Nieuwe directeur voor KCO in Zwolle

De 55-jarige Henk Moes is de nieuwe directeur van Kunst & Cultuur Overijssel (KCO). Hij neemt op 15 mei het roer over van de huidige waarnemend directeur.

 

KCO startte een wervingsprocedure om een nieuwe directeur te vinden na het vertrek van Marco van Vulpen in september 2006. Een eerste wervingsperiode leverde niet de juiste kandidaat op, waarna René Steen als waarnemend directeur werd aangesteld. Na een tweede wervingsprocedure is nu een nieuwe directeur gevonden in de persoon van drs. Henk Moes. De afgelopen vijfentwintig jaar heeft Moes zich actief ingezet voor kunst en cultuur in Lelystad en de provincie Flevoland. Sinds 1990 is hij directeur van De Kubus, Centrum voor Kunst en Cultuur te Lelystad. Deze functie legt hij 15 mei neer.

De heer Moes studeerde aan het conservatorium te Maastricht en Arnhem. Aan de universiteit van Utrecht studeerde hij Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Momenteel is hij bezig met een deeltijdstudie Filosofie in Utrecht. De nieuwe KCO-directeur heeft ervaring op zowel kunstzinnig als bestuurlijk gebied. Hij werkte als muziekdocent, programmeur, dirigent, uitvoerend musicus en artistiek directeur. Begin jaren negentig was hij dirigent van het Flevolands Kamerorkest, en dirigent van diverse amateurkoren Bestuurslid was hij voor onder andere het Sociaal Fonds Kunstzinnige Vorming Utrecht, Stichting Educatie Flevoland en stichting ‘Uitgast’, een cultureel openluchtfestival in Flevoland.

Artikel delen:

Reageer