en enorme lachbui.;D;D;D


  Maak melding

 193. ZESHORDERDVIJFTIG THUISHULPEN OP STRAAT :o:o:o

  In een vergrijzend en hulpbehoeftiger beschaafd Nederland.

  Dat nieuws is zeker uitgelekt……..was ongetwijfeld NA de PS/1e Kamer verkiezingen gepland :(:o:'(


  Maak melding

 194. @ Zwolse, kan idd ook zo zijn dat ie alleen met en na een joint gezellig is. Hopelijk komt ie met mooi weer eens wat drinken aan de Milligerplaya. Kunnen we eens kennismaken.


  Maak melding

 195. Kabinet graait uit Waddenfonds
  Groningen en Friesland sturen brandbrief. PvdA-Kamerlid Lutz Jacobi: Kabinet ‘leende’ 25 miljoen om gat in begroting Vrom te dichten
  Het kabinet haalt geld uit het Waddenfonds en lijkt niet van plan dat te compenseren. De provincies Groningen en Friesland hebben het kabinet nu een brandbrief gestuurd. Het Noorden krijgt jaarlijks 30 miljoen euro als compensatie voor gaswinning in de Waddenzee. Het kabinet wil deze geldpot nu gaan gebruiken voor eigen projecten, zoals de aanpassing van de Afsluitdijk. Groningen en Friesland vinden dit onaanvaardbaar. Er is onderhandeld over het Waddenfonds en de gaswinning uit de Waddenzee levert nu al tien miljard euro op. Dat meldt RTV Noord.

  PvdA-Tweede Kamerlid Lutz Jacobi vraagt vrijdag een spoeddebat aan over het leegroven van het Waddenfonds door het kabinet.  Maak melding

 196. Minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken heeft geen contact gehad met zijn Iraanse collega over de zaak van de Nederlands-Iraanse Zahra Bahrami. Dat schrijft de minister in een brief aan de Tweede Kamer.

  Bahrami werd vorige week opgehangen, nadat ze in januari ter dood was veroordeeld voor het smokkelen van drugs.

  Volgens Rosenthal heeft hij er alles aan gedaan om de executie van Bahrami te voorkomen. D66-fractievoorzitter Pechtold vroeg zich af of er niet meer mogelijk was geweest en stelde schriftelijke vragen over de kwestie.

  Geen contact
  Uit de antwoorden van het ministerie van Buitenlandse Zaken blijkt echter dat Rosenthal geen persoonlijk contact heeft gehad met zijn collega, de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken.

  “Misleid door het van Iraanse zijde geschetste tijdpad zijn we niet toegekomen aan de zwaarst denkbare stappen, waarbij u moet denken aan mijn persoonlijke inzet in contact met mijn Iraanse collega of andere contacten op nog hoger niveau,” schrijft Rosenthal in de brief.

  Wel heeft Rosenthal de Iraanse ambassadeur in Nederland op het matje geroepen.

  Debat
  Vanmiddag debatteert de Tweede Kamer over de zaak. Daarbij gaat het vooral over de vraag of Rosenthal genoeg gedaan heeft om de executie te voorkomen.

  Het debat, dat rond 16.00 uur wordt verwacht, wordt live uitgezonden op Politiek24.  Maak melding

 197. Onderbroekenprotest tegen Berlusconi

  Silvio Berlusconi krijgt het zwaar te verduren, aanstaand weekend. Zondag zullen Italiaanse vrouwen die kwaad zijn en genoeg hebben van Berlusconi’s machtsmisbruik en aanzetten tot prostitutie, en masse optrekken naar Berlusconi??s verblijf in Milaan. Ze gaan de demonstratie extra kracht bijzetten door zijn huis met onderbroeken te bekogelen, meldt de Daily Telegraph.
  Het wordt de eerste betoging in een rij van demonstraties die deze maand online zijn georganiseerd door de krant La Repubblica.
  Zaterdag worden er in Italië nog meer demonstraties gehouden tegen Berlusconi. In Milaan zal schrijver Umberto Eco spreken, en tijdens de demonstratie in Florence wordt de protestslogan: ??Italië is geen bordeel.??
  De vraag is of Berlusconi er van onder de indruk zal zijn.

