Maatregelen om tekort sociale zaken terug te dringen

Zwolle – Het rapport van Deloitte naar de financiële beheersing en positie van de eenheid Sociale zaken en werkgelegenheid stemt het college van burgemeester en wethouders na eerste lezing tot grote zorg. Het onderzoek laat zien dat de financiële beheersing bij de eenheid te wensen over laat. Met name de consequenties van de aanvragen op de openeinderegelingen zijn te laat onderkend. Het onderzoek werd ingesteld nadat eind 2010 een tekort van 4,8 miljoen euro bij de eenheid Sociale zaken en werkgelegenheid werd geconstateerd.

Wethouder van As is bezorgd over de uitkomsten. “Het tekort heeft niet alleen gevolgen voor 2010, maar ook voor 2011 en verder. Het is daarom van belang dat we snel met maatregelen komen. Het uitgangspunt hierbij is dat Zwolle een sociale stad is en blijft, maar daarbij moeten we wel rekening houden met onze financiële mogelijkheden.

Het college gaat het rapport nader bestuderen en komt op 9 februari met haar bevindingen. Daarbij wordt ingegaan op:

•·         De bestuurlijke reactie op het rapport

•·         Maatregelen om de financiële beheersing op orde te krijgen en te houden, toegespitst op de eenheid Sociale Zaken en werkgelegenheid en waar nodig concernbreed

•·         Beleidsmaatregelen om het tekort op sociale zaken voor 2011 te beperken

•·         Met de gemeenteraad ontwikkelen van structureel beleid sociale zaken voor 2012 en verder; de varianten worden betrokken bij de Perspectiefnota.

Artikel delen:

Reageer