Geluksmakelaar verkoopt meeste Staatsloten

De zelfbenoemde geluksmakelaar van Zwolle, Primera Kosterman, heeft afgelopen jaar de meeste Staatsloten in Nederland verkocht.

Kosterman heeft daarvoor van de Staatsloterij een prijs gekregen. De winkelier beweert dat op de loten die híj verkoopt de meeste prijzen vallen, waardoor hij klanten heeft uit het hele land. De Staatsloterij organiseert jaarlijks veertien trekkingen. Over het prijzengeld hoeft geen belasting betaald te worden.

Bron: RTV Oost

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “Geluksmakelaar verkoopt meeste Staatsloten”

  1. Tsja, logisch dat als je de meeste loten verkoopt, daar ook de meeste prijzen vallen.

    Volgens mij vallen er nmlk niet meer prijzen per lot. Dan geloof ik de belspelletjes nog meer..;)

  2. Ik denk dat de verhouding lot – prijs hetzelfde is als bij degenen die minder loten verkopen. Een boer met 1000 kippen heeft ook meer eieren dan een boer met 100 kippen…

  3. hij maakt altijd een hoop lawaai als er iemand wat wint. ik kom bij heel veel verkooppunten die er nooit ruchtbaarheid aan geven als er wat valt omdat je daar als winnar echt niet op zit te wachten en het heeft niks met de winkel te maken. maar ja hij verkoopt zich dus goed ook al heeft ie nog een snor uit de 70,s

  4. @Sil,

    Maar dan onderschat jij het ambitienivo van de gemiddelde kip!
    Als een kip ziet dat er 50 kippen (ongeveer de helft) zijn die een ei leggen zal zij dit zelf ook een keer per 2 dagen doen.
    Maar als zij ziet dat bijna alle kippen om haar heen (500 is voor een kip namelijk niet meer te tellen) elke dag een ei leggen, probeert ook onze kip dit dagelijks te doen.

    Dus zal het aantal eieren bij 1000 kippen in verhouding groter zijn dan bij een kleine toom van 100

  5. @LeoR hahahaah, dat is een hele goede theorie. Daarom verkoopt de geluksmakelaar ook zo veel loten. Wat de 1 heeft, wil de ander ook. In dit geval de mega prijzen. ;D

  6. Voor ons klanten maakt het helemaal niets uit waar we de loten kopen, de statistische kans op een prijs in de Staatsloterij blijft gelijk. Als veel mensen bij Kosterman een lot kopen wordt voor HEM de kans groter dat er een prijs bij hem valt. Voor de klanten blijft de kans op een prijs gelijk, of je je lot nou bij Kosterman of ergens anders haalt…

  7. Kosterman speelt het gewoon heel slim.
    Hij trekt met zijn illusies over meer hoge prijzen veel extra klanten aan die niet alleen meer loten kopen (meer provisie), maar ook andere artikelen waar hij dan weer extra aan verdient.
    Voor de kopers van loten blijft de winstkans gelijk.
    Het vastleggen van de naam Geluksmakelaar is een slimme zet geweest.

Reacties zijn gesloten.