Training Hartreanimatie met gebruik AED

Zwolle – Icare Cursussen en Stichting Rescue organiseren in ZWOLLE de training Hartreanimatie met de AED (Automatische Externe Defibrillator). De training bestaat uit 2 bijeenkomsten van 2,5 uur en start op 7 maart 2011 in Wijkcentrum Holtenbroek, Bachlaan 20 en duurt van 19:30 tot 21:30 uur. In deze training leert u de basisvaardigheden Reanimatie in combinatie met het gebruik van een AED.

Reanimatie met de AED: waardevol hulpmiddel. Op steeds meer plaatsen en in steeds meer huishoudens treft men een Automatische Defibrillator (AED) aan. Maar hoe daar mee te werken bij een hartstilstand of hartinfarct? Een AED is een eenvoudig te bedienen hulpmiddel, maar als aanvulling is een training reanimatie noodzakelijk. Het apparaat neemt bij reanimatie een aantal taken over, maar de hulpverlenende mens zal nog steeds moeten reanimeren.

Hoe doe je dat, op welke plek, hoe vaak, met welk tempo? Al deze zaken leert u in de training Hartreanimatie met de AED. Allereerst leert u een AED gebruiken, daarna leert en oefent u hartreanimatie en beademing. Moeilijk? Niet echt, want u oefent veel. Wel zult u daarna jaarlijks de vaardigheid moeten herhalen. Ook dat kan via Icare. Een ervaren instructeur van de Stichting Reanimatie Groningen verzorgt de training.

Informatie en kosten
Voor informatie en aanmelding kunt u bellen met Icare Cursussen, tel: 0522-279260 (tijdens kantooruren). Aanmelden via de website www.icare.nl of per mail naar cursussen@icare.nl kan ook. Aan de training zijn kosten verbonden, leden van de Icare Ledenvereniging krijgen 50% korting. Niet-leden betalen voor de training 105 euro.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Dit is natuurlijk een goed iets, maar wat hier al eerder op het log besproken is dat die dingen hangen bij zaken/bedrijven die na 17.00 gesloten zijn.


  Maak melding

 2. “Het apparaat neemt bij reanimatie een aantal taken over, maar de hulpverlenende mens zal nog steeds moeten reanimeren. ”

  Om hier even op terug te komen, de AED neemt geen enkele taak over. Het is een aanvulling op de reanimatie. Als mens kun je alleen maar reanimeren. De AED kan alleen maar een elektrische schok toedienen, dit kan de hulpverlener niet.

  doordat de AED in staat is om middels een schok de AV-knoop korte tijd stil te leggen zodat het hart de mogelijkheid krijgt zelfstandig de hartslag weer op gang te brengen wordt de overlevingskans bij het slachtoffer vergroot.

  Het is alleen jamer dat de gemeente de eis stelt dat je een training gehad moet hebben om de AED te mogen bedienen. Als BHV’er heb ik die training gehad en behalve de jaarlijkse herhalingen wordt er ook nog twee maal per jaar “inhouse” getraind. Toch wordt mijn opleiding niet door de gemeente erkend, want de opleiding is niet gevolgd bij een door de gemeente aangewezen opleider. Toch een gemiste kans van de gemeente…….  Maak melding

Reageer