Hiphop & Soul vanuit een vrouwelijk perspectief

De Nederlandse Hiphop scène lijkt gedomineerd te worden door mannelijke artiesten. Vrijdag 30 maart zal in Hedon echter duidelijk worden dat de vrouwen al lang niet meer achter blijven. Geen artiesten geselecteerd op uiterlijke schoonheid, maar puur om wat ze kunnen en het verhaal dat ze willen vertellen: The Mighty 8: Hiphop & soul from a ladies perspective.

The Mighty 8 zijn acht prachtige vrouwen met talent, acht verschillende verhalen, één en dezelfde vibe. De dames stralen geen emancipatie uit of sluiten heren buiten. Iedereen is welkom op hun feestje. De movement maakt wel impliciet duidelijk dat er ook serieuze hiphop & soul wordt gemaakt zonder per se bloot te hoeven of een sell-out te worden. Het gaat dus om het verhaal van de artiest, niet alleen de looks. Al zijn The Mighty 8 een stel stoere, prachtige, aparte en interessante dames bij elkaar.

De 7de Unsigned-cd van het Nationaal Pop Instituut staat in het teken van deze Mighty 8. Het album is opgenomen en geproduceerd door Simon Akkermans, beter bekend als C-Mon van C-Mon & Kypski. Tijdens de tour komen 4 van de 8 dames live on stage en wordt het geheel aan elkaar gepraat door een master of ceremony. Al met al een pure twee uur durende show waar nog lang over zal worden nagepraat, en niet alleen vanwege de ongelooflijke schoonheid van de dames.

Kaarten zijn verkrijgbaar via VVV en Plato te Zwolle, via www.hedon-zwolle.nl en ’s avonds aan de deur. Deuren gaan open om 20:30 uur, aanvang 21:00 uur. Een kaartje kost €8,00 (excl. €1,00 servicekosten

Artikel delen:

Reageer