Voeldag op de Twijn in Zwolle

Leerlingen uit de opleidingen Dierverzorging van De Groene Welle uit Zwolle bezochten maandagmiddag onderwijscentrum ‘de Twijn’ in Zwolle.

 

Tijdens dit bezoek namen de leerlingen verschillende dieren mee zoals slangen, konijnen, honden en hagedissen. Leerlingen van ‘De Twijn’ kregen de mogelijkheid om onder professionele begeleiding de dieren te voelen, aan te raken en vast te houden. Het bezoek van de leerlingen van De Groene Welle is georganiseerd in het kader van de ‘week van het zintuig’, die komende week plaats vindt op onderwijscentrum ‘de Twijn’.


 

Het bezoek aan ‘de Twijn’ was op verschillende manieren leerzaam voor de leerlingen Dierverzorging. Allereerst zijn de leerlingen van ‘de Twijn’ in het toekomstige werk van de Dierverzorgingsleerlingen een belangrijke doelgroep. Bij kinderen met een lichamelijke, een verstandelijke of een meervoudige beperking speelt het omgaan met dieren steeds vaker een belangrijke rol. Door in de opleiding al kennis te maken met deze doelgroep weten leerlingen wat zij in hun latere beroep kunnen tegen komen. Daarnaast biedt het bezoek een goede mogelijkheid voor leerlingen om zich te presenteren. Zij moeten op een professionele manier met de doelgroep en de begeleiders omgaan. Klantvriendelijkheid en voorlichting zijn hierbij belangrijke uitgangspunten. Het bezoek aan ‘de Twijn’ wordt door de leerlingen Dierverzorging zelf georganiseerd. Het organiseren van bijeenkomsten, voorlichtingen etc. maakt een belangrijk onderdeel uit van de opleidingen.

De Groene Welle in Zwolle biedt verschillende opleidingen Dierverzorging aan. In de opleidingen speelt de praktijk een belangrijke rol. Op deze manier bereiden zij goed voor op de veelzijdige praktijk van de professionele dierverzorgers.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Leuke foto’s maar waar zijn de rest van de foto’s die gemaakt zijn??
  Zou u ze graag willen mailen naar mijn mail adres.
  Psmaat@home.nl
  Met vriendelijke groeten Paula Maat
  Leerling van de groene welle


  Maak melding

 2. 🙂 waar zijn de konijntjes gebleven ? 😛 veder wel leuke foto’s !
  =============
  Er zijn twee foto’s bijgevoegd, waaronder ?©?©n met een konijn 😉
  Weblog Zwolle


  Maak melding

 3. :DHa, op die laatste foto staat mijn vriendje Rick. 😉 En dat je dat durft, een slang aaien, lijkt me best wel een beetje eng :-
  groetjes Jesse


  Maak melding

 4. Ja, die slang was wel het hoogtepunt!
  Mijn zoon Orrin had het er dagen later nog over, wat een belevenis!

  Gelukkig komen er nu steeds meer van dit soort thema’s op de Twijn en dat is voor de leerlingen leuker werken en leerzamer.


  Maak melding

 5. het was echt een toffe dag ik was er zelf bij en i had de slange geaaid het konijn de hond de hagedis of zo iets.

  bedankt voor de toffe dah jongens

  ik zit zelf ook op die school. 🙂 😉 😀 ;D 8) :-*


  Maak melding

Reageer