Twee stadskampioenen Nationale Voorleesronde bekend

Zwolle – Woensdagmiddag vonden de eerste twee lokale rondes plaats van de Nationale Voorleeswedstrijd. De Nationale Voorleeswedstrijd is een feestelijk voorleesproject waaraan in heel Nederland kinderen uit groep 7 en 8 meedoen.

26-01-2011_voorleeswedstrijd_statenzaal_3.jpg
Stadskampioen uit de eerste ronde,
Daan Sikkens van BS Het Facet

Maar liefst 25 basisscholen uit Zwolle hadden voorleeskampioenen aangemeld. In totaal zijn er 3 rondes, waarvan vandaag, 26 januari, de eerste twee rondes zich in de Statenzaal hebben afgespeeld. In deze twee rondes stonden in elke ronde 8 schoolkampioenen te strijden voor de eerste plaats. Het was Daan Sikkens van Basisschool Het Facet, die in de eerste ronde met de eer ging strijken. Hij las voor uit het boek "Meester Jaap houdt van iedereen", van de Limburgse schrijver van kinderboeken, Jacques Vriens. In de tweede ronde kwam Hugo Koopman van Basisschool De IJsselhof als winnaar naar voren. Hij las voor uit het boek "De dikke meester Jaap", van dezelfde schrijver.

26-01-2011_voorleeswedstrijd_statenzaal_2.jpg
Stadskampioen uit de tweede ronde,
Hugo Koopman van BS De IJsselhof

26-01-2011_voorleeswedstrijd_statenzaal_1.jpg
De klasgenootjes van beide winnaars waren super trots …


Ronde 3 wordt gehouden op 16 februari a.s. Na deze ronde zullen de drie stadskampioenen bekend zijn. Omdat in Zwolle door maar liefst 25 basisscholen een voorleeskampioen was aangemeld, mag de stad drie stadskampioenen afvaardigen naar de provinciale ronde op 21 april in het ZINiN theater in Nijverdal.

Artikel delen:

Reageer