  Bron: Daily Telegraph  Maak melding

 198. Ieder land heeft zijn eigen wetten.
  Dat je in Nederland overal mee weg komt, tja dat is onze zaak. In sommige landen wordt je nu eenmaal gewoon opgehangen als je drugs smokkelt.

  Opgepakt worden met drie paspoorten, waarvan er ook nog een vals is!! Welke nationaliteit heb je dan?
  Welke overheid is er dan verantwoordelijk voor jou?

  Iran heeft gewoon een van zijn eigen burgers opgehangen. Zo zien zij dat. De persoon in kwestie had immers een Iraans paspoort bij zich.

  In Nederland zijn wij nu eenmaal zo arrogant om te denken dat onze normen en warden de wereld standaard zijn en dat alle andere landen zich daar maar naar moeten schikken.  Maak melding

 199. Albert 1.

  Ja ieder land mag dan zijn eigen wetten hebben,maar daarom is de overheid,in dit geval Rosenthal verplicht om burgers met de Nederlandse nationaliteit te behoeden en een regiem via diplomatieke banden duidelijk kenbaar maken dat het uitvoeren van een eventuele executie politieke sancties het gevolg zal hebben. Maar niet zoals nu een beetje voor de buhne tetteren over een barbaars regiem,maar onderhand de laatste tijd geen contact te hebben gehad met de desbetreffende minister in Iran.Rosenthal heeft schandalig gefaald op alle fronten.


  Maak melding

 200. @Zwolse Nederland had in deze niets te zeggen. Konden zoveel contact opnemen maar zoals het daar is krijg je geen begrip/gehoor.

  Wat er gebeurd is is fout maar zo zijn de wetten in dat k*t land. weet wel dat deze dame al eerder opgepakt is met drugs smokkel. Een gevangenisstraf was beter geweest helaas praten we nu over dingen die we niet meer kunnen terug draaien. Ze is helaas dood 🙁


  Maak melding

 201. Derk.

  Dat is zeker zo ,maar daarom ben je als overheid wel verplicht je onderdanen bescherming aan te bieden.Het is toch een grof schandaal dat de familie met een noodkreet bij Rosenthal aanklopte en dat TOEN pas geld werdt overgemaakt voor een advocaat.

  En ja het profiel van Bahrami roept vraagtekens op,maar dat mag geen reden zijn om niet het uiterste uit de kan te halen.

  Er zitten wereldwijd meer Nederlanders gevangen in landen met een dictatoriaal regiem,en al zouden zij zich schuldig hebben gemaakt aan zaken die niet kunnen/mogen,als overheid behoor je alles maar dan ook alles te doen om een executie te voorkomen.


  Maak melding

 202. Ik ben het helemaal met je eens Zwolse, maar dan had zij afstand moeten doen van dr originele nationaliteit. Het is het een of de ander, daarom ben ik ook geen staatsburger meer van Nederland, ik heb afscheid genomen ook van mijn kies recht.


  Maak melding

 203. Drama.

  In ieder geval niet toestaan wat er nu gaande is. Op deze manier geef je Moubarak de ruimte en de vrijheid om zijn netwerk weer te verstevigen.


  Maak melding

 204. Er zijn genoeg mogelijkheden voor Amerika….De inlichtingendiensten, de veiligheidsdienst, via diplomatieke weg, hun vrienden in Egypte inschakelen. Vast nog wel meer, we kunnen wel denken dat we alles zien en weten, maar dat zou ik toch maar niet denken. Laat Europa ook maar krachtig stelling nemen. Die Erdogan was er snel bij!


