Leer Historische verhalen vertellen

Zwolle – Zaterdag 26 maart – Dagcursus voor rondleiders, docenten, vertellers, buurtwerkersLeraar, rondleider, verteller! Buurtwerker, museumfunctionaris! Breng uw historische verhalen en verhalen uit uw gemeenschap tot leven door archieven en orale overlevering te combineren met verteltechniek.

Dale Jarvis, erfgoedbewaarder en verhalenverteller uit Newfoundland, vertelt hoe hij dat zelf doet en geeft handige tips en trics aan de deelnemers van deze dagcursus. Hoe vindt u verhalen in archieven en, vooral, in uw gemeenschap. Hoe maakt u daar aantrekkelijke verhalen van voor uw lessen, rondleidingen en vertellingen? Dale Jarvis leert u het vertellen te gebruiken in een historische context; onderhoudende en leerzame verhalen te maken door een combinatie van feiten en fictie. De interpretatie van historische feiten, mede aan de hand van de cultuur waaruit het verhaal komt, is een belangrijk onderdeel van de cursus. Dale Jarvis komt met voorbeelden uit zijn eigen praktijk als gids van St. John’s Haunted Hike, een spookwandeling door de historische straten van St. John’s.

Dale Jarvis is erfgoedbewaarder en professioneel folklorist en antropoloog. Hij woont en werkt in Newfoundland, Canada. Sinds 1995 is hij erfgoedfunctionaris en ontwikkelaar bij de Heritage Foundation of Newfoundland and Labrador. Hij is Post President van de Newfoundland Historic Trust, en auteur van drie boeken over Newfoundland folklore. Als verteller is Dale oprichter van de St. John’s Storytelling Circle en hij is coördinator van het St. John’s Storytelling Festival. Hij heeft opgetreden en lesgegeven op vertelfestivals en conferenties in heel Canada, Amerika, Engeland en Noorwegen. Sinds 1997 is Dale de gids van St. John’s Haunted Hike, een spookwandeling door de historische straten van St. John’s. Hij geeft cursussen over historisch vertellen voor musea en historische locaties.

In Verteltheater De Verhalenboot Zwolle, zaterdag 26 maart van 10.00-17.00 uur.
Meer informatie via www.deverhalenboot.nl

Artikel delen:

Reageer