Workshop Sari draperen bij Stichting Mettahuis

Zwolle – De sari is het kleurrijke en comfortabele kledingstuk dat door vrouwen wordt gedragen, voornamelijk in India. De sari is een stuk stof van 5 tot 7 meter lang en 1 meter breed. Deze is meestal van katoen, maar wordt ook wel van zijde gemaakt. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren met diverse patronen en motieven. 

Onder de sari draag je een bloesje met korte mouwen en een onderrok in dezelfde kleur als de sari. De sari wordt veelal gedragen op speciale gelegenheden zoals een bruiloft of op andere feesten maar kan ook worden gedragen als alledaags kledingsstuk. De sari is niet zoiets als een trui of een rok die je zo aantrekt, nee, de sari wordt op een bepaalde manier om het lichaam heen gedrapeerd.  Iedereen die kennis wil maken of meer te weten wil komen over deze sierlijke doek en iedereen die wil leren hoe je op verschillende manieren de sari kunt draperen is welkom tijdens de workshop. Er worden verschillende manieren van draperen uit de doeken gedaan. Ervaar op een laagdrempelige manier hoe sierlijk en kleurrijk de sari is en wie weet zie je er uit als een echte Bollywoodster. 

Wil je kennis maken of meer weten over de geheimen van de sari, schrijf je dan inschrijven tot en met 31 januari 2011 door te mailen naar mettahuis@live.nl. De workshop wordt georganiseerd door Stichting Mettahuis en vindt plaats op zondag 6 februari aanstaande. De kosten zijn € 10,00 per persoon. De workshop is van 13.30 uur tot 17.00 uur en je wordt verwacht in DOMUSICA, Radewijnstraat 10 te Zwolle.  

Zelf meenemen:
• Sari
• (Sari) blouse
• (Sari) onderrok die strak om het middel zit
• 15 tot 20 veiligheidsspelden van verschillende groottes  

Heb je geen sari dan kun je een sari lenen. Wel handig om te melden bij de inschrijving dat je een sari wilt lenen!  

Stichting Mettahuis
Mettahuis liefdevolle vriendelijkheid
mettahuis@live.nl Tel (06) 45 87 00 49

Artikel delen:
Reacties 12
 1. @ Monique van der Meer: het zou natuurlijk ook zomaar kunnen dat de stichting Mettahuis hetzelfde identieke persbericht naar beiden heeft gestuurd ??


  Maak melding

 2. @Rinus, dit is geen persbericht van Stichting Mettahuis, dit is een nieuwsartikel dat zelf geschreven is door een vrijwilliger van Kleurrijk Zwolle. Zij heeft hiervoor een interview gedaan met de stichting en er dus veel tijd en energie in gestoken.

  Benieuwd naar het persbericht? Ook dat heeft Kleurrijk Zwolle geplaatst, maar dan bij activiteiten: http://www.kleurrijkzwolle.nl/activiteiten/id326-workshop-sari-draperen.html

  Overigens is alle aandacht voor deze activiteit uiteraard heel fijn. Dit soort kleinschalige kleurrijke activiteiten verdienen dat!


  Maak melding

 3. @Monique: Ja, dan is het niet lovenswaardig en slordig als Weblog Zwolle dit zonder bronvermelding plaatst. Meestal gebeurt dit wel volgens mij. Zoals bijvoorbeeld recentelijk nog hier https://www.weblogzwolle.nl/content/view/21339/1/ .
  Misschien komt straks op deze plek nog een weblogzwolle-redactielid/admin door het stof langskruipen. 😉
  Inderdaad is het niet “ontzettend stijlloos” dat weblogzwolle aandacht besteedt aaneen dergelijke activiteit.


  Maak melding

 4. Beste Monique,
  Voordat je helemaal door het lint gaat. Weblog Zwolle heeft een persbericht ontvangen van de Stichting Metta Huis. Weblog Zwolle gaat er van uit, dat dit bericht één op één geplaatst kan worden. Waar de stichting dit bericht vandaan haalt, is niet de verantwoordelijkheid van Weblog Zwolle.

  Redactie Weblog Zwolle


  Maak melding

 5. SORRY voor de grote verwarring ontstaan door St.Mettahuis. Excuses hiervoor, constateer dat de verkeerde bestand gemaild is aan Weblogzwolle had wat nauwkeuriger hiermee moeten omgaan alvorens bericht te versturen. kleurrijkzwolle heeft vertrouwen , tijd en energie gestopt in dit persbericht/mettahuis, hiervoor mijn dank, 🙁 🙁  Maak melding

Reageer