  Maak melding

 205. Derk.

  Ik denk(weet haast wel zeker) dat landen als marrokko/Iran andere nationaliteiten naast het van oorsprong nationaliteit erkennen,


  Maak melding

 206. ‘Mubarak-bendes willen betogers uithongeren’

  UPDATE Premier beweert dat gesprekken met oppositie zijn begonnen, demonstratie-leiders ontkennen… Schoten gehoord op brug naar Tahrirplein… Staatstelevisie hitst op tegen journalisten… Onrustige nacht in Caïro: Minstens 4 doden, 13 gewonden door schoten…

  Kritiek VS wordt scherper *** ATTENTIE  Maak melding

 207. ‘VVD verkwanselt liberale standpunten in ruil voor macht’
  De VVD zwijgt liever over medisch-ethische kwesties dan dat ze tegen CDA en PVV ingaat
  Volgens D66-Kamerlid Pia Dijkstra verkwanselt de VVD haar liberale principes door zich niet uit te laten over kwesties als abortus en IVF. VVD-voorzitter Mark Rutte was in 2007 van mening dat de PvdA en het CDA te veel naar de ChristenUnie luisterden wanneer het medisch-ethische kwesties betrof, maar doet nu juist dat.

  Volgens D66 is de voortrekkersrol van de VVD volledig verloren gegaan. De partij doet verregaande concessies, om de krappe meerderheid die ze heeft dankzij de gedoogconstructie, overeind te houden.

  *** Dé Pia Dijkstra  Maak melding

 208. Dick.

  De mensen worden murw gemaakt,Moubarak heeft de strategie om mensen monddood te maken,door middel banken dicht/winkels dicht/geen voedsel meer/met harde hand knokploegen tegen betaling laten inslaan op de demomstranten.Triest dat zowel Europa/Amerika niet ingrijpen.


  Maak melding

 209. Ook nog enig vrolijk nieuws.

  Raadsheer in zaak-Wilders vrijgepleit
  (Novum) – Raadsheer Tom Schalken van het gerechtshof in Amsterdam heeft arabist Hans Jansen, die getuigt in het proces-Wilders, niet onder druk gezet. Dat concludeert de rijksrecherche, die de zaak in opdracht van het Openbaar Ministerie heeft onderzocht.

  Het proces tegen PVV-leider Geert Wilders werd in oktober stilgelegd, nadat bekend was geworden dat Schalken en Jansen elkaar tijdens een etentje bij een wederzijdse vriend enkele maanden eerder hadden gesproken. Jansen zei dat Schalken tijdens dat etentje steeds over het proces-Wilders was begonnen.

  Wilders deed daarop aangifte tegen Schalken, omdat die zou hebben geprobeerd een getuige te beïnvloeden. Schalken was een van de raadsheren die het OM opdracht hadden gegeven Wilders te vervolgen.  Maak melding

 210. Bericht door Zwolse, op 3 februari 2011 om 15:33
  Derk.

  Ik denk(weet haast wel zeker) dat landen als marrokko/Iran andere nationaliteiten naast het van oorsprong nationaliteit erkennen,

  Voorbeeld?


  Maak melding

 211. Zwolse 15:29 Stel dat Moubarak nu op zou stappen, dan is die club van moslimbroederschap de enige die direct snel in staat is om hun organisatie uit te breiden. Verder is er niets wat ook maar enigszins georganiseerd is. Welk belang heeft Amerika bij een direct aftreden van M.? als er niets is om in het vacuum te stappen, behalve de broederschap. Ook tegenbewegingen moeten zich kunnen organiseren, en hebben tijd nodig. Door M. nog even aan de macht te laten kunnen die bewegingen/politieke organisaties zich gaan ontwikkelen, en kunnen daar dan door de VS bij worden gesteund.


  Maak melding

 212. Enorm triest als het verhaal klopt, Derk. Sowieso gaat het om een triest figuur als ik de verhalen van de media mag geloven. Een akelig verleden. Zo zag ze op de Nederlandse TV dat haar broer werd opgehangen en heeft haar dochter zelfmoord gepleegd. Ze komt op mij over als een naïeve wat extravagante vrouw. Het schijnt overigens behoorlijk moeilijk te zijn om de Iraanse nationaliteit op te geven. Of ze het heeft geprobeerd, weet ik niet, maar Iran hanteert de stellingname “eens Iraniër, altijd Iraniër”.
  Wat ik stuitend vind van Rosenthal is dat hij nu wel een politiek slaatje probeert te slaan uit haar dood (“barbaars regime”, doet het goed in VS), terwijl hij zich niet al te veel moeite heeft getroost of in elk geval niet de juiste wegen heeft bewandeld of willen bewandelen om haar vrij te krijgen. Een belangrijk element in een beschaving is dat de doodstraf uitgebannen is. Daarom leveren wij ook geen mensen uit aan landen die de doodstraf hanteren en die zij daar mogelijk kunnen krijgen (o.a. VS). Rosenthal had – uit menselijk en beschaafd oogpunt – veel meer kunnen en moeten doen om dit te voorkomen.


