Waanders-lezing met Thomas von der Dunk

Zwolle – Prikkelende vragen Von der Dunk in het Historisch Centrum Overijssel. What if? Geschiedenis en de logica. Op zondagmiddag 6 februari 2011 houdt Thomas von der Dunk om 14.00 uur een Waanders-lezing in het Historisch Centrum Overijssel, Zwolle.

t_vd_dunk_portretfoto_300.jpg

Von der Dunk (1961) cultuurhistoricus studeerde van 1979 tot 1988 kunstgeschiedenis en archeologie aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2005 is hij lid van de redactie van De Republikein. En momenteel werkt hij als onderzoeksmedewerker bij de vakgroep Europese Studies van de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceert in diverse media over onderwerpen uit de architectuur- en cultuurgeschiedenis en de nationale en internationale politiek.

Lezing
Wat zou er zijn gebeurd als Luther, de aartsvader van de Reformatie, eerder zou zijn terechtgesteld? Cultuurhistoricus Thomas von der Dunk vraagt zich dit af, zondagmiddag 6 februari in het Historisch Centrum Overijssel. Hij geeft mogelijke antwoorden aan de hand van zijn boek ‘Buren? Een alternatieve geschiedenis van Duitsland-Nederland’(2005). De prikkelende publicist en commentator start zijn boek in Nederland met de dood van de Franse reiziger Balthasar Gerards; en in Duitsland begint hij met de veroordeling en executie van Luther. Wat volgt is een intrigerende historische speculatie. Nederland zou bijvoorbeeld veel groter zijn geworden denkt Von der Dunk. Of zou Nederland mogelijk helemaal niet hebben bestaan als Willem van Oranje niet zou zijn vermoord?

Programma

  • 14.00 uur tot 15.00 uur Thomas von der Dunk
  • 15.00 uur tot 15.15 uur koffie/ thee
  • 15.15 uur tot 16.00 uur tijd voor vragen en discussie

Locatie:
Historisch Centrum Overijssel, Van Wevelinkhovenstraat (schuin tegenover Parkeergarage Diezerpoort), Zwolle (vrij parkeren)

Toegangsprijs € 7,50

Betalen bij kassa of reserveren T 038 426 63 00

Artikel delen:

Reageer