De Gasthuizen schenkt 15.000 euro aan Hospice Zwolle

Zwolle – Stichting Hospice Zwolle heeft 15.000 euro ontvangen van stichting De Gasthuizen voor de inrichting van het toekomstige hospice, waar nog een geschikt pand voor wordt gezocht. Zodra dat er is, kan het geld worden geïnvesteerd.

gasthuizen_hospice_470.jpg
Foto: Ronny Greve

In het pand moeten vier als woonkamer ingerichte ruimtes komen met een bed, toilet en eigen badkamer. Hiervoor is tijdens de meest recente toekenningsronde 15.000 euro toegezegd door De Gasthuizen, welke financiële steun biedt aan projecten die het welzijn van senioren in Zwolle bevorderen. “Met het bedrag kan bijvoorbeeld een van de vier badkamers worden bekostigd”, zegt Mieke Voswijk, coördinator bij Steunpunt Informele Zorg en betrokken bij de realisatie van het hospice. “We zijn erg blij met de vroegtijdige toezegging van het geld, omdat we verwachten dat de meeste geldschieters zich pas zullen melden wanneer het pand er is.”
De bedoeling van Hospice Zwolle is het bieden van een thuissituatie voor terminaal zieke mensen, die niet meer thuis of in een instelling kunnen of willen verblijven. Het hospice wordt een bijna-thuis-huis. Mensen die nog maximaal drie maanden te leven hebben, kunnen hier 24 uur per dag een beroep doen op vrijwilligers, thuiszorgers en natuurlijk familieleden. Doel is om de laatste fase van hun leven, lichamelijk en geestelijk, zo draaglijk mogelijk te maken.

Andere organisaties die ook gebruik willen maken van de financieringsmogelijkheden van De Gasthuizen, downloaden het aanvraagformulier op www.degasthuizen.nl.

Artikel delen:

Reageer