  Maak melding

 213. Misschien is het ook eens leuk om te genieten van het leven, en niet zo gefocust te zijn op datgene waar je je aan ergert?

  Goed weekend 😉


  Maak melding

 214. Schokkend: Egyptische politie rijdt betogers plat

  Video: Vreedzame demonstratie aan stukken gescheurd
  Een busje dat toebehoort aan de veiligheidsdiensten ploegde zich vandaag op volle snelheid door een pro-democratie demonstratie in Caïro (beeld vanaf 0:45). De schokkende beelden doen denken aan de aanslag bij] De Naald in Apeldoorn. Over de slachtoffers is nog niets bekend.
  afschuwelijk


  Maak melding

 215. Bericht door dick, op 3 februari 2011 om 10:47
  ECHT WAAR: PVV’ers denken dat Wilders minister is

  Volgens het onderzoek is dit ook ECHT WAAR:

  Gemiddeld beoordeelt men het kabinet met een voldoende (6,1). Daarnaast voldoet het kabinet aan de verwachtingen en presteert het volgens de Nederlanders per saldo beter dan het laatste kabinet Balkenende.

  Voor de eerste 100 dagen ontvangt het kabinet Rutte-Verhagen een 6,1 van de Nederlanders. Dit is vergeleken met het vorige kabinet Balkenende IV -die meestal niet hoger dan een 5,5 scoorde- hoog.

  Jan Kees de Jager (7,1) en Mark Rutte (6,9) krijgen een dikke voldoende van het Nederlandse volk. Mark Rutte scoort zelfs iets beter dan bij het aantreden van het kabinet. Deze cijfers zijn erg hoog als we nagaan dat het cijfer het gemiddelde weergeeft van alle kiezers. Dus ook van kiezers die het kabinet niet steunen. Ter vergelijking kregen Jan Peter Balkenende en Wouter Bos respectievelijk een 5,1 en een 4,9 in de zomer van 2008.


  Maak melding

 216. Bermbom Kunduz: zes doden

  Een bermbom heeft in de Afghaanse provincie Kunduz aan zes mensen het leven gekost. Vier volwassenen en twee kinderen reden over de bom met hun riksja.

  Kunduz was lang een van de rustigste delen van Afghanistan. De laatste tijd zijn de extremistische Taliban er echter actiever geworden. De Nederlandse regering bereidt een politietrainingsmissie in de Noord-Afghaanse provincie voor.  Maak melding

 217. Bericht door Zwolse, op 3 februari 2011 om 12:07
  En de eersten zijn aan de beurt,Henk en Ingrid zullen hun vingers wel aflikken

  http://www.telegraaf.nl/binnen…buitenland

  Als dit zo door blijft gaan dan houden Henk en Ingrid geen vingers meer over door al dat gelik. Maar kun jij mij vertellen wat de PvdA in het vorige kabinet heeft ondernomen om de marktwerking in de zorg tegen te gaan? In de verkiezingscampagne in 2006 heeft Wouter Bos gezegd dat hij die marktwerking ging stoppen. Zijn ze nu wel definitief tegen marktwerking in de zorg?


  Maak melding

 218. Assendorper.

  Dat zou ik wel kunnen,maar zoals je vast al wel begrepen zult hebben vind ik jou niet de persoon om daarover te willen communiceren.

  Laten we het hier maar bij houden,volg nu interresantere zaken.


  Maak melding

 219. [/Misschien is het ook eens leuk om te genieten van het levenquote]
  Henk, is dat een D66-reactie op een discussie over een trieste vrouw die opgehangen dan wel doorgemarteld is? >:(


  Maak melding

 220. Sorry Zwolse ik had je link niet gezien. Maar dit is toch niet mens waardig!

  @Henk jij ook en fijn weekend. Hoop op vele reacties van jou.


