Nederpopprijs Van Eigen Bodem start inschrijving 2011

Zwolle – Na zes succesvolle jaren waarin een gelijk aantal winnende Nederpopacts met de prijs aan de haal zijn gegaan is het tijd voor de 7e editie. Ook in 2011 kan Nederlands en Vlaams talent weer meedingen naar de enige stimuleringsprijs voor Nederlandstalige artiesten. De inschrijving start op zaterdag 29 januari en sluit op 30 maart.

De semi-finales voor de Nederpopprijs vinden plaats in de laatste twee weekenden van mei in Nederland en in België. (locaties volgen). Maximaal 10 Nederlandse en 10 Belgische bands kunnen doordringen tot de semi-finales. Uiteindelijk zullen op donderdag 7 juli de 5 finalisten op een groot podium strijden om de hoofdprijs op festival van Eigen Bodem in Zwolle. Een vakkundige jury bepaalt de uiteindelijke winnaar. Prijs
Ook dit jaar is er voor de winnaar van de succesvolle competitie weer een interessante prijs in de wacht te slepen. Naast een geldprijs worden ook een aantal misschien nog wel veel interessantere elementen aan de prijs toegevoegd. Denk hierbij aan studiotijd, begeleiding door professionals, fotoshoots e.d. Omdat op dit moment gesprekken met onze partners nog in volle gang zijn komen de details hierover later.

Inschrijven
Bands die willen meedingen naar de Nederpopprijs kunnen voor de algemene voorwaarden, reglementen en inschrijvingen terecht op http://www.nederpopprijs.nl/ en http://www.nederpopprijs.be/. De inschrijving sluit op 30 maart.  

De Nederpopprijs
Is een initiatief van Stichting Nederpopprijs Van Eigen Bodem. De prijs is in 2004 gestart om talentvolle Nederlandstalige bands een podium te bieden. Muzikanten die zingen in de Nederlandse taal of een afgeleide daarvan, kunnen een gooi doen naar de titel. 

Speciale uitdaging
De organisatie van de Nederpopprijs daagt met name Nederlandse bands uit zich in te schrijven aangezien de laatste 4 edities de Belgen hebben overheerst in de finales en als winnaars.

Artikel delen:

Reageer