  Maak melding

 221. Assie ik hou niet van lange lappen tekst en vaak ook niet zo van Elsevier. Deze spreekt jou wel aan, weet ik. Daarom deze quote:

  ‘Marktwerking zorg in gevaar door opkomst PvdA’
  dinsdag 23 maart 2010 07:23

  Nu de PvdA in peilingen plotseling op ruim 30 zetels kan rekenen, krabben zorgverzekeraars zich achter de oren. De sociaal-democraten zijn altijd tegen marktwerking in de zorg geweest en verzekeraars vrezen dat met de PvdA aan de macht, de liberalisering op de tocht komt te staan.

  De liberalisering van de zorg moet doorgaan, vinden zorgverzekeraars

  Oud-VVD-minister Hans Hoogervorst (VWS) was in de kabinetten Balkenende II en III verantwoordelijk voor de invoering van het nieuwe zorgstelsel. Deze zorgde er onder meer voor dat iedere Nederlander verzekeringsplichtig werd. Ook verviel ermee het verschil tussen ziekenfonds-, particuliere en publiekrechtelijke verzekeringen.

  Pieter Hasekamp, directeur van koepelorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN), zegt vandaag in dagblad Trouw: ??Bij de PvdA is het: ⤽Gaan we verder? Of doen we een stap terug?⤝ Ik ben niet gerust op die signalen. Want wat gaat een volgende coalitie doen???

  De PvdA stemde destijds tegen de nieuwe zorgverzekeringswet (zie kader rechts).

  ZN is uiterst tevreden over de liberalisering in de ziekenhuiswereld en wil het liefst zo snel mogelijk met de AWBZ aan de slag. Het vreest echter dat de PvdA, eenmaal in het regeringspluche, de klok zal terugdraaien. Dan blijven er twee stelsels naast elkaar bestaan, waarschuwt ZN. ??Dan krijg je het slechtste van twee werelden, het oude en het nieuwe stelsel, waarbij iedereen zijn eigen voordeel organiseert omdat de verantwoordelijkheden niet helder zijn.??  Maak melding

 222. Bericht door Zwolse, op 3 februari 2011 om 20:32
  Laten we het hier maar bij houden,volg nu interresantere zaken.

  Zorg, niet interessant voor je? Welke zaken wel dan?


  Maak melding

 223. :D:D:D Borsato nu gecoverd door Acda & De Munnik….sorry mensen ff ter onderbreking van dit grijsgrauwe gegrom…..Maar ik zou nixxx liever willen……..:D:D:D


  Maak melding

 224. Dame, wat denk je wel niet. Het was een commentaar op het onophoudelijk opzoeken van een andere partij dan waar zelf je voorkeur ligt, om je daaraan te ergeren. De PvdA zal dan wel niet zoveel goeds te melden hebben, om dan maar alle nadelen van de andere partijen hier neer te plempen.

  Assendörper en Derk, zo gauw het Zwolse te serieus of te moeilijk wordt haakt ze af. Maar dat is geen nieuws toch? Terwijl Assendörper zo zijn best doet om er iets goed van te maken.


  Maak melding

 225. @Zwolse, probeer het eens, gewoon een andere mening lezen en kunnen plaatsen.
  Hard schreeuwen op een dijk doet onder aan een dorp waar je meer gezichten/levenstijlen ziet.


  Maak melding

 226. Henk.

  Ben enorm blij dat jij zoveel inhoudelijke meningen /stelling dagelijks op dit log plaatst.
  Ik lees ze ook altijd met een bijzondere intresse en emotie,en ben mij er terdege van bewust dat jou inbreng een verijking is voor mijn politieke intresse,en hoop daar in de toekomst nog veel van kunnen leren.
  Daarvoor mijn hartelijke dank.:D:D:D:D


  Maak melding

 227. Bericht door Henk, op 3 februari 2011 om 21:35
  Assendörper en Derk, zo gauw het Zwolse te serieus of te moeilijk wordt haakt ze af. Maar dat is geen nieuws toch?

  Inderdaad Henk maar meestal krijg ik dan wel een reactie van Dame en dat kan ik van haar wel waarderen.  Maak melding

 228. Bericht door dick, op 3 februari 2011 om 21:36
  Je zult maar zo ongezellig, grijs en rancuneus het weekend in moeten Sterkte met ’t weekend Henk…

  Dat is weer een typische opmerking van een bruggenbouwer die geen kloven wil scheppen.:'(:'(:'(


  Maak melding

 229. Bericht door dick, op 3 februari 2011 om 21:45
  Moet wel lachen om Henk van de vleesch noch visch-partij

  Het is tegenwoordig ook wel lachen met de PvdA die de Nederlandes bevolking toespreekt via een poppenkast.


  Maak melding

 230. Hier is ie al. Via de onovertroffen http://www.nos.nl

  “Mubarak wil wel weg,maar niet nu”
  Toegevoegd: donderdag 3 feb 2011, 22:08

  De Egyptische president Mubarak wil wel opstappen, maar niet nu. Dat zou hij hebben gezegd tegen de Amerikaanse oorlogsverslaggeefster Christiane Amanpour. Zij zegt dat ze hem na een gevaarlijke tocht heeft gesproken in zijn paleis in Caïro.

  Mubarak zou hebben gezegd dat hij er na tientallen jaren nu klaar mee is.” Ik wil wel stoppen, maar kan dat voorlopig niet omdat er dan totale chaos in het land uitbreekt”, aldus Mubarak.

  De president zou bang zijn dat de radicale Moslimbroederschap de macht grijpt. Hij zou dat ook hebben gezegd in een telefoontje met president Obama.

  Men vreest grootschalige aanval vannacht.


  Maak melding

 231. krijg ik dan wel een reactie van Dame en dat kan ik van haar wel waarderen.

  Dank je Assie. Ik loop daar zelf ook weleens tegenaan dat mensen kennelijk bepaalde anderen willen uitlokken en dan gewoon niet (willen of misschien wel kunnen) reageren op een serieuze vraag of reactie van mij. Dat is de dood in de pot voor een discussieforum en zwak, vind ik. Ik zou je wel willen volgen naar (uiteraard mijn eigen) bed, maar zit nog te wachten op een mail met werk dat echt nog af moet.:(


  Maak melding

 232. 3 x “eens maar nooit weer” in 1 (teruggekeken) 20:00 journaal, op binnenlands politiek gebied:
  * Rosenthal en de executie…laatste waarschuwing voor minister
  * v.Vollenhoven over politieke benoeming van zijn opvolger: de Raad moet funcioneren ZONDER inmenging van ambtenaren of ministers

  Verhaagen vertrok met de staart tussen de benen uit Groningen:
  * Eens maar nooit weer proberen ondergronds CO2 op te slaan in Noord-Groningen.

  DRIE x “eens maar nooit weer” op 1 dag :o:(:'(


  Maak melding

 233. UPDATE In een interview met ABC zegt Mubarak af te willen treden, maar vreest voor chaos… President geeft Moslimbroeders schuld van het geweld op straat… Premier beweert dat gesprekken met oppositie zijn begonnen, demonstratie-leiders ontkennen… Schoten gehoord op brug naar Tahrirplein…  Maak melding

 234. Je bent niet de enige VVD-er die een zware dag heeft gehad. de mijne is nog niet achter de rug. Maar een uitleg kan ik je wel geven. Wat ik bedoel te zeggen is dat als je zo scherp blijft lezen en reageren, we misschien nog weleens in discussie kunnen geraken.:)


  Maak melding

 235. Dame, ik stelde ook niet dat ik als enige een zware dag achter de kiezen had, er zullen er ongetwijfeld meer zijn. Maar door die dag, begreep ik niet direct de achter liggende gedachte. En ik voel mij niet te groot, om er naar te vragen.

  v.w.b. onze discussies: zolang we elkaar ⤽figuurlijk verbaal naar de keel vliegen⤝ blijft het voor mij amusant. 🙂

  Voor nu, slaap lekker.


  Maak melding

Reageer